Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wpadłam na chwilkę żeby Wam napisać co z suczydłem .
Nadal najlepiej czuje się w dmu . Lubi leżeć na kanapie razem z psami . Czasami dokłada się do mnie do łóżka , posiedzi też na kolanach ale sama się tego nie domaga . Skraca spacery i pędzi do chałupy .
Jeszcze jej nie ufam bo nerwowo reaguje na niespodziewany hałas ( samochód za płotem , samolot , obcy człowiek ) .
Sadzę że pochodzi na troczku jeszcze długo dla własnego bezpieczeństwa . Jak się dobrze poznamy i zaufamy sobie to bedą eksperymenty .
Apetyt dopisuje i te inne sprawy o które się martwiłyśmy także są w porządku . Rana po sterylce ładnie zagojona .
Niestety wszystko sieka na kawałki , może jak poczuje się bezpieczne to przestanie . Przerobiła juz kilka rzeczy , nawet trudno przed nią coś schować bo posiekała zwykłą poduszkę , taką z pianki . Ma zabawki , sznurki , piłeczki te gumowe miękkie przerabia od razu na wióry więc nie daję żeby nie połknęła .
Lewka od ciotki Węgielkowej taszczy ze sobą z posłanka na kanapę .
Cieszę się że podobały się Wam zdjęcia . Ja byłam na drugim końcu troczków a pstrykał tz .
Musiałam przytrzymać małego łaciatego strachulca bo zwiewał przed wycelowanym w siebie obiektywem .
Fryta przy nim to jest odważna . Chociaż wczoraj i dzisiaj zrobił duże postępy . Sam na własnych nóżkach wyszedł do ogródka . Nie trzeba było nieść cysorza do wygódki . ;)

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jaanka']Wpadłam na chwilkę żeby Wam napisać co z suczydłem .
Nadal najlepiej czuje się w dmu . Lubi leżeć na kanapie razem z psami . Czasami dokłada się do mnie do łóżka , posiedzi też na kolanach ale sama się tego nie domaga . Skraca spacery i pędzi do chałupy .
Jeszcze jej nie ufam bo nerwowo reaguje na niespodziewany hałas ( samochód za płotem , samolot , obcy człowiek ) .
Sadzę że pochodzi na troczku jeszcze długo dla własnego bezpieczeństwa . Jak się dobrze poznamy i zaufamy sobie to bedą eksperymenty .
Apetyt dopisuje i te inne sprawy o które się martwiłyśmy także są w porządku . Rana po sterylce ładnie zagojona .
Niestety wszystko sieka na kawałki , może jak poczuje się bezpieczne to przestanie . Przerobiła juz kilka rzeczy , nawet trudno przed nią coś schować bo posiekała zwykłą poduszkę , taką z pianki . Ma zabawki , sznurki , piłeczki te gumowe miękkie przerabia od razu na wióry więc nie daję żeby nie połknęła .
Lewka od ciotki Węgielkowej taszczy ze sobą z posłanka na kanapę .
Cieszę się że podobały się Wam zdjęcia . Ja byłam na drugim końcu troczków a pstrykał tz .
Musiałam przytrzymać małego łaciatego strachulca bo zwiewał przed wycelowanym w siebie obiektywem .
Fryta przy nim to jest odważna . Chociaż wczoraj i dzisiaj zrobił duże postępy . Sam na własnych nóżkach wyszedł do ogródka . Nie trzeba było nieść cysorza do wygódki . ;)[/QUOTE]
Fryta tnie wszystko na karbowane fryty, czyli się klonuje sama:)

Posted

[quote name='wegielkowa']Fryta tnie wszystko na karbowane fryty, czyli się klonuje sama:)[/QUOTE]
Było nie sterylizować - rozmnożyłaby się zamiast klonować, a tak, to musi działania wbrew naturze podejmować, by swą śliczną osóbkę multiplikować. Swoją drogą niezła Narcyzka z Fryci ;)

Posted

Zapraszam na mój drugi bazarro, tym razem dochód pójdzie na Kielce.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226082-Niepowtarzalna-bi%C5%BCuteria%21%21%21-Kielce-zapraszaj%C4%85%21-Do-1-maja-godz-22%21[/url]

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Ja zaglądam regularnie, ale się nie odzywam. ;)

Zdrowiej![/QUOTE]

Dzięki :)

To proszę odzywaj się , będzie nam wszystkim bardzo miło .

Posted

Jeszcze nie .
Kocha psy , koty lubi nas toleruje .
Czasami wydaje mi się że zaufała bo kladzie się obok mnie na łóżku z własnej woli ale cały czas jest czujna .
Jak wezmę ją na kolana to siedzi ale sama nie domaga się niczego .
Ona chyba nie miała wiele wspólnego z człowiekiem . Nie zna takich więzi . Przyglada się zachowaniom innych i próbuje naśladować . Będzie dobrze nie takich strachulców mieliśmy . Na szczęście można każdego rozpuścic :)
Przykre jest to że boi się ręki i gwałtownych ruchów . Mniej ufna jest wobec mężczyzn niż kobiet ale to zapewne zasługa dziewczyn które okazały jej serce . Pewnie nikt wcześniej tego nie robił .

Posted

jaanka, ja zaglądam co dzień, ale wiesz jak to jest, czasem przez jakiś czas jest mniej czasu dla dogo, wpada się i wypada:)

Posted

[quote name='ang']jaanka, ja zaglądam co dzień, ale wiesz jak to jest, czasem przez jakiś czas jest mniej czasu dla dogo, wpada się i wypada:)[/QUOTE]

Wiem wiem , przecież to nasza wspólna lalunia :)
Wasza i moja .

Posted

[quote name='jaanka']Powoli wracam do życia . Dopadła mnie choroba i kłopoty . Mam nadzieję że będzie lepiej .
Ale chyba nikt już Fryci nie odwiedza :([/QUOTE]
Przede wszystkim zdrowiej! No i nie dawaj się!
Wszyscy co znali Frytę zaglądają, ale najważniejsze są wieści od Was.Jak ich nie ma to i my nie mamy co pisać....:roll:

[quote name='mag.da']Oczywiście, że zaglądamy i czekamy cierpliwie na wieści [COLOR=#FF0000][B]od gąsieniczki [/B][/COLOR]:mdrmed:[/QUOTE]
No chyba przesadziłaś mag.do....:cool3:

Posted

Ja chciałam się ujawnić, że też tu zaglądam ciekawsko, bo znam jaankę od lat i wiem jakiego ona przytulaska i głaskoluba z Fryty zrobi, i to nie obejrzycie się, jak szybko :)

Posted

Ale miła niespodzianka . Witaj Anavilma jak się cieszę że się ujawniłaś :)

Dziewczyny poznajcie moją przyjaciółkę ( nie będę zdradzała od ilu lat ale wydaje mi się że od zawsze ) .
Ona też ma niezłe umiejętności w rozpuszczaniu zwierzaków :)

Posted

[quote name='jaanka']Ale miła niespodzianka . Witaj Anavilma jak się cieszę że się ujawniłaś :)

Dziewczyny poznajcie moją przyjaciółkę ( nie będę zdradzała od ilu lat ale wydaje mi się że od zawsze ) .
Ona też ma niezłe umiejętności w rozpuszczaniu zwierzaków :)[/QUOTE]
Jakie miłe tu towarzystwo, same wielbicielki gąsienic dżdżownic itp...

Posted

[quote name='wegielkowa']Jakie miłe tu towarzystwo, same wielbicielki gąsienic dżdżownic itp...[/QUOTE]

Bardzo bym chciała żeby zawsze tu było miło i wpadały fajne ciotki na pogaduchy .

Posted

[quote name='jaanka']Bardzo bym chciała żeby zawsze tu było miło i wpadały fajne ciotki na pogaduchy .[/QUOTE]
wywołana do tablicy też potwierdzam wpadanie:)

Posted

[quote name='wegielkowa']No to wpadam:oops:-pozdrowienia śle Skromna[/QUOTE]
No to bardzo się cieszę .

Fryta z kotką leniuchują na kanapie . Do tej pory tylko do psów się dokładała . Targa wszędzie lewka i cały swój dobytek i nie tylko swój .
Kiedyś rano zniknęły zabawki , piłki i sznury . Okazało się że włożyła je do niezłożonej kanapy , tam gdzie trzyma się pościel :)
Poukładała równiutko .

Posted

[quote name='jaanka']No to bardzo się cieszę .

Fryta z kotką leniuchują na kanapie . Do tej pory tylko do psów się dokładała . Targa wszędzie lewka i cały swój dobytek i nie tylko swój .
Kiedyś rano zniknęły zabawki , piłki i sznury . Okazało się że włożyła je do niezłożonej kanapy , tam gdzie trzyma się pościel :)
Poukładała równiutko .[/QUOTE]
no jaka hrabina:cool3: dba o swój majątek i stara się go powiększać:diabloti:

Posted

[quote name='ang']wywołana do tablicy też potwierdzam wpadanie:)[/QUOTE]

Super że jesteś poławiaczko alienów ;)
To prawda , mała dba o dobytek jak prawdziwa kobieta .

Posted

[quote name='jaanka']Super że jesteś poławiaczko alienów ;)
To prawda , mała dba o dobytek jak prawdziwa kobieta .[/QUOTE]
tak, łobcy to moja specjalność, jakbyś miała jakieś zamówienia - pisz, biere co łaska:diabloti:

Posted

Matko! A ja do dzisiaj myślałam,że Alienka to rasa kota....:oops:
Wegielkowa, znowu mnie zrobiłaś w ....jajko
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/204/alienkasyberyjskapastel.jpg/][IMG]http://img204.imageshack.us/img204/5814/alienkasyberyjskapastel.jpg[/IMG][/URL]

Tłumacz się!!!:cool3::cool3::cool3:

Posted

[quote name='savahna']Matko! A ja do dzisiaj myślałam,że Alienka to rasa kota....:oops:
Wegielkowa, znowu mnie zrobiłaś w ....jajko
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/204/alienkasyberyjskapastel.jpg/"][IMG]http://img204.imageshack.us/img204/5814/alienkasyberyjskapastel.jpg[/IMG][/URL]

Tłumacz się!!!:cool3::cool3::cool3:[/QUOTE] Ten mutant dinozaurowy skrzyżowany z małpą to kocię rodowodowe, czyli dziecię syberyjskie.
Nie przypominało kota i niepodobna była do reszty kociąt. Stąd imię Alien. Wyrosła na najpiękniejszą kocicę syberyjską we wszechświecie.