Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pina_collie napisał(a):
Oj tego nie wiem, miał operacje dostawał leki ,ale nie wiem jakiego stopnia.
Dzięki, oby szybko sie poprawilo bo nie lubię jak Tores skacze do okna zebym z nim poszla na spacer a ja chora..

Oj ja tez nie lubię jak nie moge isc z Cesarem na spacer.

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z jakiej hodowli jest Juko?? szkoda, że u tak młodego psiaka wystąpiło takie schorzenie...czekaja go jeszcze jakieś badania??

aha...i rozumiem, ze to nie Twoj pies ale chyba jest Ci bliski...siostrze zapewne też więc kupcie mu ładną obrozę a nie "męczcie" kolcami...:)

Posted

Nie rozumiem, nie wiesz z jakiej hodowli macie psa? ;) A jak się Juko dzisiaj czuje? Bardzo go boli jak chodzi? Szkoda, bo taki młodziak, a takie schorzenie... Wymiziaj psiaki ode mnie :loveu: I znowu nowy banner masz :D Fajny :)

Posted

pina_collie napisał(a):
Katar mnie wziął.. straszny katar.. Nie mogę znieść tego że nie mogę iść na spacer z Toresem.. :(

To witam w klubie ;)
Tylko u mnie to od alergii :roll:

Posted

understandme napisał(a):
Nie rozumiem, nie wiesz z jakiej hodowli macie psa? ;) A jak się Juko dzisiaj czuje? Bardzo go boli jak chodzi? Szkoda, bo taki młodziak, a takie schorzenie... Wymiziaj psiaki ode mnie :loveu: I znowu nowy banner masz :D Fajny :)

Nie mówiła mi wcześniej z jakiej hodowli siostra, ale już powiedziała Juko nie jest z hodowli ;) Juko utyka ,ale nie wygląda żeby go bolało ;) Już idę wymiziać :)dzięki ;)

Posted

pina_collie napisał(a):
Nie mówiła mi wcześniej z jakiej hodowli siostra, ale już powiedziała Juko nie jest z hodowli ;) Juko utyka ,ale nie wygląda żeby go bolało ;) Już idę wymiziać :)dzięki ;)

Aha ;) a on ma takie okresy ze mniej utyka albo wcale? Czy caly czas? Pytam tak z ciekawosci :)

Posted

Najpierw pisałaś że ma papiery, teraz że nie ma. Dziewczyno ile Ty masz lat? Ściemniać to możesz koleżanki z klasy. Wspierasz pseudo i tyle. Nic dziwnego że ma dysplazję biedny psiak.
I nie masz owczarka niemieckiego i akity tylko psy w typie - kundelki za grubą kasę.
Może jak poczytasz o pseudohodowlach to zaczniesz widzieć trochę więcej niż czubek własnego nosa.

Posted

misiek12 napisał(a):
Najpierw pisałaś że ma papiery, teraz że nie ma. Dziewczyno ile Ty masz lat? Ściemniać to możesz koleżanki z klasy. Wspierasz pseudo i tyle. Nic dziwnego że ma dysplazję biedny psiak.
I nie masz owczarka niemieckiego i akity tylko psy w typie - kundelki za grubą kasę.
Może jak poczytasz o pseudohodowlach to zaczniesz widzieć trochę więcej niż czubek własnego nosa.

Przepraszam, ale czy ty byś udźwignął wszystko z dwoma wątkami wszystko mi się myli, wyjaśnię Wam.
Juko bez rodowodu nie ma hodowli i papierów, Tores to samo! Każdy ma pomyłkę! Ale przepraszam może
byś tak nie oczerniał bez wiedzy aktualnej? Wątek i tak powiem żeby usunęli bo nie ma po co go prowadzić.
Zostanie wątek o grafice i będzie..

Posted

Nie usuwaj wątku bo gdzie będę oglądać psiaki Twoje?

Dobra zejdzcie juz z niej, dziewczyna byla nieswiadoma pewnych rzeczy jak brala te psy. Stalo sie. Ma je i tyle. I zamiast zachecac delikatnie do nastepnych psow np z hodowli to wrecz zniechecacie! Dajcie juz spokoj.

Posted

Tak nagle przyszedłeś misiek i nie wiedząc w ogóle nic oczerniasz.
No bez przesady.. zamówienia, wątki, szkoła to mam prawo się pomylić o przekręcenie słów..
a właściwie skąd możesz wiedzieć czy nie jakieś kundelki czy nie?..
Ale koniec tematu, normalnie wróćmy jak jest, zdjęcia jutro może już będą bo 4 dni kataru
to dla mnie już za dużo ;)

Posted

Przeczytałam dokładnie cały wątek i nigdzie nie zauważyłam aby ktoś zwrócił uwagę autorce że źle zrobiła kupując psy z pseudo. Bo co? Nie wypada? Bo się obrazi?
Understandme skoro ja nie umie spokojnie jej tego wytłumaczyć, to może Ty to zrobisz?
Myślałam że to forum ma także funkcją edukacyjną...

Posted

misiek12 napisał(a):
Przeczytałam dokładnie cały wątek i nigdzie nie zauważyłam aby ktoś zwrócił uwagę autorce że źle zrobiła kupując psy z pseudo. Bo co? Nie wypada? Bo się obrazi?

nie staję po niczyjej stronie, ale....
no właśnie to jest jej drugi wątek z galerią... pierwszy został zamknięty i tam było opisane wszystko. Ja przyszłam na ten wątek już z tą wiedzą, więc po co o wszystko raz jeszcze dopytywać?

A autorka pisała, że Akita jest siostry i ma rodowód, bo tak jej powiedziała właścicielka....

ja też mam psa z pseudo....owszem żałuję, ale nie chcę przez lata cierpieć przez to, ze psu życie uratowałam.. zresztą przez ten fakt też odpokutowałam... nie każdy jest obeznany w świecie kynologi jak psa kupuje, tylko po obszernym wczytaniu się.

i można to o wiele spokojniej napisać, nie obrażając nikogo... w ukazany przez Ciebie sposób nikogo niczego nie nauczysz...

ja się nie zgadzam, żeby wątek był zamknięty :) zdjęcia Łowczarka być muszą :)

Posted

Wyjaśnię Wam wszystko i wyraźnie..:
Juko jest akitą inu bez rodowodu (wcześniej mówiłam że ma ,lecz to była pomyłka mojej siostry ,która mi dała takie informacje) nie ma papierów rodowodu w kwietniu skończy rok.
Tores to owczarek niemiecki nie ma rodowodu ,papierów, bez hodowli jak Juko w styczniu skończył 3 lata.

Czy wszystko jasne? czy trzeba tak wyrażać swoje zdanie w nie potrzebnie obraźliwy sposób?..

Posted

Misiek12 nie musze jej tego tlumaczyc tutaj publicznie. I mowie to ja, osoba tez majaca psa z pseudo. I nie zaluje, jednak teraz juz wiem, ze nastepnym razem psa z pseudo nie wezme. Dlatego ze uswiadomili mnie MILI ludzie.

Posted

A ja jeszcze wtrące swoje trzy groszę, jeśli mogę ;) Nie byłam na dogo jak się zaczął "temat". Gdzie jest napisane, że na każdym kroku właściciel galerii ma pisać czy ma psy z papierami czy bez?! Co to jakiś wyznacznik tego czy osoba i jej galeria jest warta oglądania?! To sprawa pina_colli skąd ma psy. Ja mam kota dachowca, bez papierów i co? mam na każdej stronie swojej galerii przypominać o tym,żeby czasem ktoś tej informacji nie przegapił?! Jak chce ktoś kogoś uświadamiać, to niech to robi z szacunkiem dla tej drugiej osoby :angryy:

Weronika, nie możesz zamknąć galerii, bo gdzie będę oglądać narzeczonego mojej Tory :eviltong::evil_lol: