Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

olga03 napisał(a):
Dorzucam 20 PLN stałej deklaracji - w poniedziałek wyjdą pieniądze.

Dziękujemy bardzo.Olu tobie szczególnie-pomagałaś nam przy Miśku i pomagasz przy Tołdim.Dziewczyny-naprawdę jestem wzruszona,aż łezka się kręci.Wiedziałam,że będę mogła ponownie liczyć na waszą pomoc,dziękuję kochane:loveu::loveu::loveu:

• Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest aga_w
Posted

W tym miesiącu bieda, daje tylko 20zł jednorazowo - za dużo ostatnio pomagałam, mąż się zbuntował...wydatków dużo...dziś zrobię przelew

Posted

aga_w napisał(a):
W tym miesiącu bieda, daje tylko 20zł jednorazowo - za dużo ostatnio pomagałam, mąż się zbuntował...wydatków dużo...dziś zrobię przelew

Dzięki Aguś,każdy grosz się teraz liczy,bo nie wiadomo,co w nim siedzi,więc się nie przejmuj.Mój mąż,jak to bywa,gdy prowadzisz działalność gospodarczą,przyniósł pół pensji,tak jest zawsze na początku roku i też nie mogę pomóc finansowo,ale za to siedzę całymi dniami i bazarki robię,z tego zawsze jakiś grosz :)

Posted

Witam , u nas wszystko w porządku, Turusek- Tołdi już się dowiedział ,że jest pokaźnych rozmiarów ;)i próbuje to wykorzystywac zwłaszcza na mniejszych psiurkach, dlatego wychodzimy zawsze na taśmie 5 m ,boje się go puścic luzem.Ma wilczy apetyt ,dostaje 3 x dziennie suchą karmę (Josera).Jeszcze nie doszedł mi zakupiony aparat, więc fotki bedą ,ale później. Jakby co to zapraszam do nas :)o każdej porze.
Pozdrowionka z ,,Dogankowa"

Guest aga_w
Posted

Wysłałam przelew na prywatne konto, nie wiem czy tak miało być czy na TOZ?

Posted

bonia napisał(a):
Witam , u nas wszystko w porządku, Turusek- Tołdi już się dowiedział ,że jest pokaźnych rozmiarów ;)i próbuje to wykorzystywac zwłaszcza na mniejszych psiurkach, dlatego wychodzimy zawsze na taśmie 5 m ,boje się go puścic luzem.Ma wilczy apetyt ,dostaje 3 x dziennie suchą karmę (Josera).Jeszcze nie doszedł mi zakupiony aparat, więc fotki bedą ,ale później. Jakby co to zapraszam do nas :)o każdej porze.
Pozdrowionka z ,,Dogankowa"

Super :)Mam nadzieję,że szybko przybierze te kilkanaście kilogramów,które mu brakuje :)
Tołdi-bądź grzeczny ;)

aga_w napisał(a):
Wysłałam przelew na prywatne konto, nie wiem czy tak miało być czy na TOZ?

Na moje prywatne konto zbieram,łatwiej mi później za wszystko będzie płacić :)

Posted

bonia napisał(a):
Szykuje się domek stały dla Taurusika , proszę o kontakt :):):)

Już dzwonię,dostałam wiadomość od dziewczyn i szybko przyleciałam do domu :)

Doszła wpłata od Aga_W-dziękuję :)

Posted

Tołdi ma domek:crazyeye::crazyeye::crazyeye: U rodziny Arleny.:loveu::loveu::loveu:Dziękujemy serdecznie.:multi::multi::multi:
Arlena dopilnuje wizyty weta,szczepień odrobaczeń i kastracji.Jedyna prośba to buda dla niego.Myślę,że cena niewygórowana za takie wspaniałe wieści:cool3::cool3::cool3:Jak będzie trzeba,jak by pieniążków zabrakło(na koncie Tołdziego jest 515zł) to zrobię bazarek ogłoszeniowy dla niego i się pieniążków dorobi.:evil_lol::evil_lol:I co wy na to? :roll:

Posted

tatankas napisał(a):
Tołdi ma domek:crazyeye::crazyeye::crazyeye: U rodziny Arleny.:loveu::loveu::loveu:Dziękujemy serdecznie.:multi::multi::multi:
Arlena dopilnuje wizyty weta,szczepień odrobaczeń i kastracji.Jedyna prośba to buda dla niego.Myślę,że cena niewygórowana za takie wspaniałe wieści:cool3::cool3::cool3:Jak będzie trzeba,jak by pieniążków zabrakło(na koncie Tołdziego jest 515zł) to zrobię bazarek ogłoszeniowy dla niego i się pieniążków dorobi.:evil_lol::evil_lol:I co wy na to? :roll:

Oj dziewczyna działacie jak perszingi - za 500 macie super rewelacyjną budę, szukajcie na allegro masa ofert - sama zamawiam właśnie

Posted

Jesteście pewni, ze on się do budy nadaje? On jest krótkowłosy i nie wiem czy ma podszerstek...żeby chłopak nie marzł... Może marudzę ale zawsze bardziej sie cieszę na domowy a nie budowy dom (łańcuch odrazu mi się przykro kojarzy).

Posted

karolkamadry napisał(a):
Oj dziewczyna działacie jak perszingi - za 500 macie super rewelacyjną budę, szukajcie na allegro masa ofert - sama zamawiam właśnie

Niestety za te 500zł musimy opłacić hotelik,szczepienia,odrobaczania i kastrację.Dopiero to co zostanie będzie na budę,ale bazarki ogloszeniowe nieźle mi idą,więc najwyżej zapłacę ze swoich zaskórniaków za budę,a potem odzyskam robiąc innym ogłoszenia,bo niestety nie jestem w stanie ze swoich zapłacić,nie teraz.Ciężki okres dla prowadzących własną działalność(Mąż),ja nie pracuję,a trójka dzieci wiecznie głodna :D:D:D

LAZY napisał(a):
Jesteście pewni, ze on się do budy nadaje? On jest krótkowłosy i nie wiem czy ma podszerstek...żeby chłopak nie marzł... Może marudzę ale zawsze bardziej sie cieszę na domowy a nie budowy dom (łańcuch odrazu mi się przykro kojarzy).

LAZY-psiak nie pójdzie na łańcuch,będzie na ogrodzie sobie latał,Arlena mówiła,że pan go pięknie odkarmi,że będzie chłopak jak ta lala,to ktoś z rodziny Arleny.Psiak będzie mieszkał dwa domy od niej,więc możemy liczyć na relacje z nowego domku,a co do sierści-to ma piękny podszerstek,tylko jak wychudzony,niedożywiony to i sierść nie taka,jak potrzeba.Da sobie radę chłopak,będzie dobrze,zima się już kończy,a do kolejnej nabierze ciałka i sierści i będzie super.

Posted

Gwarantuje ,ze to nie łańcuch, w życiu bym na to nie pozwoliła ,tylko buda kojec i oczywiście duży teren wokół domu a z drugiej strony, to jest owczarek, pies stóżujący, on wręcz się męczy w domu,zwłaszcza kiedy nie widzi co się wokół niego dzieje.Zapewniam ,że będzie on miał super, zresztą zapraszam do siebie i pójdziemy na wizytę przedadopcyjną :)

Posted

:lol:

bonia napisał(a):
Gwarantuje ,ze to nie łańcuch, w życiu bym na to nie pozwoliła ,tylko buda kojec i oczywiście duży teren wokół domu a z drugiej strony, to jest owczarek, pies stóżujący, on wręcz się męczy w domu,zwłaszcza kiedy nie widzi co się wokół niego dzieje.Zapewniam ,że będzie on miał super, zresztą zapraszam do siebie i pójdziemy na wizytę przedadopcyjną :)

bonia a moze do towarzystwa dla Tołdiego, rodzinka zgodzila by sie na nasza Tosie demolantkę?:lol:
dograli by sie idealnie, bo ona tez tylko na dwór sie nadaje raczej.:)) jest juz po sterylce, wiec oferta godna zainteresowania:lol:

Posted

karolkamadry napisał(a):
Ada, a może z TOZ Szczecin pogadać, mają budy dla psiaków, może by podarowali jedną?

Porozmawiam jeszcze z naszą panią prezes,czy nie da się wykombinować czegoś ;)

Posted

sylwia637 napisał(a):
:lol:

bonia a moze do towarzystwa dla Tołdiego, rodzinka zgodzila by sie na nasza Tosie demolantkę?:lol:
dograli by sie idealnie, bo ona tez tylko na dwór sie nadaje raczej.:)) jest juz po sterylce, wiec oferta godna zainteresowania:lol:

już wieśc się rozniosła ,że u mnie są pieski do adopcji, w sobotę z polecenia jednej pani z forum dogomanii przywieziono psiaka znalezionego w Szczecinie w parku i już w tą sobote idzie do adopcji ,pańswo z sąsiedniej wsi są po stracie swego psiaka i adoptują Czestera ,czyli niecały tydzień i domek, no ale nie wszystko jest tak kolorowe, chow-chowki z Fundacji ,u mnie czekają od września na adopcje , bardzo cięzko jest im znaleźc domek,ale trzeba byc optymistą ,zawsze kiedyś się znajdzie ten cudowny :)Będę miała na uwadze ślicznąTosie

Posted

Cieszę się, że domek znalazł się tak szybko. Mam nadzieje, ze będzie wspaniały. Chciałabym tylko zaznaczyć jako miłośnik i posiadacz ONka , że te psy to nie czerpią radości jedynie z biegania przy płocie i ujadania na wszystko co się rusza, one przede wszystkim potrzebują kontaktu z człowiekiem. Im więcej taki pies biega przy płocie tym większa to oznaka, że wybitnie się nudzi. Śmiem nawet twierdzić, ze niejeden ON (i każdy inny duży pies) szczęśliwszy będzie w małym mieszkaniu ze swoim ludzkim stadem niż na największym podwórku pozostawiony sam sobie. Arlena nie zrozum mnie źle, nie znam nowych potencjalnych właścicieli Tołdiego ale jestem ostrożna w przypadku adopcji psa do budy. Mam może dziwne pytanie ale muszę je zadać w trosce o chłopaka, dlaczego nowy Pan nie kupi Tołdiemu budy sam?
Ps. CHow-chow u boni są piękne aż dziw, że do tej pory nie mają domów!

Posted

bonia napisał(a):
Ok,więcej nie będę się wtrącac, temat zakończony

Arlena ja nie chciałam nikogo urazić i nie twierdzę, że ten dom nie będzie dla Tołdiego idealny. Chciałam tylko żeby sprawdzić czy dany pies nadaje się na podwórko zarówno fizycznie jak i charakterowo. Bardzo się cieszę, że szukasz dla niego domu i nie chciałam być źle odebrana. Miałam już jednak w swojej "karierze" nieudaną adopcję, bo źle dopasowałam psa do domu i dlatego jestem taka przewrażliwiona. Pytanie o budę zadałam tylko z jednego powodu, jeśli są to kwestie finansowe to co będzie jak Tołdi się rozchoruje i trzeba go będzie leczyć? A może jeśli nie są to kwestie finansowe to może domek nie planował psa i po chwili się rozmyśli. Zaraz pewno posypią się na mnie gromy, ze zamiast skakać do góry wypytuję o takie rzeczy, ale życie nauczyło mnie żeby do wszystkie podchodzić bez emocji.
Mam nadzieję, że sprawa adopcji nie jest zamknięta, bo jeżeli pies będzie pasował do domu i dziewczyny wszystko sprawdzą to myślę, że nie rozsądne byłoby z powodu gniewania się na moje wypowiedzi zamykać psu drogę do własnego pana.

Posted

LAZY rozmawiałam z Arleną i wszystko wiem,nie masz się co martwić,a odpowiadać na te pytania na forum nie będziemy ;)Będzie dobrze.Moim zdaniem Tołdi jest tak kochany,że nie da sie go trzymać tylko na podwórku,już on podbije tak serce nowego właściciela,że nie raz zawita do domku :)
Nie mówię,że tak trzeba,ale wiem,że tak będzie;)