tatankas Posted March 10, 2012 Author Posted March 10, 2012 olga03 napisał(a):Dorzucam 20 PLN stałej deklaracji - w poniedziałek wyjdą pieniądze. Dziękujemy bardzo.Olu tobie szczególnie-pomagałaś nam przy Miśku i pomagasz przy Tołdim.Dziewczyny-naprawdę jestem wzruszona,aż łezka się kręci.Wiedziałam,że będę mogła ponownie liczyć na waszą pomoc,dziękuję kochane:loveu::loveu::loveu: Quote
Guest aga_w Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 W tym miesiącu bieda, daje tylko 20zł jednorazowo - za dużo ostatnio pomagałam, mąż się zbuntował...wydatków dużo...dziś zrobię przelew Quote
tatankas Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 aga_w napisał(a):W tym miesiącu bieda, daje tylko 20zł jednorazowo - za dużo ostatnio pomagałam, mąż się zbuntował...wydatków dużo...dziś zrobię przelew Dzięki Aguś,każdy grosz się teraz liczy,bo nie wiadomo,co w nim siedzi,więc się nie przejmuj.Mój mąż,jak to bywa,gdy prowadzisz działalność gospodarczą,przyniósł pół pensji,tak jest zawsze na początku roku i też nie mogę pomóc finansowo,ale za to siedzę całymi dniami i bazarki robię,z tego zawsze jakiś grosz :) Quote
tatankas Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Zaglądamy do Tołdiego.Ciekawe,co tam u niego słychać ?:) Quote
bonia Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Witam , u nas wszystko w porządku, Turusek- Tołdi już się dowiedział ,że jest pokaźnych rozmiarów ;)i próbuje to wykorzystywac zwłaszcza na mniejszych psiurkach, dlatego wychodzimy zawsze na taśmie 5 m ,boje się go puścic luzem.Ma wilczy apetyt ,dostaje 3 x dziennie suchą karmę (Josera).Jeszcze nie doszedł mi zakupiony aparat, więc fotki bedą ,ale później. Jakby co to zapraszam do nas :)o każdej porze. Pozdrowionka z ,,Dogankowa" Quote
Guest aga_w Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Wysłałam przelew na prywatne konto, nie wiem czy tak miało być czy na TOZ? Quote
tatankas Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 bonia napisał(a):Witam , u nas wszystko w porządku, Turusek- Tołdi już się dowiedział ,że jest pokaźnych rozmiarów ;)i próbuje to wykorzystywac zwłaszcza na mniejszych psiurkach, dlatego wychodzimy zawsze na taśmie 5 m ,boje się go puścic luzem.Ma wilczy apetyt ,dostaje 3 x dziennie suchą karmę (Josera).Jeszcze nie doszedł mi zakupiony aparat, więc fotki bedą ,ale później. Jakby co to zapraszam do nas :)o każdej porze. Pozdrowionka z ,,Dogankowa" Super :)Mam nadzieję,że szybko przybierze te kilkanaście kilogramów,które mu brakuje :) Tołdi-bądź grzeczny ;) aga_w napisał(a):Wysłałam przelew na prywatne konto, nie wiem czy tak miało być czy na TOZ? Na moje prywatne konto zbieram,łatwiej mi później za wszystko będzie płacić :) Quote
bonia Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Szykuje się domek stały dla Taurusika , proszę o kontakt :):):) Quote
tatankas Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 bonia napisał(a):Szykuje się domek stały dla Taurusika , proszę o kontakt :):):) Już dzwonię,dostałam wiadomość od dziewczyn i szybko przyleciałam do domu :) Doszła wpłata od Aga_W-dziękuję :) Quote
tatankas Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 Tołdi ma domek:crazyeye::crazyeye::crazyeye: U rodziny Arleny.:loveu::loveu::loveu:Dziękujemy serdecznie.:multi::multi::multi: Arlena dopilnuje wizyty weta,szczepień odrobaczeń i kastracji.Jedyna prośba to buda dla niego.Myślę,że cena niewygórowana za takie wspaniałe wieści:cool3::cool3::cool3:Jak będzie trzeba,jak by pieniążków zabrakło(na koncie Tołdziego jest 515zł) to zrobię bazarek ogłoszeniowy dla niego i się pieniążków dorobi.:evil_lol::evil_lol:I co wy na to? :roll: Quote
karolkamadry Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 tatankas napisał(a):Tołdi ma domek:crazyeye::crazyeye::crazyeye: U rodziny Arleny.:loveu::loveu::loveu:Dziękujemy serdecznie.:multi::multi::multi: Arlena dopilnuje wizyty weta,szczepień odrobaczeń i kastracji.Jedyna prośba to buda dla niego.Myślę,że cena niewygórowana za takie wspaniałe wieści:cool3::cool3::cool3:Jak będzie trzeba,jak by pieniążków zabrakło(na koncie Tołdziego jest 515zł) to zrobię bazarek ogłoszeniowy dla niego i się pieniążków dorobi.:evil_lol::evil_lol:I co wy na to? :roll: Oj dziewczyna działacie jak perszingi - za 500 macie super rewelacyjną budę, szukajcie na allegro masa ofert - sama zamawiam właśnie Quote
LAZY Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Jesteście pewni, ze on się do budy nadaje? On jest krótkowłosy i nie wiem czy ma podszerstek...żeby chłopak nie marzł... Może marudzę ale zawsze bardziej sie cieszę na domowy a nie budowy dom (łańcuch odrazu mi się przykro kojarzy). Quote
tatankas Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 karolkamadry napisał(a):Oj dziewczyna działacie jak perszingi - za 500 macie super rewelacyjną budę, szukajcie na allegro masa ofert - sama zamawiam właśnie Niestety za te 500zł musimy opłacić hotelik,szczepienia,odrobaczania i kastrację.Dopiero to co zostanie będzie na budę,ale bazarki ogloszeniowe nieźle mi idą,więc najwyżej zapłacę ze swoich zaskórniaków za budę,a potem odzyskam robiąc innym ogłoszenia,bo niestety nie jestem w stanie ze swoich zapłacić,nie teraz.Ciężki okres dla prowadzących własną działalność(Mąż),ja nie pracuję,a trójka dzieci wiecznie głodna :D:D:D LAZY napisał(a):Jesteście pewni, ze on się do budy nadaje? On jest krótkowłosy i nie wiem czy ma podszerstek...żeby chłopak nie marzł... Może marudzę ale zawsze bardziej sie cieszę na domowy a nie budowy dom (łańcuch odrazu mi się przykro kojarzy). LAZY-psiak nie pójdzie na łańcuch,będzie na ogrodzie sobie latał,Arlena mówiła,że pan go pięknie odkarmi,że będzie chłopak jak ta lala,to ktoś z rodziny Arleny.Psiak będzie mieszkał dwa domy od niej,więc możemy liczyć na relacje z nowego domku,a co do sierści-to ma piękny podszerstek,tylko jak wychudzony,niedożywiony to i sierść nie taka,jak potrzeba.Da sobie radę chłopak,będzie dobrze,zima się już kończy,a do kolejnej nabierze ciałka i sierści i będzie super. Quote
bonia Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Gwarantuje ,ze to nie łańcuch, w życiu bym na to nie pozwoliła ,tylko buda kojec i oczywiście duży teren wokół domu a z drugiej strony, to jest owczarek, pies stóżujący, on wręcz się męczy w domu,zwłaszcza kiedy nie widzi co się wokół niego dzieje.Zapewniam ,że będzie on miał super, zresztą zapraszam do siebie i pójdziemy na wizytę przedadopcyjną :) Quote
sylwia637 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 :lol:bonia napisał(a):Gwarantuje ,ze to nie łańcuch, w życiu bym na to nie pozwoliła ,tylko buda kojec i oczywiście duży teren wokół domu a z drugiej strony, to jest owczarek, pies stóżujący, on wręcz się męczy w domu,zwłaszcza kiedy nie widzi co się wokół niego dzieje.Zapewniam ,że będzie on miał super, zresztą zapraszam do siebie i pójdziemy na wizytę przedadopcyjną :) bonia a moze do towarzystwa dla Tołdiego, rodzinka zgodzila by sie na nasza Tosie demolantkę?:lol: dograli by sie idealnie, bo ona tez tylko na dwór sie nadaje raczej.:)) jest juz po sterylce, wiec oferta godna zainteresowania:lol: Quote
sylwia637 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 :multi:super wiadomośc, kolejne cudo uratowane:)) Quote
karolkamadry Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Ada, a może z TOZ Szczecin pogadać, mają budy dla psiaków, może by podarowali jedną? Quote
tatankas Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 karolkamadry napisał(a):Ada, a może z TOZ Szczecin pogadać, mają budy dla psiaków, może by podarowali jedną? Porozmawiam jeszcze z naszą panią prezes,czy nie da się wykombinować czegoś ;) Quote
bonia Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 sylwia637 napisał(a)::lol: bonia a moze do towarzystwa dla Tołdiego, rodzinka zgodzila by sie na nasza Tosie demolantkę?:lol: dograli by sie idealnie, bo ona tez tylko na dwór sie nadaje raczej.:)) jest juz po sterylce, wiec oferta godna zainteresowania:lol: już wieśc się rozniosła ,że u mnie są pieski do adopcji, w sobotę z polecenia jednej pani z forum dogomanii przywieziono psiaka znalezionego w Szczecinie w parku i już w tą sobote idzie do adopcji ,pańswo z sąsiedniej wsi są po stracie swego psiaka i adoptują Czestera ,czyli niecały tydzień i domek, no ale nie wszystko jest tak kolorowe, chow-chowki z Fundacji ,u mnie czekają od września na adopcje , bardzo cięzko jest im znaleźc domek,ale trzeba byc optymistą ,zawsze kiedyś się znajdzie ten cudowny :)Będę miała na uwadze ślicznąTosie Quote
LAZY Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Cieszę się, że domek znalazł się tak szybko. Mam nadzieje, ze będzie wspaniały. Chciałabym tylko zaznaczyć jako miłośnik i posiadacz ONka , że te psy to nie czerpią radości jedynie z biegania przy płocie i ujadania na wszystko co się rusza, one przede wszystkim potrzebują kontaktu z człowiekiem. Im więcej taki pies biega przy płocie tym większa to oznaka, że wybitnie się nudzi. Śmiem nawet twierdzić, ze niejeden ON (i każdy inny duży pies) szczęśliwszy będzie w małym mieszkaniu ze swoim ludzkim stadem niż na największym podwórku pozostawiony sam sobie. Arlena nie zrozum mnie źle, nie znam nowych potencjalnych właścicieli Tołdiego ale jestem ostrożna w przypadku adopcji psa do budy. Mam może dziwne pytanie ale muszę je zadać w trosce o chłopaka, dlaczego nowy Pan nie kupi Tołdiemu budy sam? Ps. CHow-chow u boni są piękne aż dziw, że do tej pory nie mają domów! Quote
bonia Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Ok,więcej nie będę się wtrącac, temat zakończony Quote
LAZY Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 bonia napisał(a):Ok,więcej nie będę się wtrącac, temat zakończony Arlena ja nie chciałam nikogo urazić i nie twierdzę, że ten dom nie będzie dla Tołdiego idealny. Chciałam tylko żeby sprawdzić czy dany pies nadaje się na podwórko zarówno fizycznie jak i charakterowo. Bardzo się cieszę, że szukasz dla niego domu i nie chciałam być źle odebrana. Miałam już jednak w swojej "karierze" nieudaną adopcję, bo źle dopasowałam psa do domu i dlatego jestem taka przewrażliwiona. Pytanie o budę zadałam tylko z jednego powodu, jeśli są to kwestie finansowe to co będzie jak Tołdi się rozchoruje i trzeba go będzie leczyć? A może jeśli nie są to kwestie finansowe to może domek nie planował psa i po chwili się rozmyśli. Zaraz pewno posypią się na mnie gromy, ze zamiast skakać do góry wypytuję o takie rzeczy, ale życie nauczyło mnie żeby do wszystkie podchodzić bez emocji. Mam nadzieję, że sprawa adopcji nie jest zamknięta, bo jeżeli pies będzie pasował do domu i dziewczyny wszystko sprawdzą to myślę, że nie rozsądne byłoby z powodu gniewania się na moje wypowiedzi zamykać psu drogę do własnego pana. Quote
tatankas Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 LAZY rozmawiałam z Arleną i wszystko wiem,nie masz się co martwić,a odpowiadać na te pytania na forum nie będziemy ;)Będzie dobrze.Moim zdaniem Tołdi jest tak kochany,że nie da sie go trzymać tylko na podwórku,już on podbije tak serce nowego właściciela,że nie raz zawita do domku :) Nie mówię,że tak trzeba,ale wiem,że tak będzie;) Quote
Recommended Posts