Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

Mój aparat potrafi zrobić ładne zdjęcia, ale ja nigdy nie potrafię go ustawić :roll:. Mam nawet czasem wrażenie, że stary aparat robił dużo ładniejsze zdjęcia, mimo że nie miał jakichś ciekawych ustawień..
Portrecik jako jedyny wyszedł ładnie i nawet obroża ma normalny kolor ;).

[SIZE=1]Może program do zmniejszania mi tak zepsuł zdjęcia?[/SIZE]

Posted

Obroża mistrz! :loveu:

[URL="http://images5a.snapfish.com/232323232%7Ffp63243%3Enu%3D4696%3E832%3E258%3EWSNRCG%3D326566%3B57%3A349nu0mrj"]http://images5a.snapfish.com/232323232%7Ffp63243%3Enu%3D4696%3E832%3E258%3EWSNRCG%3D326566%3B57%3A349nu0mrj[/URL] to zdjęcie super, nieważna jakość, ważna szczeniakowa poza :D

A nie masz na fotkach tego staffika i westa? :loveu: West pewnie indywidualista introwertyk, jak mój , dlatego nie chciał się bawić:P

Posted

Jeszcze będzie puppy love :loveu:.

Szczeniuch zaczyna dorastać i przestaje powoli być taki szczeniaczkowy, kochany i grzeczny :placz:

Nie mam niestety ich zdjęć, ale jak ich dorwę dalej od ulicy to popstrykam ;) (nie puszczam Shinulca w miejscu gdzie się spotkaliśmy, bo mam swoją fobię pies-samochód :shake: :roll:). Westik psy chce zjadać, drze morduchę na wszystko co inne niż jego wizja normalności, nie bawi się z psami bo to zbyt poniżające, kocha piłeczki i jedzenie. A mnie obskakiwał cały czas bo karmę w ręku trzymałam i on musiał ją mieć i koniec :evil_lol:. Oczywiście dostał, bo ja zbyt miękka jestem i nie mogłam się oprzeć jego uporowi ;). On jest jakiś żółty dziwnie (był biały wcześniej). Ma podobno problemy z jelitami, więc może czegoś nie przyswaja?

Posted

[B]Monia [/B]ja sie normalnie obrażę... powrzucałam trochę nowych zdjęć u Birmy... narobiłam specjalnie dla ciebie kolejne ZE SMOKIEM i SMOKA Z KOTEM w nadziei, że ktoś mi watek porzuci a tutaj co? A tutaj ktoś mnie olał i najwyraźniej nie chce smokato-birmowato-kotowatych zdjęć ;)

Posted

Ale zdjęć z kotem-Birmą-Smokiem nie wrzuciłaś :eviltong:. Wiesz, że zawsze wszystko czytam i jestem na bieżąco? :razz: :eviltong: Wiem wszystko, oglądam, czytam ale znowu mam czas nie pisania za dużo. Do tego nie mam zbytnio humoru, bo pojutrze muszę na pogrzeb jechać i nie mam czym się wykręcić :roll: (nienawidzę takich uroczystości, bo ryczę bez względu na to czy osobę znałam dobrze czy też niezbyt :shake:).

Też Cię koffam :loveu::loveu::loveu:

Posted

Zdjęć Smok-Birma-kot nie mam, są tylko w parach :(... niestety, Birma najchętniej z mojego kota zrobiła by sobie obiadek [wa sam raz na BARF :D], a i ze Smokiem nadal się kiepsko dogaduje, więc to już ponad moje siły :(.

Po za tym może i czytasz, ale ja leniwa jestem i nie chce mi się po subskrypcjach biegać, co by swoją galerię znaleźć ;). Chyba że ktoś mi w końcu wytłumaczy jak mam sobie podpis na nowo podlinkować :)

Posted

W parach wystarczy ;).

Też nie podlinkowałam sobie jeszcze bannerka, więc instrukcji nie podam :roll:.

Dzisiaj się zorientowałam, że usunięty został śmietnik z miejsca gdzie chodzi wielu psiarzy :shake:. Najlepsze jest to, że to jest jedyny śmietnik w pobliżu pętli autobusowej, do którego wyrzucałam kupy jak pędziłam na autobus :angryy:. Teraz co, mam ze sobą wozić i szukać śmietnika? :angryy: [SIZE=1]Nie wspomnę już, że akurat w tym śmietniku gasiłam fajki, które po drodze na autobus akurat paliłam, a z petem w ręku ganiać i szukać kosza nie mam zamiaru, chować do kieszeni tym bardziej :shake: :roll:[/SIZE]

Posted

Następna... :P
[code][url=http://www.dogomania.pl/threads/42496-Hexa-moje-kochane-sA-oneczko-i-przyjaciele-nowe-fotki][img]http://www.dogomania.pl/signaturepics/sigpic5141_3.gif[/img][/url][/code]

Posted

To ten co z bliska go oglądałaś? :diabloti::diabloti:

Niedługo minie 3 lata od sterylki Hexoliny :-o. Jak ten czas szybko zleciał... A młodej urodziny zaplanowałam albo na 24 albo na 26 czerwca (25 to Krzyśka urodziny ;)). Hexa urodziła się 7go maja, więc za 4 miesiące opijamy 6 urodziny.

Posted

Tak, to ten... i ja go wcale z bliska nie oglądałam, jeszcze oczu za zadku nie mam :D

No... stara już ta twoja Hexolina... a Birma za niedługo będzie u mnie 2 lata... a za miesiąc miną 2 lata od uśpienia Itusia :(

Posted

Ale miałaś z nim bliskie spotkanie i musiałaś mu się przyjrzeć po tym jak na niego wpadłaś :eviltong:

Stara, ale nadal szalona wariatka z niej :cool3:. Przy zabawie na podwórku to Shinulec pierwszy wysiadł, a ta dalej chciała biegać i darła się na mnie że za wolno się ruszam :razz:.
['] dla Itusia :-(

Posted

[quote name='*Monia*']
Dzisiaj się zorientowałam, że usunięty został śmietnik z miejsca gdzie chodzi wielu psiarzy :shake:. Najlepsze jest to, że to jest jedyny śmietnik w pobliżu pętli autobusowej, do którego wyrzucałam kupy jak pędziłam na autobus :angryy:. Teraz co, mam ze sobą wozić i szukać śmietnika? :angryy: [SIZE=1]Nie wspomnę już, że akurat w tym śmietniku gasiłam fajki, które po drodze na autobus akurat paliłam, a z petem w ręku ganiać i szukać kosza nie mam zamiaru, chować do kieszeni tym bardziej :shake: :roll:[/SIZE][/QUOTE]

Nah, to u mnie lepiej - jest dzielnica miasta, w której jest jeden śmietnik. Oczywiście psy muszą się załatwiać akurat tutaj zawsze, a co. I ostatnio przy wyrzucaniu... Dostałam opiernicz, że ten śmietnik jest prywatny i co ja sobie wyobrażam :cool1: Co z tego, że stoi na nie-prywatnym chodniku, wygląda nie-prywatnie (taki zwykły, żółto-niebieski)... Widać pan postanowił znaleźć sobie powód do pretensji do przechodzących ludzi :p

Starzeją się nam dzieci :evil_lol: Luka w tym roku 5 lat.. I jeszcze nie-ciachnięta, nie wiem czy już się na to decydować (i jak przekonać mamę jeśli jednak się zdecyduję :roll:).

Posted

[quote name='zmierzchnica']Starzeją się nam dzieci :evil_lol: Luka w tym roku 5 lat.. [/QUOTE]
Jak mój klusek :)

Ostatnio wchodze w jakis temat i już chciałam pisac, co zrobiłas Hexie, ze jej tak łapy zbrazowiały - a to nie Twoje suki.... nłudzaco podobne połączenie ;)

Posted

Ale mamy cicho i pusto w domu :shake:. Jak weszłam do mieszkania to czekałam aż mi ktoś reklamówkę zabierze, a tu doopa i sama musiałam sobie z jej położeniem poradzić :cool1:. Suńki u rodziców obydwie, narzekań nie słyszałam, a my się nudzimy i nawet nie mam kogo poochrzaniać za wieczorne rzucanie kością :evil_lol:. Ale jutro w końcu tupot krzywych łap będzie i podwójne darcie pysków na mój widok :loveu:. Dwa dni bez psa żadnego i stęskniona jestem niesamowicie...

[QUOTE]Ostatnio wchodze w jakis temat i już chciałam pisac, co zrobiłas Hexie, ze jej tak łapy zbrazowiały - a to nie Twoje suki.... nłudzaco podobne połączenie ;)[/QUOTE]
Chciałam mieć dwie czarne, ale coś mi nie wyszło ze szczeniuchą ;). Hexolinie łap nie mam zamiaru farbować, Shinulca też raczej nie, chociaż jak mnie zdenerwuje to czemu nie :diabloti: :evil_lol:

Posted

Zobacz sobie sama, jak szybko próbowałam przejrzeć wszystkie subskrypcje, otworzyłam 500 kart, to normalnie myslałam, ze Twoje [url]http://www.dogomania.pl/threads/148741-LILU-w-DT-u-Kenny-sa-postepy-szukamy-odpowiedniego-domu?p=13812349&viewfull=1#post13812349[/url]

Posted

Absolutnie Ciebie o to nie podejrzewałam :p.

Mam dla suczydeł koszulki i kamizelki odblaskowe, więc mi więcej na razie nie potrzeba ;). Nową obróżkę zamówiłam dla Hexoliny - Puppy Love Lupina :loveu:. Będą miały po dwie porządne obroże i starczy nam na najbliższy rok psich akcesoriów (nie będę liczyć ile wydałam na nie w ciągu ostatnich 2 miesięcy bo się załamię :roll:). No chyba że Shinulec zeżre ostatnią normalną smycz spacerową, to wtedy będę szukała grubego krowiego łańcucha :diabloti:.

Posted

Shinulec od wczoraj w domu i już swoje porządki wprowadziła :evil_lol:. Wieczorem jak jedliśmy kolację to wylądował mi w kanapkach sznurek, bo szczeniątko chciało się bawić a ja chciałam akurat jeść w nieodpowiednim jej zdaniem czasie :mad:. Teraz po zabawie maskotką stwierdziła że kość prasowana nadaje się jednak do jedzenia (po miesiącu chyba) i właśnie ją wcina. Godzinę temu zjadła całą michę podrobów z warzywami, więc to na pewno nie z głodu. Psiak w tym wieku (ponad 6 miesięcy) chyba powinien 2 razy dziennie już jeść, tak? U nas chyba taka opcja na razie w grę nie wchodzi, bo nam młoda zacznie zżerać wszystko co przed nią nie ucieka :shake:, taki żarłok z niej jest niesamowity..
Hexa wczoraj chciała z nami jechać, ale rodzice nie chcą jej oddać :-(. Ona tam ma raj, bo nikt jej do niczego nie zmusza, wychodzi kiedy chce i nikt jej po głowie nie skacze całe dnie. Stwierdziłam, że po prostu będziemy jak najczęściej jeździć do niej i Shinulca od czasu do czasu zostawiać rodzicom (wyjazdy czy jakieś dłuższe nieobecności w domu). Tatę Shina wielbi i wpatrzona w niego prawie tak jak we mnie, mimo że go widziała z 5 razy :razz:. Tata Shinulca sobie oswoił i nawet może już ją głaskać bez biegania za nią po całym domu - sama do niego przychodzi. Z mamą Shina zawarła pakt o nieagresji i już na siebie nie warczą :evil_lol:. Brata Shina widywała częściej we wczesnym szczenięctwie, więc z nim problemu nie było. Dzisiaj nawet Shinulec wpuścił koleżankę Krzyśka do domu i obyło się bez moich interwencji - zaczyna się Shinulec bardziej socjalny robić :cool3:.
Wczoraj cioci astka chciała mi zjeść młodą :mad:. Na szczęście Hexa postanowiła jej bronić i Shinie nic się nie stało (Fiona ma szacunek dla Hexy, bo ta ją ustawiała jak Fiona była mała, a do tego Fioniak do nas na podwórko ostatnio przyszedł i się bawił ładnie z Hexoliną - mało zawału nie dostałam jak mi rodzice powiedzieli). Później znalazła sobie nowy cel i zwiała za inną suczką przez co miałyśmy czas na ewakuację (uciekła z podwórka i wujek ją ganiał po ulicy). Mam nadzieję, że Shinulec nie nabawi się urazu do bulowatych, bo ma super kolegę staffika i nie chcę żeby go znielubiła (jak foksterierkę z którą walczą przy każdym spotkaniu, zaczyna tamta i Shina ostatnio już nie reaguje na zaczepki - chyba zdaje sobie sprawę że silniejsza już jest ;)).

Tak w ogóle to zaczynamy się powoli do cieczki przygotowywać - wyciągnęłam linę 10 m i młoda z nią biega, szukam flexi 8 m w przystępnej cenie, majty Hexoliny stare odszukałam, tabletki chlorofilowe zakupione, spray również mamy i zaczynam się nastawiać psychicznie na ten paskudny okres. Chyba jeszcze jakiegoś kija i gaz sobie sprawię, bo jak nas wielki pies napadnie to marne będą moje szanse :roll:. Z Hexy zdejmowałam zwykle znajome psy, więc wiedziałam na co delikwentów było stać, a tu to już się przekonałam jak się niektóre miłe pieski na smyczach zachowują, a właściciel goowno sobie może i to ja muszę psa odciągać :angryy:. Krzyśka też uczulam na wszystkie możliwe sytuacje, ale on miał też już doświadczenie z Hexą i wie, że trzeba wiać przed adoratorami i im pokazać że nie wolno się zbliżać. Tylko ona ma łatwiej bo jego psy się boją, a mnie jakoś nie...

No to nabazgrałam sobie trochę, wypracowanie mi wyszło :lol:. Zdjęć nowych nie mam, bo aparatu nie wzięłam ze sobą :roll:.

Posted

[quote name='*Monia*']Shinulec od wczoraj w domu i już swoje porządki wprowadziła :evil_lol:. Wieczorem jak jedliśmy kolację to wylądował mi w kanapkach sznurek, bo szczeniątko chciało się bawić a ja chciałam akurat jeść w nieodpowiednim jej zdaniem czasie :mad:. Teraz po zabawie maskotką stwierdziła że kość prasowana nadaje się jednak do jedzenia (po miesiącu chyba) i właśnie ją wcina. Godzinę temu zjadła całą michę podrobów z warzywami, więc to na pewno nie z głodu. Psiak w tym wieku (ponad 6 miesięcy) chyba powinien 2 razy dziennie już jeść, tak? U nas chyba taka opcja na razie w grę nie wchodzi, bo nam młoda zacznie zżerać wszystko co przed nią nie ucieka :shake:, taki żarłok z niej jest niesamowity..[/QUOTE]
No ale jak jej rzadziej będziesz dawała, tym bardziej bedzie "głodna"
[quote name='*Monia*']Hexa wczoraj chciała z nami jechać, ale rodzice nie chcą jej oddać :-(.
[/QUOTE]Moi też mi nie chcą oddac Kluchy ;(

Posted

[QUOTE]No ale jak jej rzadziej będziesz dawała, tym bardziej bedzie "głodna"[/QUOTE]
I dlatego pewnie jeszcze długo będzie jadła 3 razy dziennie :roll:. No chyba że będę miała tyle wolnego żeby pół dnia spędzać na spacerach i tak wymęczyć psa żeby nie myślał o jedzeniu :razz: (ostatnio po 3-godzinnym bardzo intensywnym spacerze przespała 8 godzin, bez obiadu ;)).

[QUOTE]Moi też mi nie chcą oddac Kluchy ;( [/QUOTE]
Córeczki się z domu wynoszą to trzeba im psy pozabierać za karę :evil_lol:. Moi nawet nie chcą słyszeć o zabraniu im Hexoliny. Jak brat zapytał mamę czy odda Hexę to nie usłyszał żadnej odpowiedzi :evil_lol:. I pomyśleć, że 6 lat temu jeszcze moi rodzice byli przeciwko psiakowi w domu, a później jeszcze narzekali na łobuza :razz:. Teraz mojej mamuśce nawet wszechobecne kłaki nie przeszkadzają, co wszystkich dziwi ogromnie [SIZE=1](moja mama się psów w domu brzydziła i jak była w ciąży z bratem to wymiotowała jak tylko babci pies przeszedł obok niej :roll:)[/SIZE]. Wczoraj mamie opowiadałam co ja ciekawego w dzieciństwie z psami wyprawiałam i nie wiem dlaczego zrobiła wielkie oczy i jakieś przerażenie w nich zobaczyłam :diabloti:.

Posted

[quote name='*Monia*']I dlatego pewnie jeszcze długo będzie jadła 3 razy dziennie :roll:. No chyba że będę miała tyle wolnego żeby pół dnia spędzać na spacerach i tak wymęczyć psa żeby nie myślał o jedzeniu :razz: (ostatnio po 3-godzinnym bardzo intensywnym spacerze przespała 8 godzin, bez obiadu ;)).

[/QUOTE]
To Ty chcesz jej dawać wiecej? No to pewnie, ze możesz. Ja moim daję 3, przed pracą nie chce im dawac dużo, siedzą same 9 h, to może je coś przypilic ;) na noc znów duuużo dawać też niedobrze. Wypadło na 3.