Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

Birma też wszystkie smakołyki znosi do klatki - tam ma troche spokoju przed Smokiem ;)...

A swoją drogą jutro chyba idziemy na sanki, mam zamair podstępnie wykorzystać psa do ciagnięcia

Posted

A ja jutro będę odsypiać nockę... I to bardzo ciężką, bo koleś mi fikał i prawie w dziub dostał za zbytnie spoufalanie się :roll:. Nawet to że jestem w pracy by mi nie przeszkadzało w takim załatwieniu sprawy.. Ma szczęście, że są jeszcze 2 inni którzy go odciągnęli i zagadali bo jeszcze kilka sekund i by było baardzo nieprzyjemnie :roll:. Jeszcze mnie złość trzyma :mad:

Posted

[quote name='Martens']Współczuję takich historii... [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/shake.gif[/IMG] A to klient był? Czy z pracy ktoś? [/QUOTE]
Klient. Na koniec miłej nocy dostał szczotą przez łeb, a później prawie spadł ze schodów :diabloti:. Usłyszał też parę miłych słów na swój temat (po angielsku, więc zasób słów odrobinę ograniczony miałam) i się dziwię że wytrzymał żeby ręki nie podnieść, bo by się skończyło dla niego tragicznie :angryy:.

[QUOTE]Ty to w ogóle masz jakieś same dziwne opcje w tej pracy [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG]
[/QUOTE]
Żeby tylko płacili więcej za takie atrakcje...

[SIZE=1]Zaraz smsa wyślę ;).[/SIZE]

Posted

Moje małe się pochorowało, do 31go na antybiotykach ma być :shake:. Miałyśmy dzisiaj jechać do domu do Hexoliny i nic z tego, bo nie chcę Hexi narażać.. Dzisiaj i jutro Shinulca przetrzymam w domciu, żadnych spacerów żeby się nie wyziębiała i mam nadzieję, że pojutrze mi już Hexolindy nie zarazi. Od razu po wyjściu od weta napadły nas dwa psy i dopiero jak krzyknęłam że młoda zakaźnie chora jest to właściciel je odwołał. Za to pan z shi tzu nawet słysząc, że młoda zaraża nie umiał swojego psa złapać zanim obok niego przeszłyśmy. Pani jakoś nieudolnie próbowała łapać malucha później, ale jej to nie wyszło i się z młodą pooblizywał chwilę, mimo że próbowałam nie dopuścić do kontaktu. Ludzie nie myślą :shake:.
Zdjęcia będą jak mi się uda odebrać obrożę z poczty i jak mój leń w końcu odpuści i mi się coś w końcu będzie chciało robić :eviltong:.

Posted

Już nie kaszle, ale ma focha bo jej na balkon nie pozwalam wychodzić :roll:.
Z weselszych wiadomości - Hexolina ukradła rodzicom boczek :evil_lol:. Stał poza zasięgiem jej paszczy, ale jakoś wlazła na szafkę i ukradła wszystko :evil_lol:. Mama stwierdziła, że to wszystko przez moje szkolenie (dokładniej agility ;)) i to przez to taka sprytna się zrobiła. To jej odpowiedziałam, że jak psa się głodzi to pies kradnie - nastała cisza w słuchawce :diabloti:.

Posted

Rzuciłaś urok na mojego szczeniucha :mad:. Ona w drodze powrotnej była miła dla ludzi, dawała się dotknąć, a jakiegoś chłopca to prawie wycałowała jak ją zaczął głaskać :-o. Dzieci lubiła, ale nie aż do takiego stopnia. Albo może ta wetka dała jej coś w zastrzyku i się młodej w łebku poprzestawiało :evil_lol:.

Posted

[quote name='*Monia*']Rzuciłaś urok na mojego szczeniucha :mad:. Ona w drodze powrotnej była miła dla ludzi, dawała się dotknąć, a jakiegoś chłopca to prawie wycałowała jak ją zaczął głaskać :-o. Dzieci lubiła, ale nie aż do takiego stopnia. Albo może ta wetka dała jej coś w zastrzyku i się młodej w łebku poprzestawiało :evil_lol:.[/QUOTE]

To na pewno ten zastrzyk, ja jej nic nie zrobiłam :evil_lol: Cieszę się, że mnie nie pogryzła ani nie zaszczekała, jak było mi zapowiadane :diabloti:

Posted

No podobno Krzyśka mamę zaatakowała, ja tego nie widziałam więc nie wiem jak było :roll:. Poszczekać lubi, tak jak Hexa z resztą - takie wrzaskuny mi się trafiają..
Tak w ogóle to dziękuję za miłe zakupy i za wytrzymanie z moim potworem jak byłam w aptece :loveu:. Teraz mi właśnie tłumaczy, że trzymanie jej w domu na siłę jest bardzo złym pomysłem i pewnie zaraz weźmie się za obgryzanie czegoś z nudów :mad:. A podobno jest chora i po tych antybiotykach powinna być spokojniejsza :mad:. Ale kasłała trochę jak się cieszyła na mój widok jak wróciłam z poczty :roll:. Mamy nową obróżkę, w końcu nie za dużą :multi:.

Posted

[quote name='*Monia*']No podobno Krzyśka mamę zaatakowała, ja tego nie widziałam więc nie wiem jak było :roll:. Poszczekać lubi, tak jak Hexa z resztą - takie wrzaskuny mi się trafiają..
Tak w ogóle to dziękuję za miłe zakupy i za wytrzymanie z moim potworem jak byłam w aptece :loveu:. Teraz mi właśnie tłumaczy, że trzymanie jej w domu na siłę jest bardzo złym pomysłem i pewnie zaraz weźmie się za obgryzanie czegoś z nudów :mad:. A podobno jest chora i po tych antybiotykach powinna być spokojniejsza :mad:. Ale kasłała trochę jak się cieszyła na mój widok jak wróciłam z poczty :roll:. Mamy nową obróżkę, w końcu nie za dużą :multi:.[/QUOTE]

Na szczęście u mnie jest raczej cicho, szczekanie rzadko się zdarza - i dobrze, bo nie znoszę :diabloti: Ale Shina nie szczeknęła dziś ani razu, więc nie wiem o jakich wrzaskliwych psach Ty mówisz :razz:
Dla mnie już psie zakupy to muszą być z Tobą, więc mi tu nie dziękuj, tylko się przyzwyczaj :lol:
Z jakim potworem? Z tym milutkim, najgrzeczniejszym, małym pieskiem :cool3: :lol:
Jak jest chora, to chyba powinna pochorować w spokoju i nie mieć siły na nic... Może jej zorganizuj jakieś agility między kuchnią a pokojem, czy coś takiego :eviltong:

Posted

Tak wyglądamy zaraz po przebudzeniu (byłam po nocce w pracy chyba)
[IMG]http://images5b.snapfish.com/232323232%7Ffp63264%3Enu%3D4696%3E832%3E258%3EWSNRCG%3D3262347745349nu0mrj[/IMG]

Mam jeszcze sporo fotek, ale będę wrzucać po kolei bo muszę zmniejszać najpierw. Zauważcie, że wszystkie ząbki ładnie wyrosły i całkiem imponujące ma uzębienie. A gryzie strasznie mocno :mad:.

Posted

Mnie gryzie jak nie może opanować emocji - w trakcie zabawy i jak wracam do domu:mad:. A o częstsze gryzienie to Krzyśka się możesz zapytać, bo to on jest gryzakiem młodej :diabloti:. Z tym rzuceniem się na jego mamę mam kilka teorii - jak mówiłam, mogła poczuć się niepewnie bo pańci nie było a jakaś obca baba jej 'faceta' dotykała (Krzysiek zupełnie nie panuje nad Shinulcem), mogła też skoczyć w zabawie, a może też była to obrona terenu, czyli jej dom i jej zasady, bo ktoś rządzić pod nieobecność pańci musi :roll:. Nie wiem, ale będę ją bacznie obserwować. Wyjazdu do Krzyśka w święta nie będzie, bo bez psa się nie ruszę. Niedawno byli Krzyśka znajomi i żadnych oznak agresji Shinulec nie okazywała jak mnie nie było, kurde nie wiem o co mogło chodzić z jego mamą... To jest spokojna kobieta, lubi zwierzaki, Hexa ją uwielbia, Shinulcowi dawała kiełbasę przy mnie, bułką ją karmiła i było w miarę ok.. Teraz na jej przyjazdy będzie młoda musiała siedzieć w klatce albo w kagańcu śmigać po chacie jak mnie nie będzie :shake:. Ja ją w locie powstrzymam głosem, Krzysiek nawet siłą tego nie zdziała, bo jego też dziabnąć może :shake:. I najgorsze jest to że on jej na to gryzienie bez powodu pozwala...
To się znowu pożaliłam, ale jakoś mnie ta cała sytuacja zastanawia i nie mogę znaleźć jednoznacznego rozwiązania :oops:.

Posted

Poobserwujesz, może dojdziesz o co chodzi, może nie będziesz musiała, bo już się to więcej nie powtórzy... No fakt, jak Cię przy tym nie było to nie wiadomo - powodów może być wiele. Na pewno wcześniej czy później sytuację opanujesz - ja to wiem ;) :glaszcze:

Posted

Poobserwuję jak następnym razem przyjedzie. Mam nadzieję, ąe wtedy nie będę do pracy szła :roll:.
Dam jeszcze moją wredotkę :razz:
[img]http://images5b.snapfish.com/232323232%7Ffp63274%3Enu%3D4696%3E832%3E258%3EWSNRCG%3D326235%3C76%3A349nu0mrj[/img]

Posted

[quote name='*Monia*']Shinulcowi dawała kiełbasę przy mnie, bułką ją karmiła i było w miarę ok..[/QUOTE]

jak to tak, kiełbasę? bułkę :-o psa chcesz zatruć? zdetronizować? a może ci się już znudziła?! :diabloti:

może mama krzyśka zrobiła jakiś ruch ręką kóry jej się nie podobał, jeżeli jego mama się nie boi a szczeniak nie reguje agresją to ja nie widzę sensu trzymania jej w kagańcu ;)

Posted

Akurat to jadła, więc to jej dawała (za moją zgodą oczywiście :oops:).
Niosła herbatę i młoda skoczyła jej do ręki. Nie mogę rozgryźć w jakim celu bo nie widziałam :shake:. Teraz już jego mama jej się bardzo boi, nawet nie chciała z nią przebywać w jednym pokoju :shake::shake:. Ja myślałam, że to moja mama jest panikarą, ale nawet jak Shina obszczekała ją i nie dała wejść do domu to nie robiła żadnej afery :roll:, później już był spokój i mijały się bezstresowo nawet jak mnie nie było.

Posted

Ech, to jest najgorsze, że jak nie było Cię przy tym, to nawet nie wiesz, w jakich intencjach Shina skoczyła, może tylko zabawowo... Albo czuła, że mama Krzyśka się obawia i postanowiła ją "sprawdzić" - tak robi suczka mojej przyjaciółki, a np. Luka wykorzystuje sytuację i kładzie łeb komuś na nodze i szczeka (szkoła mojej mamy :shake: jak pies szczeka - daj mu kiełbasę/ciastko) :roll: W każdym razie jeśli jego mama się obawia i to okazuje, to może tylko sunię sprowokować, przez niepewne i nerwowe ruchy itd...

[URL]http://images5b.snapfish.com/232323232%7Ffp63274%3Enu%3D4696%3E832%3E258%3EWSNRCG%3D326235%3C76%3A349nu0mrj[/URL]
[I]"Spadaj, bo ci ogryzę nos :cool1:"[/I] :evil_lol::evil_lol: Cudna, Wasza wspólna pobudka też genialna :cool3:

Posted

Mogło być właśnie zabawowo i po prostu jego mama źle to odczytała.
Jesteśmy już w domu :multi:. Shina nikogo nie chciała zjadać, tacie bez problemu daje się głaskać (sama się domaga :-o), do mamy podchodzi i żadnych oznak jakiejkolwiek agresji. Na brata widok mało się nie skręciła z radości :lol:.
Hexa grubasek jest :loveu:. Chyba bardziej się z Shiny ucieszyła niż ze mnie :evil_lol:, szalały po podwórku z 10 minut i później w domu kontynuowały. Było małe starcie, bo goowniara zapomniała kto w ich duecie decyduje o moim łóżku, ale jak zawsze obyło się bez poważniejszych afer ;). Shinulec podróżował ze swoją klateczką i jedzonkiem na święta i niestety mam przez to powyciągane ręce i przetrącone kolano (to wszystko ważyło ze 20 kg :roll:). Hexolinie pokazałam transporter i od razu się do niego władowała :loveu:. Zamknęłam ją na moment to się położyła i grzecznie leżała tłumacząc Shinulcowi że to teraz jej domek jest :evil_lol:, a jak otworzyłam to wychodziła bardzo niechętnie. Chyba dobry pomysł był z dźwiganiem tego transportera, bo na sylwestra Hexolina będzie mogła się w nim schronić.
To tyle u nas, zdjęć nie będzie, bo aparat by nie nadążył za tymi wariatkami.

Chcę jeszcze życzyć wszystkim nas odwiedzającym[COLOR=Red][SIZE=4]
[/SIZE][/COLOR][CENTER][COLOR=Red][SIZE=4]Wesołych Świąt[/SIZE][/COLOR]
[LEFT]
[/LEFT]
[/CENTER]

Posted

To dobrze, że święta pokojowo przeszły :) Moje psy musiały się oczywiście pokłócić, bo Fro chce się bawić, a Chibi zmęczona i spadaj dziadu nie ruszaj mnie. Fajnie, że Hexa zaakceptowała transporter, będzie miała schronienie na sylwka ;) Ech, teraz przed nami najgorszy tydzień w roku - wystrzały, świry itd... Ale trzeba dać radę ;) Wesołych!

Posted

Suczydła zostały same na 6 godzin i nic, spokój, czysto, ale jaki ochrzan dostałam jak wróciłam :evil_lol:. Shinulec nawet nie nalała :-o (prawie się czołgałam po podłogach, żeby sprawdzić ;)). Święta ogólnie nam się zaczęły super tylko rodzinka nie mogła się powstrzymać od komentarzy dotyczących Shiny i mojego życia osobistego - co mi osobiście nie przeszkadza :lol:. Większość przy składaniu życzeń mówiła że nie życzą mi kolejnego psa :evil_lol:.
Tak w ogóle to mam siniaka na całe kolano od tego transportera i ledwo chodzę, a ręce to mi chyba do jutra zdążą odpaść :roll:, ale mam nadzieję że mój wysiłek nie pójdzie na marne i Hexolina przemieszka w nim sylwestrowe wystrzały..