Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

Wychowanie w myśl zasad Cavano? :evil_lol:

Jeżeli to będzie dorosły leniuch, to pewnie zostanie to kilka godzin bez problemu. Tylko ludzie muszą by świadomi, że będą musieli psiaka zmęczy i przed wyjściem i po.

Posted

Muszę rzeczywiście łańcuch kupić, bo klatka nie pomaga na ten wrzask. Taki łańcuch dla słonia najlepiej to przynajmniej się położy spokojnie :diabloti:. I jeszcze parę miłych słów rzucę, żeby nie myślała że jest jakaś wyróżniona jest :evil_lol:.

No właśnie kobieta mi się dosyć sensowna wydaje. Rano do 9 ma czas na spacerowanie, a później dopiero po 19. Nie mówię, że moje nie zostają, ale tak codziennie... :roll: Cóż, niezastąpiona esperanza zdecyduje jak zrobimy, bo ja za małe doświadczenie mam jeszcze..

I nowość z dzisiaj - moja mała powolna paskuda zrobiła się szybsza ode mnie na treningu :-o. Do tej pory się wyrabiałam ze wszystkim zanim wypełzła z tunelu, a teraz ledwo nadążyłam. Albo byłam tak zmęczona że mi się zdawało że ona zapierdziela szybciej :hmmmm:. Za to Hexa postanowiła nie współpracować pod koniec i znielubiła slalom :mad:

Posted

Jak przyszłaś to Ci baardzo podziękuję za wypad na zakupy :loveu:. Przełyk jadła na balkonie, ale jakoś długo temu szczerbatemu paskudztwu to zajęło :evil_lol:. Zjadła cały i nie marudziła :razz:. Dzisiaj za to z pół godziny modliła się nad ogonem nie dotykając go, a jak łapkę kurzą dostała to pochłonęła od razu. Chyba wieprzowina jej nie wchodzi, w przeciwieństwie do Hexy która wprost uwielbia wszelkie części świnek ;).

Posted

[quote name='*Monia*']Nie mówię, że moje nie zostają, ale tak codziennie... :roll: [/QUOTE]
Tak to bywa w dorosłym świecie, że pewne rzeczy trzeba robić codziennie :diabloti:
Poza tym na pewno są 2 dni, kiedy wraca wcześniej.

Posted

[quote name='*Monia*']Jak przyszłaś to Ci baardzo podziękuję za wypad na zakupy :loveu:. Przełyk jadła na balkonie, ale jakoś długo temu szczerbatemu paskudztwu to zajęło :evil_lol:. Zjadła cały i nie marudziła :razz:. Dzisiaj za to z pół godziny modliła się nad ogonem nie dotykając go, a jak łapkę kurzą dostała to pochłonęła od razu. Chyba wieprzowina jej nie wchodzi, w przeciwieństwie do Hexy która wprost uwielbia wszelkie części świnek ;).[/QUOTE]

Bo ten przełyk to chyba trzeba żuć, nie da się go tak ugryźć i połknąć - tak przynajmniej mi się wydaje :p
Ależ nie dziękuj ;) Ja spędziłam bardzo, bardzo miło ten deszczowy dzień :loveu:

Posted

[QUOTE]Tak to bywa w dorosłym świecie, że pewne rzeczy trzeba robić codziennie :diabloti:
Poza tym na pewno są 2 dni, kiedy wraca wcześniej. [/QUOTE]
Co Ty mi tu z dorosłym światem wyskakujesz :evil_lol:.
Ma sobotę od popołudnia wolną i niedzielę całą, więc trochę może poświęcić na szkolenie ;)

Posted

[quote name='zerduszko']Tak to bywa w dorosłym świecie, że pewne rzeczy trzeba robić codziennie :diabloti:
Poza tym na pewno są 2 dni, kiedy wraca wcześniej. [/QUOTE]
Co Ty mi tu z dorosłym światem wyskakujesz :evil_lol:.
Ma sobotę od popołudnia wolną i niedzielę całą, więc trochę może poświęcić na szkolenie ;)

[quote name='ladybird']Bo ten przełyk to chyba trzeba żuć, nie da się go tak ugryźć i połknąć - tak przynajmniej mi się wydaje :p
Ależ nie dziękuj ;-) Ja spędziłam bardzo, bardzo miło ten deszczowy dzień :loveu:[/QUOTE]
On taki fajny jest chrząstkowaty, do żucia i chyba sycący bo młoda nie prosiła nas o jedzenie :razz:.
Jak znowu będzie padać to może do makro podjedziemy po te rybie głowy? :razz:

Posted

[quote name='*Monia*']Co Ty mi tu z dorosłym światem wyskakujesz :evil_lol:.
[/QUOTE]
Tobie to się chyba wydaje, ze zawsze między zajęciami będziesz miała czas psy wyprowadzić :diabloti: Ja jak wracam po ciężkim dniu pracy i widzę te mordy, które absolutnie już muszą iść si czy koo, to normalnie :mad: mam ochotę nauczyć robić do wanny ;)

Posted

Też mam często ochotę nauczyć Hexę żeby znowu gdzieś w domu się załatwiała :evil_lol:. Jak wracam po nocce to niemalże z zamkniętymi oczami je wyprowadzam i wiedzą że trzeba szybko, bo inaczej znowu w domu kilka godzin bez wychodzenia będą musiały siedzieć (a ja wtedy śpię i czuwanie mam wyłączone ;)). Moje suńki najdłużej muszą wytrzymywać 12 godzin jak chodzę na nocki i Krzyśka akurat nie ma.

Posted

Kilka osób tu zagląda to wrzucę (znalazłam przy okazji odwiedzania galerii Miyi)

[quote name='Korenia'][B]Proszę o głosy na Ulvhedinn w ankiecie na dogomani! Magda (Ulv) ma szansę dostać pomoc z Krakvetu, na razie przegrywa kilkoma głosami :-([/B]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f402/krakvet-wybieramy-kanydata-na-listopad-173295/"]Krakvet - wybieramy kanydata na listopad![/URL]

Stytuacja Ulvhedinn:
[B]Dług [/B]u weta - [B]4 tysiące[/B], a koty dalej w klinice, na intensywnej teraipii(dług [B]wzrósł[/B] o prawie [B]2 tysiące[/B], bo koty były w tragicznym stanie, więc chyba wynosi [B]ponad 6 tysięcy[/B]...). W domu [B]'stado' kociaków[/B], do tego 4 dorosłe (o ile się nie myle - tylko 4). 4 psy - [B]wszystkie chore[/B] - łysy Grafi, pogryziony Chester(prawie bez pupy), Kra na wózku, i Piki po drutowaniu kręgosłupa, ok.20 myszy, które ktoś jej podrzucił na wycieraczke i do tego wszystkiego gołąb.
Ona jest [B]sama[/B], zarabia [B]bardzo [/B]malutko, a żwirek to chyba idzie w tonach Do tego nie ma komputera, bo się popsuł...

Magda ratuje te [B]chore, brzydkie, stare, kalekie[/B]... te, którym nikt nie chce pomóc... [/QUOTE]

Posted

Ale nie napisałam, że szczeniucha wytrzymuje :diabloti: :eviltong:. Dzisiaj prawie się zapomniała i zaczęła się na dywanie gimnastykować :mad:, ale sytuację szybko opanowałam i grzecznie na spacerku zrobiła wszystko (niestety coś znowu jej zaszkodziło i całe szczęście, że zdążyłam bo dywan by się ciężko czyściło :roll:).

Posted

[quote name='*Monia*']Ale nie napisałam, że szczeniucha wytrzymuje :diabloti: :eviltong:. Dzisiaj prawie się zapomniała i zaczęła się na dywanie gimnastykować :mad:, ale sytuację szybko opanowałam i grzecznie na spacerku zrobiła wszystko (niestety coś znowu jej zaszkodziło i całe szczęście, że zdążyłam bo dywan by się ciężko czyściło :roll:).[/QUOTE]
He he :evil_lol:
Moja wczoraj na klatce popuściła:roll: Moja mama jej sie spytała czy była w pokoju... jeszcze ja dostałam bure, że nauczyłam psa drzwi otwierać:diabloti: To nie był mój najmądrzejszy wyczyn:evil_lol:

Posted

Moje obydwie wiedzą do czego klamka służy, ale tylko Hexa dosięga i otwiera wszystkie drzwi :mad:. Nigdy jakoś specjalnie nie uczyłam, sama podłapała, a młoda przyuważyła i też podskakuje :mad:. Jak ona podrośnie i zacznie drzwi otwierać to ją chyba pozbawię łapek :diabloti:. Jak jeszcze w bloku mieszkaliśmy to drzwi wyjściowe miały okrągłą klamkę i nie było jak otworzyć i w trakcie Hexy cieczki pies sąsiadów tylko skakał, ale otworzyć nie mógł, Hexa też sobie wyjść nie mogła :cool3:.

Posted

Mój grafik na ten tydzień jest masakryczny i jeszcze gorzej :cool1:. Poniedziałek nocka (czyli wtorek odpada, chyba że rano koło 9), środa i czwartek do 15 pracuję, a w piątek do 12. Kolejny tydzień jeszcze nie wiadomo.

Narobiłam duużo zdjęć, ale mam dysk na komputerze przepełniony i nie mogę ich zgrać. A Krzysiek czyści dysk już 3 tygodnie i wiecznie czasu nie ma :angryy: :mad:.

Posted

Pewnie dopiero pod koniec następnego tygodnia się dowiem, bo lubią nam wszystko na ostatnią chwilę dawać. Wypłaty za tamten miesiąc nadal nie dostałam :angryy::angryy::angryy:

Posted

Ta praca to tylko przejściowa dopóki nic lepszego nie znajdę :roll:.

Młoda nie wytrzymuje i zawsze mam co robić po powrocie (łóżko przeważnie jest toaletą :mad:), ma prawie 5 miesięcy, datę urodzin wyliczyłam na ok. 26 czerwca. Jeszcze daję jej miesiąc na ogarnięcie się z tym laniem, dłużej nie wytrzymam i wykosztuję się na klatkę, bo łóżko trzeba będzie odkupować jak prześmiardnie. Na podłogi i dywany nie leje tylko na podkłady i to nieszczęsne łóżko (najprawdopodobniej stres). Jak pokój zamknę to na drugie łóżko nie pójdzie nalać, tylko na to nasze (moje i psów). Pralka ma co robić i ja również :cool1: