*Monia* Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Wspomnienia... mama szczeniuchy (już wysterylizowana jest) [IMG]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=27051&photoID=1436279[/IMG] i psie smuteczki [IMG]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=27051&photoID=1436269[/IMG] Taka malusia była i taka bezbronna. Wtedy bym nawet nie pomyślała że ona do mnie trafi, a ona układała już plan pozując na biedne pokrzywdzone maleństwo :diabloti: :evil_lol: Quote
taxelina Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 I co nie fajniej miec dwa psy? jak z domem dla drugiego? Quote
*Monia* Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Fajniej :p. I wcale nie odczuwam obecności większej ilości łap i kudłów. Młoda już od 3 tygodni jest oficjalnie moja :cool3: (mimo że umowy nie podpisałam, bo nikt nie przyjechał na wizytę przedadopcyjną a samej ze sobą to jakoś tak dziwnie spisywać :evil_lol: - jej sióstr umowy fundacyjne ja spisywałam z nowymi domkami). Oczywiście wszyscy byli przeciwko drugiemu psu, ale mieli akurat dużo do gadania :diabloti:. Quote
taxelina Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 no wlasnie dawno u was nie bylam pamietam ze miala jednak zostac :P Dwa psy to o wiele milej niz jeden, wiecej patykow, piasku i wlosow w lozku :D a potem sie trzeciego chce miec.. Quote
*Monia* Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Jesteś pierwszą, która nie napisała że wiedziała że tak będzie :evil_lol:. U mnie młoda nie gubi kudłów, nie przynosi kilograma piachu, łapki ma czyste po spacerach i sierść jej szybko wysycha - ideał :lol:. Do tego za patykami na spacerach nie biega, nie ucieka jak jest bez smyczy, słucha się, nie podbiega do ludzi i psów. Za to drze japę na wszystko i zaczęła lać na łóżko jak jej coś nie przypasuje :mad: (moja dłużasza nieobecność w domu). Quote
taxelina Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='*Monia*']Jesteś pierwszą, która nie napisała że wiedziała że tak będzie :evil_lol:. U mnie młoda nie gubi kudłów, nie przynosi kilograma piachu, łapki ma czyste po spacerach i sierść jej szybko wysycha - ideał :lol:. Do tego za patykami na spacerach nie biega, nie ucieka jak jest bez smyczy, słucha się, nie podbiega do ludzi i psów. Za to drze japę na wszystko i zaczęła lać na łóżko jak jej coś nie przypasuje :mad: (moja dłużasza nieobecność w domu).[/QUOTE] Tak latwo bywa ze DT bedzie Ds :P Wow prawie pies ideal :D Quote
*Monia* Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Ja się na dt nie nadawałam i wiedziałam to już po pierwszej młodej. Ale nie mogłam tego mojego paskudztwa zostawić w tej budzie :roll:. Prawie robi wielką różnicę :evil_lol: Quote
Martens Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 No to teraz czekamy na wiek dojrzewania, najwspanialszy okres w życiu każdego psa :diabloti: Quote
zerduszko Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='Martens']No to teraz czekamy na wiek dojrzewania, najwspanialszy okres w życiu każdego psa :diabloti:[/QUOTE] :diabloti: A kiedy się zaczyna i kończy?? Moja ma 4.5, druga 1.5 i ta starsza ciągle dojrzewa, a ta młodsza ok :p Daj aktualne zdjecie suk obok siebie. Quote
Talia Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 A moja ma 4 lata i niby jest spokojna i stateczna sunia, ale jak coś jej odbije to masakra:mad: Czasami zachowuje się tak samo jak gdy miała 4-5mies i dopiero zaczynałyśmy pracować:diabloti: Quote
Russellka Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Ale rozkoszne te twoje pieski :loveu: [url]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=27873&photoID=1478264[/url] u mnie jest sytuacja mniej więcej taka sama, tylko że zamiast starego kubeczka, Koda przynosi na pysku kubek po jogurcie :lol: Hexa jest super, a ta mała jak jej wtóruje :evil_lol: Quote
*Monia* Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 One się kochają :loveu:. I jak ja je miałam niby rozdzielić? :shake: Dzisiaj Hexa pierwszy raz się wnerwiła jak młoda głupawki dostała i jej łomot spuściła. Nie wtrącałam się, bo po co, ale po tym się młoda uspokoiła i dalej zabawa przebiegała już normalnie. Jak bym miała jakieś wątpliwości co do słuszności lania to by Hexa miała opieprz, ale młodej się należało :mad:. Do tego sryl dzisiaj wystartował z zębiskami do psa, czym mnie wpieniła. Nienawidzę agresji i będzie miała ze mną ciężko :diabloti:. Quote
Talia Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Czuje, że będziesz miała niezłe jazdy z ta małą:mad: Paskuda kochana:evil_lol: Quote
*Monia* Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Już zaczynam mieć z nią jazdy :mad:. Ale na szczęście nawet jak się bez smyczy rozszczeka to jest w 99% odwoływalna (ten 1% zostawiam na jakieś nieprzewidziane odchyły). A jak mi się dwie rozszczekają to mam dopiero wnerwa :mad:. Ale z młodą ćwiczę pokojowe mijanie i już pudla ostatnio minęła bez mruczenia (za to tamten wisiał na smyczy i się na nas pienił :evil_lol:), a Hexolina to na spacerze rozumie co znaczy 'zamknij paszczę, bo wpier.. dostaniesz' :diabloti:. Chociaż częściej używam 'w doopę' bo kiedyś radośnie uciekając przede mną dostała wpierdziel od psa i jej się niemiło kojarzy ;) Quote
ladybird Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 To ja jutro zamawiam kurs "jak sprawić, by pies stał się w 99% odwoływalny" :p Quote
*Monia* Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Wziąć mojegom szczeniucha trzeba i masz wtedy psa w 99% odwoływalnego :evil_lol:. Ostatnio młoda chciała koniecznie poskakać na treningu za innym psem i ruszyła w jego stronę. Ale nie spodziewała się, że ja mam refleks i ją odwołam, więc skończyło się na łuku i miałam młodą już spowrotem. Ja ją tak wychwalam, a tu dorastanie i bunt młodzieńczy coraz bliżej :roll:. Quote
Talia Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 [quote name='*Monia*']Wziąć mojegom szczeniucha trzeba i masz wtedy psa w 99% odwoływalnego :evil_lol:. Ostatnio młoda chciała koniecznie poskakać na treningu za innym psem i ruszyła w jego stronę. Ale nie spodziewała się, że ja mam refleks i ją odwołam, więc skończyło się na łuku i miałam młodą już spowrotem.[B] Ja ją tak wychwalam, a tu dorastanie i bunt młodzieńczy coraz bliżej[/B] :roll:.[/QUOTE] Bunt nie jest wieczny i niedługo znów będziesz mogła ja wychwalać;):loveu: Quote
*Monia* Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Ale nie wiadomo jak będzie przechodziła ten bunt. Hexa miała bardzo burzliwe dorastanie i głuchła często kompletnie :mad:, do tej pory jeszcze tego dorastania całkowicie nie zakończyła.. Quote
zerduszko Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 [quote name='ladybird']To ja jutro zamawiam kurs "jak sprawić, by pies stał się w 99% odwoływalny" :p[/QUOTE] Ogolić d*pę, wytrzaskac cienkim rzemieniem i solić w razie prób oddalenia :diabloti: Quote
WeronikaM Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 [url]http://s3.amazonaws.com/photoape/6875/6875_27873_1256675691806_photo_CIMG0710JPG.jpg?AWSAccessKeyId=0RC0190437NH01ZYT002&Expires=1257982149&Signature=cSQ%2BLfy0JvdfkoujAdSJJLvXqgs%3D[/url] :evil_lol: dawaj nowe foty :p !!! :cool3: Quote
*Monia* Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Foty zrobiłam dzisiaj nowe, ale mi się nie chce zgrywać :eviltong:. Moje szczeniątko jest wstrętnym agresorem i zasługuje tylko na przetrzepanie tyłka po dzisiejszym spacerze - 3 razy przyatakowała swoją koleżankę :angryy:. I to nie jest takie niewinne jak w przypadku Hexy, bo Hexa narobi dużo hałasu i tyle, a młoda idzie od razu z zębami. Jej ostrzeżenie to zamarcie w bezruchu i czekanie czy 'ofiara' podejdzie bliżej czy nie, a jak podejdzie to jest momentalnie walka :shake:. Duuużo pracy przed nami :roll:. Do tego najczęściej idzie o [U]Hexy[/U] zabawkę, bo ta ustępuje a szczeniucha broni. Jak ja nienawidzę agresji psiej... :mad: Jak widać każdy ideał musi mieć jakąś poważną wadę - nie ma ideałów :shake:. Quote
Russellka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='*Monia*']Foty zrobiłam dzisiaj nowe, ale mi się nie chce zgrywać :eviltong:. Moje szczeniątko jest wstrętnym agresorem i zasługuje tylko na przetrzepanie tyłka po dzisiejszym spacerze - 3 razy przyatakowała swoją koleżankę :angryy:. I to nie jest takie niewinne jak w przypadku Hexy, bo Hexa narobi dużo hałasu i tyle, a młoda idzie od razu z zębami. Jej ostrzeżenie to zamarcie w bezruchu i czekanie czy 'ofiara' podejdzie bliżej czy nie, a jak podejdzie to jest momentalnie walka :shake:. Duuużo pracy przed nami :roll:. Do tego najczęściej idzie o [U]Hexy[/U] zabawkę, bo ta ustępuje a szczeniucha broni. Jak ja nienawidzę agresji psiej... :mad: Jak widać każdy ideał musi mieć jakąś poważną wadę - nie ma ideałów :shake:.[/QUOTE] Będzie dobrze, na pewno to wypracujecie ;) A jaka potem będzie satysfakcja :cool3: Co nas nie zabije to wzmocni :multi: Quote
*Monia* Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Jak nie po dobroci to młotkiem do główki wiedzę będę wbijać :diabloti:. Na szczęście szczeniuchę mogę kontrolować głosem zanim wpadnie w złość i staram się uprzedzać ataki złości. Rozpuściłam cholerstwa to teraz mam :roll:. Jak myślicie - warto szukać psiaka do domu gdzie nie ma kogoś przez 10 godzin dziennie? Tzn są współlokatorzy, ale nie zawsze będą chętni do wyjścia z psiakiem. Tak właśnie rozważam i nie wiem.. Na oku domek bym miała cały czas, bo niedaleko ale ta nieobecność długa :roll:. Ma być psiak dorosły, ale nie stary, do tego spokojny, nie niszczący i nie wyjący. Nie wiem już sama czy teraz znowu nie odradzać (przekonałam, że szczeniak absolutnie nie na takie warunki). No i mam trochę do myślenia na dzisiaj i jutro w pracy. Quote
zerduszko Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Moje suki siedza same 9 h, jak sie miasteczko zakorkuje to i dłużej. Jak pisałam pw z Klaudią w sprawie Lizki, to podałam takie same "warunki" nie wyjący i nie niszczący, no si na dworze też chciałam :evil_lol: Może złym domkiem jestem, jak chcesz to wpadaj na kontrolę :eviltong: W lutym miałam tymczasowiczke z lękiem separacyjnym, taki pies nie dla mnie, bo i ja i ona sie męczyłyśmy. Takie warunki sa przynajmniej fair - nie? ;) Ale trzeba sobie zdawać sparwę, że może być róznie. Lizka łądnie zostaje sama, ale jest gryzoń, lubi coś zeżreć. Jak jej coś nowego nie zostawię, to żre co zostawię nieopatrznie :oops: No i na starsze lata psy się mogą zmienić. Quote
Recommended Posts