Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

[B]Monia [/B]ze mnie chamstwo potrafi buchać tylko jak ktoś się moich psów czepnie :mad:. A tak na co dzień to mam taktykę podobną do twojej - mówię co raz ciszej, co raz spokojniej....

Posted

[quote name='*Monia*']Zaniedbuję galeryjkę Hexi :oops:
Tak świątecznie wrzucę fotkę "wspomnienie lata", teraz zimno i na spacery niebardzo mam czas i ochotę :roll:. Hexa biega za piłeczkami na swoim podwórku i kilka razy w tygodniu ją wyciągnę dalej. Ja chcę albo lato albo śnieg :placz::placz:.
[IMG]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=22182&photoID=1256508[/IMG]

Wyszłam jak dzieciak :evil_lol:. Mało zdolny fotograf robił zdjęcie i nie potrafił nas ładnie uchwycić jak się wcześniej ustawiłyśmy. Na zdjęciu gdzie jestem sama dużo lepiej wyszłam ;). A tak wogóle to ja [B]niefotogeniczna jestem[/B] :shake::oops:.[/quote]

Nie martw się, ja także jestem niefotogeniczna. Jak próbuję zrobić sobie jakieś ładne zdjęcie, to robię je godzinę, bo to mi się nie podoba, tu głupia mina itd.

___
Pozdrawiam i zapraszam do galerii!:loveu:

Posted

[B]bonsai_88 [/B]z chamami tak najłatwiej, bo ich to do furii doprowadza :diabloti:. Jak mnie o psa się czepiają to leje na to, ale niech tylko na któregokolwiek psa pod moją opieką złe słowo poleci to nie ma zmiłuj, nawet rodzince czy znajomym się czasem dostanie :evil_lol:.

[B]NUTELLASTELLA [/B]witam w mych skromnych progach :razz:. Ja ogólnie bardzo siebie nie lubię na zdjęciach :shake:. Na imprezach to ja jestem fotografem, a że dobre fotki pstrykam to ludzie nie protestują i dostaję aparat :cool3:. Do tego mało piję, więc fot jest zawsze ogrom. Siebie tylko na zdjęciach z dzieciństwa lubię, bo jakaś taka fajniejsza byłam :evil_lol:.

[SIZE=1]Słowa fajny nie ma w słowniku jęz. Polskiego, ale mi to nie przeszkadza w jego używaniu, bo może znaczyć wiele ;).[/SIZE]

Posted

[B]Monia[/B] dokładnie... jak ktoś mi mówi, że jestem nienormalna bo ciągle tylko się psami zajmuję to odpowiadam spokojnie, że ktoś musi :cool3:... ale niech ktoś powie cokolwiek złego o moich pieseczkach to pianę z pyska toczę :angryy:.
Swoją drogą największa kłótnia z TZ poszła o to, że... Birma kręciła mu się pod nogami i go to wkurzało :diabloti:...

Posted

Mój kolega na NK ostatnio skomentował moją fotkę z Hexą, że jak zawsze papużki nierozłączki jesteśmy :evil_lol:. Z kumplem kawałek czasu się nie widziałam i nadal moje nastawienie do Hexy zna ;).
Z TZem o Hexę wiele kłótni mieliśmy. W sumie razem ją wychowywaliśmy i często szło o to że mu się z nią wyjść nie chciało przed 12 jak w szkole byłam, tylko wolał komputer :mad:. A ona lała u mnie w domu nie u niego więc tylko kałuże do wytarcia mi zostawały po przyjściu. No i tak na romantyczne spacerki chodzić mieliśmy... Jeśli spacer przed blok czy za blok jest romantyczny to superromantyczne spacery mieliśmy zawsze :cool1:. Ja z nią po krzakach ganiałam a ten na murku sobie siedział i czekał, czasem patyczki porzucał. A w domu to kochany piesek i przytulanie na łóżku, mimo że czasem dla mnie miejsca nie było.. Ech ci faceci..

Dobra czas spać, bo Hexa już mi kołdrę grzeje ;).

Posted

Spóźniłam się z [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f80/aria-czyli-puchaty-stworek-potworek-28069/index180.html#post11483005"]życzeniami świątecznymi[/URL] :oops:

Znajdziesz kiedyś czas na spacer po jakiś odludziach?

Posted

Święta święta i po świętach.. Jak w piątek wyjechałam tak przed chwilą wróciłam, a to wszystko przez brata ciotecznego :evil_lol:.

Ja czas na spacer znaleźć mogę, ale Hexa czasu nie ma :shake:. Teraz w czasie okołosylwestrowym tylko przed dom, siusiu, ewentualnie z 15 minut biegania za piłeczką i bieg do domu. Czasem uda mi się ją zmusić, żeby wyszła za furtkę i do końca ulicy dojdziemy, ale widać że ona walczy z chęcią powrotu :roll:. Zresztą widziałaś jak to w tamtym roku wyglądało :shake:. Ja chcę śnieg :placz::placz::placz:. Hexa kocha śnieg i zapomina o strachu, piłeczki aż takiego zbawiennego wpływu na nią nie mają :-(.
Od dzisiaj tablety na uspokojenie Hexi dostaje (jakieś lekkie) i zobaczymy czy pomogą. Dawkę sylwestrową dobiorę do jutrzejszego rezultatu. Hexolina ogólnie podatna na leki jest, do tego meliskę jej dam do popicia i będzie ok ;). Nie chciałabym weta odwiedzać bo by mi dał dla niej coś na 'odjechanie', a tego chcę za wszelką cenę trzeci rok uniknąć.. Kiedyś była taka odważna że dwa sylwki to sama spędziła z ogonkiem w górze i radością z petard...

Posted

Żyjemy :razz:. Hexa była atrakcją wieczoru, trzęsła się non stop i wszyscy ją tulili :evil_lol:. Z kotem przeżyła od wtorku pod jednym dachem, w sylwka nawet na jednym łóżku leżały :cool3: (nieważne że Hexi ze strachu nieprzytomna była i kici nie widziała, mimo że przy moim drigim boku leżała ;)). Dzisiaj też z kicią siedziały na łóżku, bo moi kochani koledzy się uparli je ze sobą zaprzyjaźnić i skończyło się na pacnięciu Hexy łapą dwa razy i Hexa dała kici spokój :evil_lol:. W Sylwestra pazurami lekko oberwała i kreski miała, ale następnego dnia śladu nie było. Pierwszego całe popołudnie przeleżałyśmy w łóżku bo petardy były i psisko nie chciało wyjść, więc schowałam ją pod kołdrę i tak sobie leniuchowałyśmy. Spacerki rzadko bo psisko się nie dawało nawet z klatki wyciągnąć :shake:. Nawet leki nie pomogły za bardzo. Ale już po i nareszcie w domu :multi:. Zdjęcie może jakieś dorwę to wrzucę, może nawet psio-kocie będzie :razz:.

Posted

Nie chce mi się fotek z sylwestra zrzucać z mp5, więc wrzucę z dzisiejszego spaceru. Śnieg jest w końcu :multi::multi::multi:.
[IMG]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=24122&photoID=1264820[/IMG]
śnieżny nochalek :loveu:
[IMG]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=24122&photoID=1264822[/IMG]
[IMG]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=24122&photoID=1264824[/IMG]
[IMG]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=24122&photoID=1264826[/IMG]
[IMG]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=24122&photoID=1264829[/IMG]

Lubimy śnieżne szaleństwa. Wyszło nam 145 zdjęć :crazyeye:

Posted

Telefonu akurat nie miałam :roll:. Półtorej godziny mnie nie było i nawet nie wiem kiedy to zleciało ;). Następnym razem jakoś się umówimy i razem pójdziemy :razz:.

Posted

Mnie tez się fiolet bardzo podoba :loveu:
Obróżki jeszcze nie ma?

Będziesz wychodzić z Kermitem?

W lutym ma się zacząć kurs agility w Cavano :razz:

Posted

Nie ma. Mówiłam że tu cierplowości będzie trzeba :roll:. Spokojna jestem bo jeszcze tydzień nie minął.

Jakim Kermitem?

No to muszę intensywnie rozważać. Tylko to zimno teraz mnie przeraża :shake:. Zamarzam...

Posted

Dziękujemy :loveu:. Witamy :loveu:.
Wymiziam jak się obudzi, bo chrapie na poduszce mojej ;).
Już monitora nie widzę więc pora spać się wepchnąć do łóżka. Mam nadzieję że Hexolin spokojnie prześpi nockę :roll: (znowu akcje z duszeniem się miewa, zbieram wiadomości żeby kolejnego (4) weta napaść, wychodzi katar/kaszel wsteczny ale niepotwierdzone moje przypuszczenie nowe to jest :shake:, nikt więcej żadnej diagnozy dać nie potrafi to ja myślę nad tym :roll:). W dzień jest spokój, noc to czuwanie albo pobudki bo Hexi chce bliskości i pomocy czasem.. Ale się rozwodzić nad tym nie będę bo to ma być wesoła galeria :razz:. Cieszę się każdą chwilą, agility też będziemy ćwiczyć, tylko może jak się cieplej zrobi, ale jeszcze pomyślę ;)

Posted

Akesja szukała opiekunki dla doga de [SIZE=2]Bordeaux i miała się do Ciebie odezewać.

Może w lutym nie będzie tak zimno. Po za tym tam się biega to i zmarznąć nie zawsze jest jak.
[/SIZE]

Posted

Już przeczytałam priva ;). Ja czasu ostatnio nie mam wcale, nawet dla własnego psa :roll:. Któregoś dnia prawie 10 godzin sama spędziła, bo cała rodzinka w pracy/szkole była :oops:.

Ja i bieganie :evil_lol:. Za mnie to Hexa biegać może a ja tylko paluszkiem pokazywać będę gdzie trzeba biec :razz:. A tak serio to coraz bardziej jestem przekonana do tego pomysłu, tylko teraz sesja się zbliża i najpierw trzeba wszystko zaliczyć, a później dopiero zabawa ;).