Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

u nas każda szmata/kołdra/ubranie na podłodze to nowe psie legowisko :) nie trzeba zachęcać.

kiedyś nie wniosłam szmaty do podłogi do łazienki,tylko walnęłam w kącie pod drzwiami - w nocy poszłam siku i zastałam pieseczka skręconego jak ślimak na tym kawałku szmatki, bieduś sobie wymyślił, że to jego nowe, skromne posłanko... wystawał z każdej strony, w zasadzie szmatki nie było widać:D

Posted

Super focie :loveu:

Jakie Ona ma fajne coś do jedzenia jabłek ( i pewnie nie tylko ) , widac ze jeszcze jestem mocno zacofana w akcesoriach dziecięcych :oops:

A włosy ma zajebiaszcze :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='dOgLoV']Super focie :loveu:

Jakie Ona ma fajne coś do jedzenia jabłek ( i pewnie nie tylko ) , widac ze jeszcze jestem mocno zacofana w akcesoriach dziecięcych :oops:

A włosy ma zajebiaszcze :loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]
:loveu:

To jest do owoców i warzyw żeby się maluch nie zadławił jak odgryzie kawałek, a mała Mania już potrafi pogryźć. Też byłam (i jestem) bardzo zacofana w tej kwestii, ale pytam, szukam, testuję i wyrabiam sobie opinię ;).

Włosy dzisiaj zepsułam i są przyklapnięte, spała w czapce po myciu włosków :diabloti:

[quote name='zerduszko']Jak ranek? Nie boisz się z nią spać?

Leniwe masz psy :lol:[/QUOTE]
Boję się, ale w łóżeczku też się boję ją zostawiać żeby jej np. noga nie utknęła bo ochraniacze szybko rozpracowuje. Dzisiaj nie chciała schodzić, skupiła się na zabawkach nad głową i waliła nimi w łóżeczko. Mamy łóżko osłonięte z 3 stron, więc spaść może tylko jak przejdzie przeze mnie.
Poza tym w nocy mi się zaczęła często budzić z płaczem i tylko cyc uspokaja, pociamka chwilkę, odwraca się i zasypia :roll:.

Psy w domu okazują aktywność tylko jak się cieszą albo jak przyjdzie listonosz bo domofon czasem nie działa, a tak to mają być grzeczne. W razie jak mają głupawkę lądują za drzwiami, więc jak jest nieładna pogoda to im się nie opłaca wariować w domu.

Posted

Dzisiaj ma fryz a'la ulizaniec i wygląda jak nie Mania :evil_lol:

Próbuje jak smakuje kolano :eviltong:

Mam ambitny plan położyć się spać przed północą, mam nadzieję że wyjdzie. Chyba że znowu gdzieś trafię na zażartą dyskusję i będzie co czytać :lol:

Posted

[quote name='*Monia*']Dzisiaj ma fryz a'la ulizaniec i wygląda jak nie Mania :evil_lol:

Próbuje jak smakuje kolano :eviltong:

Mam ambitny plan położyć się spać przed północą, mam nadzieję że wyjdzie. Chyba że znowu gdzieś trafię na zażartą dyskusję i będzie co czytać :lol:[/QUOTE]

za jakąś małą sumkę mogę zapewnić Ci rozrywkę, jak skończę co mam skończyć :razz:
i nie ulizuj Hanki, tak wygląda czadowo! :D

Posted

Wypożyczę Ci Hexę w nagrodę za rozrywkę, żebyś i Ty się rozerwała :cool3:. Jak masz myszki na polu i koty w okolicy to super zabawa gwarantowana. Pat na pewno się ucieszy jak będzie miał taką towarzyszkę. Kiedy podrzucić? :razz:

Mylisz dzieci - u mnie jest Mania :eviltong:. Ale spoko, sporo się ostatnio nas rozmnożyło na dogo :evil_lol:

Posted

[quote name='*Monia*']Wypożyczę Ci Hexę w nagrodę za rozrywkę, żebyś i Ty się rozerwała :cool3:. Jak masz myszki na polu i koty w okolicy to super zabawa gwarantowana. Pat na pewno się ucieszy jak będzie miał taką towarzyszkę. Kiedy podrzucić? :razz:

Mylisz dzieci - u mnie jest Mania :eviltong:. Ale spoko, sporo się ostatnio nas rozmnożyło na dogo :evil_lol:[/QUOTE]

miałam napisać Mańki! zmyliła mnie ta Panna Cotta na górze, dzieci nie pomyliłam - tylko Twoja jedna ma taką czuprynę :evil_lol:

dawaj Hexę, dawaj, mam za mało na łbie przez ostatnie parę dni, aż się czuję nieswojo :diabloti:

Posted

OE jej zakładam to i czupryna sterczy :diabloti:

Zaraz jej powiem żeby pakowała swój plecaczek i odwiozę na dworzec :grins:. Tylko pamiętaj o dokładnym wyczesaniu, obcięciu pazurków i wyczyszczeniu uszu, na pewno obdarzy Cię wtedy jeszcze większym uczuciem [SIZE=1](i zwieje przez okno :evil_lol:)[/SIZE]

Posted

[quote name='*Monia*']OE jej zakładam to i czupryna sterczy :diabloti:

Zaraz jej powiem żeby pakowała swój plecaczek i odwiozę na dworzec :grins:. Tylko pamiętaj o dokładnym wyczesaniu, obcięciu pazurków i wyczyszczeniu uszu, na pewno obdarzy Cię wtedy jeszcze większym uczuciem [SIZE=1](i zwieje przez okno :evil_lol:)[/SIZE][/QUOTE]

czesać mogę, na pewno nie ma na świecie drugiego psa, który tak "uwielbia" czesanie jak mój :loveu: nie wiem o co durniowi chodzi, ani tą sierść ciągnę, ani nie mam ostrej szczotki (mam 3 różne + grzebień, wszystko e-e), ani go to boli...dureń, bonusowe głaskanie, a ten zawsze zwiewa :diabloti: ale koniec końców i tak wolę ogolonego, -100 do syfu w mieszkaniu.

Posted

Hexy nie da się czesać nie mając super kondycji. Dzisiaj zgięta za nią polatałam ze szczotą po podwórku i miałam dość po trzecim okrążeniu. Niestety czarnej nie da rady ogolić :shake:

Dzieć wstał, przebrałam bo narobiła i teraz chce się bawić :mdleje:. Udaję że nie widzę, ale pewnie zaraz przyturla się i złapie kabel żebym zwróciła na nią uwagę. No i położyłam się przed północą :roll:

Posted

Niestety zaczęła bawić się kablem i musiałam okazać zainteresowanie. Teraz już śpi po napełnieniu brzuszka. A mnie wciągnęło czytanie Red Roomu :cool1:

Posted

Hej :)

Dopiero wczoraj sobie przypomniałam że z pół roku tam nie czytałam :eviltong:
Dzisiaj o 5 się dziecku przypomniało że dawno się nie przytulała i postanowiła się we mnie wbijać raz na brzuchu raz na plecach i co chwilę się wkurzała nie wiem na co. W końcu nie wytrzymałam, nakarmiłam na ful i zasnęła a ja zaraz po niej. Chyba muszę nauczyć samoobsługi żeby mi głowy nie zawracała :diabloti:

Nie mam domofonu, już drugi listonosz się dzisiaj naciął :evil_lol:. Ale od czego są pieski - jedna drze ryja druga mało ogona nie zgubi z radości i wtedy wiem że coś do mnie przyszło :lol:. Dotarł właśnie kombinezon i jest bardziej różowy niż na zdjęciach, będzie się strasznie brudził :roll:. Ale fajniuśki jest.

Posted

ja mam okrutnie twardy sen (tak twardy, że psie darcie mordy mnie nie budzi, wobec czego zbierałam dwukrotnie kasztana z podłogi...), budziki mam dwa i to irytujące na maksa, kilometr od łóżka... nie jestem pewna, czy bym się obudziła na dzidziowe gdakanie :cool3: chyba bym nie zaryzykowała spania z taką małą bubą, żeby przypadkiem gdzieś nie spadła...

Posted

My nie śpimy z Hanką, ona nawet nie lubi bo bralismy ją klka razy nad ranem do siebie to tylko ryk był. Ona u sibie, my u siebie i nawet Rico u siebie i wszystko ok :)

Posted

[quote name='Panna Cotta']My nie śpimy z Hanką, ona nawet nie lubi bo bralismy ją klka razy nad ranem do siebie to tylko ryk był. Ona u sibie, my u siebie i nawet Rico u siebie i wszystko ok :)[/QUOTE]

Takie samoluby z was :evil_lol:

Posted

No rano dosypia u nas, ale wtedy to tylko on śpi a my z Małą sie bawimy ;p ale w nocy każdy u siebie. Księciunio wstaje w nocy czasem i jest dzika rozpacz bo nie umie sam pod kocyk wejsc- państwo muszą nakryć :mad: ja nie wiem jak on na ulicy zył, nie mam pojęcia :lol:

Posted

[quote name='*Monia*']Niestety zaczęła bawić się kablem i musiałam okazać zainteresowanie. Teraz już śpi po napełnieniu brzuszka. [B]A mnie wciągnęło czytanie Red Roomu[/B] :cool1:[/QUOTE]

:diabloti::diabloti: