Pani Profesor Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 u nas każda szmata/kołdra/ubranie na podłodze to nowe psie legowisko :) nie trzeba zachęcać. kiedyś nie wniosłam szmaty do podłogi do łazienki,tylko walnęłam w kącie pod drzwiami - w nocy poszłam siku i zastałam pieseczka skręconego jak ślimak na tym kawałku szmatki, bieduś sobie wymyślił, że to jego nowe, skromne posłanko... wystawał z każdej strony, w zasadzie szmatki nie było widać:D Quote
łamAga Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Super focie :loveu: Jakie Ona ma fajne coś do jedzenia jabłek ( i pewnie nie tylko ) , widac ze jeszcze jestem mocno zacofana w akcesoriach dziecięcych :oops: A włosy ma zajebiaszcze :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
zerduszko Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Jak ranek? Nie boisz się z nią spać? Leniwe masz psy :lol: Quote
*Monia* Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 [quote name='dOgLoV']Super focie :loveu: Jakie Ona ma fajne coś do jedzenia jabłek ( i pewnie nie tylko ) , widac ze jeszcze jestem mocno zacofana w akcesoriach dziecięcych :oops: A włosy ma zajebiaszcze :loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] :loveu: To jest do owoców i warzyw żeby się maluch nie zadławił jak odgryzie kawałek, a mała Mania już potrafi pogryźć. Też byłam (i jestem) bardzo zacofana w tej kwestii, ale pytam, szukam, testuję i wyrabiam sobie opinię ;). Włosy dzisiaj zepsułam i są przyklapnięte, spała w czapce po myciu włosków :diabloti: [quote name='zerduszko']Jak ranek? Nie boisz się z nią spać? Leniwe masz psy :lol:[/QUOTE] Boję się, ale w łóżeczku też się boję ją zostawiać żeby jej np. noga nie utknęła bo ochraniacze szybko rozpracowuje. Dzisiaj nie chciała schodzić, skupiła się na zabawkach nad głową i waliła nimi w łóżeczko. Mamy łóżko osłonięte z 3 stron, więc spaść może tylko jak przejdzie przeze mnie. Poza tym w nocy mi się zaczęła często budzić z płaczem i tylko cyc uspokaja, pociamka chwilkę, odwraca się i zasypia :roll:. Psy w domu okazują aktywność tylko jak się cieszą albo jak przyjdzie listonosz bo domofon czasem nie działa, a tak to mają być grzeczne. W razie jak mają głupawkę lądują za drzwiami, więc jak jest nieładna pogoda to im się nie opłaca wariować w domu. Quote
Małgonia Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Mani włosy mnie rozwaliły totalnie :lol: Quote
Małgonia Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Właśnie zauważylam, że Hanka poł dnia już macha rączką, prawą od kolanka do buźki i tak w kółko :lol: TŻ mówi ze będzie raperką. Quote
*Monia* Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 Dzisiaj ma fryz a'la ulizaniec i wygląda jak nie Mania :evil_lol: Próbuje jak smakuje kolano :eviltong: Mam ambitny plan położyć się spać przed północą, mam nadzieję że wyjdzie. Chyba że znowu gdzieś trafię na zażartą dyskusję i będzie co czytać :lol: Quote
Pani Profesor Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 [quote name='*Monia*']Dzisiaj ma fryz a'la ulizaniec i wygląda jak nie Mania :evil_lol: Próbuje jak smakuje kolano :eviltong: Mam ambitny plan położyć się spać przed północą, mam nadzieję że wyjdzie. Chyba że znowu gdzieś trafię na zażartą dyskusję i będzie co czytać :lol:[/QUOTE] za jakąś małą sumkę mogę zapewnić Ci rozrywkę, jak skończę co mam skończyć :razz: i nie ulizuj Hanki, tak wygląda czadowo! :D Quote
*Monia* Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 Wypożyczę Ci Hexę w nagrodę za rozrywkę, żebyś i Ty się rozerwała :cool3:. Jak masz myszki na polu i koty w okolicy to super zabawa gwarantowana. Pat na pewno się ucieszy jak będzie miał taką towarzyszkę. Kiedy podrzucić? :razz: Mylisz dzieci - u mnie jest Mania :eviltong:. Ale spoko, sporo się ostatnio nas rozmnożyło na dogo :evil_lol: Quote
Pani Profesor Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 [quote name='*Monia*']Wypożyczę Ci Hexę w nagrodę za rozrywkę, żebyś i Ty się rozerwała :cool3:. Jak masz myszki na polu i koty w okolicy to super zabawa gwarantowana. Pat na pewno się ucieszy jak będzie miał taką towarzyszkę. Kiedy podrzucić? :razz: Mylisz dzieci - u mnie jest Mania :eviltong:. Ale spoko, sporo się ostatnio nas rozmnożyło na dogo :evil_lol:[/QUOTE] miałam napisać Mańki! zmyliła mnie ta Panna Cotta na górze, dzieci nie pomyliłam - tylko Twoja jedna ma taką czuprynę :evil_lol: dawaj Hexę, dawaj, mam za mało na łbie przez ostatnie parę dni, aż się czuję nieswojo :diabloti: Quote
*Monia* Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 OE jej zakładam to i czupryna sterczy :diabloti: Zaraz jej powiem żeby pakowała swój plecaczek i odwiozę na dworzec :grins:. Tylko pamiętaj o dokładnym wyczesaniu, obcięciu pazurków i wyczyszczeniu uszu, na pewno obdarzy Cię wtedy jeszcze większym uczuciem [SIZE=1](i zwieje przez okno :evil_lol:)[/SIZE] Quote
Pani Profesor Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 [quote name='*Monia*']OE jej zakładam to i czupryna sterczy :diabloti: Zaraz jej powiem żeby pakowała swój plecaczek i odwiozę na dworzec :grins:. Tylko pamiętaj o dokładnym wyczesaniu, obcięciu pazurków i wyczyszczeniu uszu, na pewno obdarzy Cię wtedy jeszcze większym uczuciem [SIZE=1](i zwieje przez okno :evil_lol:)[/SIZE][/QUOTE] czesać mogę, na pewno nie ma na świecie drugiego psa, który tak "uwielbia" czesanie jak mój :loveu: nie wiem o co durniowi chodzi, ani tą sierść ciągnę, ani nie mam ostrej szczotki (mam 3 różne + grzebień, wszystko e-e), ani go to boli...dureń, bonusowe głaskanie, a ten zawsze zwiewa :diabloti: ale koniec końców i tak wolę ogolonego, -100 do syfu w mieszkaniu. Quote
*Monia* Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 Hexy nie da się czesać nie mając super kondycji. Dzisiaj zgięta za nią polatałam ze szczotą po podwórku i miałam dość po trzecim okrążeniu. Niestety czarnej nie da rady ogolić :shake: Dzieć wstał, przebrałam bo narobiła i teraz chce się bawić :mdleje:. Udaję że nie widzę, ale pewnie zaraz przyturla się i złapie kabel żebym zwróciła na nią uwagę. No i położyłam się przed północą :roll: Quote
*Monia* Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 Niestety zaczęła bawić się kablem i musiałam okazać zainteresowanie. Teraz już śpi po napełnieniu brzuszka. A mnie wciągnęło czytanie Red Roomu :cool1: Quote
łamAga Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Hejka ;) No tak bo jak się po nochach siedzi i czyta Red Roomy to później się śpi pół dnia :evil_lol: Quote
*Monia* Posted August 22, 2014 Author Posted August 22, 2014 Hej :) Dopiero wczoraj sobie przypomniałam że z pół roku tam nie czytałam :eviltong: Dzisiaj o 5 się dziecku przypomniało że dawno się nie przytulała i postanowiła się we mnie wbijać raz na brzuchu raz na plecach i co chwilę się wkurzała nie wiem na co. W końcu nie wytrzymałam, nakarmiłam na ful i zasnęła a ja zaraz po niej. Chyba muszę nauczyć samoobsługi żeby mi głowy nie zawracała :diabloti: Nie mam domofonu, już drugi listonosz się dzisiaj naciął :evil_lol:. Ale od czego są pieski - jedna drze ryja druga mało ogona nie zgubi z radości i wtedy wiem że coś do mnie przyszło :lol:. Dotarł właśnie kombinezon i jest bardziej różowy niż na zdjęciach, będzie się strasznie brudził :roll:. Ale fajniuśki jest. Quote
Pani Profesor Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 ja mam okrutnie twardy sen (tak twardy, że psie darcie mordy mnie nie budzi, wobec czego zbierałam dwukrotnie kasztana z podłogi...), budziki mam dwa i to irytujące na maksa, kilometr od łóżka... nie jestem pewna, czy bym się obudziła na dzidziowe gdakanie :cool3: chyba bym nie zaryzykowała spania z taką małą bubą, żeby przypadkiem gdzieś nie spadła... Quote
łamAga Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Ja też bym się bała spać z taką małą dzidzią że ją gdzieś przygniotę :lol: już chyba bym wolała latać do niej do łóżeczka co chwilę :evil_lol: Quote
Małgonia Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 My nie śpimy z Hanką, ona nawet nie lubi bo bralismy ją klka razy nad ranem do siebie to tylko ryk był. Ona u sibie, my u siebie i nawet Rico u siebie i wszystko ok :) Quote
łamAga Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 [quote name='Panna Cotta']My nie śpimy z Hanką, ona nawet nie lubi bo bralismy ją klka razy nad ranem do siebie to tylko ryk był. Ona u sibie, my u siebie i nawet Rico u siebie i wszystko ok :)[/QUOTE] Takie samoluby z was :evil_lol: Quote
Małgonia Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 [quote name='dOgLoV']Takie samoluby z was :evil_lol:[/QUOTE] Wydało się... Quote
Pani Profesor Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 a ja czytałam, że podobno Rico wchodzi Wam do wyra czasami...wolisz psa od dziecka :shake: nienormalna. pewnie jeszcze mu dajesz coś poza odpadami ze zlewu i wywalasz pieniądze na fanaberie... Quote
Małgonia Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 No rano dosypia u nas, ale wtedy to tylko on śpi a my z Małą sie bawimy ;p ale w nocy każdy u siebie. Księciunio wstaje w nocy czasem i jest dzika rozpacz bo nie umie sam pod kocyk wejsc- państwo muszą nakryć :mad: ja nie wiem jak on na ulicy zył, nie mam pojęcia :lol: Quote
*Magda* Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 [quote name='*Monia*']Niestety zaczęła bawić się kablem i musiałam okazać zainteresowanie. Teraz już śpi po napełnieniu brzuszka. [B]A mnie wciągnęło czytanie Red Roomu[/B] :cool1:[/QUOTE] :diabloti::diabloti: Quote
Recommended Posts