Bgra Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 [quote name='Lili8522']Hmmm ja sie srednio znam na psich chorobach jedynie na tych ktorych sami doswiadczylismy.... ale moze takie szczegoly moga kiedys komus pomoc :-)[/QUOTE] czasami z takich rozmów można więcej wynieść niż od marnego weta:evil_lol: Halizko to czekamy do wieczora,u nas biało...Hańcia do domku nie chciała wracać,natomiast Aleś oburzony,bo mokry,tylko prychał:evil_lol: Quote
Osa Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 A u mnie dzisiaj [B]white collar[/B] chodzi i nie mogę bazarku dokończyć... Quote
haliza Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Dotarłam :roll:, ale może już poszłyście do łóżeczek :sleep2::diabloti: - ja nie wiem co z tym ciapaniem, moja Ami też ciągle coś pociapuje , a to łapki a to zrywa się do ciapania jakby ją ktoś szpilką ukuł :roll:, do kąpania to też cuda wianki.... Quote
Bgra Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 e spanie o tej godzinie?rozmawiałam poważnie z Miśkami a wiesz Halizko co zaprzątało dzisiaj czas Osce?czy to może chodzi o jakiś serial?:razz: Quote
haliza Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 [quote name='Bgra']e spanie o tej godzinie?rozmawiałam poważnie z Miśkami a wiesz Halizko co zaprzątało dzisiaj czas Osce?czy to może chodzi o jakiś serial?:razz:[/QUOTE] A nie wiem, nie wiem :p, ja też niedawno przywlekłam się od znajomych - kiedy szłam zaczęły padać okruszki śniegu, a jak wracałam zrobiło się biało :crazyeye:, zima regularna :diabloti: Quote
Bgra Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 u nas można lepić bałwana,pięknie,bielusieńko ale coś mi się widzi,że za długo ten śnieg nie poleży,mokry Quote
haliza Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 (edited) Na bazarku z kosmetykami napisała, ale ja nie kumata i nie załapałam :hmmmm: ...a u Ciebie 927 post :evil_lol: Edited January 6, 2013 by haliza Quote
Bgra Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 biedne te nasze niuńki stresuje mnie bardzo,że jest na hormonie nie wiem gdzie popełniam błąd,staram się unikać alergenów ze zmianami jak dotąd szybko udawało się nam uporać,nie paprały się ale wszystko bym dała,żeby temu skutecznie bez Encortonu zapobiec:mad: od juta zaczynamy z dawką 5mg i mała zapomni o świądzie Quote
Bgra Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 nie wchodzą mi cytaty:mad: ja w pierwszej chwili pomyślałam,że kolędę ma:diabloti: chyba jest taki serial:cool3:e tam,może nam wyjaśni:evil_lol: Quote
haliza Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 [quote name='Bgra']biedne te nasze niuńki stresuje mnie bardzo,że jest na hormonie nie wiem gdzie popełniam błąd,staram się unikać alergenów ze zmianami jak dotąd szybko udawało się nam uporać,nie paprały się ale wszystko bym dała,żeby temu skutecznie bez Encortonu zapobiec:mad: od juta zaczynamy z dawką 5mg i mała zapomni o świądzie[/QUOTE] U mnie zmian nie widać na łapkach ale i tak się ciapie, jak śpi to nic jej nie przeszkadza ale jak zacznie to ciagle ma coś do mamlania ( czasami myślę, że to odruch nerwowy....) Quote
Bgra Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 Hana przez te dni co ją swędzi nie chce się czesać,histeryzuje:razz: biedne te malizny nasze:-( Hana tez się nie drapie podczas snu Quote
haliza Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 [quote name='Bgra']Hana przez te dni co ją swędzi nie chce się czesać,histeryzuje:razz: biedne te malizny nasze:-( Hana tez się nie drapie podczas snu[/QUOTE] Moja strzela fochy na okrągło, cokolwiek przy niej robię pilnuje mnie cała wysztywniona - ale niestety ona jest z bagażem doświadczeń o których nie wiem i pewno się nie dowiem :shake:.Po kąpieli drapie się właściwie po wszystkim .... Quote
Bgra Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 w czym Ani kąpiesz?pamiętam,że odżywek nie stosujesz a coś do rozplątania?Hana strasznie się kołtuni,mniej niż Aleś,maja zupełnie inną strukturę sierści Quote
haliza Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 [quote name='Bgra']w czym Ani kąpiesz?pamiętam,że odżywek nie stosujesz a coś do rozplątania?Hana strasznie się kołtuni,mniej niż Aleś,maja zupełnie inną strukturę sierści[/QUOTE] Boję się cokolwiek używać, włosy dłuższe ma tylko na łapkach ( spłukuję ją wodą lekko zakwaszoną octem )więc czeszę troszkę szczotką troszkę grzebieniem czasami coś wytnę trymerem jak bardzo się nie daje - kołtunki robi sobie tymi krzywymi zębami jak się ciapie :roll: Quote
Bgra Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 strasznie to dogo chodzi jutro postaram się zadzwonić do p.Teresy jak znajdzie chwilę to może porozmawiamy Quote
haliza Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Może ona coś wymyśli, bo sterydy na dłuższą metę to niekoniecznie :roll: Quote
Bgra Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 zapalę sobie,mam truskawkowe fajki:diabloti: sama jestem na hormonach więc sporo na ten temat wiem,mam nadzieję,że jednak uda się je odstawić nie miałam wyboru,zadrapałaby się Haneczka Quote
haliza Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 [quote name='Bgra']zapalę sobie,mam truskawkowe fajki:diabloti: sama jestem na hormonach więc sporo na ten temat wiem,mam nadzieję,że jednak uda się je odstawić nie miałam wyboru,zadrapałaby się Haneczka[/QUOTE] Ale wymyśliła :roll: truskawkowe fajki :crazyeye::evil_lol:,mnie przez to DOGO też by się przydało :diabloti: - wiem wybiera się mniejsze zło :roll: Quote
Bgra Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 [quote name='haliza']Ale wymyśliła :roll: truskawkowe fajki :crazyeye::evil_lol:,mnie przez to DOGO też by się przydało :diabloti: - wiem wybiera się mniejsze zło :roll:[/QUOTE] jakby co to mam jeszcze porzeczkowe,brzoskwiniowe i limonkowe:diabloti::evil_lol:ehh ten nałóg:angryy: a herbatkę do tego lubię truskawkowo/pigwową z dziką różą:) Quote
Osa Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 [quote name='haliza']Na bazarku z kosmetykami napisała, ale ja nie kumata i nie załapałam :hmmmm: ...a u Ciebie 927 post :evil_lol:[/QUOTE] O księdza po kolędzie się rozchodziło...:grin: /biały kołnierzyk/ Quote
Osa Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 (edited) [quote name='Bgra'] ja w pierwszej chwili pomyślałam,że kolędę ma [/QUOTE] ............:klacz:............ Edited January 7, 2013 by Osa Quote
Bgra Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 dobre:evil_lol:pięknie to ujęłaś,dobre a ja cały net przekopałam,żeby zobaczyć gdzie ten serial leci:cool3::evil_lol: Quote
Osa Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 [quote name='Bgra'] a ja cały net przekopałam,żeby zobaczyć gdzie ten serial leci:cool3::evil_lol:[/QUOTE] :roflt: Jak to gdzie - no przecież u mnie "latał serial...":diabloti: Quote
Paulinka10 Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 [quote name='Bgra'][B]Pięknie się witamy:)miło nam bardzo:)w myśl zasady...plaskate maminki łączmy się[/B]:loveu::multi: biedna maleńka...są jakieś skuteczne leki na tą przypadłość?ma okresy bezobjawowe? wymiziaj maleńką:) kurcze,jak moja Hana się drapie to mnie od razu skóra swędzi jutro zadzwonię,bo dzisiaj niedziela...nie wypada;)[/QUOTE] Dziękujemy za miłe przyjęcie i z przyjemnością sie z maminkami plaskatych połączymy;) Hm czy są skuteczne leki...trudno powiedzieć,trudno sie leczy takie bakterie,czytałam że leczą psy miesiącami i za jakiś czas lubi powracać...w tej chwili jest na antybiotyku,kilka miesięcy pewnie tak będzie,narazie poprawy żadnej:(ale bierze na to dopiero od piątku,wcześniej walczyliśmy z z tą niby alergią,jedynie steryd pomagał na swędzenie,na rany nic...okresów bezobjawowych od prawie 3 lat nie było,czasem było tak że ran nie było dłuższy czas ale drapanie zawsze,raz bardziej ,raz mniej,dopiero co wykryliśmy tą bakterie więc długa droga przed nami... też tak mam,jak się dowiedziałam o tej bakteri to byłam w szoku,dzieci mam chorowite,boje sie żeby one sie mi nie pozarażały... Quote
haliza Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 [quote name='Osa']O księdza po kolędzie się rozchodziło...:grin: /biały kołnierzyk/[/QUOTE] Tak podejrzewałam, ale się nie wychylałam ( głupio by było jakby co insze :diabloti:) Quote
Recommended Posts