Jump to content
Dogomania

A mnie to maminka bardzo kocha i Ewa mnie kocha,no i ta...no...Hana chyba też!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lili8522']Hmmm ja sie srednio znam na psich chorobach jedynie na tych ktorych sami doswiadczylismy.... ale moze takie szczegoly moga kiedys komus pomoc :-)[/QUOTE]

czasami z takich rozmów można więcej wynieść niż od marnego weta:evil_lol:

Halizko to czekamy do wieczora,u nas biało...Hańcia do domku nie chciała wracać,natomiast Aleś oburzony,bo mokry,tylko prychał:evil_lol:

Posted

Dotarłam :roll:, ale może już poszłyście do łóżeczek :sleep2::diabloti: - ja nie wiem co z tym ciapaniem, moja Ami też ciągle coś pociapuje , a to łapki a to zrywa się do ciapania jakby ją ktoś szpilką ukuł :roll:, do kąpania to też cuda wianki....

Posted

e spanie o tej godzinie?rozmawiałam poważnie z Miśkami
a wiesz Halizko co zaprzątało dzisiaj czas Osce?czy to może chodzi o jakiś serial?:razz:

Posted

[quote name='Bgra']e spanie o tej godzinie?rozmawiałam poważnie z Miśkami
a wiesz Halizko co zaprzątało dzisiaj czas Osce?czy to może chodzi o jakiś serial?:razz:[/QUOTE]
A nie wiem, nie wiem :p, ja też niedawno przywlekłam się od znajomych - kiedy szłam zaczęły padać okruszki śniegu, a jak wracałam zrobiło się biało :crazyeye:, zima regularna :diabloti:

Posted

biedne te nasze niuńki
stresuje mnie bardzo,że jest na hormonie
nie wiem gdzie popełniam błąd,staram się unikać alergenów
ze zmianami jak dotąd szybko udawało się nam uporać,nie paprały się
ale wszystko bym dała,żeby temu skutecznie bez Encortonu zapobiec:mad:
od juta zaczynamy z dawką 5mg i mała zapomni o świądzie

Posted

nie wchodzą mi cytaty:mad:
ja w pierwszej chwili pomyślałam,że kolędę ma:diabloti:
chyba jest taki serial:cool3:e tam,może nam wyjaśni:evil_lol:

Posted

[quote name='Bgra']biedne te nasze niuńki
stresuje mnie bardzo,że jest na hormonie
nie wiem gdzie popełniam błąd,staram się unikać alergenów
ze zmianami jak dotąd szybko udawało się nam uporać,nie paprały się
ale wszystko bym dała,żeby temu skutecznie bez Encortonu zapobiec:mad:
od juta zaczynamy z dawką 5mg i mała zapomni o świądzie[/QUOTE]
U mnie zmian nie widać na łapkach ale i tak się ciapie, jak śpi to nic jej nie przeszkadza ale jak zacznie to ciagle ma coś do mamlania ( czasami myślę, że to odruch nerwowy....)

Posted

[quote name='Bgra']Hana przez te dni co ją swędzi nie chce się czesać,histeryzuje:razz:
biedne te malizny nasze:-(
Hana tez się nie drapie podczas snu[/QUOTE]
Moja strzela fochy na okrągło, cokolwiek przy niej robię pilnuje mnie cała wysztywniona - ale niestety ona jest z bagażem doświadczeń o których nie wiem i pewno się nie dowiem :shake:.Po kąpieli drapie się właściwie po wszystkim ....

Posted

w czym Ani kąpiesz?pamiętam,że odżywek nie stosujesz
a coś do rozplątania?Hana strasznie się kołtuni,mniej niż Aleś,maja zupełnie inną strukturę sierści

Posted

[quote name='Bgra']w czym Ani kąpiesz?pamiętam,że odżywek nie stosujesz
a coś do rozplątania?Hana strasznie się kołtuni,mniej niż Aleś,maja zupełnie inną strukturę sierści[/QUOTE]
Boję się cokolwiek używać, włosy dłuższe ma tylko na łapkach ( spłukuję ją wodą lekko zakwaszoną octem )więc czeszę troszkę szczotką troszkę grzebieniem czasami coś wytnę trymerem jak bardzo się nie daje - kołtunki robi sobie tymi krzywymi zębami jak się ciapie :roll:

Posted

zapalę sobie,mam truskawkowe fajki:diabloti:
sama jestem na hormonach więc sporo na ten temat wiem,mam nadzieję,że jednak uda się je odstawić
nie miałam wyboru,zadrapałaby się Haneczka

Posted

[quote name='Bgra']zapalę sobie,mam truskawkowe fajki:diabloti:
sama jestem na hormonach więc sporo na ten temat wiem,mam nadzieję,że jednak uda się je odstawić
nie miałam wyboru,zadrapałaby się Haneczka[/QUOTE]
Ale wymyśliła :roll: truskawkowe fajki :crazyeye::evil_lol:,mnie przez to DOGO też by się przydało :diabloti: - wiem wybiera się mniejsze zło :roll:

Posted

[quote name='haliza']Ale wymyśliła :roll: truskawkowe fajki :crazyeye::evil_lol:,mnie przez to DOGO też by się przydało :diabloti: - wiem wybiera się mniejsze zło :roll:[/QUOTE]

jakby co to mam jeszcze porzeczkowe,brzoskwiniowe i limonkowe:diabloti::evil_lol:ehh ten nałóg:angryy:
a herbatkę do tego lubię truskawkowo/pigwową z dziką różą:)

Posted

[quote name='haliza']Na bazarku z kosmetykami napisała, ale ja nie kumata i nie załapałam :hmmmm:
...a u Ciebie 927 post :evil_lol:[/QUOTE] O księdza po kolędzie się rozchodziło...:grin:
/biały kołnierzyk/

Posted (edited)

[quote name='Bgra']
ja w pierwszej chwili pomyślałam,że kolędę ma
[/QUOTE]
............:klacz:............

Edited by Osa
Posted

[quote name='Bgra']
a ja cały net przekopałam,żeby zobaczyć gdzie ten serial leci:cool3::evil_lol:[/QUOTE]
:roflt:
Jak to gdzie - no przecież u mnie "latał serial...":diabloti:

Posted

[quote name='Bgra'][B]Pięknie się witamy:)miło nam bardzo:)w myśl zasady...plaskate maminki łączmy się[/B]:loveu::multi:
biedna maleńka...są jakieś skuteczne leki na tą przypadłość?ma okresy bezobjawowe?
wymiziaj maleńką:)
kurcze,jak moja Hana się drapie to mnie od razu skóra swędzi
jutro zadzwonię,bo dzisiaj niedziela...nie wypada;)[/QUOTE]

Dziękujemy za miłe przyjęcie i z przyjemnością sie z maminkami plaskatych połączymy;)
Hm czy są skuteczne leki...trudno powiedzieć,trudno sie leczy takie bakterie,czytałam że leczą psy miesiącami i za jakiś czas lubi powracać...w tej chwili jest na antybiotyku,kilka miesięcy pewnie tak będzie,narazie poprawy żadnej:(ale bierze na to dopiero od piątku,wcześniej walczyliśmy z z tą niby alergią,jedynie steryd pomagał na swędzenie,na rany nic...okresów bezobjawowych od prawie 3 lat nie było,czasem było tak że ran nie było dłuższy czas ale drapanie zawsze,raz bardziej ,raz mniej,dopiero co wykryliśmy tą bakterie więc długa droga przed nami...
też tak mam,jak się dowiedziałam o tej bakteri to byłam w szoku,dzieci mam chorowite,boje sie żeby one sie mi nie pozarażały...

Posted

[quote name='Osa']O księdza po kolędzie się rozchodziło...:grin:
/biały kołnierzyk/[/QUOTE]
Tak podejrzewałam, ale się nie wychylałam ( głupio by było jakby co insze :diabloti:)