Jump to content
Dogomania

Schronisko w Nowym Targu na tzw. "KONCU SWIATA", masa psow bezskutecznie czekajacych na pomoc

Recommended Posts

Posted

Lucyja napisał(a):
Obawiam się, że ogłaszanie sunieczki nic nie da dopóki ona będzie w schronisku. Szukam jakiegos miejsca dla niej, ale czy mi się to uda, to nie wiem.

moze jednak warto sprobowac - czasami jest szansa, jak w przypadku Zafira, Koralika, czy Belli:) (bo z dt bedzie ciezko, choc trzymam mocno kciuki, zeby sie udalo)

Lucyja napisał(a):
Daisy wygląda przepięknie ! Cudowana przemiana. Napewno ktos ją wypatrzy, bo sliczna z niej dziewczynka.

Staruszek Nico przeszedł niestety zapalenie jądra. Były upały, a jego biedaka dopadła gorączka i ból psich klejnotów. Dostał antybiotyki, leki przeciwzapalne i przewbólowe. Wklejam fotki jak staruszek Roki nadzoruje podawanie kroplówki Nicusiowi. A Nico jak tylko kroplówka zeszła i przestało boleć postanowił dobrac się do kocik miseczek :)

.............

no, prosze! co za lakomczuch:) kochany staruszek:) dobrze, ze bol klejnotow ma juz za soba
Anula napisał(a):

DZIEKUJE BARDZO:)

Posted

Ciągle czekam na edycję ogłoszeń , dawno zamówione na bazarku i nie mam pojęcia co się dzieje . Zrobię im sama chyba po kilka zanim wyjdą pakiety . Lucyjo , udało się znaleźć dt dla białej suni ?

Posted

elejo, DZIEKUJE bardzo za ogloszenia

zeby nieco rozweselic ten watek wstawie zdjecia Kamy z nowego domu:) U Kamy wszystko w porzadku, jest cieniem swojej pani, za ktora chodzi non-stop. Obcych sie boi i szczeka ostrzegawczo. Nawet na mnie sie w kocu wkurzyla jak zaczelam chodzic za nia z aparatem

Posted

Aga-to! Twój wątek jest porywajacy, bo z jednej strony zamieszczane zdęcia przytłaczają tak, że brak słów, ale z drugiej niesamowicie wzruszają zachwycają i czasem nawet zadziwiają szybkie adopcje.Wielki szacun dla Ciebie i "Wspierających".
Ale piszę w sprawie tego czarnego kudłatka. Wiem, że jego zdjecie jest już niemal od tygodnia. Czy już coś o nim wiadomo? Wygląda identycznie jak moja Asia. Ona, co prawda, jest kundelkiem ze schroniska, ale podobno bardzo w typie teriera tybetańskiego, więc skoro ten kudłaczek jest identyczny, to chyba zwiększa jego szanse na adopcje. Dziwię się, że dziewczyny od TT się jeszcze nie odezwały, ale to chyba z powodu sezonu urlopowego, bo normalnie ciagle je widzę na kudłaczach, a wiem, że czarny dawno tam już jest. Ja niestety też jutro wyjeżdżam... no i nie jestem znawcą w tym zakresie.

Posted

dziekuje bardzo za mile slowa:) bez pomocy Wszystkich obecnych oczywiscie adopcje nie bylyby mozliwe, dlatego jeszcze raz DZIEKUJE WSZYSTKIM za to, ze jestescie i interesujecie sie psami "z konca swiata"

Mileno, prosze wstaw zdjecie psa, o ktorego Ci konkretnie chodzi. Przepraszam, ale zupelnie zamieszalam sie w kudlaczach, nie znam sie na TT i juz nie wiem, ktory z 3 najbardziej przypomina ta rase. Ostatnio dzwonila do mnie pani i pytala o teriera tybetanskiego z N.Targu, ale ja naprawde nie wiem, ktory z 3 kudlaczy najbardziej go przypomina, dlatego jezeli mozesz mi pomoc w tej kwesti bede bardzo wdzieczna. Ktory to jest konkretnie pies?

Robie zdjecia psa jak jest to tylko mozliwe, staram sie sfotografowac ich jak najwiecej. Jezeli ktos zainteresuje sie danym psem dopiero wtedy (przy najblizszej mojej wizycie) staram sie o nim jak najwiecej dowiedziec. Nie daje rady poznawac wszystkich psow, poniewaz jezdzac na Podhale jestem w pracy i moj czas w schronisku jest naprawde ograniczony. Dlatego jeszcze raz Wszystkich prosze o wyrozumialosc. Bezposredni numer do schroniska (18 )44 88 433 [SIZE=3](gdyby ktos chcial sie cos dowiedziec "na wlasna reke"). Naturalnie w kazdej chwili pomoge jak bede mogla, rowniez przetransportuje psa do Krakowa w razie potrzeby. Moj numer: 605 491 538

Posted (edited)

Mam pytanie o tego pieska ? Czy nadal jest "bez zmian" czyli schronisko i depresja. Czy mozna mu pomóc robiąc ogloszenia? Moze jakis tekst poproszę i nr do kontaktu. Tylko tak mogę pomóc.
Zrobiłam owczarkowi ogłoszenia : www.tablica.pl , www.adopcjapsa.pl , www.alegratka.pl , www.morusek.pl , www.petworld.pl , www.e-zwierzak.pl , www.darmobranie.pl , www.zwierzeta-ogloszenia.pl , www.bezrodowodu.pl , www.pupil.com.pl , www.piesek.org , www.adoptujemy.pl , www.slaskatablica.pl , www.rynekslaski.pl , www.olx.pl , www.psy.pl , www.oddam-za-darmo.pl , www.oglaszamy.pl , www.gumtree.pl , www.informacyjny.com.pl , DG/ogłoszenia , FB
I jeszcze ten piesek - co onim wiadomo?
Panience zrobię też
www.tablica.pl , www.gumtree.pl , www.alegratka.pl , www.adopcjapsa.pl , www.morusek.pl , www.gieldaogloszen.pl , www.adopcje.org , www.24polska.pl , www.zwierzaki.a4z.pl , www.swistek.pl www.kupsprzedaj.pl , www.lento.pl , www.forfiter.pl , www.e-zwierzak.pl , www.olx.pl , www.adin.pl , www.psy.pl , www.przygarnijzwierzaka.pl , www.piesek.org , www.hiperogloszenia , DG/ogloszenia , FB

Edited by ala56
Posted

Myślę , że można ogłaszać , kontakt na Aga-ta , nr tel jest podany również w linkach do ogłoszeń które podałam w kilku postach wcześniej . Ogłoszenia to zawsze jakaś szansa na dom .

Posted

ala56 napisał(a):
Nie mam czasu szukac o nich informacji a nie wiem nic - wiek, płeć. To muszę podac w ogloszeniach.

Owczarek to pies , był adoptowany a potem zwrócony , prawdopodobnie nie sprawdził się jako " zły pies" .... no i z tego co wiem to od tego czasu zobojętniał na wszystko .
Też ogłaszam psiaki z tego wątku na podstawie bardzo skąpych informacji - po prostu wymyślam tekst taki aby choć trochę pasował do psa i liczę na to , że ktoś go wypatrzy i zechce bliżej poznać .

Posted

Aga-ta napisał(a):
dziekuje bardzo za mile slowa bez pomocy Wszystkich obecnych oczywiscie adopcje nie bylyby mozliwe, dlatego jeszcze raz DZIEKUJE WSZYSTKIM za to, ze jestescie i interesujecie sie psami "z konca swiata"

Mileno, prosze wstaw zdjecie psa, o ktorego Ci konkretnie chodzi. Przepraszam, ale zupelnie zamieszalam sie w kudlaczach, nie znam sie na TT i juz nie wiem, ktory z 3 najbardziej przypomina ta rase. Ostatnio dzwonila do mnie pani i pytala o teriera tybetanskiego z N.Targu, ale ja naprawde nie wiem, ktory z 3 kudlaczy najbardziej go przypomina, dlatego jezeli mozesz mi pomoc w tej kwesti bede bardzo wdzieczna. Ktory to jest konkretnie pies?

Robie zdjecia psa jak jest to tylko mozliwe, staram sie sfotografowac ich jak najwiecej. Jezeli ktos zainteresuje sie danym psem dopiero wtedy (przy najblizszej mojej wizycie) staram sie o nim jak najwiecej dowiedziec. Nie daje rady poznawac wszystkich psow, poniewaz jezdzac na Podhale jestem w pracy i moj czas w schronisku jest naprawde ograniczony. Dlatego jeszcze raz Wszystkich prosze o wyrozumialosc. Bezposredni numer do schroniska (18 )44 88 433 [SIZE=3](gdyby ktos chcial sie cos dowiedziec "na wlasna reke"). Naturalnie w kazdej chwili pomoge jak bede mogla, rowniez przetransportuje psa do Krakowa w razie potrzeby. Moj numer: 605 491 538

Miałam na myśli tego psa.Pokazałam go jednej fajnej rodzinie wraz z kontaktami, ale nie wiem co z tego wyjdzie, bo nic nie byłam im w stanie powiedzieć na jego temat.

Posted

ala56 napisał(a):
Mam pytanie o tego pieska ? Czy nadal jest "bez zmian" czyli schronisko i depresja. Czy mozna mu pomóc robiąc ogloszenia? Moze jakis tekst poproszę i nr do kontaktu. Tylko tak mogę pomóc.

owczarka nie widziala ostatnim razem jak bylam w schronisku, poniewaz nie zdazylam do niego dojsc (zostalam wyproszona, poniewaz psy sie denerwowaly)

o owczarku wiemy tyle co naipsala eleje, niestety....

na drugim zdjeciu jest sunia, ma ok. 1 roku. Jest juz dosc dlugo, na poczatku byla w boksie dla szczeniaczkow, teraz jest w boksie z innymi doroslymi suczkami, z ktorymi sie dogaduje

elaja napisał(a):
Myślę , że można ogłaszać , kontakt na Aga-ta , nr tel jest podany również w linkach do ogłoszeń które podałam w kilku postach wcześniej . Ogłoszenia to zawsze jakaś szansa na dom .

dokladnie:)

milena24 napisał(a):
Miałam na myśli tego psa.Pokazałam go jednej fajnej rodzinie wraz z kontaktami, ale nie wiem co z tego wyjdzie, bo nic nie byłam im w stanie powiedzieć na jego temat.

dziekuje mileno:) to jest samiec, wyglada na lagodnego, nie jest szczekliwy, w boksie jest z innymi psami i dogaduje sie z nimi bez problemu. W przyszlym tyg. postaram sie dowiedziec cos wiecej na jego temat i zrobic jakies lepsze zdjecia

Posted

Ile tych bid macie... :-(

Moge wrzucic na Tablice ta biala sunie z przerosnietymi pazurkami i zrezygnowanego owczarka, tylko potrzebuje dane kontaktowe do ogloszen (nr telefonu i adres e-mailowy). Potrzebuje tez wiedziec czy transport psa do nowego domu wchodzi w gre czy tylko odbior osobisty przez nowego wlasciciela.

Posted

Sabina02 napisał(a):
Ile tych bid macie... :-(

Moge wrzucic na Tablice ta biala sunie z przerosnietymi pazurkami i zrezygnowanego owczarka, tylko potrzebuje dane kontaktowe do ogloszen (nr telefonu i adres e-mailowy). Potrzebuje tez wiedziec czy transport psa do nowego domu wchodzi w gre czy tylko odbior osobisty przez nowego wlasciciela.

Sunia https://www.facebook.com/photo.php?fbid=350441588366620&set=a.101789229898525.2437.100002023443913&type=3&theater

Posted

[quote name='Sabina02']Ile tych bid macie... :-(

DZIEKUJE:) moj numer: 605 491 538, [email protected]. Pomoc w transporcie jest mozliwa

[quote name='elaja']Sunia https://www.facebook.com/photo.php?fbid=350441588366620&set=a.101789229898525.2437.100002023443913&type=3&theater
elejo, jak zwykle DZIEKUJE BARDZO

Nasza Kropeczka w DT

Posted

York wyrzucony na jednej z podkrakowskich wsi. Uniknal schroniska, aktualnie przebywa w DT w Krakowie, szukamy dla niego pilnie domu

[FONT=Arial Black]Imię: Hugo
Plec:[/FONT] samiec[FONT=Arial Black]Wiek: -[/FONT][FONT=Arial Black]
[/FONT][FONT=Arial Black]Waga: 6kg
[/FONT][FONT=Arial Black]Miejsce: Krakow
[/FONT][FONT=Arial Black]Sterylizacja: brak (warunek adopcji)
[/FONT][FONT=Arial Black]Stosunek do dzieci: ok
[/FONT][FONT=Arial Black]Stosunek do innych psow: toleruje
[/FONT][FONT=Arial Black]Stosunek do kotow: toleruje
[/FONT][FONT=Arial Black]Dodatkowe informacje: piesek stracil oko (prawdopodobnie uraz mechaniczny), piesek wymaga kapieli (ma uczulenie na pchly).
[/FONT][FONT=Arial Black]Charakter: kontaktowy, lgnie do czlowieka. Pieknie chodzi na smyczy, ludzi jezdzic w samochodzie. W domu jest bardzo grzeczny, nie niszczy, zachowuje czystosc.
Kontakt: 602 722 040
Wątek:[/FONT]
http://www.dogomania.pl/forum/thread...9#post19428379

Posted

dzis nastapil przelom i dala sie poglaskac:). Od paru dni chodzila i "podlizywala" p.Ewe, a dzis wyszla za nia do ogrodka (oczywiscie nie bylo mowy o smyczy, czy nawet szelkach) i oszalala ze szczescia, biegala po trawie i cieszyla sie jak szczeniak. Dostaje leki rozluzniajace i one chyba zaczely dzialac, mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko lepiej.

Watacho, jestem pod wrazeniam Waszych postepow z Luka, super Wam idzie:)

Posted

Aga-ta napisał(a):
dzis nastapil przelom i dala sie poglaskac:). Od paru dni chodzila i "podlizywala" p.Ewe, a dzis wyszla za nia do ogrodka (oczywiscie nie bylo mowy o smyczy, czy nawet szelkach) i oszalala ze szczescia, biegala po trawie i cieszyla sie jak szczeniak. Dostaje leki rozluzniajace i one chyba zaczely dzialac, mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko lepiej.

Watacho, jestem pod wrazeniam Waszych postepow z Luka, super Wam idzie:)

Kurczę to z niej strachul do potęgi, ale teraz to już pójdzie lepiej.
Dziękuje, sama jestem zdziwiona, że tak dobrze idzie, ale to raczej nie moja sprawka, ale Luki, że chce :)