Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Weszka dzięki, że się odezwałaś. Szkoda, że tak daleko mieszkacie.

Po Guziku widac, że biedakowi schron nie służy. Schudł i to futerko w coraz gorszym stanie. Biedak siedzi w kojcu i tylko w budzie może się schrornic przed zimnem. :-(

Po awatarku widzę, że masz sznupka, więc wiesz, że one się absolutnie nie nadają do budy. :-( I do tego brak kontaktu z człowiekiem ....

Trzymam kicuki.

Jeszcze raz dzięki.

PS Ja w sylwka wzięłam sznaucerkę z naszego schronu i tym sposobem mam już 4 miniatury.

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AnkaG, mam nadzieję że ta Pani się zdecyduje. Wygląda na dość zdeterminowaną. Chciała miniturkę Czarnulka z Sosnowca ale całe szczęście odnalazł go właściciel. Pytała też o psiaka w Wałbrzychu. Ale Guzik jej najbardziej leży na sercu. Zobaczymy, różnie to bywa...

Tak, mam sznaucery tyle że olbrzymy p&s - 3 suczki. I zdaję sobie sprawę że sznupki kompletenie nie nadają sie do schronu. Jak zresztą żaden pies ale niektóre radzą sobie jakoś, a tak kontaktowe psiaki jak sznupki absolutnie :(

Posted

Muszę jeszcze odwiedzić Panią żeby sprawdzić domek. Jestem umówiona na jutro. Ale po tych wszystkich dyskusjach Pani wydaje sie być wymarzoną kandydatką na właściciela Guzika :cool3:
Jeśli wszystko pójdzie OK pozostaje kwestia transportu.... :roll: Ja we wtorek jestem w Warszawie gdyby udało się go dowieźć do Warszawy to by było super.

Posted

Jestem w Wawie tylko we wtorek. Napisałam już bo wierze że po jutrzejszej wizycie przedadopcyjnej tylko się utwierdzę w przekonaniu że domek jest dobry.
A transportu wolałam zacząć szukać wcześniej. Możesz pomóc???? A ostatecznie dam jutro potwierdzenie jak sprawdzę domek.

Posted

Byłam dzisiaj u państwa którzy chcą Guzika. Domek super, ludzie bardzo sympatyczni, odpowiedzialni :multi: . Miłośnicy psów i sznaucerów w szczególności :) Wcześniej mieli mixa średniaka ale odszedł w wieku 12 lat. Teraz mają młodego mixa olbrzymka - słodki, miły, spokojny i kochający wszystko psiak. ALE TU PODSTAWOWE PYTANIE [B]CZY GUZIK MÓGŁBY SIĘ DOGADAĆ Z DRUGIM DUŻYM PSEM??????? [/B]Jak sądzicie cioteczki, które znacie Guzika???? Przeczytałam że jest łagodny ale czy także do psów?????

CZEKAM NA SZYBKĄ ODPOWIEDŹ!!!!! Jeśli bęzie ona że TAK to jak najszybciej proszę wyciągnąć Guzika i BŁAGAM o pomoc w zorganizowaniu transportu.

Posted

Myśłałam, myślałam i nic nie wymyśliłam z transportem. :-(

Ja nie dostanę w tym tygodniu urlopu. Nawet 1 dnia. Kombinowałam, żeby do Warszawy moją 75 letnią mamę wysłac, bo mamy rodzinę tam. Ale dzisiaj zmarła najblizsza przyjaciółka mamy i mama musi pomóc w pogrzebie.

Ech domek jest ale transportu nie ma.

Posted

Własnie do mnie dzwonił pewnien pan z Radomia, miłośnik sznaucerów chętny na psiaka, ale oczywiście pani z Krakowa ma pierszeństwo.

A temu panu moze uda się znaleźć innego sznaucera? Są jeszcze jakieś do adopcji? Moze być starszy. Z rozmowy wywnioskowalam ze to bardzo dobry domek a pan ma naprawde fajne podejście do psów.

Posted

Inez zachowaj tel do pana z Radomia.

Pewnie, że domek w Krakowie ma pierwszeństwo, ale przez transport może nic z tego nie wyjśc. :-(

Weszka a państwo nie mogą przyjechac? Nocleg bym załatwiła u rodziców.

Posted

Jutro może uda mi się załatwić transport. Dam znać wieczorem.

Co do innych sznaucerów to niestety są inne :( Jest słodka kochana 7 letnia olbrzymka czarna w Skarżysku (moje oczko w głowie, a Pan miałby blisko!!!!!), w schronie w Wałbrzychu p&s średniak, jest 2,5 letnia olbrzymka z rodowodem k/Wrocławia, jest mix średniak w Łodzi.... tyle wiem od razu z głowy

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3460817#post3460817[/URL] - to link Sonieczki kochanej biednej wywalonej na ulice olbrzymki :(

A to Sonia - wymarzona dla miłośnika sznaucerów :), ma wszystkie najlepsze cechy tej rasy

[IMG]http://img487.imageshack.us/img487/3551/p2180365if0.jpg[/IMG]

Posted

Sonia jest piękna, powiem o niej ale obawiam się ze pan by wolal jednak mniejszego sznaucerka, ma dwie miniaturki i dużego owczarka.
Przeslijcie mi na pw linki z wątkami sznaucerków do adopcji. :)

Posted

[B]AnkaG[/B] moja koleżanka ze Szczecina dowiedzie Guzika do Wawy. Czy dzisiaj można by go wyciągnąć ew. jutro z samego rana tak żeby na ok. 15 był w Warszawie???

Posted

[quote name='Inez']Sonia jest piękna, powiem o niej ale obawiam się ze pan by wolal jednak mniejszego sznaucerka, ma dwie miniaturki i dużego owczarka.
Przeslijcie mi na pw linki z wątkami sznaucerków do adopcji. :)[/quote]

Jeden sznaucuś jest w moim podpisie, pozostałe prześlę wieczorem.

Posted

[quote name='Inez']Własnie do mnie dzwonił pewnien pan z Radomia, miłośnik sznaucerów chętny na psiaka, ale oczywiście pani z Krakowa ma pierszeństwo.

A temu panu moze uda się znaleźć innego sznaucera? Są jeszcze jakieś do adopcji? Moze być starszy. Z rozmowy wywnioskowalam ze to bardzo dobry domek a pan ma naprawde fajne podejście do psów.[/quote]

Inez - dziś lub jutro będzie znowu działała moja strona :multi: tylko po miesiącu niedziałania jest pewnie deczko nieaktualna, ale spróbuję dziś to uporządkować - zachowaj kontakt do tego pana

Posted

:lol: Sznaucerek średniaczek został dzisiaj o godz. 15.30 zabrany przeze mnie ze schronu.

Zawiozłam go do koleżanki Weszki - mojej imienniczki Ani. Teraz się kąpie i fryzuje. No i bedą fotki. :multi:

Jutro rano jedzie do Warszawy i dalej do domku do Krakowa. :multi:

Trzymam kciuki.

Weszko dziękujemy za znalezienie domku. :Rose:

Posted

Aniu, super!

Wiecie co? Dzwoniła nastepna chętna pani na szuancerka minaturkę, tym razem z Wisły, najlepiej żeby była suczka, wiek nieograniczony, moze być staruszka.
Malawaszka, aktualizuj szybko stronę :cool3:.

Posted

Naprawdę Przystojniak z Niego :loveu::loveu:

[IMG]http://images21.fotosik.pl/3/df61afb83960c384med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images21.fotosik.pl/3/9093722399d10b16med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images21.fotosik.pl/3/7dbb25e6d2e94dffmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images20.fotosik.pl/73/f28bb281af0171e5.jpg[/IMG]