Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oj nie udała

jutro u niego będę, jeśli to będzie ten lepszy dzień, to wyjdziemy na spacerek, nagram filmik, ocenicie czy z nim lepiej

no i nadal czekam na nazwę karmy...chyba zapomnieli o mnie

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a więc Rymek był dziś na spacerku i to wcale nie krótkim!
standardowo gdy weszłam do pomieszczenia, to on spał, ale podeszłam, pogłaskałam a on od razu wstał i chętnie wyszedł. gdy już był na trawce przewrócił się tylko jeden raz, potem jakoś tak pewniej stanął na łapkach i już było ok, spacerował prawie normalnie, tzn czasami go lekko zarzucało na bok ale nie do tego stopnia,żeby się przewrócić
wszystko mam udokumentowane ale będę mogła wgrać dopiero jutro:(
wytrzymajcie jeszcze trochę

na pewno ma się o wiele, wiele lepiej
martwi mnie tylko,że on w ogóle nie zwraca uwagi na człowieka, nie okazuje żadnych emocji, po prostu zerknie i tylko tyle
i nie wiem czy nie jest głuchy, bo nie reaguje na nic zarówno na spacerze jak i w pomieszczeniu,żeby się wybudził trzeba go dotknąć a na spacerze też go wołałam,żeby chociaż spojrzał na mnie, nic
zachęcałam,żeby szedł za mną, nie - on idzie tam gdzie chce
nie załatwił się, tylko szedł, czasem przystanął,żeby coś powąchać ale rzadko i cały czas miał opuszczoną głowę

jutro zrobimy test na głuchotę

dla mnie wskazana jest jakakolwiek mokra karma dla wątrobowców

Posted

Dziękuję martka1982 za wieści. Cieszę się że chociaż z chodzeniem i utrzymywaniem równowagi poprawiło się u psiaka. Biedny staruszek... Może byłoby warto też pokombinować z DT? Ja niestety jestem bez kasy, ale można by było poogłaszać + jakieś wydarzenie na fb i może znaleźli by się chętni na wsparcie psiaka? DS dla takiego bidula byłby wybawieniem, ale to graniczy z cudem

Posted

To moze byc demencja starcza ,moj Tobi zachowywal sie podobnie choc na nas reagowal byl z nami tyle lat wiec nas poznawal, ale tez sprawial wrazenie ze nie wie co sie dzieje, do domu prowadzony na smyczy nie skrecal jak kiedys -skleroza tak bylo u nas u Rymcia nie wiadomo .Trzymaj sie maly mnie teraz przez tydzien nie bedzie mam nadzieje ze jak wroce bedziesz czul sie lepiej

Posted

Przypadkiem trafiłam na wątek Rymka i trochę podczytuje,
nie wiem czy to Wam sie do czegoś przyda, ale opisy i filmiki przywodzą mi na myśl ucisk w mózgu,
miałam psa z guzem mózgu , innego znałam z opowiadań zaprzyjaźnionej rodziny(swoją drogą pies był leczony na kręgosłup i wszystko inne, kilku weterynarzy nie pomyślało nawet o guzach mózgu, rzadko o tym myślą)
dlatego to co dzieje sie z Waszym piesiem kojarzy mi sie właśnie z guzem, chociaz oczywiscie moze tak nie być,
może to tylko starość i oby tylko, ale to mógłby potwierdzić bądź wykluczyć jedynie tomograf lub rezonans, najbliżej chyba rezonans macie w Poznaniu.

pozdrawiam
kasia

Posted

dzięki Kasia za info

wczoraj i dzisiaj Rymek chodził jeszcze lepiej
kolega mówi,że szedł za nim ( w sobotę nie chciał iść za nami, szedł w sobie tylko znanym kierunku)

powtórzymy jeszcze tekst na głuchotę jak zacznie się bardziej interesować otoczeniem i ludźmi

Posted

Troche mnie nie bylo,zagladam od razu do Rymka i geba mi sie smieje:lol:
Bardzo duze postepy chlopak zrobil,widac ze leki trafione.Bedzie dobrze:lol:
Kochany dziadeczek..

Posted

niestety w nocy nastąpiło znaczne pogorszenie, tak jakby Rymek wrócił do punktu wyjścia:(( Pracownik powiedział,że miał atak ale co to znaczy? jaki atak? widział to czy tylko się domyśla....nie wiem
Wiem na pewno,że biedak leżał we własnych odchodach, nie mógł się ruszyć, a teraz dzieje się to co na pierwszych filmikach, jeśli w ogóle chodzi to w kółko i się przewraca

zaczynam się skłaniać ku nowotworowi jakiemuś:(((

Posted

Rymek dostał ponownie steryd
nie ma z nim kontaktu, tylko leży, ma lekkie drgawki i pojękuję:(

w Koninie już nic nie da się zrobić, wiem,że kiedyś jakaś wolontariuszka od nas, która mieszka teraz we wrocławiu wzięła psiaka na diagnozę tylko, a potem odwiozła, może teraz też by się tak dało

Posted

To jest jakies wyjscie!Tu juz potrzebny specjalista..Wasz lekarz zrobil wszystko co mogl.
Moze to guz mozgu,moze ucisk na kregoslup/choc nie wydaje mi sie/moze wylew.Wszystko moze sie potwierdzic.
Biedak widac ze walczy,ale to cos co w nim siedzi jest silniejsze..