Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wrocilem myslalem ze bedzie dobrze a tu... moj Tobi tez bral sterydy jeden zastrzyk starczal na tydzien potem nawet krocej i znowu trzeba bylo dac, tak widze ze to pewnie to samo podobne objawy choc moj wstawal i chodzil wkolo i duzo jadl i pil .Rymek trzymam kciuki za ciebie

Posted

krolik2014 napisał(a):
Wrocilem myslalem ze bedzie dobrze a tu... moj Tobi tez bral sterydy jeden zastrzyk starczal na tydzien potem nawet krocej i znowu trzeba bylo dac, tak widze ze to pewnie to samo podobne objawy choc moj wstawal i chodzil wkolo i duzo jadl i pil .Rymek trzymam kciuki za ciebie

też już doszłam do wniosku,że on ma to samo co Twój psiak
mógłbyś to jeszcze raz opisać ze szczegółami? a przede wszystkim napisz proszę ile on żył od kiedy to się zaczęło? wiem,że u każdego psiaka jest inaczej, ale jakaś cyfra da mi wyobrażenie co przed nim

Posted

Witam jesli chodzi o przypadek mojego Tobika to wygladalo to tak ,ktoregos ranka nie mogl podniesc sie z lozka, a spal zawsze z nami ,wysoka temp 42 c o ile pamietam psy maja wieksza temp. lekarze nie wiedzieli czy to wylew czy co ,byl staruszek .Dostawal steredy i ludzka peralgine na temperature nawet pomagalo na miesiac ale potem coraz krocej ,na koniec co tydzien i zawsze kurcze w sobote albo niedziele.. atak a i przestal chodzic po schodach musialem go nosic na rekach na prostym jakos chodzil .Duzo spal bardzo duzo wstawal zjadl i spal ,trwalo to pol roku od lipca ,odszedl 16 pazdziernika .Mial jednak swiadomosc gdy tydz wczesniej pojechalismy do doktor ona powiedziala ze nic nie da sie zrobic byl w stanie agonalnym rozmawialismy przy nim o uspieniu ,powiedzialem ze nie chce robic tego tu aby przyjechala do domu zgodzila sie ,po powrocie pies ozyl .Doktor powiedziala ze one rozumieja zyl jeszcze tydz /

Posted

Rymek wydaje mi sie wyglada troche mlodziej te oczy, Tobi mial zupelnie zapadniete i utrate masy ciala choc jadl duzo i mial straszny apetyt to cos zzeralo go od srodka, napewno nawotwor procz starosci

Posted

majac na mysli ATAK dostawal goraczki i nie wstawal wcale bezsil, a jak wstal to sie przewracal i nie mogl ustac na nogach, siusial pod siebie z tego co tu jest opisane Rymek nie ma temperatury tylko nie wstaje a jak wstaje to sie przewraca i chodzi w kolo .Tobi po sterydzie dochodzil do siebie temp spadala do normalnej ale i tak co jakis czas chwial sie chodzil wkolo siebie albo naokolo stolu to bylo nieprzewidywalne raz bylo dobrze raz zle, nawet chodzilismy na krotkie spacerki i za jakis czas znowu .Dobrze ze u Rymka nie wystepuje temperatura bo to bardzo oslabia .Mam nadzieje ze jakos mu sie poprawi ma dobra opieke ,jakby trzeba bylo cos na lekarstwa albo diagnoze to pomoge cos zawsze

Posted

moim zdaniem stan Rymka jest agonalny:(( nie powinien się tak dłużej męczyć.....

ma już odleżyny, sika pod siebie, nie jest w stanie się podnieść, łapki ma poobdzierane, charczy, dławi się i wyje......

w schronie znają moje zdanie, co zrobią, nie wiem

bardzo mi przykro:( on jest zupełnie sam:(