pikola Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Rymeczku dajesz rade?Bardzo sie o Ciebie martwie.. Quote
martka1982 Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 Rymek ma się ostatnio lepiej!!! zaczął chodzić, nie przewraca się, wychodzi już nawet na spacer....... mam zdjęcia jak ładnie stoi, wstawię gdy tylko znajdę więcej czasu jutro będą rozmawiać z wetem czy coś jeszcze można dla niego zrobić u nas,na miejscu w niedzielę dostał ostatni steryd, nie przyjmuje już również antybiotyku, jedyne co dostaje to karsivan no i jeszcze jedna ważna sprawa - powinien jeść specjalną karmę odciążającą wątrobę ale mokrą, bo suchej nie jest w stanie pogryźć. znacie takie karmy? Quote
pikola Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Na takie wiesci czekalam -NIE PRZEWRACA SIE!!!:multi::multi::multi: Wiedzialam ze sie uda!:lol:Mial chlopak szczescie ze trafil na koninskie schronisko:lol: Quote
terra Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Dobra wiadomość, oby tak dalej. Nie znam karmy dla wątrobowców. Może w dziale żywienie psów z problemami coś będzie. Quote
krolik2014 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 No to dobrze sie dzieje, gdyby trzeba bylo cos dorzucic na karme dla Rymka to Martko pisz do mnie. Od 4 -11 marca bede nieobecny wyjazd Quote
martka1982 Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 ok, dzięki wielkie! zapytam się weta co by proponował dla niego i dam znać a oto fotki z wczoraj: Quote
martka1982 Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 wczoraj jeszcze raz rozmawiałam o Rymku i dowiedziałam się,że wet uznaje to za zmiany starcze jak się zrobi ładniejsza pogoda a Rymek będzie w stanie chodzić, to na pewno spacerki będzie miał zapewnione Quote
margoth137 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 toż to malutek:) na pierwszy rzut oka niewiem czmeu wydał mi się duży:( śliczniusi Quote
martka1982 Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 [quote name='margoth137']toż to malutek:) na pierwszy rzut oka niewiem czmeu wydał mi się duży:( śliczniusi[/QUOTE] nie, on mały jest, mniej więcej jak Oskar u Reni Quote
terra Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Na zdjęciach to on nie wygląda na takiego staruszka. Nawet pysio nie tak bardzo siwe. Tylko oczka smutne przeraźliwie. Quote
krolik2014 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Martka napisala ze wet powiedzial ze wyglada mu to na zmiany stracze ,moj TOBI ktory mial 16 lat pod koniec zycia a wlasciwie ostatnie pol roku krecil sie wkolo ale nie przewracal sie, chodzil wkolo siebie zupelnie bez sensu .Zaczelo sie to dziac ktoregos ranka nie mogl wstac z naszego lozka wys temperatura dostawal sterydy i inne lekarstwa ,raz bylo lepiej raz gorzej .Man nadzieje ze Rymek dojdzie do siebie i ze nie ma jeszcze 16 lat Quote
martka1982 Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 [quote name='krolik2014']Martka napisala ze wet powiedzial ze wyglada mu to na zmiany stracze ,moj TOBI ktory mial 16 lat pod koniec zycia a wlasciwie ostatnie pol roku krecil sie wkolo ale nie przewracal sie, chodzil wkolo siebie zupelnie bez sensu .Zaczelo sie to dziac ktoregos ranka nie mogl wstac z naszego lozka wys temperatura dostawal sterydy i inne lekarstwa ,raz bylo lepiej raz gorzej .Man nadzieje ze Rymek dojdzie do siebie i ze nie ma jeszcze 16 lat[/QUOTE] a co mówił lekarz? Rymek też był na sterydach, ciekawe jak będzie teraz, gdy już ich nie bierze na razie jest lepiej i oby tak dalej! Quote
krolik2014 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Tak naprawde to nikt tez nie wiedzial co mu bylo ,prawdopodobnie dostal jakiegos wylewu czy udaru ,krecil sie wkolo ale nie tracil rownowagi dwa razy tylko tracil jakby przytomnosc unoszac glowe do gory i przechylajac sie do tylu, ale trwalo to krotko i ustepowalo po chwili .Odszedl na raka mial przerzuty zaczelo sie od guza na gruczolach przy pupie tracil mase ciala ach ... nie bede pisal . Ale z tym chodzeniem wkolo to nie bylo ciagle mial takie okresy raz lepiej raz gorzej wlasciwie bylo tak do konca .Lekarze mowili ze 16 lat i juz nic sie nie da zrobic widac tez bylo to po oczach zapadniete takie biedne .Rymek tez pewnie jest psim dziadkiem ale napewno mlodszym, miejmy nadzieje ze bedzie dobrze. Teraz bedzie mial opieke u was Quote
plinka54 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Rymczku kochany jak to dobrze słyszeć że jest lepiej, choć trochę, ale to już zawsze coś :) naprawdę ma takie smutne oczka...Mam nadzieję że jeszcze poczuje co to szczęście i wygra z chorobą. Jeżeli to ze starości to nie da się w ogóle jakoś ułatwić mu z tym życia? Martwię się o malucha... Quote
martka1982 Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 Z Rymkiem wczoraj było gorzej, dziś rano znowu lepiej, czyli u niego to taka sinusoida wet mówił,że nie ma sensu robić mu prześwietlenia z kontrastem mam dostać info jaką karmę specjalistyczną mógłby przyjmować Quote
terra Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Odwiedzam Rymka i mam nadzieję, że jego stan się unormuje. Quote
plinka54 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='martka1982']Z Rymkiem wczoraj było gorzej, dziś rano znowu lepiej, czyli u niego to taka sinusoida wet mówił,że nie ma sensu robić mu prześwietlenia z kontrastem mam dostać info jaką karmę specjalistyczną mógłby przyjmować[/QUOTE] Na pewno się strasznie męczy z tym biedak... Czyli mu to już tak zostanie, czy jest szansa na poprawę? Nie wiadomo jak można mu pomóc? Quote
martka1982 Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 nie wiadomo czy mu się poprawi lekarz uważa,że w inny sposób niż ta pomoc, którą otrzymał już się nie da Quote
pikola Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Rymeczku bedzie dobrze!Juz wiosna,sloneczko zaswieci..eh starosc.. Nie udala sie Panu Bogu. Quote
Recommended Posts