Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie, kochane kobity. Trafiłam przez przypadek na link wklejony przez Pyrdkę.

Sytuacja niby normalna jak na wiejskie warunki , ale rzeczywiście wymaga szybkiego działania.
A zatem :

"Psowo" jestem zatkana .
Finansowo dzisiaj lewo dycham ( morderczy rachunek za prąd ) , ale za tydzień wyskrobię cosik ( funkcjonuję w miłym środowisku tygodniówek ;) ) . Trudno mi określić jaka to będzie kwota, ale na te jakieś pasty czy co tam Wam potrzebne chętnie dorzucę.
Można do wiklinowego koszyczka ? :)

P.S. Jakbyście określiły precyzyjnie, jaka kwota jest potrzebna na robale , a jaka na szczepienia, to bym się mogła jakoś ustosunkować ;) A może to będą działania rozciągnięte w czasie , bo chyba nie należy łączyć tych zabiegów ?

Posted

gdyby trafili od razu do naszego weta, sytuacja wyglądałaby dzisiaj inaczej.
jednak jest jak jest i trzeba teraz pomóc maluchom i dać im dobry start :)

Ktoś pytał tu o mamuśkę tych szczylków - mamusia zostanie u państwa na DT, jeśli się sytuacja unormuje i pies rezydent tak na prawdę zaakceptuje i zaprzyjaźni się z sunią, zostanie u państwa na DS.
jeśli jednak pies pokaże "rogi" i wróci jego charakterrrek, wówczas będziemy i suni szukać nowego domku.

Posted

maleństwa już chyba są po odrobaczeniu i mamusia od razu też, bo będąc u weta wszystko zakupiłam.

wet powiedział, że po pięciu dniach powtórzyć odrobaczenie, a jak beda miały 6 tygodni, to należy je pierwszy raz zaszczepić.

Posted

nikt małych klusek nie odwiedza??

dla maluchów wpłynęły pieniążki od:
AnnaA - 25 zł

ślicznie dziękujemy cioci :)

[IMG]http://www.picturesanimations.com/h/hearts/hartjes-4.gif[/IMG]

Posted

Dziewczęta - bardzo przepraszam , ale w tym tygodniu nie dam rady Was wesprzeć. Dostaliśmy wypłatę - i usłyszałam ino świst kiedy rozbiegła się po naszych własnych rachunkach ( niektóre były już nieco spóźnione) :(

Niemniej z obietnicy się wywiążę - w najbliższy poniedziałek powinno już być lepiej ( w sensie z naszymi farmerskimi finansami ). Jeszcze raz bardzo przepraszam:mdleje:

Posted

rozumiem cioteczko, każdy ledwo wiąże koniec z końcem - nic na siłę :)

jeśli dobrze pamiętam, to dzisiaj maluszki powinny być drugi raz odrobaczane.

Pyrdka, jak możesz poproś by państwo podali ile dokładnie maluchy teraz mają i może znów zdjęcia się aktualne udałoby zrobić?

Posted

W sobotę już musimy zabierać maluszki.Sytuacja robi sie z psiakami napięta. Zaszczepimy maluszki. No i co dalej? Na jednego prawdopodobnie mamy dom. Zostały jeszcze trzy.

Posted

Daty podawane są zbieżne ok.7-8 tygodni. Same już jedzą. Matka nie karmi.
Wiem,że macie masę szczeniaków. Musimy je chyba dać do ogrzewanego boksu w hoteliku.

Posted

własnie o tym hoteliku myslimy, bo mamy go pod nosem.
tylko na to znów kasa potrzebna :(

no ale nie ma wyjścia.
szczyle zabrać trzeba, nie każdy sobie radzi z opieką nad większą ilością psiaków.
pies dogadał się z sunią (mamusią), ale szczyli nie trawi.
państwa to przerasta.