Jump to content
Dogomania

KREMOWY-porzucony,skradziony,cudem odnaleziony i.... MA DOOOOOM :) :) :)

Recommended Posts

• Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja widziałam powyżej 2 tys., ale nie chodzi o gotowy, tylko o zrobiony samodzielnie z kupnych elementów. Tu trzeba by nabyć: słupki metalowe, kątowniki, siatkę, cement na wylewkę, blachę na dach, zawiasy. Później zawołać pana, co zrobi podmurówkę, pospawa szkielet, naciągnie siatkę, założy bramkę i zadaszy.

Zależy mi na kojcu z podłogą, ponieważ jeden mam na gołym klepisku i raz, że trudno zachować higienę, a dwa, że psy notorycznie robią podkopy. Drugi mam z podniesioną nad poziom ziemi podłogą z dech i też z higieną kiepsko, ale przynajmniej odpada problem podkopów. Teraz chciałabym taki z prawdziwego zdażenia, z wylewką. Mam dość prowizorek :/

Posted

Zachodniopomorskie. [B]Moryń Dwór[/B] pod Moryniem (Moryń znajduje się przy granicy niemieckiej, pomiędzy Szczecinem, a Gorzowem), większe miasta w okolicy to Chojna, Cedynia, Mieszkowice, Dębno.

Posted

hmmmmm Hmmmm trzeba by pomyslec...tylko nawet jakby dalo sie zalatwic jakies materialy na kojec to bedzie problem z transportem-koszt przewiezienia moze przewyzszyc ich wartosc...

Posted

hey, wiem ze to nie ma znaczenia-bo ja jestem w Poznaniu stad niewiele pomoge-ale rozmawialam z kolega-stawia kojce eleganckie...mowi ze ewentualny koszt wacha sie od 300do500zlotych...to i tak sporo musimu pomoc ci te pieniazki zebrac...

Posted

No to do roboty, czy macie jakieś niepotrzebne rzeczy w domach, które mozna wystawić na bazarek??
Pod jaką rasę można podciągnąć Kremowego?:oops:
Może na innych forach ogłosić, poprosić o pomoc???

Posted

Myślę, że 300 - 500 zł to całkiem realna kwota! Nie to co nieszczęsne 2 tysiące.

Niestety, Czuczu nie zachowuje się zbyt grzecznie. Raz się zerwał i rzucił na kucyka, ja byłam - jak zwykle :roll: ostatnimi czasy - u weterynarza, a sąsiadka, która była świadkiem całego zajścia, mówi, że Czuczu zachowywał się, jak w amoku. Pogryzł koniowi tylną nogę i zebrał trzy takie kopy, że po każdym przez chwilę leżał bez ruchu na ziemi... Brzmi makabrycznie, a jeszcze gorsze jest to, że podrywał się i znów atakował. Sąsiadka to drobna, starsza kobieta, która na oddatek wpadła w panikę na widok tej "akcji", ale wielk szacunek - w końcu odważyła się złapać psa i odciągnąć, uwiązać przy budzie. Gdy dojechałam do domu, Czuczu był już zupełnie spokojny, cieszył się na mój widok. Myślałałam, że sąsiadka trochę przesadza, ale...

... wczoraj Czuczu znienacka rzucił się na kozła przechodzącego koło jego budy. Wcześniej na kozła zupełnie nie reagował (na kuca zresztą też), ba! kozioł i koza podchodzili czasem wykraść mu coś z miski. Chwycił kozła za gardło i powalił na ziemię. Nie reagował zupełnie na nic, miał pianę na pysku i dosłownie obłęd w oczach. Ja odciągałam go za kolczatkę, a sąsiadka (dzięki bogowie za tę kobietę!) wyrywała mu kozła z pyska. Kozłu cudem nic nie jest, a Czuczu jeszcze przez kilka minut był maksymalnie nakręcony, miotał się, szczekał, nic do niego nie docierało...

W związku z tym zamknęłam go w kojcu - prowizorce, za małym, za słabym i bez budy, ale nie mogę ryzykować, że znów coś wejdzie mu w paszczę, lub Czuczu się zerwie z łańcucha i zrobi mi ordnung w gospodarstwie :shake:

SOLIDNY KOJCE bardzo, bardzo........ BARDZO POTRZEBNY!

Posted

[quote name='agnieszka30']Pod jaką rasę można podciągnąć Kremowego?[/quote]
Na pierwszy rzut oka oceniłam, że to bullowaty, ale teraz obstawiam typ - molos.

[quote name='agnieszka30']Może na innych forach ogłosić, poprosić o pomoc???[/quote]
Gdzie tylko się da! Będę bardzo, bardzo wdzięczna Wam!

Posted

[B][SIZE=3][COLOR=red]Czy ktoś już ogłaszał Czuczu na molosach???[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000]Ponawiam prośbę o bazarak!!![/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000]Czuczu zwierzynę wybije u Greven!!![/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

Nie umiem przypasować go do konkretnej rasy (jest już za bardzo wymieszany), ale wg mnie ma sporo z molosa i można go dać na molosowe fora i wątki. A nawet trzeba. Kto pomoże? Proszę...

[IMG]http://i120.photobucket.com/albums/o199/Pro_Equo/kremowyDSC02930_kremowy.jpg[/IMG]

Posted

[URL]http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?p=292243#post292243[/URL] na zyczenie agnieszki30 wystawiłam czuczu na molosach...pilnujcie co tam sie bedzie dziło...bo ja wyjeżdzam na kilka dni i bede miała utrudniony dostęp do netu