Jump to content
Dogomania

Niewidoma Nika z Mielca... Ma domek w Szczecinie!!!!! Nowe fotki str. 56

Recommended Posts

Posted

Moriaa pisala za jedzie na trasie Kielce -Lodz, ale niestety w sobote...

Dziekuje Reno2001! Zapytam ta Pania czy moglaby pojechac po Nike do Poznania i jesli tak, to wtedy bede szukac transportu na trasie Mielec-Lodz...

• Replies 791
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja sama nie bardzo piszę się na jeszcze dłuższe trasy zwłaszcza z psim pasażerem na pokładzie. Po prostu rzadko jeżdżę dalej niż do stajni i z powrotem a to jakieś 60 km :diabloti: .
Do Poznania mogę jechać bez problemu. Termin prawie ;) dowolny.

Posted

[quote name='Reno2001']Ja sama nie bardzo piszę się na jeszcze dłuższe trasy zwłaszcza z psim pasażerem na pokładzie. Po prostu rzadko jeżdżę dalej niż do stajni i z powrotem a to jakieś 60 km :diabloti: .
Do Poznania mogę jechać bez problemu. Termin prawie ;) dowolny.

Super!!! Dziekuje Ci z calego serca!!! Ta Pani zgodzila sie pojechac do Poznania (byla nawet zachwycona ze jest taka mozliwosc)....

Wiec teraz szukamy transportu miedzy Mielcem a Lodzia!!!

Posted

A żeby bardziej nie kręcić, nie można załatwić na tą sobotę transportu Milelec- Kielce? Ja z Kielc do Łodzi zabiorę, a w niedzielę Reno zawiezie psiaka do Poznania?

Posted

Moriaaa napisał(a):
A żeby bardziej nie kręcić, nie można załatwić na tą sobotę transportu Milelec- Kielce? Ja z Kielc do Łodzi zabiorę, a w niedzielę Reno zawiezie psiaka do Poznania?

To by bylo super! Ale ja nie wiem czy z wszystkim wyrobimy, bo jeszcze trzeba zrobic wizyte przedadopcyjna.... Ulka18 ma kogos kto by mogl tam zawitac... Ale nie wiem jak z czasem, bo to tylko dwa dni... No i jeszcze trzeba znalesc transport do Kielc...

Posted

I tak jadę tą trasą więc nie problem..do Kielc mam Stelle (kaukazkę) ale w Kielcach ją zostawiam i wracam "pusta" do Łodzi.

Czyli mamy:

MIELEC-KIELCE-?????
KIELCE-ŁÓDŹ-JA
ŁÓDŹ-POZNAŃ-RENO
POZNAŃ-SZCZECIN-PANI ;)

Posted

Moriaaa napisał(a):
I tak jadę tą trasą więc nie problem..do Kielc mam Stelle (kaukazkę) ale w Kielcach ją zostawiam i wracam "pusta" do Łodzi.

Czyli mamy:

MIELEC-KIELCE-?????
KIELCE-ŁÓDŹ-JA
ŁÓDŹ-POZNAŃ-RENO
POZNAŃ-SZCZECIN-PANI ;)

Dokladnie tak! :multi:

Teraz szukamy Mielec-Kielce.... No i napisze PM do Ulka18, ktora mowila ze ma kogos w Szczecinie do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej...

Posted

Mysle, ze Mala sunieczke moglby podrzuci Pan Kierownik, gdyby mial czas.
Trzeba by zapytac telefonicznie badz mailowo.

Ale czy zdazymy sprawdzic domek w Szczecinie?? Trzeba by uruchomic dogomaniaczki stamtad...musze zerknac na mape dogo, bo moja znajoma Ariadna rzadko jest na dogo, moze nie zauwazyc pw.

Nie wiem czy Pani chetna na Nike dogadala wszystko z Panem Kierownikiem? Calosc tematu trzeba by koniecznie, zeby Pani omowila telefonicznie lub mailowo : [email protected] lub [email protected].

My wolonatriusze nie mamy nic do gadania w takich sprawach (w innych tez nie)...a ja ostatnio nie mam niestety za wiele czasu, nawet na dogo nie mam czasu....

Troche mnie martwi to, ze Pani nie chce dzwonic przy swojej mamie, a co bedzie gdy sie mamie psinka nie spodoba? co sie stanie wtedy z niewidomym pieskiem?

Posted

Prosze Aga, dopytaj sie o ta wizyte przedadopcyjna.

Z tego co wiem, to Pani sie przeprowadza, byc moze na swoje (?), wiec pewnie jej mama juz nie podejmuje decyzji. Moze Pani tylko nie chce zeby ja mama probowala zniechecac? Nie wiem....

Przekaze jej to co napisalas... Zobaczymy co powie...

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ja ani zaden wolontariusz nie mamy w sprawie adopcji nic do gadania.

To nie brzmi dobrze i nie rokuje najlepiej na przyszłość schroniska.
Szkoda, że niektórzy pracownicy jeszcze nie zauważyli ile psów zostało wyadoptowanych dzięki kontaktom z allegro i dogo a to wszystko TYLKO I WYŁĄCZNIE zasługa wolontariatu.
Oby tylko nie ocknęli sie w momencie, gdy z powodu maksymalnego przepełnienia koniecznością będzie usypianie psów.

Posted

Dlatego uważam, że trzeba otwarcie i uczciwie porozmawiać z p. Kierownikiem. Mam nadzieję, że nie mylę się co do niego i jego stosunku do zwierząt.

Posted

Reno,
w Mielcu nie usypia sie psow...nawet takich, ktore naprawde powinny juz odejsc za TM.....mam nadzieje, ze Jogi po powrocie ze szpitala (urodzila coreczke) napisze kilka slow od siebie jako weta z sercem :roll: watpie jednak, zeby jeszcze pojechala do Mielca sterylizowac kotki :shake:

Pani chetna do adopcji Niki musi wszystko wyklarowac i uzgodnic z kierownikiem. Mam nadzieje, ze po prostu zaplaci za paliwo do schroniskowego auta i pan Wiesiek odwiezie psinke do Kielc.

Posted

Aga, ja wiem bardzo dobrze, że w Mielcu nie usypia sie psów.
I oby tak zostało. Jednak gdy adopcje się zatrzymają a nadal psów będzie przybywała w zastraszającym tempie schronisko może stanąć przed takim właśnie problemem. Teren schroniska nie jest z gumy - nie rozciągnie się.

Co do transportu:
Nawet nie wyobrażam sobie, by P. Kierownik jechał z psem za własne pieniądze. Ja mogę, bo chcę to zrobic dla Niki. Ona wystawiana była na allegro przez Sabinkę razem z moją ALDĄ. Czuję więc potrzebę zrobienia czegos dla niej.

Posted

Dostalam nastepny e-mail od Pani Alicji ze Szczecina.

Cytuje:

"nie moge sie dodzwonic do schroniska, abonent czasowo wylaczony... jak juz mowilam, dzis wyprowadzam sie na swoje wiec mama nie ma w tej sprawie mocy decyzyjnej (poza tym moja mama kocha wszystko co sie rusza i placze nawet nad zdechlym szczurem, ktoremu ja potem w lasku robie pogrzeb...a kwestia nierozmawiania o psie przy niej to tylko dlatego ze bedzie sie denerwowala a tym samym mnie a to zbedne.wszystkie nasze zwierzeta poza psem to znajdy 3 kocice, zawsze byla mozliwosc oddac je do schroniska ale nawet nie bylo o tym mowy) nie ma takiej opcji zeby nika nie zostala z nami jak juz do nas trafi. jesli chodzi o operacje to i ona dojdzie do skutku, pieniadze sie zorganizuje a zabieg wykona znajomy weterynarz ktory pracuje ze szczecinskim schroniskiem - dr. Wit Dobrowolski. w nowym mieszkaniu telefon i internet bedzie dopiero w przyszlym tygodniu wiec dzis musze sie jakos skontaktowac ze schroniskiem - dobrze by bylo gdyby mogli mi puscic strzalke na kom. gdy kierownik sie tam pojawi wtedy moglabym zadzwonic nie narazajac schroniska na koszty."

Posted

Ja niestety nie znam komorki do pana kierownika, ale mozna go poprosic o puszczenie sygnalka, gdy pan kierownik bedzie w schronisku na komorke tej Pani. Moze by ta pani podala nr do siebie w mailu i poprosila o puszczenie strzalki. Nie widze innego wyjscia...u nas dzisiaj w pracy nigdzie nie mozna bylo sie dodzwonic, jakies totalne awarie telefonow, nie mowiac o sieci ERA. Tak dostepne sa tylko nr alarmowe.

Posted

Ulka18, przekazalam Pani Alicji Twoja powyzsza informacje. Pytalam ja takze o wizyte przedadopcyjna. Oczywiscie zgodzila sie, lecz poprosila zeby to zrobic jutro jesli mozna, bo dzisiaj maja przeprowadzke i nie siedza w jednym miejscu. Poprosilam ja o adres. Pomimo przeprowadzki, Pani znajduje czas zeby wydzwaniac do schroniska, pisac e-maile. Widac ze jest zdeterminowana. Po jej wszystkich e-mailowych korespondencjach ze mna, czuje ze to bedzie dobry dom...

Posted

Reno2001 napisał(a):
Co do transportu:
Nawet nie wyobrażam sobie, by P. Kierownik jechał z psem za własne pieniądze. Ja mogę, bo chcę to zrobic dla Niki. Ona wystawiana była na allegro przez Sabinkę razem z moją ALDĄ. Czuję więc potrzebę zrobienia czegos dla niej.

Ewciu, dziekuje Ci bardzo! Za Alde, za Nike....za wszystko!:loveu:

Posted

Dziewczyny,
Jeśli nie uda sie dograć tego wszystkiego na tę niedzielę to postaram się nakłonić TZ aby w przyszłą sobotę pojechać do Kielc po Nikę a potem z Kielc śmignąć do Poznania.
Nic na siłę, bo nogi pogubimy.
Czasu jest malutko, ale nic straconego.
Nie ten weekend to natępny.
A może będzie jeszcze ktoś inny jechał z Kielc do Łodzi w innym terminie?
Ja jestem dla Was do dyspozycji :p !

Posted

Jesli jutrow Kielcach Nikę przejmie Moriaaa i dowiezie ja do Łodzi to pozostaje kwestia przenocowania suni. Ja nie wiem czy sobie poradzę, tym bardziej, że moja sucz ciągnie do innych psów i nie dawałaby Nice spokoju. Tego troszkę sie obawiam.