Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

masz racje
zreszta to wlasnie obroncy zwierzat najbardziej pomagaja tez ludziom, a nie na odwrot[quote name='Marta72']kazde dziecko ma swojego rodzica, opiekuna prawnego, instytuację , kogos za nie odpowiedzialnego, psy te którym człowiek zgotował los niegodny zamiast otoczyć je opieką nie mają nikogo

ale dla kogoś, kto chce tylko dokuczyć żadne gadnie nie będzie argumentem :([/QUOTE]

Posted

[quote name='elaja']Pani AK powinna to koniecznie obejrzeć [URL]http://wiadomosci.onet.pl/swiat/znecala-sie-nad-psami-zagryzly-ja-za-kare/hhqcn[/URL]
Los czasem bywa sprawiedliwy .[/QUOTE]

oj, aby tak było zawsze... :(

[quote name='Pani Profesor']ja tego wprost nienawidzę, kiedy opowiadam o jakimś psie, a słyszę "e tam, zawracanie dupy, ludzie też głodują i umierają".
to tak, jakby powiedzieć, że jakiś tam morderca nie jest znowu taki najgorszy, nie warto go piętnować - lepiej Hitlera,bo zabił więcej ludzi.
absurd.[/QUOTE]

masz rację, całkowitą. Witamy !
[quote name='krakowianka.fr']i do pozostalych:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/246844"][IMG]http://content.pimp-my-profile.com/i37/2/9/28/bn_b98eade822.png[/IMG][/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/247196"][IMG]http://content.pimp-my-profile.com/i58/2/9/28/bn_89af321a8e.png[/IMG][/URL][/QUOTE]

sliczne dzięki !
[quote name='Panna Marple']no i zawsze potem pada tekst: a dlaczego dzieciom pani nie pomaga...Ręce opadają[/QUOTE]

heh, słyszę to codziennie. Codziennie, nawet po 5-6 razy. to jest niesaowite...
a przecież nie tylko zwierzakom pomagamy...

[quote name='krakowianka.fr']masz racje
zreszta to wlasnie obroncy zwierzat najbardziej pomagaja tez ludziom, a nie na odwrot[/QUOTE]
:)
[quote name='barb']

Ci co tak mówią zazwyczaj nie pomagaja nikomu - ani dzieciom ani zwierzętom :shake:

:lol:[/QUOTE]
niestety...
a jak już nie pomagają to niech przynajmniej nie przeszkadzają..

Posted

[quote name='iwoniam']masza... skąd Ty załączasz zdjęcia? są bardzo malutkie, a my chętnie nacieszylibyśmy oczy malutką w wersji powiększonej :)
jak coś podeślij zdj na email[/QUOTE]
z imageshack, to ślę w takim razie:)

Posted

[quote name='paula_t']Wybaczcie za off'a, ale PILNIE SZUKAM KOGOŚ DO WIZYTY PA W SPYTKOWICACH OBOK WADOWIC
Mój nr telefonu: 604-430-023 :)[/QUOTE]
Szukałas poprzez wyszukiwarkę ?

Dziś o 21.15 na TVP1 Po prostu - o wyłapywaniu psów w Polsce.

Posted

[quote name='barb']Szukałas poprzez wyszukiwarkę ?

Dziś o 21.15 na TVP1 Po prostu - o wyłapywaniu psów w Polsce.[/QUOTE]

Tak, ale znalazłam tylko jedną osobę, która niestety nie ma doświadczenia w przeprowadzaniu wizyt PA

Posted

[quote name='barb']Szukałas poprzez wyszukiwarkę ?

Dziś o 21.15 na TVP1 Po prostu - o wyłapywaniu psów w Polsce.[/QUOTE]

Dzięki za info barb,
ogldnełam..
w Polsce trzeba wiele, wiele osób, aby pomogły ten "biznes" rozwalić....

Posted

[quote name='iwoniam']Dzięki za info barb,
ogldnełam..
w Polsce trzeba wiele, wiele osób, aby pomogły ten "biznes" rozwalić....[/QUOTE]
Ogladalam, to o czym wiele z nas wie. Bez wywierania presji na gminach, ten proceder bedzie kwitl dalej. Nie potrzeba bylo by wiele osob, gdyby gminy odpowiadaly, w terminie i rzetelnie na zadawane im pytania. Prawie 80 procent gmin odpowiada wymijajaco a czas ucieka i korespondencja trwa. Niestety jest za malo osob ktore koresponduja z gminami i informuja o ich nieprawidlowosciach NIK. mamy coraz wiecej narzedzi w reku, a wiec do ATAKU!!!

Posted

Paula, przepraszam, ale jak już pisałam nie mam doświadczenia w wizytach PA.
spróbuj zadzwonić do MICHAŁA [COLOR=#1A2854][FONT=Tahoma]669 477 286. Chłopak z Bielska, ale np. robił POA i PA w okolicach Andrychowa. Jakby się pytał, kogo zadusić za udostępnienie telefonu - to Ewę :P

Zadzwoń jeszcze do Budrysek - jesli tego nie robiłaś :P

No i grupa, którą ci wysłałam na FB - tam jest mapa pomocy, ktoś widzę z wadowic, andrychowa się wpisał...[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='ewunian']Paula, przepraszam, ale jak już pisałam nie mam doświadczenia w wizytach PA.
spróbuj zadzwonić do MICHAŁA [COLOR=#1A2854][FONT=Tahoma]669 477 286. Chłopak z Bielska, ale np. robił POA i PA w okolicach Andrychowa. Jakby się pytał, kogo zadusić za udostępnienie telefonu - to Ewę :P

No i grupa, którą ci wysłałam na FB - tam jest mapa pomocy, ktoś widzę z wadowic, andrychowa się wpisał...[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Jasne, rozumiem, nie masz za co przepraszać :)

Dzięki wielkie, zaraz będę pisać do budrysek i poproszę kogoś, żeby wstawił informację na fb :)

Posted

a ktora to grupa na FB?

[quote name='ewunian']Paula, przepraszam, ale jak już pisałam nie mam doświadczenia w wizytach PA.

No i grupa, którą ci wysłałam na FB - tam jest mapa pomocy, ktoś widzę z wadowic, andrychowa się wpisał...[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

[quote name='paula_t']Jasne, rozumiem, nie masz za co przepraszać :)

Dzięki wielkie, zaraz będę pisać do budrysek i poproszę kogoś, żeby wstawił informację na fb :)[/QUOTE]

Posted

Ciocie za sugestią krakowianki zapraszam na bazarek ogłoszeniowy- [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/247560-Og%C5%82oszeniowy-dla-Majki-i-Kory-do-1-11-do-21-00"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...-1-11-do-21-00[/URL]

Posted

właśnie na TVN mówili o zrywaniu łańcuchów-pierwsze głosowanie w sejmie w grudniu
jeju!!!
jakie żałosne wypowiedzi ludzi - przeciwników- i te biedne zestresowane zwierzęta:placz: nie mogę zrozumieć tego...

Posted

[quote name='barb']Dostałam zapytanie o Diega z alegratki. Podalam mail do Ingi.[/QUOTE]

[quote name='Marta72']kciuki więc trzymane i czekam na wieści!!![/QUOTE]
Nie wiem czy Państwo odezwali się do Ingi. Do mnie już więcej nie pisali.

Posted

[quote name='Marta72']właśnie na TVN mówili o zrywaniu łańcuchów-pierwsze głosowanie w sejmie w grudniu
jeju!!!
jakie żałosne wypowiedzi ludzi - przeciwników- i te biedne zestresowane zwierzęta:placz: nie mogę zrozumieć tego...[/QUOTE]
My dziś podarowaliśmy budę jednemu biednemu pieskowi na wsi.
Nie było tak, że nie miał budy. Miał taką brzydką (ocieploną), a na dachu miał serducho. Tak nas to poruszyło.
To niezamożni ludzie, a mimo to budę docieplili.
Dziś dostali "nową", większą. Ktoś chciał ją spalić, więc ja ją przywiozłam, skombinowaliśmy styropian, TŻ ocieplił i dziś pojechała do pieska. Już sobie w niej mieszka.
Zrobię Wam zdjęcie, ale dziś już nie chciałam ich nachodzić,
I tak ich naszliśmy (TŻ) w sprawie budy, nie byliśmy pewni, czy ją zechcą, ale się ucieszyli i jeszcze się odwdzięcać chcieli.
A buda nie dla nich tylko dla pieska.;):):).
hehehe

[quote name='barb']Nie wiem czy Państwo odezwali się do Ingi. Do mnie już więcej nie pisali.[/QUOTE]

Oby, jak się uda Till na pewno napisze.
Trzymam kciuki.

Posted

a ja znam takiego co nie ma bo wyrósł z niej a ludzie jakoś tego nie widzą i pies śpi skulony pod betonowym tarasem a jest to pies gladkowłosy i krótkowłosy
i jeszcze mam psiego dziadka który pilnuje stodoły a budę ma ...z pustaków
w poniedziałek zadzwonię do KTOZ to zgłosić bo to moja wioska, ja jestem osobą prywatną którą tu znają z tego że lubię zwierzaki i im pomagam, każą mi się odp...przyć a z zawiści moje psy mi jeszcze otrują...więc się za to nei biorę na własną rękę