Ikusia Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Dziewczyny, mam do Was ogromną prośbę. Końcem lutego zaginął nam Drops, którego wieźliśmy do DT na Górnym Śląsku. Od tamtej pory niestety nie udało się go znaleźć, ponieważ to płochliwy pies, który boi się człowieka :( Wiemy, że z niektórych miejscowości na Śląsku wywożone są psy właśnie do Olkusza. Czy to prawda, że wszystkie psiaki, które trafiają do Olkusza transportowane są potem do Racławic? Czy zostają w Olkuszu? Czy ktoś z Was jest tam na bieżąco i ma monit na to, jakie zwierzęta tam trafiają? Tutaj wątek Dropsa w razie czego: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240451-Drops-UCIEKŁ!-LUDZIE-Z-GLIWIC-ZABRZA-TARNOWISKICH-GÓR-NA-POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/URL][/QUOTE] Już pisałam o tym na wątku Dropsa, ale moja informacja zistała zignorowana. Hmmm... Zdjęcie Dropsa na [B]tym[/B] wątku też wklejałam, i prosiłam o sygnał od osób zaglądających do O, gdyby Drops tam trafił. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='Ikusia']Już pisałam o tym na wątku Dropsa, ale moja informacja zistała zignorowana. Hmmm... Zdjęcie Dropsa na [B]tym[/B] wątku też wklejałam, i prosiłam o sygnał od osób zaglądających do O, gdyby Drops tam trafił.[/QUOTE] Ikusiu przepraszam, ale w wirze poszukiwań, lecenia na łeb na szyję w związku z fałszywymi alarmami po prostu musiało nam to umknąć, także serdecznie przepraszam... :( I dziękuję za pomoc oraz wklejenie zdjęcia Dropsa! Quote
iwoniam Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 no to jak się już przeludniło i zrobiło CISZEJ, to teraz ja. [quote name='Marr']Przepraszam, nieudolnie wkleiłem cytat z kerii. To ona porównywała Kłaj do obozu zagłady. ja tam byłem, jeszcze za pani A i wiem, że było biednie, ale wszystkie psy były zaszczepione, chore - leczone. Ada - zdjęcia można zrobić, tak żeby wyszło to o co chodzi. W Kłaju boksy były po umyciu wysypane trocinami, żeby psy nie odparzały łap od środków dezynfekcyjnych i nie chodziły po betonie. jeśli zrobisz zdjęcie trocin po nocy, "namierzysz" obiektywem kupkę , powiększysz i powiesz, że trociny to odchody to masz, że psy "stoją w odchodach" To, że klatka jest podrutowana, bo nie stać było ich na piękna i nowa to nie znaczy, że w schronie w Kra.. tez psy nie sa w takich samych , co do wielkości. klatkach, tylko mniej zniszczonych. Powiedz mi dlaczego, mimo zaświadczeń z 5 różnych lecznić o szczepieniach psów ( wszystkich ) ktoz - dalej lansuje twierdzenie, że psy nie były szczepione?[/QUOTE] no, jak to mówią w slangu.. "lecisz po całości", ale różnica jest taka: GDY JA BYWAŁAM W KŁAJU, prosiłam!!!!, aby nie dawać psom trocin, bo one nawilgają, nie dają ciepła!!, bo było ich za mało i efekt tego podkładania trocin był przeciwny do zamierzonego. Widać, ze nie byłaś w Kłaju przed interwencją, bo tam, w pewnej chwili, był taki smród, że nie dało się wytrzymać. Kupy i mocz psi, jeśli ich nie posprzątałam ja, Monika lub Beata były z kilku dni, (nie zawsze któraś osoba mogła tam być każdego dnia), bo "opiekunowi" się ich nie chciało sprzątać. Wolał łazić i podjudzać oraz przekazywać kolejne informacje (różne, prawdziwe i nie) innym osobom zamiast wziąć się do pracy, którą miał wykonywać. Czy zwracałyśmy mu uwagę? Tak. Czy innym osobom też (czytaj p. Annie - tak) Tak, póki ja tam bywałam (jeszcze przed porodem), to psy miały szczepienia (na pewno większość z nich, bo to sprawdzałam), ale nie wiem, czy jak się ich nagle zrobiło 80 to wszystkie miały. Gdy niedługo po porodzie byłam w Kłaju, gdy był tak Ktoz - w boksach było czysto, a psy były spokojne. Wszystkie wyspacerowane. I żaden pies nie miał, mimo używanych środków dezynfekujących, odparzeń. (nie byłam tam z zapowiedzią, pojawiałam się gdy mogłam). Przecież na mój przyjazd nikt by się nie musiał przygotowywać. Tymi dwoma podrośniętymi szczeniakami, które rany na łapach miały, także ja się zajmowałam i ja znalazłam im dom - jeden jest w Woli Radziszowskiej, drugi w Skawinie. Nie pisz, że to wina Ktoz, bo to nie jest prawda. Te psy wyjechały z Szarowa, (bo to był Szarów, nie Kłaj w końcu tak naprawdę) jeszcze przed interwencją Ktoz. Proszę Cię - nie pisz, że w boksie była jedna kupa. Ty naprawdę chyba nie widziałaś sytuacji, gdy tych kup było po 10 (i jeden - dwa psy w klatce). Nie uważam, że (nie na moich oczach) w Szarowie działa się jakaś niesamowita gehenna zwierząt. Nie widziałam, aby ktokolwiek je bił, głodził. JA nie byłam tego świadkiem. Nie wmówisz mi jednak, że tam było super. A tłumaczenie, że było biednie - no wybacz, ale Pałka za każdym razem to samo mówi, że nie ma pieniędzy na karmę, a ma na nowy samochód, na luksusowy dom??? Faktem jest, że póki ja tam bywałam to okna były pozamykane, lampy w środku zapalone, choć tego światła i tak było mało. Światło gasło, gdy opiekun chciał mieć spokój = > ciemno = psy idą spać (wg mnie za dużo było tego snu). Tylko, że w tym wszystkim nie o światło chodzi. Od stężenia amoniaku aż bolały oczy. Ja sama wiele razy zwracałam uwagę i zabrałam 2 psy, które miały aż wyciek z oczu (nie nosówka, ale właśnie wyciek na skutek przebywania w śmierdzącym pomieszczeniu). Wdychanie amoniaku szkodzi zdrowiu. Bardzo ! Tym można się zatruć, poważnie. Do tej sytuacji nie można dopuszczać. Mocz po kilku godzinach, nawet w upalny dzień tak nie śmierdzi. Kupa kupą, a mocz jest wręcz żrący i on tam był - non stop. Nie opowiadaj, że non stop tam było sprzątane - NIE BYŁO !! Nikt nie awanturuje się, że klatka była podniszczona. Może i była. Wiesz, mój kennel, po dwóch ostatnich pieskach (pożyczałam go) nadaje się prawie do wyrzucenia. No, może będzie siedzieć w nim kiedyś jakiś szczeniak, bo każdy duży pies z niego wyjdzie, takie ma już "luzy", ale tu nie chodziło o stan klatek. To, jeśli psy są odpowiednio zabezpieczone i mają osobę, która tego dogląda, nie jest problemem. To naprawdę nie był powód interwencji. Ja nie jestem tu od osądzania Kłaja/Szarowa. I Ty według mnie nie jesteś od osądzania nikogo innego. Przypominam, że to jest wątek psów z Olkusza. Grzecznie i cierpliwie czytam Twoje wpisy, ale TY SIĘ W KÓŁKO POWTARZASZ. W kółko, jak tantrę powtarzasz, że red. M.H, Foksia, każda osoba z Ktoz, Ja teraz też, red A.N. jesteśmy "źli", a wszyscy, którzy robili coś dla Kłaja święci (tu w takim razie chyba się powinnam rozdwoić..) Otóż nie. Nigdy nigdzie, gdzie zwierzęta przebywają w dużym skupieniu nie będzie idealnie. Nie ma takiej możliwości, bo to oznaczałoby, że w takim miejscu musi być około 3-4 psy maksymalnie na jednego opiekuna. To nie jest realne. Tu problemem jest to, że nie ma kontaktu, nie ma współpracy, nie ma nic. I nie mów, nie pisz, że gminy podają namiar na aktualny punk adopcyjny, bo nie podają. CZĘŚĆ GMIN NAWET NIE ZNA DOKŁADNEGO ADRESU. Znają jedynie adres fundacji, a ten jest w Krakowie. Proszę Cię - nie pisz takich rzeczy. Wykonujemy setki telefonów i gminy nie mają tych danych. Nie przyjeżdżają, pomimo swojego obowiązku, do miejsca, do którego kierują psy. Cierpliwie czekałam, aż się wy-piszesz o tym, jaki to Kłaj był super, a jacy wszyscy inni są źli. Nie pozwolę jednak, abyś w kółko pisała coś, co nie jest prawdą. Proponowałam Ci spotkanie 2 tygodnie temu, napisałam mój nr tel (oczywistym jest, że nie jestem tu non stop, bo ja zamiast pisać!! działam) i nie skontaktowałaś się ze mną. Chciałam Porozmawiać, na spokojnie przedstawić argumenty i pokazać Ci moje zdjęcia - ze stycznia, z lutego, z marca i kwietnia oraz maja 2012r. Nie, nie jako dowody przeciw. Chciałam Ci pokazać, że zaniedbania były non stop. I nie mam zamiaru czegokolwiek wywlekać. Mnie jest OGROMNIE ŻAL, że na takich niedociągnięciach cierpią zwierzęta. Ty też, zamiast się wziąć do pracy i iść na spacer z 5 psami z któregokolwiek !! schroniska/przytuliska/punktu adopcyjnego - OBOJĘTNE SKĄD!! - siedzisz tu i w kółko piszesz, piszeszzzzzz, piszesz. Tylko nikt tu już tego nie czyta i nie słucha. Nadal występujesz w imieniu osoby, która nie zabiera głosu i z tego co wiem, nie ma zamiaru go TU zabierać. Czemu więc to w kółko robisz? To naprawdę nie przynosi żadnego pozytywnego efektu dla zwierząt. Chcesz, by każdy zaangażowany w walkę z Pałką już tak do końca się tym zniechęcił? To wątek, na którym W KAŻDY MOŻLIWY SPOSÓB pomaga się zwierzętom. POMAGA!! Oświadczam, że to jest mój ostatni wpis nt Kłaja/Szarowa na TYM wątku. W przypadku jakiegokolwiek kolejnego komentarza będę prosić moderatora o usunięcie postów. Jeśli chcesz rozmawiać nt Kłaja to się spotkaj lub załóż wątek o Kłaju/Szarowie. Będziemy sobie tam robić przepychanki w stylu "kto ma rację", "kto jest zły, a kto dobry". Możemy też spróbować WSZYSCY RAZEM poszukać wyjścia z tej patowej, polskiej, psiej, schroniskowej rzeczywistości.. Tylko, z tego co wiem, nie temu służy [B]ten [/B]portal (nie kłótniom). [quote name='krakowianka.fr']a juz mialam nadzieje, ze znow bdziemy gadac o psach do adopcji...a osobno otwerac nowe schronisko, ktore jest potrzebne ale ktoremu ten watek za wiele nie pomoze, no nic. oglosilam tyle psow dzis, ze juz mnie rece bola od klikania a lista nadal dluga bo ciagle jakies przybywaja dzieki JL i mag602 za wasza pomoc i paula_t i wszystkim innym ktorzy czynnie oglaszaja czasem juz nie nadazam tego aktualizowac a to dbry znak Miski - robie kolejne ogloszenia od was, ze szczeniakow Sterki albo tych z klatki schodowej zostaly ktore? reszte mam jasna. Iwoniam - twoje tez juz gotowe :) ide na spacer z ferajna i oczywiscie Leonem [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/252/dsc0528bf.jpg/"][IMG]http://img252.imageshack.us/img252/1726/dsc0528bf.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Tak sister. Będziemy już tylko o psiakach rozmawiać ! [SIZE=5][COLOR=#800080][B] I JA WSZYSTKIM TYM, KTÓRZY TAK MOCNO POMAGAJĄ SERDECZNIE DZIĘKUJĘ [/B][/COLOR][SIZE=3][COLOR=#000080][B]Buziaki dla Leonka :) [/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=#800080][/COLOR][/SIZE] [quote name='mag602']Krakowianko, ja jak zwykle wykupiłam ogłoszenia na bazarku (nie mogę się oprzeć;)) i mam jeszcze cztery wolne - mogę je ogłosić tylko napisz które, bo szkoda by się powielały. Tekstów sobie poszukam na wątku (jesli są). Chyba, że sama chcesz wkleić to podeślę link.[/QUOTE] podrzucam krakowiance moje kociaki. Jedna z osób, która je chce brzmi sensownie, ale kotków nie brakuje Moi, powiedzmy sąsiedzi... mają 3 kociaki do oddania. Na pewno domy się przydadzą. [quote name='Maksy']No a gdzyby pani A umowy ze schroniskiem nie podpisała? To też byłoby źle, ż nie umieszcza zwierząt w schronisku. Zresztą gdyby pani Annie nie zniszczyli schroniska w Kłaju, nie musiałaby podpisywać z nikim umowe, aby dopełnić ustawowego obowiązku. No nic, skoro w Szczyty są tak źle postrzegane, może ktoś poradzi pani A, żeby zerwała z nimi umowe i zawarła następną , no własnie tylko z kim, bo schronisk coraz mniej. ( Może na wybrzezu? )[/QUOTE] moze. a moze z prawdziwym schroniskiem... end of topic... [quote name='Ada-jeje']No to ja radze P. Ani nie zajmowac sie zwierzetami, zwlaszcza jako prezes Fundacji, moze gdzies sie na wolontariuszke zalapie? Oprocz mordowni i meneli nikt z nia umowy nie podpisze, Ci i tak juz nie maja gdzie uciekac.[/QUOTE] :) [quote name='krakowianka.fr'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/239609"][IMG]http://content.pimp-my-profile.com/i60/2/3/13/bn_e493e4e696.png[/IMG][/URL][/QUOTE] dziekujemy!! [quote name='krakowianka.fr']Missiaa, to moja wina, robilysmy obie aktualizacje i mi umknelo teraz ta twoja ma wszystko i bedzie podstawa do dalszych uaktualnien :) czyli zostaly 4 szczeniaki z tego 1 Sterkowy ok! bedziemy dzialac :) czyli mamy: (zmienilam tylko date) [I][B][COLOR=#FF0000][FONT=Verdana][SIZE=3]13/03/13: [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#000000][FONT=Verdana][SIZE=3][...] [/SIZE][/FONT][/COLOR][/I] [/QUOTE] dzieki, i ja zapisuje te aktualizacje [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Dziewczyny, mam do Was ogromną prośbę. Końcem lutego zaginął nam Drops, którego wieźliśmy do DT na Górnym Śląsku. Od tamtej pory niestety nie udało się go znaleźć, ponieważ to płochliwy pies, który boi się człowieka :( Wiemy, że z niektórych miejscowości na Śląsku wywożone są psy właśnie do Olkusza. Czy to prawda, że wszystkie psiaki, które trafiają do Olkusza transportowane są potem do Racławic? Czy zostają w Olkuszu? Czy ktoś z Was jest tam na bieżąco i ma monit na to, jakie zwierzęta tam trafiają? Tutaj wątek Dropsa w razie czego: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240451-Drops-UCIEKŁ!-LUDZIE-Z-GLIWIC-ZABRZA-TARNOWISKICH-GÓR-NA-POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/URL][/QUOTE] raczej nie wszystkie wiele jedzie do Jamrozowizny, czesc do Szczytów, część pewnie do Bielska, a czesc... tego nie wiemy.... [quote name='Ikusia']Już pisałam o tym na wątku Dropsa, ale moja informacja zistała zignorowana. Hmmm... Zdjęcie Dropsa na [B]tym[/B] wątku też wklejałam, i prosiłam o sygnał od osób zaglądających do O, gdyby Drops tam trafił.[/QUOTE] nie było go tam ostatnio.. jezu, jaki mróz... a te maluszki znów tam, bez mozliwosci ogrzania sie..... Quote
Marr Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 [quote name='iwoniam']no to jak się już przeludniło i zrobiło CISZEJ, to teraz ja. no, jak to mówią w slangu.. "lecisz po całości", ale różnica jest taka: GDY JA BYWAŁAM W KŁAJU, prosiłam!!!!, aby nie dawać psom trocin, bo one nawilgają, nie dają ciepła!!, bo było ich za mało i efekt tego podkładania trocin był przeciwny do zamierzonego. Widać, ze nie byłaś w Kłaju przed interwencją, bo tam, w pewnej chwili, był taki smród, że nie dało się wytrzymać. Kupy i mocz psi, jeśli ich nie posprzątałam ja, Monika lub Beata były z kilku dni, (nie zawsze któraś osoba mogła tam być każdego dnia), bo "opiekunowi" się ich nie chciało sprzątać. Wolał łazić i podjudzać oraz przekazywać kolejne informacje (różne, prawdziwe i nie) innym osobom zamiast wziąć się do pracy, którą miał wykonywać. Czy zwracałyśmy mu uwagę? Tak. Czy innym osobom też (czytaj p. Annie - tak) Tak, póki ja tam bywałam (jeszcze przed porodem), to psy miały szczepienia (na pewno większość z nich, bo to sprawdzałam), ale nie wiem, czy jak się ich nagle zrobiło 80 to wszystkie miały. Gdy niedługo po porodzie byłam w Kłaju, gdy był tak Ktoz - w boksach było czysto, a psy były spokojne. Wszystkie wyspacerowane. I żaden pies nie miał, mimo używanych środków dezynfekujących, odparzeń. (nie byłam tam z zapowiedzią, pojawiałam się gdy mogłam). Przecież na mój przyjazd nikt by się nie musiał przygotowywać. Tymi dwoma podrośniętymi szczeniakami, które rany na łapach miały, także ja się zajmowałam i ja znalazłam im dom - jeden jest w Woli Radziszowskiej, drugi w Skawinie. Nie pisz, że to wina Ktoz, bo to nie jest prawda. Te psy wyjechały z Szarowa, (bo to był Szarów, nie Kłaj w końcu tak naprawdę) jeszcze przed interwencją Ktoz. Proszę Cię - nie pisz, że w boksie była jedna kupa. Ty naprawdę chyba nie widziałaś sytuacji, gdy tych kup było po 10 (i jeden - dwa psy w klatce). Nie uważam, że (nie na moich oczach) w Szarowie działa się jakaś niesamowita gehenna zwierząt. Nie widziałam, aby ktokolwiek je bił, głodził. JA nie byłam tego świadkiem. Nie wmówisz mi jednak, że tam było super. A tłumaczenie, że było biednie - no wybacz, ale Pałka za każdym razem to samo mówi, że nie ma pieniędzy na karmę, a ma na nowy samochód, na luksusowy dom??? Faktem jest, że póki ja tam bywałam to okna były pozamykane, lampy w środku zapalone, choć tego światła i tak było mało. Światło gasło, gdy opiekun chciał mieć spokój = > ciemno = psy idą spać (wg mnie za dużo było tego snu). Tylko, że w tym wszystkim nie o światło chodzi. Od stężenia amoniaku aż bolały oczy. Ja sama wiele razy zwracałam uwagę i zabrałam 2 psy, które miały aż wyciek z oczu (nie nosówka, ale właśnie wyciek na skutek przebywania w śmierdzącym pomieszczeniu). Wdychanie amoniaku szkodzi zdrowiu. Bardzo ! Tym można się zatruć, poważnie. Do tej sytuacji nie można dopuszczać. Mocz po kilku godzinach, nawet w upalny dzień tak nie śmierdzi. Kupa kupą, a mocz jest wręcz żrący i on tam był - non stop. Nie opowiadaj, że non stop tam było sprzątane - NIE BYŁO !! Nikt nie awanturuje się, że klatka była podniszczona. Może i była. Wiesz, mój kennel, po dwóch ostatnich pieskach (pożyczałam go) nadaje się prawie do wyrzucenia. No, może będzie siedzieć w nim kiedyś jakiś szczeniak, bo każdy duży pies z niego wyjdzie, takie ma już "luzy", ale tu nie chodziło o stan klatek. To, jeśli psy są odpowiednio zabezpieczone i mają osobę, która tego dogląda, nie jest problemem. To naprawdę nie był powód interwencji. Ja nie jestem tu od osądzania Kłaja/Szarowa. I Ty według mnie nie jesteś od osądzania nikogo innego. Przypominam, że to jest wątek psów z Olkusza. Grzecznie i cierpliwie czytam Twoje wpisy, ale TY SIĘ W KÓŁKO POWTARZASZ. W kółko, jak tantrę powtarzasz, że red. M.H, Foksia, każda osoba z Ktoz, Ja teraz też, red A.N. jesteśmy "źli", a wszyscy, którzy robili coś dla Kłaja święci (tu w takim razie chyba się powinnam rozdwoić..) Otóż nie. Nigdy nigdzie, gdzie zwierzęta przebywają w dużym skupieniu nie będzie idealnie. Nie ma takiej możliwości, bo to oznaczałoby, że w takim miejscu musi być około 3-4 psy maksymalnie na jednego opiekuna. To nie jest realne. Tu problemem jest to, że nie ma kontaktu, nie ma współpracy, nie ma nic. I nie mów, nie pisz, że gminy podają namiar na aktualny punk adopcyjny, bo nie podają. CZĘŚĆ GMIN NAWET NIE ZNA DOKŁADNEGO ADRESU. Znają jedynie adres fundacji, a ten jest w Krakowie. Proszę Cię - nie pisz takich rzeczy. Wykonujemy setki telefonów i gminy nie mają tych danych. Nie przyjeżdżają, pomimo swojego obowiązku, do miejsca, do którego kierują psy. Cierpliwie czekałam, aż się wy-piszesz o tym, jaki to Kłaj był super, a jacy wszyscy inni są źli. Nie pozwolę jednak, abyś w kółko pisała coś, co nie jest prawdą. Proponowałam Ci spotkanie 2 tygodnie temu, napisałam mój nr tel (oczywistym jest, że nie jestem tu non stop, bo ja zamiast pisać!! działam) i nie skontaktowałaś się ze mną. Chciałam Porozmawiać, na spokojnie przedstawić argumenty i pokazać Ci moje zdjęcia - ze stycznia, z lutego, z marca i kwietnia oraz maja 2012r. Nie, nie jako dowody przeciw. Chciałam Ci pokazać, że zaniedbania były non stop. I nie mam zamiaru czegokolwiek wywlekać. Mnie jest OGROMNIE ŻAL, że na takich niedociągnięciach cierpią zwierzęta. Ty też, zamiast się wziąć do pracy i iść na spacer z 5 psami z któregokolwiek !! schroniska/przytuliska/punktu adopcyjnego - OBOJĘTNE SKĄD!! - siedzisz tu i w kółko piszesz, piszeszzzzzz, piszesz. Tylko nikt tu już tego nie czyta i nie słucha. Nadal występujesz w imieniu osoby, która nie zabiera głosu i z tego co wiem, nie ma zamiaru go TU zabierać. Czemu więc to w kółko robisz? To naprawdę nie przynosi żadnego pozytywnego efektu dla zwierząt. Chcesz, by każdy zaangażowany w walkę z Pałką już tak do końca się tym zniechęcił? To wątek, na którym W KAŻDY MOŻLIWY SPOSÓB pomaga się zwierzętom. POMAGA!! Oświadczam, że to jest mój ostatni wpis nt Kłaja/Szarowa na TYM wątku. W przypadku jakiegokolwiek kolejnego komentarza będę prosić moderatora o usunięcie postów. Jeśli chcesz rozmawiać nt Kłaja to się spotkaj lub załóż wątek o Kłaju/Szarowie. Będziemy sobie tam robić przepychanki w stylu "kto ma rację", "kto jest zły, a kto dobry". Możemy też spróbować WSZYSCY RAZEM poszukać wyjścia z tej patowej, polskiej, psiej, schroniskowej rzeczywistości.. Tylko, z tego co wiem, nie temu służy [B]ten [/B]portal (nie kłótniom). Mam tylko jedno , Ostatnie pytanie : Mogłaś bywać w schronisku w Kłaju, kiedy tylko chciałać. Czy z ręką na sercu potwierdzisz, że kiedykolwiek zgłsiłaś pani A, że pan Mirosław źle się zajmuje psami ? Ona wtedy miała z tego co wiem ciężką chorobę ojca i jego śmierć, zufała, że pan Mirosław zajmie się DOBRZE psami. Kiedy stwierdziła, że tak nie jest - usunęła go z Kłaja, a on natychmiast poleciał na skargę do pani redaktod H., która włączyła się w sprawe i od marca - po usunięciu pana mirosława zaczęło się dzwonienie i chodzenie po Gminach - aby zrywały umowy, mimo, że schronisko było legalne i raczej warto było pomóc. ale nie, nie było już "świetnego "pana Mirka to trzeba było rozwalić. Jeśli bywałaś w schronisku po wyrzuceniu pana Mirosława, to znaczy, zę wpuszczała Cię pani Monika, albo Asia, Beata,- bo wszyscy wolontariusze miele wstęp wolny i klucze. Odpowiedz Iwoniam, czy kiedykolwiek rozmawiałaś z panią A co poprawić w schronisku. I jeszcze jedno : czy jak zaraz zacytuję Ci foksię, dalej będziesz twierdzić, że gminy nie maja namiaru na schronisko, gdzie aktualnie trafiaja psy od pani A? mają, ale będą iść w "zaparte" bo najbardziej boją się, ze KTOZ i zaprzyjaźniona pani redaktor znowu "rozrobią " i to schronisko, i znowu gminy nie będa miały gdzie umieszczać psów. Nie twierdzę, że w Kłaju było super. to była średnia Krajowa. Ale furia ataku - to było coś BARDZO OSOBISTEGO. Quote
Marr Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 (edited) [quote name='Foksia i Dżekuś']Sory bo faktycznie nie jest to watek o Kłaju ale nie ma go i z góry przepraszam że jeszcze raz tutaj sie wpiszę . Ada te zdjęcia musiał spreparować telewizja bo to ona robiła program o kłaju:evil_lol: Ada czy znasz schronisko w Szczytach koło Wielunia i słynna fundację Zwierzyniec ,która prowadzi to schronisko? jeżeli tak to wiem oficjalnie od jednej gminy ,że teraz pani A. K. Ma podpisaną umowę z nimi i będzie wywozić psy tam czyli około 200 km od Krakowa . Jeżeli ktoś słyszał coś o tej fundacji to wie że prowadzili schroniska w Wieluniu ,schronisko zamknięto ,a nigdy nie udało sie ustalić co stało sie z około 800 psami tak jak nam nie udało się ustalić co stało się z psami z Podłęża ,przytuliska które prowadziła A. K. No i faktycznie nikt nie będzie sprawdzał co się tam dzieje z psami, ale ma pani Ania głowę na karku .:shake: Pan Pałka to odpada w przedbiegach z pomysłami pani A. Tam przynajmniej każdy może wejść na teren schroniska ,poszukać swojego psa ,zaadoptować , a tutaj wszystko jest tajemnica .:shake:[/QUOTE] I co iwoniam? Gminy nie wiedzą? Jak je przycisnęli to musiały podać. I jak widzisz, już się foksia za to schronisko"zabiera". A gdzyby nie zlikwidowano schroniska w Kłaju to Fundacja nie musiałaby wozić psów tak daleko, a w każdej chwili Ty, czy ktoś z inspektorów KTOZ mógł wejść tam i.... np pomóc.Wiem, że wolontariuszki - zapraszały, np. panią Dorotę D. No cóż doczekały się pomocy. Ale jak widzisz ktoz - dostał informację którą chciał - teraz zabierze się za kolejne schronisko. tylko czy o to chodzi w poimocy dla zwierzat ? I z mojej strony to tyle. Jedna prośba. napisz czy kiedyś rozmawiałaś z panią A, co w schronisku w Kłaju poprawić. Edited March 15, 2013 by Marr Quote
Ada-jeje Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 [quote name='Marr']I co iwoniam? Gminy nie wiedzą? Jak je przycisnęli to musiały podać. I jak widzisz, już się foksia za to schronisko"zabiera". A gdzyby nie zlikwidowano schroniska w Kłaju to Fundacja nie musiałaby wozić psów tak daleko, a w każdej chwili Ty, czy ktoś z inspektorów KTOZ mógł wejść tam i.... np pomóc.Wiem, że wolontariuszki - zapraszały, np. panią Dorotę D. No cóż doczekały się pomocy. Ale jak widzisz ktoz - dostał informację którą chciał - teraz zabierze się za kolejne schronisko. [B]tylko czy o to chodzi w poimocy dla zwierzat ?[/B] I z mojej strony to tyle. Jedna prośba. napisz czy kiedyś rozmawiałaś z panią A, co w schronisku w Kłaju poprawić.[/QUOTE] Tak wlasnie o to chodzi zeby nie powstawaly nowe mordownie, takie jak w [B]Olkuszu, Klaju[/B] pod skrzydlami pseudo Fundacji z prezeska na czele Anna K. ktora powinna sie za ucziwa prace wziasc zeby swoje kredyty splacac a nie za publiczne pieniadze. [B]Szczytach[/B] pod kierownictwem Krystyny K. skazanej prawomocnym wyrokiem za falszowanie dokomentow. W [B]Chrcynnym[/B] rowniez pod skrzydlami pseudofundacji, a przeciwko ktorej rozpoczyna sie proces 18 marca br. Myslisz ze ktos bedzie wozil psy 200 km. Zapomnij !!! los psa bedzie nieznany a kasa do podzialu, kazdemu z wymienionych tylko o kase chodzi a nie o los zwierzat. Quote
Marr Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 (edited) [quote name='Ada-jeje']Tak wlasnie o to chodzi zeby nie powstawaly nowe mordownie, takie jak w [B]Olkuszu, Klaju[/B] pod skrzydlami pseudo Fundacji z prezeska na czele Anna K. ktora powinna sie za ucziwa prace wziasc zeby swoje kredyty splacac a nie za publiczne pieniadze. [B]Szczytach[/B] pod kierownictwem Krystyny K. skazanej prawomocnym wyrokiem za falszowanie dokomentow. W [B]Chrcynnym[/B] rowniez pod skrzydlami pseudofundacji, a przeciwko ktorej rozpoczyna sie proces 18 marca br. Myslisz ze ktos bedzie wozil psy 200 km. Zapomnij !!! los psa bedzie nieznany a kasa do podzialu, kazdemu z wymienionych tylko o kase chodzi a nie o los zwierzat.[/QUOTE] Ada - co do długów, to poczytaj dogo. Co jeden ma długi : A to u weta, a to w hoteliku , całe dogo to jedno wielkie wołanie o pomoc finansową. Z tego co wiem, pani A pracuje na siebie na etacie i w fundacji nie pobiera wynagrodzenia.Własnie to jej zarzucano, że jeśli pracuje zawodowo, to nie ma czasu zajmować się psami. No cóż tylko jednych długi przechodzą"bez szrszego echa" , a innych zobowiazania się nagłośnia - bo tak pasuje. Ale co mnie to wreszcie obchodzi. Mam do ciebie tylko jedno pytanie i to ostatnie, tak jak ostatnie pytanie zadałem iwoniam, bo cytując niejakiego Maćka "nie chce mi się już z wami gadać" : Wy tylko jest żle bo żle : najlepiej wszystkie schroniska zamknąć, a Gminy piętnować, że nie zawierają umów - bo tak po prawdzie - to z kim maja zawierać ? A więc : Które zatem schroniska polecasz ? Jako te dobre. Warto wiedzieć. Pani A podpisaał umowę, aby psy trafiały zgodnie z ustawą do schroniska , po tym jak zlikwidowano schronisko prowadzone przez fundacje w KłajuPoradź Ada, wskaż wzór. Bo tak: Kłaj - źle Nowy Targ - źle Racławice - źle Szczyty - źle [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]W Jastrzębiu - żle[/FONT][/COLOR][/SIZE] To z czego brać wzór? Bardzo Cię proiszę - zasugeruj cokolwiek. z wyrazami szacunku. Marr Edited March 15, 2013 by Marr Quote
Ada-jeje Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 [quote name='Marr']Ada - co do długów, to poczytaj dogo. Co jeden ma długi : A to u weta, a to w hoteliku , całe dogo to jedno wielkie wołanie o pomoc finansową. Z tego co wiem, pani A pracuje na siebie na etacie i w fundacji nie pobiera wynagrodzenia.[B]Własnie to jej zarzucano, że jeśli pracuje zawodowo, to nie ma czasu zajmować się psami. [/B] najlepiej wszystkie schroniska zamknąć, a Gminy piętnować, że nie zawierają umów - bo tak po prawdzie - to z kim maja zawierać ? Które zatem schroniska polecasz ? Jako te dobre. Ada, wskaż wzór. Bo tak: Kłaj - źle Nowy Targ - źle Racławice - źle Szczyty - źle [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]W Jastrzębiu - żle[/FONT][/COLOR][/SIZE] To z czego brać wzór? Bardzo Cię proiszę - zasugeruj cokolwiek. z wyrazami szacunku. Marr[/QUOTE] po kolei, dlugi osob ktorzy wolaja o pomoc w ratowaniu zwierzat, jest pelna akceptacja i zrozumienie. prywatne kredyty, jesli ktos chce splacac za pieniadze publiczne, nie dajemy na to przyzwolenia. Sluszna uwaga, jak sie uruchamia schronisko to zajmuje sie psami i praca z tym zwiazana, jak dla mnie to realne zarzucanie jej nieodpowiedzialnosci. [B]A Ty zamiast sie produkowac na dogo i plakac nad gminami z kim maja zawierac umowy, napisz do premiera Tuska, do prezydenta Komorowskiego, do Ministerstwa Rolnictwa i zapytaj ich gdzie gminy maja oddawac bezdomne zwierzeta, bo to nie organizacje sa ustawodawcami ustawy o ochronie zwierzat, a w/w persony. My org. jestesmy od egzekwowania prawa zwierzat. [/B]Jastrzebskie schronisko jest prowadzone poprawnie, a dyrektor po naszej rozmowie, zrozumial ze wyrzadza krzywde zwierzetom i lamie prawo zwierzat, i juz w tym roku z patologia nie podpisal umow. Wspolpraca z tym schroniskiem uklada sie jak najbardziej poprawnie. Quote
Panna Marple Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 [quote name='Marr']Ada - co do długów, to poczytaj dogo. Co jeden ma długi : A to u weta, a to w hoteliku , całe dogo to jedno wielkie wołanie o pomoc finansową. Z tego co wiem, pani A pracuje na siebie na etacie i w fundacji nie pobiera wynagrodzenia.Własnie to jej zarzucano, że jeśli pracuje zawodowo, to nie ma czasu zajmować się psami. No cóż tylko jednych długi przechodzą"bez szrszego echa" , a innych zobowiazania się nagłośnia - bo tak pasuje. Ale co mnie to wreszcie obchodzi. Mam do ciebie tylko jedno pytanie i to ostatnie, tak jak ostatnie pytanie zadałem iwoniam, bo cytując niejakiego Maćka "nie chce mi się już z wami gadać" : Wy tylko jest żle bo żle : najlepiej wszystkie schroniska zamknąć, a Gminy piętnować, że nie zawierają umów - bo tak po prawdzie - to z kim maja zawierać ? A więc : Które zatem schroniska polecasz ? Jako te dobre. Warto wiedzieć. Pani A podpisaał umowę, aby psy trafiały zgodnie z ustawą do schroniska , po tym jak zlikwidowano schronisko prowadzone przez fundacje w KłajuPoradź Ada, wskaż wzór. Bo tak: Kłaj - źle Nowy Targ - źle Racławice - źle Szczyty - źle [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]W Jastrzębiu - żle[/FONT][/COLOR][/SIZE] To z czego brać wzór? Bardzo Cię proiszę - zasugeruj cokolwiek. z wyrazami szacunku. Marr[/QUOTE] Jeśli już o długach mowa...bardzo żałuję, że nie byłeś/byłaś taki wylewny/a w swoich pisemnych wypocinach, kiedy na wątku Kasi z lasu, dziewczyny pisały co chwilę pw z zapytaniem o zaległe deklaracje... Kasia nie miała na hotel, na karmę, a Ty po prostu milczałeś/aś i nie raczyłeś udzielić prostej odpowiedzi np. nie będę dalej płacić, bo mnie nie stać (to normalne, zdarza się, ludzka rzecz), a deklaracja, którą zaoferowałeś/aś i jakiś czas placiłeś/aś była istotna... Przykre... Bardzo długo milczałam, czytając te Twoje enuncjacje, gdyż staram się zachowywać zgodnie z pewnym powiedzeniem: "lepiej milczeć i udawać głupka niż otworzyć usta i rozwiać wszelkie wątpliwości", ale cóż...kobieta zmienną jest... Quote
krakowianka.fr Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 (edited) to ja sobie znowu wkleje cos nie zwiazanego z "tematem"....[B]zapraszam [/B]na bazar dla Bostona :) a jak Boston znajdzie dom, (w miedzy czasie, bo takowy sie szykuje) to na innego psa.... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240503[/URL] [B]oraz[/B] katarzyny09 m.in. dla Su [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241112-Zabaweczki-ceramika-i-wiele-ciekawych-książek-dla-Sokołka-i-Suzanki-do-30-03-do-21-00[/url] ......i otworzmy schronisko i niech sie dobre dusze JAWNIE nim zajma.... Edited March 15, 2013 by krakowianka.fr Quote
krakowianka.fr Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 [COLOR=#ff0000][SIZE=4][B]i przypominam................[/B][/SIZE][/COLOR] [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/15/multycytat.jpg/"][IMG]http://img15.imageshack.us/img15/6269/multycytat.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL] Quote
krakowianka.fr Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 [B]Pytanie - czy ktokolwiek ma miejsce na psa - duzego / malego / sredniego / szczeniaka na dt?[/B] Quote
majku33krakow Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Marr ada jeje nie da się nie psuć tego wątku,najlepiej skupić się na psach ,po co bzdury tu gadać,zostawcie dyskusje swoje na pw albo sobie zadzwonić do siebie,nie każdy chce wasze wypociny czytać,nie którzy chcą się zająć i skupić na zwierzętach,jesteśmy tu dla zwierząt,dyskusje nie o zwierzętach do adopcji zostawmy sobie na pw i telefon. Quote
Marr Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 (edited) [quote name='Panna Marple']Jeśli już o długach mowa...bardzo żałuję, że nie byłeś/byłaś taki wylewny/a w swoich pisemnych wypocinach, kiedy na wątku Kasi z lasu, dziewczyny pisały co chwilę pw z zapytaniem o zaległe deklaracje... Kasia nie miała na hotel, na karmę, a Ty po prostu milczałeś/aś i nie raczyłeś udzielić prostej odpowiedzi np. nie będę dalej płacić, bo mnie nie stać (to normalne, zdarza się, ludzka rzecz), a deklaracja, którą zaoferowałeś/aś i jakiś czas placiłeś/aś była istotna... Przykre... Bardzo długo milczałam, czytając te Twoje enuncjacje, gdyż staram się zachowywać zgodnie z pewnym powiedzeniem: "lepiej milczeć i udawać głupka niż otworzyć usta i rozwiać wszelkie wątpliwości", ale cóż...kobieta zmienną jest...[/QUOTE] Sprawa jest dosyć prosta . Dostałem informację, że w zwiąku z moim stanowiskiem w sparwie Kłaja osoby zajmujące się Kasią nie życza sobie pomocy od takiego potwora;). Podobnie w innej sprawie, gdzie pomogłem, a potem powiedziano mi, że skoro takie mam poglądy w sprawie Kłaja - to pomogłem ( jako jedyny),i trudno, muszą to znieść, bo tylko mnie się pomóc udało, ale potem nawet nie mam prawa zapytać o los psa - bo..............popieram Kłaj. Jeśli sprawa przedstawia sie inaczej natychmiast to naprawiam. ja uważam, że niezależnie od nastawienia pomoc dla zwierząt jest najważniejsza, ale tu spotkałem się z wyjątkową zajadłością. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/76684-majku33krakow"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/customavatars/avatar76684_7.gif[/IMG] [/URL][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/76684-majku33krakow"][B]majku33krakow[/B][/URL] [B][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/icons/icon1.png[/IMG][/B][INDENT]Marr ada jeje nie da się nie psuć tego wątku,najlepiej skupić się na psach ,po co bzdury tu gadać,zostawcie dyskusje swoje na pw albo sobie zadzwonić do siebie,nie każdy chce wasze wypociny czytać,nie którzy chcą się zająć i skupić na zwierzętach,jesteśmy tu dla zwierząt,dyskusje nie o majku33krakow - masz rację. Jeśli ktoś nie chce, to ja mu nie udowodnię, że białe jest białe, a czarne jest czarne. Odezwałem się tylko dlatego, że na tym wątku jak, zresztą na wszystkich jest "biadanie" że nie ma dt, miejsc w hotelikach itd. Myslałem, że macie trochę szersze spojrzenie - zobaczycie, jak ważne jest założenie schroniska - dostepnego dla wolontariuszy : tak jak w kłaju wolontariusze mogli umieszczać zwierzęta, którymi się opiekowali bezpłatnie i mieli potem do nich pełny dostęp, mogli o nie dbać - ale mieli zapewnione za darmo miejsce pod dachem. No ale nie wolicie nie pomagać "generalnie" w większej slkali - tylko dalej biadać i wyciągac po jednej - dwie "bidy", a reszta................... Proponowałem nawet, bo zarzucano mi brak pomysłu, aby to świetne ktoz - założyło i prowadziło takie schronisko. Ale jak widać ani oni się nie "rwą" do tego, a wy...................... biadajcie nad brakami dt i długami w hotelikach dalej. Przyznaję robicie dużo dobrego w swojej małej skali. A więc ratujcie dalej , pojedynczych wybrańców. Bo ten w "typie" Colie" a ten jakby "szorściak" -Przy zgodzie na zniszczenie schroniska w Kłaju , daliście zgodę na brak pomocy dla zwyłych, szarych kundelków " nie w typie". no ale cóż, każda pomoc się liczy I to tyle z mojej strony. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/20681-Ada-jeje"][B]Ada-jeje[/B][/URL] po kolei, dlugi osob ktorzy wolaja o pomoc w ratowaniu zwierzat, jest pelna akceptacja i zrozumienie. prywatne kredyty, jesli ktos chce splacac za pieniadze publiczne, nie dajemy na to przyzwolenia. Sluszna uwaga, jak sie uruchamia schronisko to zajmuje sie psami i praca z tym zwiazana, jak dla mnie to realne zarzucanie jej nieodpowiedzialnosci. [B]A Ty zamiast sie produkowac na dogo i plakac nad gminami z kim maja zawierac umowy, napisz do premiera Tuska, do prezydenta Komorowskiego, do Ministerstwa Rolnictwa i zapytaj ich gdzie gminy maja oddawac bezdomne zwierzeta, bo to nie organizacje sa ustawodawcami ustawy o ochronie zwierzat, a w/w persony. My org. jestesmy od egzekwowania prawa zwierzat. [/B]Jastrzebskie schronisko jest prowadzone poprawnie, a dyrektor po naszej rozmowie, zrozumial ze wyrzadza krzywde zwierzetom i lamie prawo zwierzat, i juz w tym roku z patologia nie podpisal umow. Wspolpraca z tym schroniskiem uklada sie jak najbardziej poprawnie. Ada - jeje Jeśli ktoś pracuje na etacie - na swoje utrzymanie i zobowiązania, A JEDNOCZEŚNIE ZAPEWNIA FINANSOWANIE SCHRONISKA w tym opiekę innych osób, to nie musi przebywać w założonym schronisku 24 godziny na dobę ( czy pani prezes O, jest codziennie w schronisku w KR i np sprząta kojce ? Pani A to robiła także, ale po to aby "odciązyć " finanse schroniska, aby było więcej środków np na leczenie. Oczywiście można i trzeba pisać pisma do władz w sprawie zakładania schronisk. Ja nie kwestionuję, dużej ,dobrej roboty, która Ada - twoja organizacja robi. Tylko sama wiesz najlepiej ile trwa załatwienie czegoś na poziomie całego kraju : a zwierzeta nie mogą czekać. Z tego założenia wychodziła pani A. Miejsce, które miało być wykupione i przebudowane, ale od razu przyjmowanie psów, które na pewno nie dotrwały by do czsu, aż obiekt zostanie zmodernizowany. I Ada, z jednym sie nie zgodzę. "[B]My org. jestesmy od egzekwowania prawa zwierzat" - Nie tylko Ada. Organizacje są przede wszystkim do niesienia zwierzątom pomocy. można egzekwować - Ale konkretna pomoc konkretnemu zwierzęciu - to to co prawdopodobnie przyświeca jako cel większości osób działających w ramach oraganizacji POMAGAJĄCYCH ZWIERZĘTOM. Ada - nie ukrywam, że jestem pełen podziwu dla Twojego umysł ; jestęeś co nieczęte, precyzyjna, wytrwała, ( Ty to nazywasz inaczej, na u. ale ja nie lubię tego określenia. ) Masz świadomość, że to system musi byś zmieniony - Ale, Ada - jaby jeszcze trochę serca? Ja wiem, że kto ma miękkie serce to zazwyczaj obrywa, ale uwierz mi, odrobinka, nie zaszkodzi, a poczujesz się znacznie lepiej. Bo rozum - zazwyczaj wygrywa, ale serce, jeśli bedziesz spoglądać szerzej - wygrywa zawsze. Powodzenia [/B][/INDENT] Edited March 17, 2013 by Marr Quote
Malgoska Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 ja mam dość tych dyskusji zgłoście to do moda od kilku tygodni nie ma tu żadnych informacji na temat psów z Olkusza tylko jakieś bzdury nie związane z tematem i to ciągle te same odechciewa sie tu wogóle wchodzic; Quote
Ada-jeje Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Marr, nie odpuszczasz mimo ze to jest watek bezdomniakow z OL. Zadaje sobie pytanie, jaki Ty masz interes zaciekle bronic nie istniejącej juz mordowni w Klaju. Roznie sie w niektorych kwestiach z KTOZ, ale za likwidacja mordowni w Klaju stoje za nimi murem. Z niereformalnymi osobami do ktorych zaliczam Ciebie, nie bede juz dluzej dyskutowac i zasmiecac tego watku. Przepraszam, mysle ze po raz ostatni za moj wpis, na tym watku. Quote
Marr Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 [quote name='Ada-jeje']Marr, nie odpuszczasz mimo ze to jest watek bezdomniakow z OL. Zadaje sobie pytanie, jaki Ty masz interes zaciekle bronic nie istniejącej juz mordowni w Klaju. Roznie sie w niektorych kwestiach z KTOZ, ale za likwidacja mordowni w Klaju stoje za nimi murem. Z niereformalnymi osobami do ktorych zaliczam Ciebie, nie bede juz dluzej dyskutowac i zasmiecac tego watku. Przepraszam, mysle ze po raz ostatni za moj wpis, na tym watku.[/QUOTE] Ja też się róznię w wielu kwestiach z KTOZ, szczególnie w kwestii schroniska w Kłaju.( Ty tam nie byłaś ) Ja też nie mam czasu dyskutować z osobami niereformowalnymi, do których jednak Ciebie nie zaliczam, bo myślę, że gdy czas pokaże, co pokaże , wysnujesz trafne wnioski. Natomiast podobnie jak Ty, myślę ( bo pewna jest jedynie śmierć ), że to mój ostatni wpis na tym wątku. Nie zareaguję nawet na posty pewne radości z powodu mojej deklaracji. Quote
barb Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 (edited) [quote name='Malgoska']ja mam dość tych dyskusji zgłoście to do moda od kilku tygodni nie ma tu żadnych informacji na temat psów z Olkusza tylko jakieś bzdury nie związane z tematem i to ciągle te same odechciewa sie tu wogóle wchodzic;[/QUOTE] Popieram. Zajrzalam na wątek po kilku dniach przerwy i mam dokladnei takie samo wrażenie jak Malgoska - coraz mniej tu o psach z Olkusza. :shake: . Edited March 17, 2013 by barb Quote
Justyna Lipicka Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Niestety mi też odechciewa się przez te przepychanki tu wchodzić:( Quote
Figunia Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 coraz wiecej wpisow do omijania... A przeciez wystarczyloby nie dac sie prowokowac, nie odpowiadac, ignorowac je. Chocby nie wiadomo jakie byly w tych postach rewelacje ... Pisanie do siebie w koncu sie znudzi. Quote
Ikusia Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 [quote name='Malgoska']ja mam dość tych dyskusji [SIZE=3][B]zgłoście to do moda[/B][/SIZE] od kilku tygodni nie ma tu żadnych informacji na temat psów z Olkusza tylko jakieś bzdury nie związane z tematem i to ciągle te same odechciewa sie tu wogóle wchodzic;[/QUOTE] [quote name='barb']Popieram. Zajrzalam na wątek po kilku dniach przerwy i mam dokladnei takie samo wrażenie jak Malgoska - coraz mniej tu o psach z Olkusza. :shake: .[/QUOTE] [quote name='Justyna Lipicka']Niestety mi też odechciewa się przez te przepychanki tu wchodzić:([/QUOTE] I ja na początku czytałam, wstyd się przyznać. Nic mądrego nie wyczytałam....Teraz omijam....I to z daleka! Ate opowieści brzmiały tak, jakby się ŁYSY CHWALIŁ, ŻE SIĘ GRZYWKĄ WALNĄŁ W KANT KOŁA. Wrócę za jakiś czas..... Quote
gosiaczek1984 Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Szukajmy domow dla Olkuszakow,a takie klotnie to na gadu gadu,a nie tutaj,my chcemy pomoc psiakom,a nie jakis klotnie sluchac Quote
krakowianka.fr Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 [COLOR=#800000][SIZE=4]No to jak sie juz dyskusje przeniosa - bo przy nastepnym wpisie ja osobiscie poprosze moda o przeniesienie (ale NIE usuwanie!!!) postow na inny watek (zreszta wszystkie wypowiedzi i tak mam zapisane gdyby co....) to mozemy znow zaczac pisac o Olkuszakach. Wiec ponawiam pytanie - czy sa jakies DT? W Olkuszu jest duzo psow, nie mamy gdzie ich wyciagac a one tam UMIERAJA, szczegolnie szczeniaki - sa rozne, w typie rasowych i psy zupelnie "nijakie" a tez fajowe A zima nie chce puscic....[/SIZE][/COLOR] Quote
Recommended Posts