Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie...

przepraszam za tę nieobecność, ale nie wystarcza mi już czasu na wszystko..

dziś w końcu przełom i widać, że Jeżynka się podnosi.
Ostatnie dni to był koszmar.Nie dla mnie, dla niej,
Wiecie jak boleć może skóra, pod której każdym centymetrem jest siniak/krwiak?
Nie mogłam jej nawet podnosić, bo ona wszędzie miała jakieś małe wylewy podskórne..
Naczynia pękały, nie można nawet było podać kroplówek..
Koszmar..
Co sie to malenstwo nacierpialo...nieprawdopodobne.
he... wskoczyl mi chyba jezyk grecki. Mam same znaczki, nie moge pisac PL znakow..
super.

ale konczac o Jezynce.
Dzieki naszym maluszkompanie doktor beda mogly napisac kiedys doktorat/prace naukowa nt "wirusa olkuskiego" - "syndromu olkuskiego".
dostarczamy im tylu wrazen zwiazanych z chorymi maluszkami...ze maja rece pelne pracy..

Gdyby tylko o jednego maluszka naraz chodzilo, a tu.. jedno po drugim choruje i cierpi.

Jezynka dzis przechodzi przelom. Strasze ja kolejnymi zastrzykami wiec je, ale do wczoraj bylo zle.
Pojona na sile, z jedzonkiem ciezko.
Gdy przyhechala z Olkusza to juz byla chuda, ale zdjec z wczoraj nawet nie zamieszcze. Amor, ktory jest u missieek to przy niej grubas.
Ona przewraca sie pod ciezarem wlasnych kosci, ma zanik miesni. Nawet uszy "leza". Biedna jest bardzo, ale zabiera sie do zycia.
I tak juz musi pozostac.
Otrzymala wszystkie mozliwe, znane leki,
wole nie myslec o kosztach..O tym myslec bede w poniedzialek; teraz musi wyzdrowiec.

Jezynka, podobnie jak Malinka to czysciutki pies. Nie zalatwia sie na poslanie. Gdy nie moze isc... czolga sie, ale byle blizej podkladu.
i TU WIELKIE PODZIEKOWANIA PANNIE MARPLE ZA 4-GODZINNY WCZORAJSZY MASAZ JEZYNKI. To ogromna pomoc dla mnie.

Dzis bylam takze z trójka dzieci Colii - codzienne oczyszczanie, masowanie, a te odbyty i tak sie wciaz przytykaja.
Kupka strasznie smierdzi, STRASZNIE. Zupelnie inny, niz -ten normalny zapach u szczeniat. Ten jest ciezki do wytrzymania.
20 x myte podlogi,moje rece popekane mimo rekawiczek.. ale najwaznijesze, ze te maluszki zyja,,,
Musza wyzdrowiec,
w poniedzialek wyciaganie szwow - trzymajcie kciuki, prosze, bo moze byc róznie..

[quote name='Justyna Lipicka']ogłosiłam Szibe na śląsk, ale i tak bardziej wierzę w Kraków i dziś jej zrobię na Kraków plus Malinke:)
Dzwoń Iwonka w każdej chwile, na razie na l4 jestem, a do końca tygodnia urlop sobie wezmę:)
Sziba od soboty w nocy nie zrobiła si ani ku w domu:multi:wychodziłam z nią b. często i przyniosło to efekty!!

Trzymam kciuki za kiciulkę Twoją!! a maluszki też muszą dać radę!! przecież mają wspaniałą opiekę:)

Bardzo sie cieszę że Korusia ma domek!![/QUOTE]

Ciesze sie, ze Szibunia bedzie miec domek Justynko,
powiedz panstwu, ze gdyby cos szko "nie tak"to moga do mnie telefonowac.

[quote name='Malgoska'][URL]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/205489_490565690988397_649027066_n.jpg[/URL]

prawie jak Szelunia:([/QUOTE]

biedacwto..
[*],
strasznie smutne...
[quote name='barb']Weronika napisala, że jest chwilowo na tymczasie u mamy lekarza ponieważ:

missiaa, zaoferowałaś go może Państwu, którym odszedł jamnik ?[/QUOTE]

uroczy chlopak. Teskni za lekarzem ;)

[quote name='Ikusia']Ja już kiedyś proponowałam, że może przyjść do mnie na szkolenie do kociaków. Propozycja aktualna.
Od góry:
Przypomnę się, że i ja mam fanty. Na sylwestrową zabawę? Może coś będzie.

Myślę cały czas o tych maluszkach, tyle biedactwa muszą przechodzić!!!

Skoro nie wypalił wstępny plan z Soniak, to czemu nie zadzwoniłaś? Nawet o czwartej rano? Mówiłam, że ją zawiozę. Mój młody i tak dopiero o 11tej pojechał, więc do tej pory miałam samochód, a gdyby było trzeba, to dostałby auto później. Iwoniam, nie musisz robić takich rzeczy sama, jeżeli tylko jest to poza godzinami pracy - postaram się pomóc jak mogę. Normalnie na kolano wezmę, ale pewnie nie zdążę sprać bo zaśniesz w takiej pozycji. Przykro mi :(

Kora i mnie cieszy bardzo - tylko pomocnicy szkoda. Niech będzie/będą szczęśliwe dziewczynki.
Ja też wykupiłam kolejne ogłoszenia dla Fiorda i dla drugiej części kociaków (pt "Gdy dziecko rodzi dziecko".
A kici twojej tak mi żal. Ona to taka piękna (!!!) i delikatna przytulanka. W sumie na zachodzie już się robi przeszczepy u zwierząt. Kiedy u nas będzie można???!!![/QUOTE]

- Ikusia... dzieki za info o ubraniach - nie omieszkam Cie z nich ograbic :)
- Soniak - co ja Cie budzic bede jak ja i tak nie spie ;), a sprac? chyba nie pomoze. Zwiazac moze;)
- Korunia jest nadal chetna do pomocy - taki mi "mowila przedwczoaj"i sciska WaS WsZYstkiCH ;)
- mam nadzieje, ze i Fiord znajdzie dom W TYM MIESIACU !!!
- Bryzunia dzis ma sie lepiej, ale guz jest ogromny...

[quote name='elke']Wczoraj jamnik Max pojechał do domu :smile: !!!!!!!!!!!!!!!!!
[B]Trzymajcie kciuki, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze .....

Kilka dni temu Pan z synem poznali Maxia w hoteliku :smile:

[...]
[/B][/QUOTE]

bylam wczoraj u Maxa. Jego byc w nowym domu zagrozony - b. obszczekuje i atakuje mlodszego pana, ale to wina tego pana.
Maks jest w duzym stresie,
panstwo otrzymali szczegolowe instrukcie i mam nadzieje, ze sie do nich zastosujá.

[quote name='Justyna Lipicka']ogłoszenia Malinki:
tablica.pl-aktywacja
krakow.gumtree.pl-aktywacja
[URL]http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,64904,Lw==.html[/URL]
[URL]http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Slodka-Malinka-do-adopcji-id54129.html[/URL]
bezdomne.pl-aktywacja
[URL]http://zwierzaki.a4z.pl/objects/show/id/6088/name/oddam-do-adopcji-slodka-malinka-do-adopcji-krakow.html[/URL]
[URL]http://do-adopcji.pl/psy/osoby-prywatne/slodka-malinka-do-adopcji_i591[/URL]
[URL]http://e-zwierzak.pl/pl/ogloszenie/47310/slodka-malinka-do-adopcji/[/URL]
[URL]http://alegratka.pl/ogloszenie/slodka-malinka-do-adopcji-21465479.html[/URL]
[URL]http://tlenek.pl/ogloszenie/slodka-malinka-do-adopcji.html[/URL]
[URL]http://www.morusek.pl/ogloszenie/137773/Slodka-Malinka-do-adopcji/[/URL]
lento.pl-aktywacja

Powodzenia maleńka!![/QUOTE]

Dziekuje !
[quote name='malawaszka']:) dzięki dla missieek za pomoc w zabraniu dziadka!!! i mamie missieek za zrobienie zdjeć!
[URL="http://img843.imageshack.us/i/guciop.jpg/"][IMG]http://img843.imageshack.us/img843/3365/guciop.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]

Jak wspaniale, dzieki za ten wpis...

Posted

[quote name='Maciek6778']Jeżynka jest niestety w bardzo ciężkim stanie:( Organizm nie zwalcza infekcji.. Robimy co możemy, już chyba najnowocześniejszymi środkami..[/QUOTE]

[quote name='Javena']Złe wiadomosci ,dobre wiadomosci ,jak to na dogo. Te złe wyciskaja łzy i te dobre wyciskaja łzy ,ale łzy radosci.[/QUOTE]

Tak to jest,
pozdrowienia Javena ! nie daj sie wiecej stad wykurzyc ;)
[quote name='Ikusia']Biedna malutka! Co ona winna, że przez ludzką głupotę na świat przyszła? Za co tak cierpi kruszynka, bo przez kogo cierpi to wszyscy wiemy. Czy kiedykolwiek sprawiedliwości stanie się zadość? Ręce opadają!!!
Iwoniam pewnie dalej nie śpi prawie wcale.....[/QUOTE]

co prawda to prawda...

I teraz i Ty, i Iwonka z Dominika chcá mi dokopac ;) heheh
w sumie nie oplaca mi sie juz isc spac...
;)

[quote name='Justyna Lipicka']Nie ma sprawy:)
ja też uważam że moje Sziba jest bardzo mądrym szczeniakiem:)[/QUOTE]
Jest,
wszak to NASZ MADRY PIES ;)

[quote name='skorupiaczek'][URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Kora-cudowna-kochana-sunia-czeka-na-Cudownego-Czlowieka-W0QQAdIdZ435223498[/URL]

[URL]http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Alex,-kochany-przytulaczek,-moze-jego-wlasnie-szukasz-id54235.html[/URL][/QUOTE]

Dzieki !!
skorupiaczku dzieki za pomoc !

[quote name='barb']Co z Jeżynką ?

Skorupiaczku, bardzo ładne ogloszenia.

Iwoniam, przekazałam Twoje wszystkie wskazówki Pani małej suni z Przemyśla.
Jesli nie pomogą będzie telefonować do Ciebie w przyszłym tygodniu.[/QUOTE]

moze do mnie telefonowac w kazdej chwili
a jak ma tel stacj lub w play to moge oddzwonic i rozmawiac do woli,
[quote name='missiaa']Tosiek już tak nie gryzie! A dlatego, że Fergun się do niego przekonał i gonią się nawzajem, zaczepiają:) Oczywiście pod nadzorem, bo Fergun jest w porównaniu do Tośka olbrzymi.
A tu koci plac zabaw- mata edukacyjna zakupiona na bazarku mestudio.
Jak na razie jest zainteresowanie:)
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-cNiM7bagm80/ULUWPIqXC-I/AAAAAAAAHIk/LCeXM-6W9wk/s720/DSC_0291.JPG[/IMG][/QUOTE]

mata to rewelacyjny pomysl !
naprawde super!!

Posted

[quote name='krakowianka.fr']Justyko, moglabys oglosic ja:

[I][B]Spokojna suczka Fanta do adopcji[/B]
Suczka podrzucona wraz z piątką potomstwa do jednego z przytulisk nieopodal Krakowa. Trafiła tam po tym jak ich ówczesny właściciel trafił do szpitala. Dotychczas rozmnażana co roku; jej szczenięta były topione lub usypiane.
Ma około 5-6 lat.
Sunia w kolorze czarno i brązowo podpalanym z białymi łapkami i delikatnie siwym pyszczkiem. Spokojna, grzeczna, cierpliwie czeka na lepszy los i swojego człowieka dla którego będzie wiernym przyjacielem. Nie niszczy, zachowuje czystość i dogaduje się z innymi psami.
Nie jest duża, waży około 5 kg. Odrobaczona, odpchlona i zaszczepiona przeciwko chorobom zakaźnym.
Suczka nie zostanie wydana do budy ani na łańcuch. Warunkiem adopcji jest wizyta adopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej, a także sterylizacja po osiągnięciu dojrzałości. Adopcja na terenie Krakowa i okolic.
kontakt: Iwona - 515192985, email: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/I]

bo od dobrego duszka nie dostalam info, wiec moze zajeta akurat teraz przez kilka dni

Fotki ci przesylam na meila.

Dzeki![/QUOTE]

osoba spoza dogo oglosila na 100 % Alexa i chyba Aresika,
[quote name='krakowianka.fr'][COLOR=#000000][I]OGLOSZENIA - zrobione dla:[/I][/COLOR]

[B]Spryciula Matylda szuka domu.
[B]Kochana Bambi szuka domu.
[B]Miodowa Azja szuka domu.
[B]Zawadiacka Bunia szuka domu.
[B]Spokojny Gawon szuka domu.
[B]Bałwanek Buli szuka domu.
[B]Filuś i Figa - rodzeństwo szuka domu.
[B]Co tak figlował Figiel, że nie ma domu?
[B]Funia - poszukuje wspaniałego przyjaciela
[B]Czy Fuks czeka na Ciebie?
[B]Fafis chce już mieć swojego właściciela
[B]Feta i jej rodzeństwo czeka na dom
[B]Teodor - piekny kolorowy piesek
[B]Czester [B]– rudy przystojniak

na:
piesek.org
morusek.pl
alegratka/naszemiasto.pl
tablica.pl
e-oferty
e-zwierzak
[/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][COLOR=#FF0000][B]zwierzaki.a4z.pl
do-adopcji.pl[/B][/COLOR]

jutro zrobie [URL]http://tlenek.pl/[/URL]

a kolejne na dniach....[/B][/QUOTE]

dzieki, a teraz mala aktualizacja - czesc z nich ma dom:) ale o tym - na koncu ;)
[quote name='masza44']Moderator zamknął mi bazarek.
Mam książkę z dedykacją od Czesława Miłosza, wystawię na allegro na pokrycie części kosztów leczenia szczeniaków, tylko jak to wycenić?[/QUOTE]

wycen ja odpowiednio - lepiej, zebynie poszla niz miala isc za bezcen..

[quote name='Rudzia-Bianca']Potrzebny mi ktoś kto przeprowadzi wizytę dla Reksika w Biskupicach gm. Iwanowice, znacie kogoś z tamtych rejonów ???[/QUOTE]

czy to jeszcze aktualne??
dzwon - 515192985

[quote name='Ikusia']Iwoniam, zaglądam do Was cały czas, nie dzwonię, bo wiem, że czasu masz zero, a i ja mam ostatnio dość telefonów, zwłaszcza tych bezsensownych (adopcja kociaków). Już nie mówię o wiadomościach, na które po szóstej, wymianie zdań typu
ja: "ble ble ble......proszę zadzwonić"
odp. Kiedy?
ja. Kiedy Pani sobie życzy. Nawet już.
Na następny dzień:
odp. Kto?
ja Co to znaczy kto?
odp Kto i do kogo (chyba dzwoni - tak to rozumiem)
ja Pani do mnie (w skrócie)
odp Proszę więcej informacji o kotku (gdzie wszystko już wcześniej pisałam)
Na takie wiadomości już przestaję odpowiadać.
Jak domek jest sensowny, to np z Piły. Transport - 400zł
No i 80% telefonów jest o Kredkę....a Kredka jest jedna. Prawdą jest niestety, że ludzie patrzą oczami.

Martwię się o Jeżynkę:(

Missiaa, rewelacyjny pomysł z tą matą dla Tośka. Może kiedyś odgapię:)

Czekam na wiadomości[/QUOTE]

kurcze, a do mnie to sami tacy porzadni dzwonia ;)
TACY, KTORZY NIE PRZYCHODZA NA UMOWIONE SPOTKANIA. )((*(&*&*^&^%%$%$####@#$%^%^&&*&* - przekleñstwa...
Ludziom sie w glowie miesza...
[quote name='Malgoska']też mnie niepokoi to długie milczenie iwoniam:([/QUOTE]
jestem, przepraszam...
[quote name='Malgoska']Tak tu się smutno zrobiło
Szelunia przesyła serduszko dla wszystkich chorych piesków

[IMG]http://img811.imageshack.us/img811/6516/sdc14410.jpg[/IMG]

[/QUOTE]

SZELUNIA JEST PRZEPIEKNA !

[quote name='missiaa']widziałam się dziś z Iwoniam dosłownie przez minutę gdy przekazywałam jej podkłady, widziałam też Jeżynkę... i jak ją widziałam iwoniam mówiła, że ciut lepiej z nią.. ale to było ok 11:00 a teraz to nie wiem, w ciągu tylu godzin się mogło wszystko zmienić.[/QUOTE]

bardzo Wam za wszystko dziekuje !!
[quote name='Justyna Lipicka']no to ja przekażę Wam trochę dobrych wiadomości;)
nie pisałam wcześniej by nie zapeszyć ale byłam dziś od 19 na wizycie pa dla Sziby w Piekarach Śląskich:)
Rodzinka 2+2, dzieci córka-15lat, syn-7lat. Pani na razie nie pracuje. Mieszkanie w bloku, parter, 4pokojowe, mini ogródek. To byłby ich pierwszy pies. Rodzice Pana Marcina kiedyś mieli psa. Sterylizacja, umowa wszystko na tak. Dopytywali się o wszystko począwszy od zostawania samemu, karmienia, lokalizacji posłania po lekarza, szkolenie i wyjazdy z nią czyli np jak znosi podróż samochodem i jak ją transportować:) Córka widać, że się angażuje, chce uczyć komend Sziby, chodzenia przy nodze itp. Pan (bardziej zorientowany w psach) wie jak wygląda psia psychika, że może się bać, stresować itp pies, jakie naturalne przysmaki są w zoologicznym;) Pani się wszystkiego uczy i dopytywała o wszystko, 7latek nie może się doczekać pieska by go wyprowadzać na spacery. Rodzina pouczona o niespuszczaniu ze smyczy, o szczepieniach jakie zostały, o żywieniu. Czekam na nich w niedzielę po odbiór Sziby:):multi:[/QUOTE]

czekam z niecierpliwoscia na niedziele !!
[quote name='krakowianka.fr']czy to sa te [I]Iwanowice Włościańskie? bo tam jest Hotel Amok, moze Iwonka z Amoka by pomogla?
[/I]
mala nadal walczy, ale jest niec lepiej
organizm jej pozytywnie odp na podana surowice
ale to i tak jeszcze dluga droga,

Iwonia nie ma czasu nawet na porozmawianie ze mna biedna, wiec spokojnie czekam
ona cagla masuje brzuszki (i odbyty), myje podlogi, zajmuje sie tymi wszystkimi psiakami a w miedzy czasie: wizyty przed i po-adopcyjne

nasza bohaterka (pomimo, ze chyba tak wcale nei planowala)

Posted

[/QUOTE]
oj, walczy zaciekle Jezynka mala...

jaka tam znow bohaterka.
Mamcia psio-kocia, nic wiecej..

[quote name='missiaa']spokojnie może ktoś się odezwie w sprawie maty:)ja miałam licytować inną matę ale przegapiłam bazarek i wtedy Ziutka dała mi cynk że mestudio robi kolejny bazarek na którym jest mata.. i tak oto zanim bazarek ruszył matę miałam już zarezerwowaną.
A tymczasem....
[video=youtube;W4XFBb-9smo]http://www.youtube.com/watch?v=W4XFBb-9smo&feature=youtu.be[/video][/QUOTE]

jaki on duzy... ucialuj go od cioci Iwonki :)
[quote name='masza44']Tak to prawda, z Jeżynką jest ciut lepiej. Teraz trzeba trzymać kciuki żeby zaczęła cokolwiek jeść.
Malinka już prawie opanowała zachowanie czystości. W zasadzie gdybym była w domu a nie w pracy godzinami to już by się załatwiała tylko na polku bo sygnalizuje. Bawi się z moimi suczkami i ma duży apetyt. Nauczyła się też włazić na łóżko nie wiem jak bo to wysoko. Dzisiaj jej wyróżnię tablicę na tydzień.[/QUOTE]

Malinka tez czysciutka.
Jak musiala sie zesiusiac pod siebie to tak po swojemu plakala...

[quote name='krakowianka.fr']Fajowy ten bazar z Szelka m.in. Duzo ladnych zdjec !

Iwonia mi napisala, ze moze w nocy da mi znac co i jak...czyli pewnie tak za jakies 2h
Ona ciagle przy tych psiakach siedzi, masuje, leczy, masuje...prawie nie spi, wiec nie gonie jej zeby weszla....[/QUOTE]

Nio, juz teraz przerwa..

tylko po usunieciu niepotrzebnych wiad, poaktywacji ogloszen itp, mam 139 emaili, na kt musze odpowiedziec... nie dzis,
dzis juz nie mam sily..

[quote name='majku33krakow']to trzeba powiedzieć że trzymamy za nią kciuki,iwonka ale zdrowie mamy jedno,wysypiać sie trzeba.[/QUOTE]

spac, sen, spamkac, senny, wyspac sie - hm... a co to?
JESTEM ZDROWA, NATALCIA TEZ,
to najwazniejsze !!

a z dobrych wiadomosci:

do domu pojechaly:
Fuks i Funia z Harbutowic

Bambi...

Gawonek...

i Azja...

I jak mi jest smutno... to nawet sobie nie wyobrazacie..
ciesze sie, alei smuce, bo mi sie dzieci rozchodza...;(

Dobranoc,,

Posted (edited)

[quote name='Justyna Lipicka']Sziba już chyba dziś pojedzie do nowego domu bo nowi właściciele nie mogą sie jej doczekać a Pan będzie w okolicy
:) nie chce ich specjalnie jutro ciągać 100km w dwie strony jak dziś Pan bedzie 20km ode mnie;)[/QUOTE]
[SIZE=3]Super Justynko[/SIZE] :lol:

Moze ktoś jeszcze odda glos na zdjecie Szeleczki? :lol: Fotka nr 21 ma juz dwa głosy, więc bylaby jakaś szansa na nagrodę w razie gdyby ktoś zechciał zaglosować wlasnie na nią ;)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236338-WYBIERAJ!-GLOSUJ!-Pstryki-dla-Weroniki-*-do-3-12*-godz-21-00[/URL]

Edited by barb
Posted

Super wieści o Jeżynce ale maleńka jeszcze swoje przecierpi przez tą skórę...
Malinka wyszalała się dzisiaj w ogrodzie tak bardzo, że sama poszła sobie do domu i się walnęła centralnie na mojej poduszce spać
Ogólnie zrobił nam się podział w domu na grupę starszaków ( Puppy i Świnka) które tolerują pobłażliwie wiecznie się goniące, siłujące i wyrywające sobie szarpaki maluchy ( Malwinka i Malinka)
Malwinka nawet nie podejrzewała, że będzie mieć taką koleżankę do zabaw i chociaż jest od Malinki o rok starsza to mentalnie są na tym samym etapie...mam nadzieję, że dzięki tym zabawom schudnie trochę:)
Malinka urosła, jutro porobię jej fotki i wstawię. Próbuję uregulować jej trawienie bo miewa biegunki, dzisiaj konsultowałam z wetem i kupiłam jej prebiotyki do podawania z jedzeniem.
Na razie nikt o nią nie dzwonił, przynajmniej do mnie...

Posted

wbijam się na wątek bo już nie wiem kogo zainteresować losem psa, który już dość długo przebywa w Olkuszu i niedawno został tam wykastrowany, w jaki sposób to wszyscy wiemy, ale główny problem to ten, że przegryzł sobie szwy i ma rozlizaną otwartą ranę, nie jest z nim najlepiej i boję się, że będzie za chwilę kolejną ofiarą tego koszmarnego miejsca. Piesek jest w typie owczarka pikardyjskiego, jest nieduży. Pomyślcie czy możemy mu pomóc bo ja sama nie dam rady...bardzo was proszę...

Posted

[quote name='Till']wbijam się na wątek bo już nie wiem kogo zainteresować losem psa, który już dość długo przebywa w Olkuszu i niedawno został tam wykastrowany, w jaki sposób to wszyscy wiemy, ale główny problem to ten, że przegryzł sobie szwy i ma rozlizaną otwartą ranę, nie jest z nim najlepiej i boję się, że będzie za chwilę kolejną ofiarą tego koszmarnego miejsca. Piesek jest w typie owczarka pikardyjskiego, jest nieduży. Pomyślcie czy możemy mu pomóc bo ja sama nie dam rady...bardzo was proszę...[/QUOTE]

o ile dobrze pamiętam z tego co mi pokazywała mama na zdjęciach to ten:
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-VeqQRrpmnO4/UHyD1UNx7HI/AAAAAAAAHKI/6lve0c4ezGY/s512/DSC03608.JPG[/IMG]

jak sie mylę to mnie poprawcie.

Już o nim pisałam tutaj, ale niestety tu już wszyscy zapsieni nie ma kto go wziąć na DT :(

Posted

tak dokładnie to ten, rozmawiałam z twoją mamą o nim, nie możemy go tam tak zostawić, on strasznie cierpi, jak go nie zabierzemy to skończy pod łopatą przez to, że partaczą kastracja nie wyszła. Może byłaby szansa na hotelik na wstępie za karmę no i koniecznie musi trafić do weterynarza

Posted (edited)

[quote name='Till']tak dokładnie to ten, rozmawiałam z twoją mamą o nim, nie możemy go tam tak zostawić, on strasznie cierpi, jak go nie zabierzemy to skończy pod łopatą przez to, że partaczą kastracja nie wyszła. Może byłaby szansa na hotelik na wstępie za karmę no i koniecznie musi trafić do weterynarza[/QUOTE]
Tak! opatrzenie go przez weta jest konieczne :(

A ja jeszcze przypominam o Leonie. Piękny pies z niego wyrósł, jego siostra już dawno w DS, a on wciąż czeka*szkoda, że właściciele Bergi nie zdecydowali się wziąć i jego) i robi się niegrzeczny będąc w grupie psów:(
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-SxjmLDz3YLM/ULpuOjheUzI/AAAAAAAAHKU/BtKugrJWFBY/s720/PICT0222.JPG[/IMG]
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-fQA_82B8fCk/ULpvNwihvoI/AAAAAAAAHLc/EO8vvM4INqI/s720/PICT0359.JPG[/IMG]

film nic nie przedstawia, ale wklejam:P
[video=youtube;t5RdO-xz25s]http://www.youtube.com/watch?v=t5RdO-xz25s&feature=youtu.be[/video]

Edited by missiaa
Posted

Pieska (zdjęcie z opisem) wrzuciłam na fejsa-tylko tyle mogę...

Sziba pojechała dziś do nowego domku!! Mogę dzwonić w każdej chwili się pytać co u niej ale nie będę męczyć nowej rodzinki;)
za to dostałam ok 3h po adopcji zdjęcie na mms'a i wiadomość, że Sziba już sobie spokojnie leży, wszystko w porządku, dzieci zachwycone. I podziękowanie że zgodziłam się dzisiaj im ją adoptować:) jutro wkleję fotkę bo muszę telefon podpiąć:)

Lunka smutna, po wizycie u moich rodziców szukała Sziby po całym mieszkaniu...

Posted

Zapraszam na bazarek na spłacenie długu Frania i Maxia

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236195-Bazarek-na-d%C5%82ug-Frania-Maxa-z-OLKUSZA-do-15-12-2012r-do-godz-23-30-OTWARTY!!?p=20015523#post20015523[/url]

Posted

[quote name='elke']Zapraszam na bazarek na spłacenie długu Frania i Maxia

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236195-Bazarek-na-dług-Frania-Maxa-z-OLKUSZA-do-15-12-2012r-do-godz-23-30-OTWARTY!!?p=20015523#post20015523[/URL][/QUOTE]

chyba jeszcze nie otwarte:) ale śliczny bazar byłam:)

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']Sziba już chyba dziś pojedzie do nowego domu bo nowi właściciele nie mogą sie jej doczekać a Pan będzie w okolicy:) nie chce ich specjalnie jutro ciągać 100km w dwie strony jak dziś Pan bedzie 20km ode mnie;)[/QUOTE]

Trzymam kciuki za Was !

[quote name='masza44']Super wieści o Jeżynce ale maleńka jeszcze swoje przecierpi przez tą skórę...
Malinka wyszalała się dzisiaj w ogrodzie tak bardzo, że sama poszła sobie do domu i się walnęła centralnie na mojej poduszce spać
Ogólnie zrobił nam się podział w domu na grupę starszaków ( Puppy i Świnka) które tolerują pobłażliwie wiecznie się goniące, siłujące i wyrywające sobie szarpaki maluchy ( Malwinka i Malinka)
Malwinka nawet nie podejrzewała, że będzie mieć taką koleżankę do zabaw i chociaż jest od Malinki o rok starsza to mentalnie są na tym samym etapie...mam nadzieję, że dzięki tym zabawom schudnie trochę:)
Malinka urosła, jutro porobię jej fotki i wstawię. Próbuję uregulować jej trawienie bo miewa biegunki, dzisiaj konsultowałam z wetem i kupiłam jej prebiotyki do podawania z jedzeniem.
Na razie nikt o nią nie dzwonił, przynajmniej do mnie...[/QUOTE]

Mam dylemat w sprawie Jeżynki,
Próbowałam się dziś do Ciebie dodzwonić na tel stacj, ale mi się nie udało, a na kom nie mam środków na telefonowanie..
pusć jutro sygnał jak będziesz w domu pod telefonem.

[quote name='Till']wbijam się na wątek bo już nie wiem kogo zainteresować losem psa, który już dość długo przebywa w Olkuszu i niedawno został tam wykastrowany, w jaki sposób to wszyscy wiemy, ale główny problem to ten, że przegryzł sobie szwy i ma rozlizaną otwartą ranę, nie jest z nim najlepiej i boję się, że będzie za chwilę kolejną ofiarą tego koszmarnego miejsca. Piesek jest w typie owczarka pikardyjskiego, jest nieduży. Pomyślcie czy możemy mu pomóc bo ja sama nie dam rady...bardzo was proszę...[/QUOTE]

[quote name='Till']tak dokładnie to ten, rozmawiałam z twoją mamą o nim, nie możemy go tam tak zostawić, on strasznie cierpi, jak go nie zabierzemy to skończy pod łopatą przez to, że partaczą kastracja nie wyszła. Może byłaby szansa na hotelik na wstępie za karmę no i koniecznie musi trafić do weterynarza[/QUOTE]

który hotelik za karmę ? Wet to możemy załatwić, pomóc, ale JA NIE WEZMĘ GO NA HOTELIK NA WLASNE UTRZYMANIE
Ja już mam tyle psów, a wszyscy wiedzą, że one zdrowe nie są, że nie mogę płacić za hotelowanie..

[quote name='Justyna Lipicka']Pieska (zdjęcie z opisem) wrzuciłam na fejsa-tylko tyle mogę...

Sziba pojechała dziś do nowego domku!! Mogę dzwonić w każdej chwili się pytać co u niej ale nie będę męczyć nowej rodzinki;)
za to dostałam ok 3h po adopcji zdjęcie na mms'a i wiadomość, że Sziba już sobie spokojnie leży, wszystko w porządku, dzieci zachwycone. I podziękowanie że zgodziłam się dzisiaj im ją adoptować:) jutro wkleję fotkę bo muszę telefon podpiąć:)

Lunka smutna, po wizycie u moich rodziców szukała Sziby po całym mieszkaniu...[/QUOTE]

Da radę, ale sama wiesz...
możesz jej Szibunie "kimś" kolejnym zastąpić :)

TAM.... biedusiów nie brakuje...

Posted

[quote name='missiaa']o ile dobrze pamiętam z tego co mi pokazywała mama na zdjęciach to ten:
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-VeqQRrpmnO4/UHyD1UNx7HI/AAAAAAAAHKI/6lve0c4ezGY/s512/DSC03608.JPG[/IMG]

jak sie mylę to mnie poprawcie.

Już o nim pisałam tutaj, ale niestety tu już wszyscy zapsieni nie ma kto go wziąć na DT :([/QUOTE]

jeśli zajdzie się hotelik dla tego psa zapłacę za pierwszy miesiąc

Posted (edited)

a jakby BDT to kupie karmę dla psiaka i za leczenie zapłacę
i moge jeszcze uzbierać i wysłać spora pakę ciuchów uzywanych roz 40-42 na bazarek dla niego, tylko prosze kogoś o zjaecie sie tym bazarem

mam nadziję, ze jakoś tego biedaka wyciągnicie i moja pomoc na coś się zda

Edited by Marta72
Posted

[quote name='elke']Zapraszam na bazarek na spłacenie długu Frania i Maxia

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236195-Bazarek-na-dług-Frania-Maxa-z-OLKUSZA-do-15-12-2012r-do-godz-23-30-OTWARTY!!?p=20015523#post20015523[/URL][/QUOTE]

[quote name='Malgoska'] śliczny bazar byłam:)[/QUOTE]
Fajny bazarek, trzeba pomóc elke jeśli nie zakupami to chociaż trzymaniem na pierwszej. :multi: bo zapraszanie - okazało się po przygodach Javenyn - wymaga dużej ostrożności. :cool3:

[quote name='Justyna Lipicka']Pieska (zdjęcie z opisem) wrzuciłam na fejsa-tylko tyle mogę...

Lunka smutna, po wizycie u moich rodziców szukała Sziby po całym mieszkaniu...[/QUOTE]
Czekamy na foteczkę i dalsze wieści.

[quote name='Marta72']jeśli zajdzie się hotelik dla tego psa zapłacę za pierwszy miesiąc[/QUOTE]

[quote name='Marta72']a jakby BDT to kupie karmę dla psiaka i za leczenie zapłacę
i moge jeszcze uzbierać i wysłać spora pakę ciuchów uzywanych roz 40-42 na bazarek dla niego, tylko prosze kogoś o zjaecie sie tym bazarem

mam nadziję, ze jakoś tego biedaka wyciągnicie i moja pomoc na coś się zda[/QUOTE]

Marto, jesteś prawdziwym skarbem, ktory udało sie mi się sprowadzić na ten wątek. :loveu:

Posted

Przepraszam za zakłócanie wątku olkuskich psiaków ale szukamy domku dla pewnego uroczego trójłapka Lakiego; może tutaj ktoś go wypatrzy i zajrzy na jego wątek:)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236462-Młody-niechciany-i-do-tego-kaleka-może-go-od-razu-uśpić[/url]

Posted

Przepraszam za zakłócanie wątku psiaków olkuskich ale szukamy domku dla uroczego trójłapka. Może ktoś zajrzy i go wypatrzy:)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236462-Młody-niechciany-i-do-tego-kaleka-może-go-od-razu-uśpić[/url]