Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

JAKBYS robiła to tylko daj znac
ja od jutra zabieram sie za te wszystkie, które ogłoszeń nie mają

:)
dobranoc :)

i trzymajcie kciuki pomiedzy 9:30, A 10:30 JUTRO RANO
A później o 12ej (kotki moje małe)
i później jeszcze...
A Z RESZTA - trzymajcie kciuki mocnoooo!

[quote name='majowa']Iwoniu ja robiłam ogłoszenia Laluni i Nuce, zaraz odgrzebię ten post, niewiele ale są
Cześć sama aktywowałam częśc poszło do ciebie na maila czyli tablica i gumtree

a już wiem wszystko na wątku domowym :)
jeśli trzeba to zrobię Laluni na wiekszej ilości portali[/QUOTE]

Posted

[quote name='iwoniam']

i później jeszcze...
:)[/QUOTE]
dzien dobry :)

bede trzymac!

Posted

[quote name='iwoniam']O ile się nie mylę... Czika, Kropisia i Colia nie mają ogłoszeń :(
a może mają?? jej... nie wiem już..[/QUOTE]

Colie zostaw dla mnie do ogłaszania:) można już? ona chyba karmi maluszki?

[quote name='iwoniam']JAKBYS robiła to tylko daj znac
ja od jutra zabieram sie za te wszystkie, które ogłoszeń nie mają

i później jeszcze...
:)[/QUOTE]

Trzymam mocno za wszystkie kciuki!! oby sie przeludniło/a może przepsiło;) u Ciebie:)
[quote name='Marta72']Jeju...dużo tych piesków, duzo!!
Po zobaczeniu filmiku wreszcie zrozumiałam o co w tym wszystkim chodzi....
Kciuki trzymane:)[/QUOTE]

Tak, straszna ta sytuacja Olkusza;/ a gminy mają to gdzieś;/ pokazałam wczoraj filmik mamie, teraz wie o co chodzi i dlaczego akurat olkuszakom pomagam:)

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']Colie zostaw dla mnie do ogłaszania:) można już? ona chyba karmi maluszki?

Trzymam mocno za wszystkie kciuki!! oby sie przeludniło/a może przepsiło;) u Ciebie:)

Tak, straszna ta sytuacja Olkusza;/ a gminy mają to gdzieś;/ pokazałam wczoraj filmik mamie, teraz wie o co chodzi i dlaczego akurat olkuszakom pomagam:)[/QUOTE]

dobrze
jutro dołączę jej aktualne zdjęcia i baraszkujących maluszków, które już otwarły oczka.
Są już odrobaczone wstępnie, za tydzien kolejna porcja,
Mama była bardzo zarobaczona.

I wiadomość z pierwszej ręki -
do adopcji dziś miała iść Azja, ale panie zakochały się w Trusi..
I to ona pojedzie pierwsza

i smutno mi :(

Posted

to te maluszki od foczki?
kolejne swoje dzieci oddajesz .... to smutno i radość jednoczesnie, spójrz na to od tej strony ile żyć już uratowałaś:)

jesli chodzi o bazary to teraz zrobie na Trufle i Jokera
a potem na dt iwoniam,
rozumiem, ze Sonia Ikusiowa juz nie potrzebuje bazarków, są jakies długi po niej? Oby tym razem domek się udał na 100%

Posted (edited)

a my od 15 minut mamy dwa nowe psy.. i lada moment z jednego "wysypią się" kolejne...
Ale po kolei.
Biegały u nas po mieście dwa psiaki- piesek prawdopodobnie wyrzucony i suczka pijaka. Obydwa nie dały się złapać. Nie podchodziły, widziałam je tylko z daleka. Próbowaliśmy łapać suczkę, żeby ją wykastrować. Później długo jej nie widziałam, a dziś pomogli nam sąsiedzi, bo oni ich dokarmiali i udało się. Ja patrze a ona ma brzuchol. Zresztą co tu się dziwić, biegała w towarzystwie samca.
Ciąża wygląda na zaawansowaną (według mojego nie doświadczonego oka), sutki duże.
Samiec z dużą gojącą się raną na głowie- chyba ktoś go czymś chciał pogonić i uderzył. Psa dopadłyśmy(już na podwórku) przed chwilą i zaszczepiłyśmy. Suczka jest w ciąży więc jej nie szczepimy, ale boje się o nią, nie szczepiona u nas może coś podłapać.
No i kolejna sprawa nie mamy już gdzie dać suki z przyszłymi szczeniakami. Samca też, bo samce się u nas nie dogadują. No ale co robić, robi się coraz zimniej, a one już wystarczająco długo biegają po ulicy(cud że jeszcze nie trafiły do Olkusza), tu wszyscy już zapsieni, ale pomóżcie szukać DT.

EDIT:
ewentualnie gdyby ktoś miał jakąś niepotrzebną budę. Mamy mały kojec(w którym w ciągu dnia siedzą psy skoczki) ale nie ma tam budy. Wtedy suczka zamieszkałaby tam z przyszłymi szczeniakami. Wiem, że to nie najlepsze rozwiązanie, ale jak nie będzie innego- jedyne. Na pewno lepsze od tego jak urodzić na ulicy.

Edited by missiaa
Posted

[quote name='Justyna Lipicka']Nigdy nie byłam dt więc nie wiem jakie to uczucie oddawać do adopcji ale wiem Iwonko że Ty wybierasz najlepsze domy więc Trusia będzie miała dobrze!![/QUOTE]
A ja wiem bo też oddaję szczeniaki, z jednej strony dom jakiś pusty i tęskno za małym smrodem, ale jak widzę potem zdjęcia , mejle, itp że są kochane to naprawdę daje powera.

Posted

Wczoraj czytałam z Panią książkę.....
Najpierw starałam się czytać tak jak ona....ale kompletnie mi nie wychodziło, aż dostałam zeza:

[IMG]http://imageshack.us/scaled/landing/6/szelkalistopad20124.jpg[/IMG]

Wtedy chciałam jej pokazać jak MY czytamy książki:

[IMG]http://img705.imageshack.us/img705/715/szelkalistopad20122.jpg[/IMG]

Starałam się jak mogłam:

[IMG]http://img705.imageshack.us/img705/4763/szelkalistopad20121.jpg[/IMG]

ale Pani się to nie spodobało i mi zabrała książkę :placz::placz:

Wtedy znalazłam sobie w pokoju u Młodego kartkę i baaaardzo dokładnie ją przeczytałam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[IMG]http://img651.imageshack.us/img651/2992/szelkalistopad201224.jpg[/IMG]

zupełnie nie rozumiem dlaczego tamtej książki nie mogłam tak dokładnie przeczytać.....

[IMG]http://img211.imageshack.us/img211/6851/szelkalistopad201233.jpg[/IMG]

Posted

[QUOTE]

BDT/Ikusia:
Franio - ogłoszenia ma (kto je robi???) i jest w bdb DT[QUOTE]

Znowu coś namieszałam z cytatem! wrrrr
Franio?????
Czy to miał być Fiord?
Brakowało go w Twojej liście.
Ogłoszenia Fiorda są na niektórych stronach odnawiane a część robiła Justynka:loveu:.

[quote name='iwoniam']
Hotel Amok:
Trufla - ogłoszenia aktualne (kto je robi???)
Maxio - ogłasza nasz dobry duszek
Sonia - Ikusiowa - ma dom :)
Joker - ogłoszenia aktualne - Justynka Lipicka[/QUOTE]

Pierwsze sygnały z DS Soni Ikusiowej więcej niż dobre. Pani, nastawiona na same problemy z sunią, mile zaskoczona. Trochę ostudziłam ten entuzjazm. Myślę, że Sonia przeżywa zmianę, obserwuje, myśli, poznaje...aż się otworzy. Wtedy może wpaść w euforię i pokazać co potrafi. Jednak Pani od pierwszego dnia adopcji pracuje z Sonią pod okiem behawiorystki. To ciekawa historia. W czasie zaawansowanych rozmów przedadopcyjnych, Pani zdecydowała się na telefon do behawiorystki - telefon przypadkowo wybrany przez nią z internetu i pierwszy, pod który zadzwoniła - i okazało się, że trafiła na P. Monikę, DS Mikrusa. Pani Monika wcześniej widziała Sonię, oceniała jej zachowanie, w którym nie znalazła agresji, o którą ją podejrzewano po tak licznych powrotach. Praca z Panią Moniką daje nam również większą nadzieję na powodzenie adopcji.
Malgoska, pytałaś, czy nie za wcześnie. Ja także zadaję sobie to pytanie. Jednak pocieszam się, że w domu, pod okiem Pani + behawiorysty, nauczy się więcej, niż w hotelu. Jednak tylko czas pokaże, czy na Twoje pytanie odpowiem" NIE".
W hotelu został dług, ale mam dostać potwierdzenie od Iwonki i myślę, że na pokrycie reszty długu powinno nam wystarczyć kasy. Napiszę jeszcze.

Iwoniam, ciesz się adopcjami, przecież o to nam chodzi!!!

Odstawiłam kociaczkom całkowicie mleko, hmmm...jest poprawa z kupkami, jednak "nie cieszę się przed zachodem słońca" (to kolejne przysłowie he he, jakoś tak mi przychodzą do głowy he he)

Posted

[quote name='Ikusia'][QUOTE]

BDT/Ikusia:
Franio - ogłoszenia ma (kto je robi???) i jest w bdb DT[QUOTE]

Franio?????
Czy to miał być Fiord?
Ogłoszenia Fiorda są na niektórych stronach odnawiane a część robiła Justynka:loveu:.

Pierwsze sygnały z DS Soni Ikusiowej więcej niż dobre. Pani, nastawiona na same problemy z sunią, mile zaskoczona. Trochę ostudziłam ten entuzjazm. Myślę, że Sonia przeżywa zmianę, obserwuje, myśli, poznaje...aż się otworzy. Wtedy może wpaść w euforię i pokazać co potrafi. Jednak Pani od pierwszego dnia adopcji pracuje z Sonią pod okiem behawiorystki. To ciekawa historia. W czasie zaawansowanych rozmów przedadopcyjnych, Pani zdecydowała się na telefon do behawiorystki - telefon przypadkowo wybrany przez nią z internetu i pierwszy, pod który zadzwoniła - i okazało się, że trafiła na P. Monikę, DS Mikrusa. Pani Monika wcześniej widziała Sonię, oceniała jej zachowanie, w którym nie znalazła agresji, o którą ją podejrzewano po tak licznych powrotach. Praca z Panią Moniką daje nam również większą nadzieję na powodzenie adopcji.
Malgoska, pytałaś, czy nie za wcześnie. Ja także zadaję sobie to pytanie. Jednak pocieszam się, że w domu, pod okiem Pani + behawiorysty, nauczy się więcej, niż w hotelu. Jednak tylko czas pokaże, czy na Twoje pytanie odpowiem" NIE".
W hotelu został dług, ale mam dostać potwierdzenie od Iwonki i myślę, że na pokrycie reszty długu powinno nam wystarczyć kasy. Napiszę jeszcze.

Odstawiłam kociaczkom całkowicie mleko, hmmm...jest poprawa z kupkami, jednak "nie cieszę się przed zachodem słońca" (to kolejne przysłowie he he, jakoś tak mi przychodzą do głowy he he)[/QUOTE]

Ikusiu
21.1012 pisalas, że dlug wynosi 165 zł, ja wplacilam do amoka 215 zł; mowilas jeszcze o jakiejs wplacie 100 zł od szefa helleangel, to wydaje mi sie ze jest za Sonie nadplata...
sprawdź to proszę bo nie wiem czy ją w kolejnym bazarze umieszczac czy nie:) dzieki:)

Posted

[quote name='Malgoska']

Wtedy znalazłam sobie w pokoju u Młodego kartkę i baaaardzo dokładnie ją przeczytałam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[/QUOTE]

To niewinne spojrzenie przy czytaniu warte wszystkie pieniądze!

Posted

[quote name='Malgoska']Wczoraj czytałam z Panią książkę.....
Najpierw starałam się czytać tak jak ona....ale kompletnie mi nie wychodziło, aż dostałam zeza:

[IMG]http://imageshack.us/scaled/landing/6/szelkalistopad20124.jpg[/IMG]

Wtedy chciałam jej pokazać jak MY czytamy książki:

[IMG]http://img705.imageshack.us/img705/715/szelkalistopad20122.jpg[/IMG]

Starałam się jak mogłam:

[IMG]http://img705.imageshack.us/img705/4763/szelkalistopad20121.jpg[/IMG]

ale Pani się to nie spodobało i mi zabrała książkę :placz::placz:

zupełnie nie rozumiem dlaczego tamtej książki nie mogłam tak dokładnie przeczytać.....

[IMG]http://img211.imageshack.us/img211/6851/szelkalistopad201233.jpg[/IMG][/QUOTE]

Super Szelosława czyta:)

A franio to kudłacz z Olkusza, był w Amoku, teraz ma bdt, o niego pytała iwoniam, ale ja nie wiem czy ma ogłoszenia, ja robiłam dawno i te co się da to odświeżam:)

Posted

[SIZE=5][COLOR=#ff0000][B]Zapraszam na bazarek!
[/B][/COLOR][/SIZE][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/234049-Dla-ka%C5%BCdego-co%C5%9B-fajnego-kosmetyki-ciuchy-masa-innych-Na-psy-i-koty-do-18-11-godz22-00?p=19861281#post19861281"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234049-Dla-ka%C5%BCdego-co%C5%9B-fajnego-kosmetyki-ciuchy-masa-innych-Na-psy-i-koty-do-18-11-godz22-00?p=19861281#post19861281[/URL]

Posted

[quote name='Malgoska']to te maluszki od foczki?
kolejne swoje dzieci oddajesz .... to smutno i radość jednoczesnie, spójrz na to od tej strony ile żyć już uratowałaś:)

jesli chodzi o bazary to teraz zrobie na Trufle i Jokera
a potem na dt iwoniam,
rozumiem, ze Sonia Ikusiowa juz nie potrzebuje bazarków, są jakies długi po niej? Oby tym razem domek się udał na 100%[/QUOTE]

tak, to te
i kicia dziś pojechała do WSPANIAŁEGO, NOWEGO DOMU - ta moja bura z rusym nalotem.
Nio to są jeszcze 3 kotki (a tak właściwie więcej, ale na obecny moment 3)
MUSZĘ ZROBIĆ SKLEJKĘ SZCZENIAKOWĄ I KOCIAKOWĄ (wszystkich kociaków)
idzie ni to .... kiepsko...
[quote name='missiaa']a my od 15 minut mamy dwa nowe psy.. i lada moment z jednego "wysypią się" kolejne...
Ale po kolei.
Biegały u nas po mieście dwa psiaki- piesek prawdopodobnie wyrzucony i suczka pijaka. Obydwa nie dały się złapać. Nie podchodziły, widziałam je tylko z daleka. Próbowaliśmy łapać suczkę, żeby ją wykastrować. Później długo jej nie widziałam, a dziś pomogli nam sąsiedzi, bo oni ich dokarmiali i udało się. Ja patrze a ona ma brzuchol. Zresztą co tu się dziwić, biegała w towarzystwie samca.
Ciąża wygląda na zaawansowaną (według mojego nie doświadczonego oka), sutki duże.
Samiec z dużą gojącą się raną na głowie- chyba ktoś go czymś chciał pogonić i uderzył. Psa dopadłyśmy(już na podwórku) przed chwilą i zaszczepiłyśmy. Suczka jest w ciąży więc jej nie szczepimy, ale boje się o nią, nie szczepiona u nas może coś podłapać.
No i kolejna sprawa nie mamy już gdzie dać suki z przyszłymi szczeniakami. Samca też, bo samce się u nas nie dogadują. No ale co robić, robi się coraz zimniej, a one już wystarczająco długo biegają po ulicy(cud że jeszcze nie trafiły do Olkusza), tu wszyscy już zapsieni, ale pomóżcie szukać DT.

EDIT:
ewentualnie gdyby ktoś miał jakąś niepotrzebną budę. Mamy mały kojec(w którym w ciągu dnia siedzą psy skoczki) ale nie ma tam budy. Wtedy suczka zamieszkałaby tam z przyszłymi szczeniakami. Wiem, że to nie najlepsze rozwiązanie, ale jak nie będzie innego- jedyne. Na pewno lepsze od tego jak urodzić na ulicy.[/QUOTE]

czułam w kościach, że tak kolorowo = constans = nie będzie..
dawaj zdjęcia dzieciaczków.

O budę będę telefonować

ps mam dla Ciebie krowę i mnóstwo pluszaków. :)
[quote name='masza44']A ja wiem bo też oddaję szczeniaki, z jednej strony dom jakiś pusty i tęskno za małym smrodem, ale jak widzę potem zdjęcia , mejle, itp że są kochane to naprawdę daje powera.[/QUOTE]

wiem...wiem, że to miłe..
mam nadzieję, że będzie dobrze
[QUOTE]

Franio?????
Czy to miał być Fiord?

Odstawiłam kociaczkom całkowicie mleko, hmmm...jest poprawa z kupkami, jednak "nie cieszę się przed zachodem słońca" (to kolejne przysłowie he he, jakoś tak mi przychodzą do głowy he he)[/QUOTE]

tak tak, to miał być Fiord

ps. Sonia na razie pokazuje "kły", ale pani się nie zraża.
Jutro się widzimy.

[quote name='Malgoska'][quote name='Ikusia'][QUOTE]

[...]

Ikusiu
21.1012 pisalas, że dlug wynosi 165 zł, ja wplacilam do amoka 215 zł; mowilas jeszcze o jakiejs wplacie 100 zł od szefa helleangel, to wydaje mi sie ze jest za Sonie nadplata...
sprawdź to proszę bo nie wiem czy ją w kolejnym bazarze umieszczac czy nie:) dzieki:)[/QUOTE]

chyba jest nadal nadpłata.
hellangel zniknęła, ciężko uzyskać info, ale na pewno Ikusia się dowie.
[quote name='missiaa'][SIZE=5][COLOR=#ff0000][B]Zapraszam na bazarek!
[/B][/COLOR][/SIZE][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234049-Dla-ka%C5%BCdego-co%C5%9B-fajnego-kosmetyki-ciuchy-masa-innych-Na-psy-i-koty-do-18-11-godz22-00?p=19861281#post19861281[/URL][/QUOTE]

ha.
no to spacerkiem na bazarek:)

Posted

[quote name='iwoniam']

czułam w kościach, że tak kolorowo = constans = nie będzie..
dawaj zdjęcia dzieciaczków.

O budę będę telefonować

ps mam dla Ciebie krowę i mnóstwo pluszaków. :)

[/QUOTE]

dzieciaczków jeszcze nie ma, ale myślę, że na dniach się wysypią z brzusia:P

Posted

dzieciaczkow = "mamy" i "taty" - psa i suki szczennej - dla mnie wszystkie pieski to dzieciaczki

[quote name='missiaa']dzieciaczków jeszcze nie ma, ale myślę, że na dniach się wysypią z brzusia:P[/QUOTE]

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']
A franio to kudłacz z Olkusza, był w Amoku, teraz ma bdt, o niego pytała iwoniam, ale ja nie wiem czy ma ogłoszenia, ja robiłam dawno i te co się da to odświeżam:)[/QUOTE]
Franio i Maxio maja osobny wątek prowadzony przez elke
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232354-FRANIO-i-MAXIU-uratowani-z-OLKUSZA-[/url]!!!!!!!!!!!!
[quote name='missiaa'][SIZE=5][COLOR=#ff0000][B]Zapraszam na bazarek!
[/B][/COLOR][/SIZE][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234049-Dla-każdego-coś-fajnego-kosmetyki-ciuchy-masa-innych-Na-psy-i-koty-do-18-11-godz22-00?p=19861281#post19861281[/URL][/QUOTE]
Już biegnę :lol:
[quote name='iwoniam']
i kicia dziś pojechała do WSPANIAŁEGO, NOWEGO DOMU - ta moja bura z rusym nalotem.
[/QUOTE]
:lol:

Posted

[quote name='Malgoska'][quote name='Ikusia'][QUOTE]

Ikusiu
sprawdź to proszę bo nie wiem czy ją w kolejnym bazarze umieszczac czy nie:) dzieki:)[/QUOTE]

Jedyna wplate jaka dostalam na Sonie to 24.10- 215zl.

Sonia byla u mnie od 13.10-1.11 tj 19dni*10zl= 190zl + 85zl za wczesniejszy pobyt(w tym szczepienie na wscieklizne 25zl)
Razem 275-215|=60zl

Nie dostalam pieniedzy od szefa rowniez nie mam zadnego kontaktu z helleangel. Jesli ktos ma do niej tel. prosze by zadzwonil i zapytal czy jej szef zaplacil

Posted

Czyli jest 60 zl długu za Sonię ? Dobrze zrozumiałam ?
[quote name='hotelamok']

Jedyna wplate jaka dostalam na Sonie to 24.10- 215zl.

Sonia byla u mnie od 13.10-1.11 tj 19dni*10zl= 190zl + 85zl za wczesniejszy pobyt(w tym szczepienie na wscieklizne 25zl)
Razem 275-215|=60zl

Nie dostalam pieniedzy od szefa rowniez nie mam zadnego kontaktu z helleangel. Jesli ktos ma do niej tel. prosze by zadzwonil i zapytal czy jej szef zaplacil[/QUOTE]