Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ikusia']To niezbyt rozsądnie brzmi, ale myślę, że warto sprawdzić domek. Decyzja o zabraniu pieska nie dla wszystkich jest jak bułka z masłem. Trzeba być absolutnie pewnym. A może Pani pofatygowała by się do Krakowa poznać pieska? Może to byłby dla niej najlepszy sprawdzian? Są autobusy a w Krk można jej zaproponować pomoc i ewentualnie transport w drodze powrotnej z Oskarem za zwrot kosztów? Tylko czy to nie za dużo dla Pani? Tak mi wpadło do głowy takie rozwiązanie.
[/QUOTE]
Tak byloby najlepiej gdyby Pani zechciala przyjechać zobaczyć i poznać psa.
Masz rację Ikusiu.

Posted

Dziewczyny tu jest wątek psiaków ze schronu w Nowym targu.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/223647-Schronisko-na-tzw-KONCU-SWIATA-masa-psow-bezskutecznie-czekajacych-na-pomoc[/url]
Chyba Agata (założycielka wątku) ma tam największe rozeznanie i może zna pewnych ludzi do wizyty przedadopcyjnej.

Posted

[quote name='barb']Któreś psy od Ciebie potrzebują ogloszeń ? Nie wszyskie są ogłoszone ?[/QUOTE]

zaraz odpowiem, tak, są takie maluszki
dziękuję Ci

[quote name='Ikusia']To niezbyt rozsądnie brzmi, ale myślę, że warto sprawdzić domek. Decyzja o zabraniu pieska nie dla wszystkich jest jak bułka z masłem. Trzeba być absolutnie pewnym. A może Pani pofatygowała by się do Krakowa poznać pieska? Może to byłby dla niej najlepszy sprawdzian? Są autobusy a w Krk można jej zaproponować pomoc i ewentualnie transport w drodze powrotnej z Oskarem za zwrot kosztów? Tylko czy to nie za dużo dla Pani? Tak mi wpadło do głowy takie rozwiązanie.

Z kociakiem jest tak, że nie chcę się za bardzo wcinać w działania innej wolontariuszki. Chce dobrze, ale nie jestem przekonana, czy do końca sprostała odpowiedzialności, jaką na siebie wzięła. Głupie porównanie (samochwalenie?) ale ja o podopiecznym mogę opowiadać przez godzinę, dwie... Pani po dłuższym zastanowieniu powiedziała tylko, że kociak miał biegunkę. Hmm... W DS w Krk delikatnie zwróciłam, mimo wszystko, uwagę na stan kociaka, poprosiłam o wizytę u wet. Pani stwierdziła, że nie ma problemu, że wet niedaleko. Jeszcze dzisiaj do niej zadzwonię, jest niedziela, a ja mam leki. Tymczas nie pomoże, za daleko.[/QUOTE]

dzwon o kotka, jasne
w razie czego ja tez mam leki, sama wiesz :)

Masz 100% rację w sprawie Oskara
Masz rację !!!
[quote name='barb']Tak byloby najlepiej gdyby Pani zechciala przyjechać zobaczyć i poznać psa.
Masz rację Ikusiu.[/QUOTE]

Tak, tak zrobię

[quote name='keria']Dziewczyny tu jest wątek psiaków ze schronu w Nowym targu.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/223647-Schronisko-na-tzw-KONCU-SWIATA-masa-psow-bezskutecznie-czekajacych-na-pomoc[/URL]
Chyba Agata (założycielka wątku) ma tam największe rozeznanie i może zna pewnych ludzi do wizyty przedadopcyjnej.[/QUOTE]

Ok, dziękuję Keria

Posted

Malgosiu- paczka na bazarek czeka na wysłanie o ile jeszcze bedziesz robic bazar na pieski Iwoni to czekam na adres na PW:)

Iwoniu przepraszam ze sie nie odzywalam, ale nie mialam czasu, o jutra po nockach jestem, mozemy rozmawiac:)

Trzymam kciuki za Korę i Oskara (adopcje), oraz za leczenie Gizy i Diabelka!!

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']Malgosiu- paczka na bazarek czeka na wysłanie o ile jeszcze bedziesz robic bazar na pieski Iwoni to czekam na adres na PW:)

Iwoniu przepraszam ze sie nie odzywalam, ale nie mialam czasu, o jutra po nockach jestem, mozemy rozmawiac:)

Trzymam kciuki za Korę i Oskara (adopcje), oraz za leczenie Gizy i Diabelka!![/QUOTE]

ja cały czas jestem chętna do pomocy:)

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']Malgosiu- paczka na bazarek czeka na wysłanie o ile jeszcze bedziesz robic bazar na pieski Iwoni to czekam na adres na PW:)

Trzymam kciuki za Korę i Oskara (adopcje), oraz za leczenie Gizy i Diabelka!![/QUOTE]
Dziękuję,
Malgoska na pewno się bardzo z paczki ucieszy :)

przygotuj sobie na kartce listę pytań o sytuację psio-kocią

będziemy po kolei analizowac i dopytywać
w razie czego polecę Ci jeszcze jedną dobrą duszę, która być może pomoże

[quote name='Malgoska']ja cały czas jestem chętna do pomocy:)[/QUOTE]

Dzwoniłam, ale może masz wyciszony telefon.
Bedę jeszcze próbować.

Posted

[quote name='iwoniam']
Dzwoniłam, ale może masz wyciszony telefon.
Bedę jeszcze próbować.[/QUOTE]
Malgoska pochłonięta bazarami - jeden rozlicza, szykuje przesyłki, drugi na długi psiaków w Amoku prowadzi, na krakowianki zagląda i hopie. Szczerze ją podziwiam jak to ogarnia.

Posted

[quote name='barb']Malgoska pochłonięta bazarami - jeden rozlicza, szykuje przesyłki, drugi na długi psiaków w Amoku prowadzi, na krakowianki zagląda i hopie. Szczerze ją podziwiam jak to ogarnia.[/QUOTE]

telefon gdzies połozyłam i nie wiem gdzie, Szelunia mi teraz śpi na kolankach i nie mogę się ruszyć ;)
z Twoją pomocą ogarnę :)
szykuję kolejny bazarek....

Posted

[quote name='barb']Malgoska pochłonięta bazarami - jeden rozlicza, szykuje przesyłki, drugi na długi psiaków w Amoku prowadzi, na krakowianki zagląda i hopie. Szczerze ją podziwiam jak to ogarnia.[/QUOTE]
ja szczerze mówiąc tez

[quote name='Malgoska']telefon gdzies połozyłam i nie wiem gdzie, Szelunia mi teraz śpi na kolankach i nie mogę się ruszyć ;)
szykuję kolejny bazarek....[/QUOTE]

spoooko :)
nic się nie martw
pogłaskaj Malunią od nas
u mnie na nogach/rękach Natalia, a w nogach maluchy - sztuk 3

Reszta zoo jeszcze odseparowana

Posted

[quote name='Malgoska']telefon gdzies połozyłam i nie wiem gdzie, Szelunia mi teraz śpi na kolankach i nie mogę się ruszyć ;)
szykuję kolejny bazarek....[/QUOTE] Przelałam na to konto, co ostatnio 20 zł - brakujące do 700zł na operację dla Diablo

Posted

[quote name='Malgoska']wow
święty Mikołaju dziękujemy bardzo:)[/QUOTE] Gdyby trzeba było do Nowego Targu zawieźć Oskara, to ja mogę (bez zwrotu kosztów), ale wcześniej musiałybyście mi dać znać, żeby termin ustalić

Posted

[quote name='Panna Marple']Przelałam na to konto, co ostatnio 20 zł - brakujące do 700zł na operację dla Diablo[/QUOTE]

Dziękujemy Ci bardzo !

[quote name='Panna Marple']Gdyby trzeba było do Nowego Targu zawieźć Oskara, to ja mogę (bez zwrotu kosztów), ale wcześniej musiałybyście mi dać znać, żeby termin ustalić[/QUOTE]

dziękuję Ci...

jutro ok 15:30 pani przyjeżdża poznać Oskara
jedziemy do Iwanowic do niego i później wszystko będzie wiadomo !

[quote name='barb']A gdzie jest teraz Oskar?[/QUOTE]

w hoteliku w Iwanowicach !

Posted

[COLOR=#222222][COLOR=#222222][COLOR=#222222][SIZE=5][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230342-Cel-pieski-na-BTD-iwoniam-Nowa-bielizna-m%C4%99ska-buty-figurki-sukienki-Chore-zwierz%C4%99ta%21[/URL][/SIZE]

sporo nowych rzeczy, dodałam jeszcze kilka par butów :)
może coś Ci się komuś spodoba. Jeśli nie to proszę o podrzucanie!

[/COLOR]

[/COLOR]
[/COLOR]

Posted

[quote name='iwoniam']Dziękujemy Ci bardzo !

dziękuję Ci...

w hoteliku w Iwanowicach ![/QUOTE] Jutro niestety nie mogę. W ogóle najbliższe dni mam trochę zwariowane i dlatego muszę wiedzieć z pewnym wyprzedzeniem

Posted

[quote name='iwoniam']

[/QUOTE]
Trzymam kciuki. W Iwanowicach to w Amoku ? Przepraszam jesli coś pomylilam.

A co z Korcią ?

Posted

tak, w amoku
Kora - na razie nic, ale Pani przyjedzie
stracila swoja sunie, jeszcze to b. przezywa, ale powiedziała, ze sie na pewno zobaczymy
Kciuki :) poproszę heh..

Posted

Odświeżylam przed chwilką Diega na allegratka (a co tam u niego ?)
i Erinkę i Kowu na cafe animal - tak jak ustalono ogloszenia moga sie przydać dla innych kotków. Iwoniam, jak wyadoptujesz "swoje", pamiętaj że są jeszcze u missieek.

Posted

[quote name='iwoniam']

[/QUOTE]
To już coś!!! Świetnie!
No to trzymam kciuki MOCNO.

[quote name='barb']Odświeżylam przed chwilką Diega na allegratka (a co tam u niego ?)
i Erinkę i Kowu na cafe animal - tak jak ustalono ogloszenia moga sie przydać dla innych kotków. Iwoniam, jak wyadoptujesz "swoje", pamiętaj że są jeszcze u missieek.[/QUOTE]

Na tą chwilę zastój z telefonami o kotki. Tak się zastanawiam, czy Erinkę warto jeszcze odnawiać? Ona jest długowłosa, ciężko będzie podesłać coś w zastępstwie. Czarne od baloniarek wysłane do chętnego Pana, ale bez odpowiedzi. Chyba jeszcze leniuchuje na wakacjach. Szczęściarz!!

Idę z psami na spacer i biegnę bazarek podrzucać.

Posted

[quote name='Ikusia']
Na tą chwilę zastój z telefonami o kotki. Tak się zastanawiam, czy Erinkę warto jeszcze odnawiać? Ona jest długowłosa, ciężko będzie podesłać coś w zastępstwie. [/QUOTE]
[B]A missieek nie ma zadnych dlugowłosych kociąt ?
[/B]Jesli nie to mogę usunąć ogłoszenia Erinki.

Posted

[quote name='barb'][B]A missieek nie ma zadnych dlugowłosych kociąt ?
[/B]Jesli nie to mogę usunąć ogłoszenia Erinki.[/QUOTE]

Od missieek nie dostałam kociąt nadal, choć nieraz prosiłam. Nie wiem, jakie ma maluchy.
Jeżeli ogłoszenia już są, nie usuwaj. Erinka jest dość ciemna, może któreś się spodobają w razie zainteresowania. Choćby od baloniarek. Ale następnym razem już nie odnawiaj.
Erinka i Kowu są w domku bardzo, bardzo szczęśliwe. Dostajemy po kilka wiadomości dziennie. Państwo zachwyceni ich zachowaniem, zabawą i brykaniem. Tak naprawdę dopiero teraz są w pełni zadowoleni. Miałyśmy szczęście. Kocięta też.