barb Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 [quote name='Malgoska'] Szelka to pies obrończy i stróż całym swoim ogromnym pyszczkiem:), [/QUOTE] :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
iwoniam Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 [COLOR=#222222][quote name='elaja']Strasznie biedna ta sunia [URL]http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7952178722/[/URL] Westa z NT pomagała wyciągać [B]Alexa77[/B], może napiszcie do niej o tej suni . Ja raczej nie będę mogła teraz zabrać żadnego pieska bo z moją staruszką nie jest dobrze ....[/QUOTE] Info z dziś: tego pieska juz nie ma w Olkuszu. Nie pytajcie, co się z nim stało zawsze odp jest ta sama - "noooo, do adopcji poszedł.." [quote name='barb']:shake::shake::shake: To nie jest dom dla Fiorda... Poodświeżałam ogloszenia kociakow i szczeniakow (tych od od hell angell) - tam gdzie bylo to tylko możliwe. Kontakt do szczeniorkow będę podawać na Iwoniam.[/QUOTE] Dziękuję Na razie 100% telefonów to te, że ktoś mi chce pieska przywieźć; mam nadzieję, ze w przyszłym tygodniu będą chcieli tylko brać :) [quote name='Figunia']Iwonko, DZIĘKUJĘ!!!!! i na razie tylko tyle. Caly czas myślę, co można by zrobić, żeby ten proceder ukrócić. Przecież chyba musi być jakiś sposób. A może zbierzmy się WSZYSCY z transparentami, wielkimi zdjęciami cierpiących zwierząt, megafonem i protestujmy pod odpowiednim urzędem, czy nawet pod tym schronem. Piszmy może listy, petycje, niech będzie o tym głośno w kraju. A może by wołać o pomoc i zainteresowanie za granicę. Może obawa, że w świecie narobi się wstydu polskim włodarzom, sprawi, że coś się zacznie tu dziać i zmieni na lepsze. Wybaczcie, jeśli to głupie pomysły, ale piszę pod wpływem emocji. Wiem, że walczycie w tej sprawie już długo i wciąż bezskutecznie. Wciąż jednak mam nadzieję, że znajdzie się jakiś słaby punkt w tym opancerzonym bezprawiu.[/QUOTE] To nie jest zły pomysł- ale nie transparenty, a petycje, co? Krzykiem niczego nie załatwimy.. no, chyba, że zbierzemy z 50 tys ludzi.. [quote name='elke']Witam, pojawiłam się i tu , choc z dogo sobie nie radzę.... Iwonko wiesz coś więcej o koteczce??? Zapytam znajomej, niech szuka domu. Będę robic bazarek dla Frania, jak będzie gotowy wkleję link. Franka oglosiłam na tablicy, gumtree, morusku. Jakby ktoś trafił na bazarek z pakietami proszę mi dac znac, to mu wykupię. Ja niestety słabo sie poruszam na dogo :)[/QUOTE] Witaj !!! koteczce - o perskiej? Bo ja.. to koteczków sporo mam BY the way - na ogloszenia o kociakach - nie mam odpowiedzi, Nawysyłałam się zdjęć, póki co nic :( [quote name='margoth137']hej! tu jest bazarek z pakietami różnymi do wyboru;) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230997-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-r%C3%B3%C5%BCne-pakiety-do-wyboru-Zapraszam-do-10-09/page9"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230997-BAZAREK-OGŁOSZENIOWY-różne-pakiety-do-wyboru-Zapraszam-do-10-09/page9[/URL][/QUOTE] Dzięki za info ps. wojtus nie podał mi namiaru, od tego czasu byłam już "w rejonie" 3 x jutro jadę znów - jesli mam sprawdzić dom pod adopcje to proszę o dane sms na kom: 515192985 Rano nie będę już online. [quote name='elke']zapomniałam zapytac, czy Benka widziały Bernardyny ????[/QUOTE] chyba nie:( [quote name='malawaszka']widziałam na fb, że CAO to sunia i że już jest zabrana z Olkusza - w złym stanie, wycieńczona - dobrze, że już bezpieczna![/QUOTE] Tak, dziś została wyciągnięta. Jej opis na FB: [I]"Sunia jest w drodze do kliniki weterynaryjne, ledwie słania się na łapkach .Suńka już bezpieczna Wielkie podziękowania dla Agnieszki z Krakowa za wyciągnięcie suni ze schroniska i udzielenie jej tymczasowego schronienia Jesteś Wielka Agnieszka wróciła z sunią od weta, jest w kiepskiej formie ale życiu nie zagraża niebezpieczeństwo, mimo młodego wieku, szacunkowo około 2 lat już nie raz rodziła uszy w fatalnym stanie, ich stan wskazuje na przewlekłe zapalenia, bardzo osłabiona, dostała kroplówki, które postawiły ją trochę na nogi. Dostała też antybiotyki. Opuszek łapy zdarty i przecięty, podropiały, bardzo zaniedbana, zapchlona, ale najwazniejsze, ze nie ma żadnych pasozytów i zmian skórnych. Mamy dla niej miejsce w hotelu u Jamora i będziemy chcieli ją tam przewieźć. Poszukujemy transportu na trasie Kraków- Warka Zdjęcia będą późnym wieczorem"[/I] [quote name='Justyna Lipicka']Napisałam PW z informacją do Alexy ale może Iwoniam dopiszesz coś więcej, wstawiłam na sznaucery w schroniskach bo teriery nie znalazłam...może jeszcze znajdę...ale nie znam żadnej fundacji od terierów... Iwoniu wiesz z jakimi schroniskami "pan z Olkusza" ma podpisane umowy? może znajdziemy tego pekińczyka?[/QUOTE] w Bielsku-Białej miał w Mysłowicach w Jaworznie Nie znajdziesz... możesz spróbować za kilka dni w Racławicach. Jeśli został gdzieś wyrzucony na terenie Olkusza i okolic to tam pojedzie. Reszta - ew. PW [quote name='Malgoska']Dostałam duuuuuuuuuużo toreb z ciuchami na bazary od Nutusi i Ewy; wczesniej od Justynki, idzie jeszcze paka od Marty. Dziękuje w imieniu piesków:) Jak tylko się zakończy Lolusiowy bazar [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/231249-Dla-du%C5%BCej-i-ma%C5%82ej-kobietki-)-do-09-09-2012r-do-godz-22-00-dla-Lolusia"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231249-Dla-dużej-i-małej-kobietki-)-do-09-09-2012r-do-godz-22-00-dla-Lolusia[/URL]-) zabieram się za następny dla olkuskich piesków.[/QUOTE] Fantastyczna wiadomosc ja mam trochę fajnych, nowych rzeczy od krakowianki. Przyleciały do PL i czekają na wystawienie :) [quote name='malawaszka'][URL]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.406951689360169.103068.261815057207167&type=1[/URL][/QUOTE] Dzięki [quote name='Ikusia']Dziękuję barb, ja również przekazuję kontakty w sprawie kociąt do Iwoniam. Ostatnio Pan był zainteresowany parą kociąt, ale miały by być prezentem dla kolegi, któremu odszedł kotek. Mimo to przekazałam wiadomość Iwoniam. Nie brzmiało to jak typowy, głupi wybryk, zawsze warto pogadać, ale takie osoby są pod lupą przez duże L i zwykle nic z tego nie wychodzi. Kontakt do mnie przekazała ze swoich ogłoszeń dogomaniaczka paula-t (jeśli coś pomyliłam Paulinko, a piszę twój nick z pamięci, mocno Cię przepraszam). Czekamy na dalsze kontakty, żadnego domku nie skreślamy. U Hell_angel ostatnio cisza, telefon nie dzwoni. Tak myślę, że można jeszcze zdjęcia podmienić, choć nie wiem, czy to się da zrobić, ale chyba tak. Możesz barb? W wolnej chwili, o ile takie masz. Iwoniam, Twoje milczenie bardzo, bardzo mnie niepokoi. Cisza tu, cisza na domowym, cisza w telefonie....żyjesz? Żyjecie? Dzisiaj na noc biorę telefon na górę, w razie czego - oby nie był potrzebny.[/QUOTE] O kociaki tel nie było = panom studentom i 3 innym osobom zdjęcia wysłałam. jedna pani, nie zmotoryzowana wzięła kociaka "z cmentarza" - tych było łącznie 6 - mama + 5 maluszków. Jeszcze 2 młodziutkie szukają domów. [quote name='hotelamok']haha a dzisiaj do mnie pod hotel przyblakal sie rasowy airedale terier. Prawdopodobnie jakis czas sie juz blakal i biegal za samochodami. Nawet rasowce wyrzucaja:angryy:[/QUOTE] Lubię te psy swoją drogą - gdybyś wiedziała coś nt adopcji Labka - rasowy - pies - 1 rok - takim "dysponujemy". Jest w Sandomierzu, własciciel przywiezie go do nowego domu. powód oddania - pan nie ma za bardzo czasu się nim zajmować. Pies zestresowany, nie wybiegany, nerwowy. Czas + spacery wg mnie pomogą. [quote name='brzośka']to chyba o mnie a to suslikowa na pewno o mnie pisała tz właśnie skończył rozmowę z Iwoną, jeszcze raz dziękujemy za info :Rose: kurcze, nie wiem, czy jestem już gotowa na nowego psiaka :( minęły zaledwie 2 tygodnie... ale może DT...?[/QUOTE] z którą Iwoną? z amoka czy ze mną? nie wiem w jakiej sprawie, nie wiem do czego był ten wpis :/ Co do DT - bardzo takowych POTRZEBUJEMY !! [quote name='barb']I to podoba mi się na tym wątku - że nie lekceważy się chętnych domow lecz sprawdza i weryfikuje. U mnie też cisza, żadnych maili. Czyli zdjęcia psiaczków podmienić ? Na ktore ? Almę i rodzeństwo ? Bo są jeszcze jakieś szczeniorki ? Mam nadzieję, że jest ok a cisza bo TŻ przyjechał ;)[/QUOTE] Na razie na Almę - Astra i Apis nie mogą iść do adopcji. Dziś w nocy i pół dnia walczyłam o Asterkę. Jakieś 23 h temu się zaczęło, sądziłam, że już po niej, ale się udało.. Dzisiejszą noc muszę choć częściowo przespać, bo jutro już nie będę w stanie nigdzie pojechać, [quote name='Panna Marple']Boję się, że to coś niedobrego z Astrą...[/QUOTE] Tak,bardzo.. najpierw stanęły jej jelita, była operowana później zaczęło ją skręcać. Tak powyginanego psa jeszcze nigdy nie widziałam. Astra żyje. Czekam, aż zejdzie ostatnie 5ml kroplówki z Duphalyte i idę spać Gdyby ktoś ten lek miał... choćby taniej... Ona potrzebuje tego min 50ml/dobę Atosik mniej, ale też dostaje. mnie butla kosztuje ok 80zł/szt [quote name='_Goldenek2']U nas Jola z Krakowa napisała: Znajomi Gosi (Camara od podhalanów) poszukują dorosłej goldenki. Przekazałam namiary na Iwonę i Magdę, które zajmują się ta niunią. Jest szansa, że zamieszka w Krakowie w domu z ogrodem i drugim goldenem.[/QUOTE] Super, niech się kontaktuje. Dziś jeszcze TAM była.. [quote name='Ikusia']Tak, z Astrą było koszmarnie w nocy. Wiem, że żyje od wet i tyle. TZ chyba miał się nie pojawić w tym tygodniu, ale mogłam coś poplątać. Iwoniam zawsze ma na głowie mnóstwo spraw, ale dzisiaj wyjątkowo się jakoś niepokoję. Wcześniej czy póżniej Iwoniam się odezwie. Barb, Alma jest gotowa do adopcji. Jej braciszek ma nawrót choroby po raz enty, tu wypowiedzieć musi się Iwoniam. Na wątku domowym są zdjęcia innych szczeniorów do wzięcia, ale Alma najpilniejsza z ogłoszeniami. Nutusiu + Malgoska, napiszcie o dzisiejszej akcji. Ja ze swojej strony dziękuję Wam bardzo. Nutusiu, miło było z Tobą porozmawiać, a w czasie tej rozmowy poznałaś po głosie Fiorda i moją Kejsi (tą psią:evil_lol:).[/QUOTE] od końca moze - załuję, że nie znam szczegółów. ciesze sie, ze sie porozumiałyście :) podałam Twój nr Ikusiu i żyję czyli poszło dobrze ;) Apisek- podobnie jelita....leki od razu i jest lepiej, ale w nocy byłam kompletnie załamana... Tak, mój TŻ teraz już pracuje 7 dni w tygodniu - fajnie, co?? zacznę mu biednemu chyba filmiki z córcią wysyłać, bo go chcą na śmierć zamęczyć.. Dobrze, że dziś mi siostry pomogły (nie krakowianka - ona sama ma już sporo zajęć przy swoim dzidziusiu) by bym padła. 2 ml kroplówki, psie siku raz dwa i idę spać. HURU ![/COLOR] Quote
barb Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 A co u z Gizunią, jest jakaś poprawa ? I jak Diabełek, co z jego operacją ? Szczeniorki i ich choroba sprawiły, że inne pieski z zoo zeszły na dalszy plan. Iwonko, czy wiadomo coś więcej o tym labku z Sandomierza ? Chodzi głownie o stosumek do dzieci i innych zwierząt ? Cioteczki z Boguchwały miewają zapytania o Sonię, ktorej niestety nie mogą wydać do domu z dziećmi i innymi zwierzętami -była już o niej mowa na tym wątku - może zechciałyby przekierowywać na Pana. Quote
Justyna Lipicka Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 brzośka to osoba pytająca o goldenke z Olkusza na facebook'u. Podałam Twój numer Iwoniu. Mam nadzieję, że to coś wyjaśnia. O ile ta goldenka tam jest... Co do Gościa z Olkusza to do Jaworzna nie mógł wozić psów bo u nas schroniska nie ma, ewentualnie z miastem mógł mieć umowę na wyłapywanie, aczkolwiek teraz tym się SM zajmuje, umowę miasto ma z Mysłowicami podpisaną, ale tam miejsca brak, niby umowa na 2psy w miesiącu, a już TOZowi miasto powiedziało, że do listopada psów M-ce od nas nie przyjmują... Nie wiem jak zabrać się za petycje bo bym pisała...i komu wysyłać...może Iwonko coś więcej na PW mi powiesz?? Trzymam kciuki za szczeniaczki!! Quote
Ikusia Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Prośbę o pomoc w zdobyciu Duphalyte wkleiłam już wcześniej na wątku leków. Quote
Malgoska Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Niestety muszę się na razie wstrzymać z pomocą dla wyżła :(. Koszty choroby Soni mnie trochę przerosły, a nie mogę jej odmawiać najdroższego leczenia bo na to zasługuje. Niech ma starość taką jak każdy powinien mieć. Bazary będę robić dalej. Quote
Malgoska Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 [quote name='barb']A co u z Gizunią, jest jakaś poprawa ? I jak Diabełek, co z jego operacją ? Szczeniorki i ich choroba sprawiły, że inne pieski z zoo zeszły na dalszy plan. Iwonko, czy wiadomo coś więcej o tym labku z Sandomierza ? Chodzi głownie o stosumek do dzieci i innych zwierząt ? Cioteczki z Boguchwały miewają zapytania o Sonię, ktorej niestety nie mogą wydać do domu z dziećmi i innymi zwierzętami -była już o niej mowa na tym wątku - może zechciałyby przekierowywać na Pana.[/QUOTE] No ciekawa jestem jak z Gizą. Maleńka tyle przeszła. I jak sie ma Diabełek? Quote
Figunia Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Iwonko, Dziewczyny Kochane, wprost nie posiadam się z radości. Terierek MA DOM!!!! Jeszcze sama w to nie wierzę, przeczytajcie, co napisała dziś Szira: to ja mam bardzo dobrą wiadomość dla wszystkich fanek terierka, dzisiaj dziadek pojechał do swojego nowego domu, wzięła go sympatyczna młoda parka, długo z nim spacerowali, zapoznawali się i podejmowali decyzję, rozmawiałam z nimi przez chwilę, wydawali się sympatyczni, i chętni żeby przeżyć z dziadkiem te jego pewnie ostatnie miesiące Cuda się zdarzają!!!!! Życzę Wam takich adopcji, cudów, radości jak najwięcej, każdego dnia!!!! Quote
Figunia Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Żeby nie być gołosłowną, jesli ktoś chciałby przeczytać tą cudowną nowinę: post 177, strona 8.[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/218600-Malusi-czarny-DIABEŁEK-teraz-LILO-juz-w-swoim-DOMU"] http://www.dogomania.pl/forum/threads/218600-Malusi-czarny-DIABEŁEK-teraz-LILO-juz-w-swoim-DOMU[/URL] Quote
Panna Marple Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 [quote name='Figunia']Żeby nie być gołosłowną, jesli ktoś chciałby przeczytać tą cudowną nowinę: post 177, strona 8.[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/218600-Malusi-czarny-DIABEŁEK-teraz-LILO-juz-w-swoim-DOMU"] http://www.dogomania.pl/forum/threads/218600-Malusi-czarny-DIABEŁEK-teraz-LILO-juz-w-swoim-DOMU[/URL][/QUOTE] Wspaniale:multi: Żeby każdy psi staruszek mógł tak mieć...ehhh... marzenia ściętej głowy. A terierkowi życzymy samych cudownych dni Quote
barb Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 (edited) [quote name='Figunia']Żeby nie być gołosłowną, jesli ktoś chciałby przeczytać tą cudowną nowinę: post 177, strona 8.[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/218600-Malusi-czarny-DIABEŁEK-teraz-LILO-juz-w-swoim-DOMU"] http://www.dogomania.pl/forum/threads/218600-Malusi-czarny-DIABEŁEK-teraz-LILO-juz-w-swoim-DOMU[/URL][/QUOTE] Ogromnie się cieszę. :loveu: A czy była wizyta p.a ? Trzeba by dać znać Iwonce żeby nie drukowała plakacików jesli jeszcze tego nie zrobiła. Edited September 9, 2012 by barb Quote
Figunia Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 [quote name='barb']Ogromnie się cieszę. :loveu: A czy była wizyta p.a ? Trzeba by dać znać Iwonce żeby nie drukowała plakacików jesli jeszcze tego nie zrobiła.[/QUOTE] Zdaje się, że już wydrukowane, niestety...Czytałam, że Iwonka poszła lulu, wykończona na maxa po ostatnich nocach, więc napisałam tylko tutaj. Ale zaraz wyślę Jej PW. Wizyty nie było, bo on poszedł ze schroniska. Ale wierzę że dziewczyna, która rozmawiała z ludźmi , którzy go przygarnęli, nie pomyliła się w ich ocenie... Quote
barb Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 [quote name='Figunia'] Wizyty nie było, bo on poszedł ze schroniska. Ale wierzę że dziewczyna, która rozmawiała z ludźmi , którzy go przygarnęli, nie pomyliła się w ich ocenie...[/QUOTE] Ale zawsze można zrobić poadopcyjną. :lol: A plakacik terrusia śliczny. Quote
Figunia Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 [quote name='Panna Marple']Wspaniale:multi: Żeby każdy psi staruszek mógł tak mieć...ehhh... marzenia ściętej głowy. A terierkowi życzymy samych cudownych dni[/QUOTE] Też o tym marzę, niech choć na stare lata będą zadbane, kochane, bezpieczne. I jeszcze dłuugo cieszą się tym szczęściem.:lol: Quote
Malgoska Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 [quote name='Figunia']Iwonko, Dziewczyny Kochane, wprost nie posiadam się z radości. Terierek MA DOM!!!! Jeszcze sama w to nie wierzę, przeczytajcie, co napisała dziś Szira: to ja mam bardzo dobrą wiadomość dla wszystkich fanek terierka, dzisiaj dziadek pojechał do swojego nowego domu, wzięła go sympatyczna młoda parka, długo z nim spacerowali, zapoznawali się i podejmowali decyzję, rozmawiałam z nimi przez chwilę, wydawali się sympatyczni, i chętni żeby przeżyć z dziadkiem te jego pewnie ostatnie miesiące Cuda się zdarzają!!!!! Życzę Wam takich adopcji, cudów, radości jak najwięcej, każdego dnia!!!![/QUOTE] Jak dobrze, że mu się udało, żeby każdy piesek miał tyle szczęścia. Quote
Figunia Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 [quote name='barb']Ale zawsze można zrobić poadopcyjną. :lol: A plakacik terrusia śliczny.[/QUOTE] Chyba to niemożliwe, bo schronisko nie udostępnia danych osób adoptujących (chyba, że się mylę...). Liczę cicho na to, że któraś z dziewczyn spotka terierka na spacerze, czy np. u weta. A przede wszystkim na to, że wzięli go normalni ludzie, świadomi swej decyzji, z wielkiej chęci pomocy i w tym wypadku nie będzie mowy o jakimś zwrocie. Quote
Figunia Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 [quote name='Malgoska']Jak dobrze, że mu się udało, żeby każdy piesek miał tyle szczęścia.[/QUOTE] Oj tak, wszystkim "stforkom" malunim, dużym, stareńkim i szczylkom, tego życzymy!!!! Quote
wojtuś Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Figunia wspaniała wiadomość o tym domku :) Quote
Figunia Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 I Wam życzę takiej radości stale i wciąż. A najbardziej tego, by każdy piesek miał dom i żadne schrony, hoteliki, wolontariusze, akcje ratownicze, itp, itd - nie były potrzebne... Quote
krakowianka.fr Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 [quote name='iwoniam']Wiem, że już nikt tego nie chce oglądać, ale... kolejne: [/QUOTE] alez chcemy, gdyby bie wy, to o istnieniu tych psow nikt by nie wiedzial... a tak to przynajmniej mozemy sie jakos starac pomoc... Quote
krakowianka.fr Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 [quote name='iwoniam'][COLOR=#222222] To nie jest zły pomysł- ale nie transparenty, a petycje, co? Krzykiem niczego nie załatwimy.. no, chyba, że zbierzemy z 50 tys ludzi.. [/COLOR][/QUOTE] petycje, rowniez te on-line da sie zorganizowac mozna tez poprosic organizacje typu PETA, Internationala Humane Society albo np Change.org o pomoc... Co wy na to? Quote
krakowianka.fr Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 [quote name='Figunia']Iwonko, Dziewczyny Kochane, wprost nie posiadam się z radości. Terierek MA DOM!!!! Jeszcze sama w to nie wierzę, przeczytajcie, co napisała dziś Szira: to ja mam bardzo dobrą wiadomość dla wszystkich fanek terierka, dzisiaj dziadek pojechał do swojego nowego domu, wzięła go sympatyczna młoda parka, długo z nim spacerowali, zapoznawali się i podejmowali decyzję, rozmawiałam z nimi przez chwilę, wydawali się sympatyczni, i chętni żeby przeżyć z dziadkiem te jego pewnie ostatnie miesiące Cuda się zdarzają!!!!! Życzę Wam takich adopcji, cudów, radości jak najwięcej, każdego dnia!!!![/QUOTE] to wspaniala wiadomosc. o Diabelku kudlatym tez to ja w takim razie biore sie jutro (jakos bo godziny obiecac nie moge...) za robie ogloszen/plakatow dla kici i moze tej malej bialej suni (watek psow iwoniam???) i moze jakies jeszcze dorzuce... Quote
krakowianka.fr Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 iwoniam - bardzo czekam na wiesci co u twoich podopiecznych slychac [U]no i trzymam kciuki, ze przede wszystkim szceniorki wyjda z tej ochydnej choroby :([/U] Quote
iwoniam Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 [quote name='barb']A co u z Gizunią, jest jakaś poprawa ? I jak Diabełek, co z jego operacją ? Szczeniorki i ich choroba sprawiły, że inne pieski z zoo zeszły na dalszy plan. Iwonko, czy wiadomo coś więcej o tym labku z Sandomierza ? Chodzi głownie o stosumek do dzieci i innych zwierząt ? Cioteczki z Boguchwały miewają zapytania o Sonię, ktorej niestety nie mogą wydać do domu z dziećmi i innymi zwierzętami -była już o niej mowa na tym wątku - może zechciałyby przekierowywać na Pana.[/QUOTE] Tak, Barb - jest znaczna gdyby.. gdyby ktoś miał ją na takiej diecie, na jakiej jest teraz.. na zawsze... sądzę, że nie stanowiło by jej wypróżnianie problemu, bo teraz nie jest naprawdę źle. Kłopot w tym, że niekoniecznie każdy da jej karmę RC satiety, względnie obesity. i będzie robić kleik "jelitkowy" [quote name='Justyna Lipicka']brzośka to osoba pytająca o goldenke z Olkusza na facebook'u. Podałam Twój numer Iwoniu. Mam nadzieję, że to coś wyjaśnia. O ile ta goldenka tam jest... Co do Gościa z Olkusza to do Jaworzna nie mógł wozić psów bo u nas schroniska nie ma, ewentualnie z miastem mógł mieć umowę na wyłapywanie, aczkolwiek teraz tym się SM zajmuje, umowę miasto ma z Mysłowicami podpisaną, ale tam miejsca brak, niby umowa na 2psy w miesiącu, a już TOZowi miasto powiedziało, że do listopada psów M-ce od nas nie przyjmują... Nie wiem jak zabrać się za petycje bo bym pisała...i komu wysyłać...może Iwonko coś więcej na PW mi powiesz?? Trzymam kciuki za szczeniaczki!![/QUOTE] Kochana, a moze byc przez telefon? od jutra znów będę mieć minuty i mogę się połączyć z kimś spoza play ps. jak ktoś z Was ma stacjonarne - tam tez mam za free. nie bankrutowałabym telefonując na pozostałe sieci.. Szczeniaczki dziś mają się lepiej. Asterka jest gotowa mnie zjeść. Dostała pierwszy, wielkie słowo... "posiłek" dziś wieczorem.. na razie jest dobrze. więcej piszę na wątku domowym. [quote name='Ikusia']Prośbę o pomoc w zdobyciu Duphalyte wkleiłam już wcześniej na wątku leków.[/QUOTE] Dzięki [quote name='Malgoska']No ciekawa jestem jak z Gizą. Maleńka tyle przeszła. I jak sie ma Diabełek?[/QUOTE] :) Ogólnie Giza ma się lepiej. Ma piękną okrywę włosową - niesamowicie miękką. Piszę i o niej i o Diabełku na domowym. Diablo jest po kastracji, po nastawieniu łapki. I teraz czekamy na to, czy to "coś da". Jeśli nie.. dam znać [quote name='Figunia']Iwonko, Dziewczyny Kochane, wprost nie posiadam się z radości. Terierek MA DOM!!!! Jeszcze sama w to nie wierzę, przeczytajcie, co napisała dziś Szira: to ja mam bardzo dobrą wiadomość dla wszystkich fanek terierka, dzisiaj dziadek pojechał do swojego nowego domu, wzięła go sympatyczna młoda parka, długo z nim spacerowali, zapoznawali się i podejmowali decyzję, rozmawiałam z nimi przez chwilę, wydawali się sympatyczni, i chętni żeby przeżyć z dziadkiem te jego pewnie ostatnie miesiące Cuda się zdarzają!!!!! Życzę Wam takich adopcji, cudów, radości jak najwięcej, każdego dnia!!!![/QUOTE] Bardzo Ci dziękuję za informację na PW Bardzo ! [quote name='Figunia']Żeby nie być gołosłowną, jesli ktoś chciałby przeczytać tą cudowną nowinę: post 177, strona 8.[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/218600-Malusi-czarny-DIABEŁEK-teraz-LILO-juz-w-swoim-DOMU"] http://www.dogomania.pl/forum/threads/218600-Malusi-czarny-DIABEŁEK-teraz-LILO-juz-w-swoim-DOMU[/URL][/QUOTE] :) dobre takie [B]dobre [/B] wieści. [quote name='barb']Ogromnie się cieszę. :loveu: A czy była wizyta p.a ? Trzeba by dać znać Iwonce żeby nie drukowała plakacików jesli jeszcze tego nie zrobiła.[/QUOTE] za późno :) będą na pamiątkę, ale w sumie to cieszę się, że nie były potzrebne :) [quote name='krakowianka.fr']petycje, rowniez te on-line da sie zorganizowac mozna tez poprosic organizacje typu PETA, Internationala Humane Society albo np Change.org o pomoc... Co wy na to?[/QUOTE] Dobra myśl.. Chyba będzie to nasz kolejny temat do dyskusji [quote name='krakowianka.fr']to wspaniala wiadomosc. o Diabelku kudlatym tez to ja w takim razie biore sie jutro (jakos bo godziny obiecac nie moge...) za robie ogloszen/plakatow dla kici i moze tej malej bialej suni (watek psow iwoniam???) i moze jakies jeszcze dorzuce...[/QUOTE] Będziemy wdzięczni. Lalunia jest wszak kochana bardzo ! ps. poznałam dziś lepiej tę sunię w ciąży, która kilka dni temu opuściła Olkusz.. Będę mieć jej zdjęcia, bo robiłą koleżanka, ale póki co... znów... onet.... ma awarię i nie mogę ich ściągnąć międzyczasie załączę kolejne zdjęcia z Olkusza.. cdn Quote
iwoniam Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 Piesek, którego ludzie zabrali z Olkusza, ale znudził się im on, bo.. czasem szczeka? i zaopatrzyli się w owczarki. Jeśli nie znajdzie szybko domu - wraca do Olkusza.. ;( [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7958698226/][img]http://farm9.staticflickr.com/8300/7958698226_c43871033c_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7958698226/]DSC03236[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7958698766/][img]http://farm9.staticflickr.com/8450/7958698766_7344d42655_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7958698766/]DSC03235[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7958699126/][img]http://farm9.staticflickr.com/8182/7958699126_6a16a31f84_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7958699126/]DSC03238[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7958699642/][img]http://farm9.staticflickr.com/8313/7958699642_9ddb38d817_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7958699642/]DSC03240[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr Quote
Recommended Posts