EVA2406 Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 [quote name='Lidan']No to odchudzamy Polę ;-) Podobno karma Arion light premium czy jakoś tak jest dobrą karmą odchudzającą. Można by przemyśleć sprawę jej zakupu przy następnych zakupach. Dawałam ją Koli żeby 2 kg zrzuciła. Na innym psim forum facet, który "rozbiera" karmy na czynniki pierwsze bardzo polecał ją.[/QUOTE] A ja znalazłam taką ocenę: [url]http://www.skapiec.pl/site/cat/2916/comp/1458269_komentarze/[/url] Może ktoś cos wie o tej karmie? Ja jej nie znam. Quote
terra Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Nie karmię i nigdy nie karmiłam Arionem moich psów ,więc opinia z drugiej ręki. Weterynarz ze wsi obok karmi swoje podhalany tą karmą i bardzo ją zachwalał. Ale nie było mowy o light'cie. Wtedy nie byłam zbyt zainteresowana. Moja sunia sercowiec musiała schudnąć i dostawała karmę Bozita sensitive lamb & rice. Pięknie schudła, aż wet się zdziwił. Faktem jest też, że dostawała tylko tyle, ile się należało wg. tabelki. Zresztą do tej pory moje jedzą tą karmę, jestem bardzo zadowolona i psy też. :lol: Quote
EVA2406 Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 Moje były do tej pory na Purinie Dog Chow, a teraz jak kupowałam Poli to i swoim zamówiłam Joserę, ale różnicy nie widzę. A moje sunie też powinny schudnąć, tylko że ja nie umiem znieść ich błagalnego spojrzenia jak są głodne...... Quote
Lidan Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Ja tam umiem i jestem obojętna w zasadzie na psie żebractwo bo wiem, że dostają tyle ile powinny ale czasem właśnie łyżkę więcej ryżu włożę do michy bo akurat się kończy i żal tej 1 łyżki wyrzucić. No i smakołyki nas gubią. Zresztą najwidoczniej Kola, tak jak i jej pani, ma tendencje do tycia, a Gapa, którą karmię tym samym i trochę więcej nie tyje wcale :niewiem: Ostatnio często czytam o zerwaniu więzadła krzyżowego i martwię się bo częściej przytrafia się to podobno psom z nadwagą :roll: Chyba muszę wcześniej wstawać i na dłuższe spacery chodzić z psami. Quote
EVA2406 Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 Ja też mówię, że to wszystko przez słabą przemianę materii ......moje suczydła mają to po mnie :evil_lol: Quote
kaja8888 Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Mnie gubią pączki z których powinnam zrezygnować ze względu na cholesterol, ale właśnie dzisiaj zakupiłam 3 sztuki ;) Quote
zuzlikowa Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='EVA2406']A mnie domowe ciasto :evil_lol:[/QUOTE] Ja do Poluni ze słoneczkiem i... na co się nadziewam:cool3:??? Na coś co zuzlikowe lubią najbardziej- CIACHA!!!! Jak ktoś ma ich nadmiar, to polecam się :lol:... zlikwiduję bezkarnie każdą ilość! Teraz to już się ode mnie nie odczepicie:cool3: Polinko... domeczku!!! Jak najszybciej! [IMG]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/379578_635726043124073_1897161027_n.jpg[/IMG] [COLOR=#ee82ee]ps. Ewuniu... wygłaskol moje ulubione kocię!!! Rudaska zapadniętego w moje serducho![/COLOR] Quote
EVA2406 Posted June 10, 2013 Author Posted June 10, 2013 Romeczko, masz załatwione. Oby tylko PP się spisała. A jakiego typu ciasteczko lubisz najbardziej? Dziwi mnie tylko, że możesz to jeść bezkarnie.......:crazyeye: U mnie tak się nie da :shake: Dzisiaj wpłynęła deklaracja od Pucki69 i od bineczki0. bianka, jak zwykle wpłaciła za 3 miesiące i jak zwykle z nadwyżką . Tym razem to ndwyżka "urlopowa" - 40 zł. Bardzo dziękuję :) Quote
Lidan Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 A ja się opychałam czekoladą (bardziej kremem czy czymś w stylu nutella) własnej roboty, prostą, niedrogą, o niespotykanym składzie i prawie wegańską ;-) Ale wcześniej jeździłam 3 godziny na rowerze :p Quote
Hotel KADIF Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Cześć Kochane Moje! :) Pamiętajcie, że Polka ma swoje wydarzenie na FB. Wklejam tam zdjęcia od czasu do czasu. ;) [URL]https://www.facebook.com/events/450295315021645/[/URL] Dogo coraz gorzej działa a poza tym tu trzeba wklejać poprzez fotosika albo imageshaka. Tam bezpośrednio co bardzo oszczędza czas.... Bardzo Wam dziękuję za to, że zaglądacie do Murzyna i za boską atmosferę na wątku Polki! Aż miło się czyta! :) :) :) Quote
EVA2406 Posted June 10, 2013 Author Posted June 10, 2013 Aniu :loveu:, a my Ci dziękujemy za opiekę nad naszą Poleńką. Za to, że stworzyłaś jej dom, gdzie jest kochana i bezpieczna. Ja kiepsko poruszam się po fb, ale do Polci też zaglądam i do Murzynka na wątek też. Szkoda mi go bardzo, że jest taki " porzucony". Quote
terra Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Jeszcze na krakvecie pod każdą karmą są opinie kupujących, tu o arionie: [URL]http://www.krakvet.pl/arion-adult-lamb-rice-p-1446.html[/URL] Quote
EVA2406 Posted June 11, 2013 Author Posted June 11, 2013 A tu opinie o tej karmie, którą ja kupuję: [url]http://www.krakvet.pl/purina-chow-light-15kg-p-973.html[/url] Quote
EVA2406 Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 U Poleńki pewnie wszystko dobrze. Na fb Ania wstawiła nowe zdjęcia. Ja dzisiaj miałam trochę wolnego czasu i wygrzebała ciuszki na kolejny bazarek. Już porobiłam zdjęcia, ale jeszcze trzeba tego imageshacka przebrnąć i bazarek zrobić. Może uda się przez weekend to zrobić. Quote
EVA2406 Posted June 13, 2013 Author Posted June 13, 2013 Aniu, pewnie Polci gorąco z tą grubą sierścią i tą grubą dupką? Quote
Lidan Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Ja nie mam sierści i też mi gorąco :eviltong: A tak poważnie to sierść też chroni przed słońcem. Grzywacze chińskie podobno trzeba smarować olejkami czy kremami z filtrem, żeby ich słońce nie poparzyło. Ciekawe czy Pola lubi pływać :hmmmm: Quote
terra Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 A to ponoć początki upałów. Mają być po 30 st. Jak sobie pomyślę o tych biedakach ,które nie mają się gdzie schronić przed słońcem, to już mi się słabo robi. Polcia na którymś zdjęciu maszeruje przez chaszcze nadwodne, pewnie lubi się taplać. :) Quote
EVA2406 Posted June 14, 2013 Author Posted June 14, 2013 [quote name='Lidan']Ja nie mam sierści i też mi gorąco :eviltong: A tak poważnie to sierść też chroni przed słońcem. Grzywacze chińskie podobno trzeba smarować olejkami czy kremami z filtrem, żeby ich słońce nie poparzyło. Ciekawe czy Pola lubi pływać :hmmmm:[/QUOTE] Ja wiem, że sierść chroni, ale ona ma taką grubą warstwę, że całe palce się w niej chowają. To jest takie runo ;) Quote
Lidan Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Zawsze można ja ogolić maszynką "na jeżyka" :eviltong: Miałam nadzieję, że uda mi się przelać dzisiaj całą kwotę za bazarek ale niestety nie doczekałam się ostatniej wpłaty. Zaczekam do poniedziałku i jak nie zapomnę w ferworze ostatnich zakupów i pakowania się do wyjazdu to przeleję tyle ile będzie bo w przeciwnym razie mogłabym zdefraudować na urlopie pieniążki Poli i dopiero byłby wstyd ;) Quote
Lidan Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Karkonosze :-) Jakaś uzdrowiskowa miejscowość tym razem, Cieplice. Mąż wynalazł nam tam tanie miejsce gdzie bez problemu z psami przyjmują... Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości. Quote
Recommended Posts