Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kara.']Hmmm... Wielkość zależy od punktu widzenia. Jak ktoś ma Yorka to dla niego będzie wielka, a jak Doga to pewnie malutka.

Ależ ona jest pomieszanie z poplątaniem;) Na jednym zdjęciu ma kitę jak lis.[/QUOTE]

Kara. Zgadzam się w całej rozciągłości :)
Mam jeszcze kilkanaście zdjęć. Wyślę Ani na maila.

Posted

[quote name='Kara.']I jeszcze lisi pyszczek;)

Ale ząbki to ona ma chyba bardzo ładne,szczególnie jak na szacowany wiek:crazyeye:[/QUOTE]

Ząbki ma piękne bialutkie :)

Dziękuję za zdjęcia. Poleńka z tym swoim uśmiechem jest piękna :)

Posted

Też trzymam kciuki. Za obie Panie.

Pamiętam jak kastrowałam swojego pierwszego potworka.Normalnie dostawałam histerii ze strachu.

Kaja odpowiadam na SMS: Nie ma problemu mogę wystawić kolejny bazarek. Spodobało mi się, zwłaszcza, że nie muszę latać na pocztę. Nawet jeśli mi się cudem uda z tą pracą, to jeszcze są wieczory. Najwyżej nie będzie całodobowy ;-) Z Allegro dobry pomysł.

Posted

Wiadomo, wiadomo.
Polecia po zabiegu była w lecznicy i ok 17 DIF zabrała ją do hoteliku. Przed chwilą rozmawiałam z DIF i mówiła, że Polcia cały czas śpi, ale jak się ją zawoła to otwiera na chwilę oczy. Zaraz mają iść na sioo.
Tak jak przypuszczaliśmy sterylka okazała się aborcyjną. Byłyby następne cztery bidy................ :(

Dałam DIF pół worka karmy Purina. Moje suczydła podzieliły się z Polą :). Tak więc z jedzonkiem mamy na chwilę spokój.
DIFciu, jak będzie się kończyło to melduj ;)

Posted

[quote name='EVA2406'] Przed chwilą rozmawiałam z DIF i mówiła, że Polcia cały czas śpi, ale jak się ją zawoła to otwiera na chwilę oczy. Zaraz mają iść na sioo.[/QUOTE]
Uff... Dobrze, że śpi...chyba...Trzymamy dalej kciuki za szybką rekonwalescencję :kciuki:

[quote]Tak jak przypuszczaliśmy sterylka okazała się aborcyjną. Byłyby następne cztery bidy................ :([/quote] A to poważniejsza sterylka była. Całe szczęście, że trzymałyście ręke na pulsie bo szczeniaczków szukających domu jest u nas pod dostatkiem.

[quote]Dałam DIF pół worka karmy Purina. Moje suczydła podzieliły się z Polą :). Tak więc z jedzonkiem mamy na chwilę spokój. DIFciu, jak będzie się kończyło to melduj ;)[/quote]Każdy troszkę podeśle i Polcia z głodu nie umrze ;-)

Posted

Ja też bardzo się cieszę i mam nadzieję, że Pola szybko dojdzie do siebie.
Bardzo Wam dziękuję za to co robicie dla Poli :)
Bazarek dla Poli na dogo się zakończył, jutro podliczymy ile kaski będzie, EVA pieniążki pójdą na Twoje konto.
Kara bardzo dziękuję za zorganizowanie i czuwanie nad bazarkiem :)

Posted (edited)

Tak na szybko to chyba uzbierało się 200. Ale jutro dokładnie jeszcze sprawdzę, bo już dziś padam i nie wiem czy czegoś nie pokróliczkowałam.

Sprawdziłam. Zgadza się.

Edited by Kara.
Posted

Kara, super robota. Dziękuję :)
Za fanty Kai, oczywiście też :)

Napisałam do moda z prośbą o zmianę tytułu wątku, bo nie chce się zmienić.
DIF obiecała, że napisze do mnie jeszcze dzisiaj jak maleństwo się czuje, ale pewnie już nie dała rady i poszła spać.

Posted

Kara ja też bardzo bardzo dziękuję :)
ja szukam nowych fantów na bazarek - więc nie dam Ci spokoju ;) fanty będą drobniejsze, bo widzę, że te grubsze nie mają powodzenia na dogo, a grubsze pójdą na allegro jak się uda wystawić, a jak nie to w ostateczności wystawimy je tu za bezcen :(
Ciekawa jestem co tam u Polci

Posted

Biedna mała sunieczka, dobrze, że już bezpieczna, mam nadzieję, że szybko zabliźni się jej rana w sercu po stracie pana.
EVA2406, Dziewczyny, jesteście kochane, że zaopiekowałyście się maleńką i nie musi samotnie rozpaczać w jakimś schronie :Rose:

Posted

DIF wczoraj straciła przytomność i padła jak kawka do wyrka o godzinie 21:56.:evil_lol:
Byłam potwornie zmęczona a jeszcze chciałam wykąpać Maszkę, bo dzisiaj wiozę ją do nowego domu. W zasadzie nie było to konieczne, ale zamierzałam ją zamienić w "pluszaka".... :megagrin:

Polka po sterylce spała cały czas.
Jak weszłyśmy do domu, ledwo dotarła do swojej klateczki, taka była zamulona.
Klatka była zamknięta i Polcia stała przed drzwiczkami chybocząc się na łapkach czekając aż ktoś jej otworzy. Jak tylko uchyliłam dzrzwiczki od razu się położyła i ...już jej nie było. Nie chciała wyjść na siusiu i spała całą noc spokojnie. Rano wyszłyśmy na krótki spacerek na którym się wysikała porządnie i dalej śpi. Ale zaraz będzie śniadanie, więc nie pośpi dłużej.:loveu:
Dzisiaj wieczorem wkleję zdjęcia, bo wraca mój monitorek od "lekarza" :multi:

Posted

[quote name='Kara.']Właśnie baaardzo okrężną droga dostałam SMS z informacją o Poli ale DIF mnie wyprzedziła. :-)[/QUOTE]

Okrężną, bo ja nie miałam możliwości napisania, więc prosiłam kaję, aby coś napisała o Poli. Chciałam żeby nikt z zaglądających do naszej ślicznej dziewczynki nie musiał się denerwować, że coś jest nie tak.

Dziękuję Wam za serce, za pomoc, za podnoszenie wątku, za bazarki, za ciepłe myśli i słowa i oczywiście za kciuki :).
A moderatorce Maupa4, bardzo dziękuję za zmianę tytułu wątku :)

Jeszcze troszkę damy Poleńce odpocząć i zaczniemy szykować się do ogłaszania suni, aby trafiła do najlepszego domeczku.

Posted

EVA moje psiaki wygrały w konkursie 8 pakietów ogłoszeniowych.
Jeden pakiet + plakacik i co tam jeszcze będzie jej trzeba, oddaję Poli. Wklej wybrane zdjęcia + tekst na ten wątek z informacją że to z mojej puli pakietów.

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/223242-MAM-PSIAlent%21%21%21-MAMY-ZWYCI%C4%98ZC%C3%93W-%29-ranking-w-po%C5%9Bcie-nr-4/page9"]http://www.dogomania.pl/threads/223242-MAM-PSIAlent!!!-MAMY-ZWYCI%C4%98ZC%C3%93W-%29-ranking-w-po%C5%9Bcie-nr-4/page9[/URL]

[SIZE=6][B][SIZE=4][COLOR=darkorange]w skład jednego zestawu wchodzi:
- pakiet ogłoszeniowy na 30 portalach
- tekst do ogłoszeń
- napisanie rymowanki dla psiaka
- podrasowanie go pod coś hardocorwego w stylu chow chow gładkowłosy
- amatorska obróbka fotek (kadrowanie, rameczka, black&white)
- event na FB
- możliwość wykonania amatorskich cegiełek wirtualnych bądź dyplomików do druku na aukcję/bazarek
- prosty plakacik adopcyjny[/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE]

Posted

Kochane!
Powiem tylko, że u Polci wszystko dobrze, nie denerwujcie się.
Obiecałam zdjęcia na dzisiaj, ale nawet ich... nie zrobiłam! :oops: Przepraszam, ale dzisiaj wiozłam Maszkę do nowego domu i czas mi po prostu się rozciągnął w nieskończoność z uwagi na warszawskie korki.

Pola wychodzi na dworek o własnych siłach, normalnie je a jak przyjechałam do domu powitała mnie radośnie, z daleka merdając ogonkiem nieśmiało.
Z daleka, bo ona się NIE PRZEPYCHA jak inne "gadziorki" do głaskania...:evil_lol: Czeka spokojnie na swoją kolejkę.
A teraz lecę do Maszki, bo mam zdjęcia i muszę zdać relację! ;)