Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ocelot, nie chodzi o to, że kojce będą przyjęte z pocałowaniem ręki, każde schronisko przyjmie kojce (:
Chodzi o to, czy Kierownictwo zdaje sobie sprawę z przenaczenia tych kojców i będzie w nich umieszczać staruszki, a nie np. traktować jako izolatki dla psów nowych, czy agresywnych.

Tam byłoby miejsce dla czterech-sześciu psów, prawda? Czy te, które pokazalaś, zgadzają się ze sobą?

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak zdaje sobie sprawę. Rozi ja mam sporo do powiedzenia w schronisku, więc osobiście dopilnowałabym żeby tam byly staruszki.
Większość z tych psów jest bardzo łagodnych. I na pewno fado, Sandra, Kaprys, Pręgacz, Morus zgadzają się ze wszystkimi. Biblios musi być osobno. ma siłę za trzy psy i nie darzy miłością psów, ludzi tak. Waluś może być z innymi psami, ale trzeba uważać, ma zapędy przywódcze.
Np. Morusa i Pręgacza z boksów ogólnych bym nie zabierała, radzą sobie i wierzę, że znajdą domy.

Posted

[quote name='rozi']I chyba już ostatnie pytanie do Ciebie - czy takie kojce są dobrym schronieniem na zimę dla starych psów?[/QUOTE]

Ciężko mi na to pytanie odpowiedzieć, ale są zadaszone, budy ocieplone, po dołożeniu słomy, koców, zrobieniu zasłonek myślę, że tak. Na pewno w zimę na ogólnych i na kwarantannie mają gorzej. Wiadomo najlepiej by im było zimą w szpitaliku - 13 stopni na wysokości głowy psa średniego. Ale wszystko zależy od tego ile w tym czasie jest szczeniaków i psów chorych. Tunia zajmuje jeden boks w szpitaliku bo nerki, Sandra dzieli z Puszkiem, bo nowotwór.

Posted

Czyli Fado, Waluś i Kaprys.

Jest jeszcze ponad tydzień. Popatrz na projekt dla Brodnicy, te pawilony są świetne, może Kierownictwo w Tomaszowie zdecydowałoby się takie wybudować?

Posted

[quote name='rozi']Czyli Fado, Waluś i Kaprys.

Jest jeszcze ponad tydzień. Popatrz na projekt dla Brodnicy, te pawilony są świetne, może Kierownictwo w Tomaszowie zdecydowałoby się takie wybudować?[/QUOTE]
Na to chyba za późno.
U nas jest wymagana zgoda budowlana na murowane kojce. Tu trzeba by dobrej woli urzędników, a na to nie mam wpływu:(

Posted

dzisiaj w nocy z TM odszedł Waluś...
Wczoraj dostał kroplówkę i leki na serduszko.
Najbardziejboli, że odszedł samotny.... w dzień ktoś by go głaskał...
jeszcze kilka dni temu biegł roześmiany do mnie do krat, jeszcze kilka dni temu zdominował Pluto.

Żegnaj starszy, porzucony psiaku... [']
[B]IMIĘ:[/B] [B]Waluś[/B]
[B]WIEK:[/B] 8 lat
[B]ROK URODZENIA:[/B] 2003
[B]ROZMIAR[/B] (S/M/L/XL):XL
[B]CHARAKTER:[/B] Pies w typie owczarka niemieckiego. Pies 8 letni. Pies, który nie bardzo ma szansę na dom. Bo kto przygarnie 8 letniego psa, skoro wokół jest tyle młodszych, pięknych psów. A jednak Waluś nie traci nadziei, gdy tylko ktoś się zbliża do boksu biegnie szybko, z nadzieją w mądrych, psich oczach i z niemym pytaniem: "A może Ty dasz mi upragniony dom?" Waluś spisze się idealnie w roli stróża Twojego podwórka. Podaruj mu na kilka ostatnich lat mały kącik w swym sercu i na podwórku
[B]BOKS NR: [/B]23
[B]Album Walusia na fb:[/B] [URL="http://www.facebook.com/media/set/?set=a.336375996382898.77934.203103946376771&type=3"]http://www.facebook.com/media/set/?s...6376771&type=3[/URL]
[URL="http://www.tomaszow-maz.eu/images_menus_big/2699/produkty/owczarek1 boks 7 kwarantanna_4608x3072.jpg"][IMG]http://www.tomaszow-maz.eu/images_menus_big/2699/produkty/owczarek1 boks 7 kwarantanna_4608x3072.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Termin minął.

Moja decyzja jest następująca:

[SIZE=5]Pomoc dostanie Schronisko w Brodnicy z przeznaczeniem na wybudowanie pięciu pawilonów dla staruszków pod warunkiem, że realizacja rozpocznie się natychmiast, a zakończy w ciągu trzech miesięcy. Jeśli ten warunek może być spełniony przeleję połowę obiecanej kwoty na podane konto i poprosimy o fotorelację z budowy pięciu pawilonów. Drugą część przeleję kiedy zobaczymy (w co nie wątpię) że wszystko przebiega według planu.
[/SIZE]
Mam jeszcze pytanie do Ani - czy jest w planie, lub czy w ogóle jest możliwe wygrodzenie terenu wokół pawilonów tak, żeby staruszki miały swój wybieg?

Posted

o matko!!!!!!! aż się popłakałam ze szczęścia!!!!!!!!!!!
ogromnie dziękuję!!!!!!!!!!!

Rozi- jak zostaną pobudowane kojce , to zobaczymy ile zostanie do wydzielenia, jeżeli będzie taka mozliwośc to nie widze problemu aby to zrobić. Planuję w piatek być w schronie, to wszystko z Kierownikiem obgadam, a zaraz spróbuje sie do niego dodzwonić, ale widziałam , że lata na motolotni;) więc może dopiero wieczorkiem mi się uda- ależ się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]:) [SIZE=3][FONT=arial]dziś o 7 rozmawiałam z Kierownikiem, który jeszcze nie może w to uwierzyć, materiały zamawiane będą jeszcze w tym tyg jeśli się uda, bo przez ten weekend długi wszystko utrudnione z komunikacją , bo dużo ludzi powyjeżdżało i sklepy pozamykane. W piątek będę to zobaczę co i jak ,został przyjęty pracownik na pół etatu, który ma sie zajmowac tylko tymi kojcami , mysle ze zostaną postawione jak najszybciej sie da.[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR]

Posted

Chcę jeszcze powiedzieć jedną rzecz.

Żeby dać - nie moje - pieniądze ja muszę być absolutnie przekonana, że zostaną spożytkowane zgodnie z ideą Skarbonki. Kierownictwo Schroniska musi tę ideę podjąć, włączyć się w projekt, starać się maksymalnie wykorzystać każdą złotówkę i dać też swój wysiłek i starania w fazie realizacji. Brodnica spełnia w stu procentach te wymagania, podobnie jak Kierownictwo z Białej dwa lata temu. W żaden sposób nie wpływają na przyznanie wsparcia ogólne warunki w Schronisku, choć z dwóch równych projektów wybrałabym miejsce biedniejsze.

Pozostaje mi życzyć dobrej pogody (:

Posted

Powodzenia w realizacji projektu .
Będę czekala na wieści z Brodnicy .
A inne schroniska także mają szansę bo przecież nadal zbieramy fundusze na ten cel .

Posted

Po weekendzie przyjadą pierwsze materiały- oczywiście będzie foto relacja;)
Dziś chodziliśmy i patrzyliśmy co i jak- z tym wybiegiem kombinowaliśmy na prawo i lewo,ale w końcu doszliśmy do wniosku, że nie będziemy oddzielac, bo zrobią się dwa małe wybiegi - psiaki na 100000% będą wypuszczane na ten wybieg co jest, tak jak i teraz wszystkie psy biegają po kolei .
Wymyślone zostały jednak dodatkowe udogodnienia w kojcach- specjalne okna , które w zimne dni poprzez słońce dogrzeją wnętrze, budy będą robione samemu i będą docieplane 10cm styropianem- nigdzie takich się nie kupi. Oczywiście wszystkie dodatkowe koszty pokrywa schronisko.
Wszystkie kojce będą podpisane i będzie informacja , ze to kojce dla wspaniałych staruszków.
Kierownik szczęśliwy bardzo:)

Rozi, kiedy można się spodziewać przelewu I tury pieniążków?

Posted

Pieniądze dotrą w poniedziałek, proszę o potwierdzenie namiarów do wpłaty:

Brodnickie Schronisko dla Zwierząt "Reksio"

87-300 Brodnica
ul. Ustronie 20B

[SIZE=1][COLOR=#ff0000]71 9484 1150 0000 1355 2000 0001[/COLOR][/SIZE]

Posted (edited)

pozwolę sobie potwierdzić namiar na schronisko :) - jeszcze co mi sie przypomniało -że te okna w kojcach mają być jak powiedział Kierownik ze specjalnej, porządnej i grubej szyby i potwierdzam że szczęśliwy jest bardzo :) - i Kierownik zapewniał że już od poniedziałku ruszają zakupy i że zrobi wszystko by zmieścić się w tych trzech miesiącach
co do staruszków które tam zamieszają :
BARKA - jest piękniejsza niż na fotach - po prostu jest niefotogeniczna :) - chodziła sobie na największym wybiegu - dreptała swoimi ścieżkami pośród kwitnących bzów, pięknych drzew, i kamarów :) ( biegała z Amo :) omijając dołek który świeżo Amo wykopał :) )
na zdjęciu wąchająca :) ale gdy biega to pięknie :) z głową wysoko uniesioną - tylko między krzaczkami ciężko było ją sfotografować
[IMG]http://img52.imageshack.us/img52/3188/barka.jpg[/IMG]

Edited by SARA.dierra
Posted

Przelew wykonany, proszę o potwierdzenie dotarcia wpłaty. Bez szczegółów, jeśli łaska, bo już raz ktoś wkleił skan z moimi danymi :D

Posted

Informuję, że dotarł na konto schroniska przelew darowizny w wysokości 5 tyś złotych na budowę kojców dla staruszków:)

A tu pierwsze zakupy- dzięki uprzejmości panu z wysypiska , nie trzeba było nosić ręcznie kostki , tylko wózkiem wwiózł na teren-zaoszczędzono dużo czasu, cdn.;)

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-BkMwNlwjaew/T6e_x9fkSDI/AAAAAAAAD94/1zbIaG5aOds/s640/kostka.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-zm3uRW-mqIE/T6e_8iMsLdI/AAAAAAAAD-A/c7qXQHiwazI/s640/kostkaa.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-GVe6f370aKA/T6fAEaliWmI/AAAAAAAAD-I/WuwGWhj4kAE/s640/kostka1.JPG[/IMG]