rozi Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Ocelot, nie chodzi o to, że kojce będą przyjęte z pocałowaniem ręki, każde schronisko przyjmie kojce (: Chodzi o to, czy Kierownictwo zdaje sobie sprawę z przenaczenia tych kojców i będzie w nich umieszczać staruszki, a nie np. traktować jako izolatki dla psów nowych, czy agresywnych. Tam byłoby miejsce dla czterech-sześciu psów, prawda? Czy te, które pokazalaś, zgadzają się ze sobą? Quote
ocelot Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 tak zdaje sobie sprawę. Rozi ja mam sporo do powiedzenia w schronisku, więc osobiście dopilnowałabym żeby tam byly staruszki. Większość z tych psów jest bardzo łagodnych. I na pewno fado, Sandra, Kaprys, Pręgacz, Morus zgadzają się ze wszystkimi. Biblios musi być osobno. ma siłę za trzy psy i nie darzy miłością psów, ludzi tak. Waluś może być z innymi psami, ale trzeba uważać, ma zapędy przywódcze. Np. Morusa i Pręgacza z boksów ogólnych bym nie zabierała, radzą sobie i wierzę, że znajdą domy. Quote
rozi Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 I chyba już ostatnie pytanie do Ciebie - czy takie kojce są dobrym schronieniem na zimę dla starych psów? Quote
ocelot Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 [quote name='rozi']I chyba już ostatnie pytanie do Ciebie - czy takie kojce są dobrym schronieniem na zimę dla starych psów?[/QUOTE] Ciężko mi na to pytanie odpowiedzieć, ale są zadaszone, budy ocieplone, po dołożeniu słomy, koców, zrobieniu zasłonek myślę, że tak. Na pewno w zimę na ogólnych i na kwarantannie mają gorzej. Wiadomo najlepiej by im było zimą w szpitaliku - 13 stopni na wysokości głowy psa średniego. Ale wszystko zależy od tego ile w tym czasie jest szczeniaków i psów chorych. Tunia zajmuje jeden boks w szpitaliku bo nerki, Sandra dzieli z Puszkiem, bo nowotwór. Quote
rozi Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Reasumując - w nowych boksach zamieszkałyby Fado, Waluś, Misiek i Kaprys. Dziękuję za wszystkie wyjaśnienia (: Quote
ocelot Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Miskowi, Bibliosowi chciałabym w przyszlości zbudować większy boks. On ma masę energii. Na razie na ten cel mam 400 zł:):):) Quote
rozi Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Czyli Fado, Waluś i Kaprys. Jest jeszcze ponad tydzień. Popatrz na projekt dla Brodnicy, te pawilony są świetne, może Kierownictwo w Tomaszowie zdecydowałoby się takie wybudować? Quote
ocelot Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 [quote name='rozi']Czyli Fado, Waluś i Kaprys. Jest jeszcze ponad tydzień. Popatrz na projekt dla Brodnicy, te pawilony są świetne, może Kierownictwo w Tomaszowie zdecydowałoby się takie wybudować?[/QUOTE] Na to chyba za późno. U nas jest wymagana zgoda budowlana na murowane kojce. Tu trzeba by dobrej woli urzędników, a na to nie mam wpływu:( Quote
ocelot Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 dzisiaj w nocy z TM odszedł Waluś... Wczoraj dostał kroplówkę i leki na serduszko. Najbardziejboli, że odszedł samotny.... w dzień ktoś by go głaskał... jeszcze kilka dni temu biegł roześmiany do mnie do krat, jeszcze kilka dni temu zdominował Pluto. Żegnaj starszy, porzucony psiaku... ['] [B]IMIĘ:[/B] [B]Waluś[/B] [B]WIEK:[/B] 8 lat [B]ROK URODZENIA:[/B] 2003 [B]ROZMIAR[/B] (S/M/L/XL):XL [B]CHARAKTER:[/B] Pies w typie owczarka niemieckiego. Pies 8 letni. Pies, który nie bardzo ma szansę na dom. Bo kto przygarnie 8 letniego psa, skoro wokół jest tyle młodszych, pięknych psów. A jednak Waluś nie traci nadziei, gdy tylko ktoś się zbliża do boksu biegnie szybko, z nadzieją w mądrych, psich oczach i z niemym pytaniem: "A może Ty dasz mi upragniony dom?" Waluś spisze się idealnie w roli stróża Twojego podwórka. Podaruj mu na kilka ostatnich lat mały kącik w swym sercu i na podwórku [B]BOKS NR: [/B]23 [B]Album Walusia na fb:[/B] [URL="http://www.facebook.com/media/set/?set=a.336375996382898.77934.203103946376771&type=3"]http://www.facebook.com/media/set/?s...6376771&type=3[/URL] [URL="http://www.tomaszow-maz.eu/images_menus_big/2699/produkty/owczarek1 boks 7 kwarantanna_4608x3072.jpg"][IMG]http://www.tomaszow-maz.eu/images_menus_big/2699/produkty/owczarek1 boks 7 kwarantanna_4608x3072.jpg[/IMG][/URL] Quote
rozi Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Termin minął. Moja decyzja jest następująca: [SIZE=5]Pomoc dostanie Schronisko w Brodnicy z przeznaczeniem na wybudowanie pięciu pawilonów dla staruszków pod warunkiem, że realizacja rozpocznie się natychmiast, a zakończy w ciągu trzech miesięcy. Jeśli ten warunek może być spełniony przeleję połowę obiecanej kwoty na podane konto i poprosimy o fotorelację z budowy pięciu pawilonów. Drugą część przeleję kiedy zobaczymy (w co nie wątpię) że wszystko przebiega według planu. [/SIZE] Mam jeszcze pytanie do Ani - czy jest w planie, lub czy w ogóle jest możliwe wygrodzenie terenu wokół pawilonów tak, żeby staruszki miały swój wybieg? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 o matko!!!!!!! aż się popłakałam ze szczęścia!!!!!!!!!!! ogromnie dziękuję!!!!!!!!!!! Rozi- jak zostaną pobudowane kojce , to zobaczymy ile zostanie do wydzielenia, jeżeli będzie taka mozliwośc to nie widze problemu aby to zrobić. Planuję w piatek być w schronie, to wszystko z Kierownikiem obgadam, a zaraz spróbuje sie do niego dodzwonić, ale widziałam , że lata na motolotni;) więc może dopiero wieczorkiem mi się uda- ależ się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
SARA.dierra Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 :crazyeye:na motolotni ? :crazyeye: kierownik ? :crazyeye: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 haha, no lata od dawna, sama nawet raz z nim leciałam;) niedaleko mnie maja lotnisko, to mi często na domem lata jutro do niego zadzwonie, bo nie odbiera jednak;) Quote
chita Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 ogromnie sie ciesze bo sama psiaka z Brodnicy:loveu: gratuluje Kochani! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 [COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]:) [SIZE=3][FONT=arial]dziś o 7 rozmawiałam z Kierownikiem, który jeszcze nie może w to uwierzyć, materiały zamawiane będą jeszcze w tym tyg jeśli się uda, bo przez ten weekend długi wszystko utrudnione z komunikacją , bo dużo ludzi powyjeżdżało i sklepy pozamykane. W piątek będę to zobaczę co i jak ,został przyjęty pracownik na pół etatu, który ma sie zajmowac tylko tymi kojcami , mysle ze zostaną postawione jak najszybciej sie da.[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR] Quote
rozi Posted May 2, 2012 Author Posted May 2, 2012 Chcę jeszcze powiedzieć jedną rzecz. Żeby dać - nie moje - pieniądze ja muszę być absolutnie przekonana, że zostaną spożytkowane zgodnie z ideą Skarbonki. Kierownictwo Schroniska musi tę ideę podjąć, włączyć się w projekt, starać się maksymalnie wykorzystać każdą złotówkę i dać też swój wysiłek i starania w fazie realizacji. Brodnica spełnia w stu procentach te wymagania, podobnie jak Kierownictwo z Białej dwa lata temu. W żaden sposób nie wpływają na przyznanie wsparcia ogólne warunki w Schronisku, choć z dwóch równych projektów wybrałabym miejsce biedniejsze. Pozostaje mi życzyć dobrej pogody (: Quote
jaanka Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Powodzenia w realizacji projektu . Będę czekala na wieści z Brodnicy . A inne schroniska także mają szansę bo przecież nadal zbieramy fundusze na ten cel . Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Po weekendzie przyjadą pierwsze materiały- oczywiście będzie foto relacja;) Dziś chodziliśmy i patrzyliśmy co i jak- z tym wybiegiem kombinowaliśmy na prawo i lewo,ale w końcu doszliśmy do wniosku, że nie będziemy oddzielac, bo zrobią się dwa małe wybiegi - psiaki na 100000% będą wypuszczane na ten wybieg co jest, tak jak i teraz wszystkie psy biegają po kolei . Wymyślone zostały jednak dodatkowe udogodnienia w kojcach- specjalne okna , które w zimne dni poprzez słońce dogrzeją wnętrze, budy będą robione samemu i będą docieplane 10cm styropianem- nigdzie takich się nie kupi. Oczywiście wszystkie dodatkowe koszty pokrywa schronisko. Wszystkie kojce będą podpisane i będzie informacja , ze to kojce dla wspaniałych staruszków. Kierownik szczęśliwy bardzo:) Rozi, kiedy można się spodziewać przelewu I tury pieniążków? Quote
rozi Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 Pieniądze dotrą w poniedziałek, proszę o potwierdzenie namiarów do wpłaty: Brodnickie Schronisko dla Zwierząt "Reksio" 87-300 Brodnica ul. Ustronie 20B [SIZE=1][COLOR=#ff0000]71 9484 1150 0000 1355 2000 0001[/COLOR][/SIZE] Quote
SARA.dierra Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 (edited) pozwolę sobie potwierdzić namiar na schronisko :) - jeszcze co mi sie przypomniało -że te okna w kojcach mają być jak powiedział Kierownik ze specjalnej, porządnej i grubej szyby i potwierdzam że szczęśliwy jest bardzo :) - i Kierownik zapewniał że już od poniedziałku ruszają zakupy i że zrobi wszystko by zmieścić się w tych trzech miesiącach co do staruszków które tam zamieszają : BARKA - jest piękniejsza niż na fotach - po prostu jest niefotogeniczna :) - chodziła sobie na największym wybiegu - dreptała swoimi ścieżkami pośród kwitnących bzów, pięknych drzew, i kamarów :) ( biegała z Amo :) omijając dołek który świeżo Amo wykopał :) ) na zdjęciu wąchająca :) ale gdy biega to pięknie :) z głową wysoko uniesioną - tylko między krzaczkami ciężko było ją sfotografować [IMG]http://img52.imageshack.us/img52/3188/barka.jpg[/IMG] Edited May 5, 2012 by SARA.dierra Quote
rozi Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 Przelew wykonany, proszę o potwierdzenie dotarcia wpłaty. Bez szczegółów, jeśli łaska, bo już raz ktoś wkleił skan z moimi danymi :D Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Informuję, że dotarł na konto schroniska przelew darowizny w wysokości 5 tyś złotych na budowę kojców dla staruszków:) A tu pierwsze zakupy- dzięki uprzejmości panu z wysypiska , nie trzeba było nosić ręcznie kostki , tylko wózkiem wwiózł na teren-zaoszczędzono dużo czasu, cdn.;) [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-BkMwNlwjaew/T6e_x9fkSDI/AAAAAAAAD94/1zbIaG5aOds/s640/kostka.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-zm3uRW-mqIE/T6e_8iMsLdI/AAAAAAAAD-A/c7qXQHiwazI/s640/kostkaa.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-GVe6f370aKA/T6fAEaliWmI/AAAAAAAAD-I/WuwGWhj4kAE/s640/kostka1.JPG[/IMG] Quote
Recommended Posts