Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

keakea napisał(a):
Hej, imienniku, co tam u Ciebie? Tak nam przykro z Dużymi, że nie masz domku :-(:-(:-(

Też chciałabym wiedzieć :) Czy Rulon był z kimś na spacerze w czwartek i sobotę?

Posted

soboz4 napisał(a):
Był z Kamilą, ale od czwartku wraca do Ciebie, nie bardzo się spasowali, Kamila woli psy rozrabiaki, a Rulon jest dla niej zbyt grzeczny i zbyt spokojny!

No to bardzo się cieszę, że nie musiał siedzieć cały tydzień w boksie :) I już czekam na czwartek :)

Posted

A co u naszego jamniorka?

Otóż zaliczył dzisiaj dość długi spacerek z Cypisem :) Skończyły się mrozy, więc mogliśmy w końcu pochodzić po okolicy. Spacer z takim psem w ogóle nie męczy - bardzo ładnie chodzi na smyczy, zatrzymuje się razem z opiekunem. Nie lubi tylko, gdy za długo każe mu się stać w jednym miejscu. Po pewnym czasie zaczyna szczekać "chodźmy dalej, nudzi mi się" ;)

Po spacerze z Cypisem wróciliśmy na teran schroniska. Na chwilę weszliśmy do budynku, ale Rulonowi dość szybko się tam znudziło - w końcu nic ciekawego się nie dzieje ;) Więc większość czasu i tak spędziliśmy na zewnątrz. Co z tego, że mokro i błotniście - psiakom chyba to nie przeszkadza

W ogóle muszę stwierdzić, że Rulon jest humorzasty :roll: Przez pierwszą godzinę spaceru dogadywał się z prawie każdym psem. Z większością grzecznie się przywitał, a potem już nie zwracał na nie uwagi. A w pewnym momencie nastrój mu się zmienił i prawie każdego psa traktował jak wroga. Jak tylko któryś się zbliżył (niezależnie od wieku, płci, rozmiaru) Rulon zaraz pokazywał zęby i atakował. Wygląda nie to, że nie może być tak pięknie, żeby cały czas był grzeczny ;)

A teraz kilka zdjęć

Rulon w całej okazałości

Biegniemy! Jak fajnie jest poczuć wiatr w uszach :

Dasz parówkę?

Skradam się do ciebie...

Przytul mnie i obroń przed tym złym światem...

Posted

Byłam bardzo mile zaskoczona jak Rulon dziś sam w korytarzu przywitał się ze mną, to słodziak, dlaczego nikt się nim nie interesuje!

Nawet tak jakoś odmłodniał, dziś wyglądał ślicznie, boczki gładkie, mordka radosna i na spacerek w takiej temperaturze chciał iść.

Posted

szkoda, że nie można...

Rulon z uszami jak owczarek!

i to nie jest fotomontaż, ale radosny Rulon

Rulon marzy o deszczu z parówek...

Rulon chce mizianek!

Rulon to nie staruszek, to skaczący młodziak!

No i co! Dasz mi dom????