Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Długo by opowiadać...

Jedno wiem na pewno - uratowałam jej życie podejmując decyzję o "adopcji"..

Wzięłam ją od razu do weterynarza - diagnoza: wysoka ciąża i przepuklina.. jelito zapętlone w przepuklinie.. wstępnie umawialiśmy się na zabieg na jutro.. ale sunia zaczęła rodzić.. Pani doktor podjęła decyzję natychmiastową, ściągnęła drugiego lekarza i operowali.. Okazało się, że w przepuklinie był róg macicy.. Nie urodziłaby sama.. Konałaby w mękach..
Dodatkowo wątroba jest zażółcona..

Szczeniaczki były 3... Duże.. Ich tatuś musiał być spory..

A sunia? Taka maleńka, drobniutka jamnisia... Strasznie wychudzona.. Kręgosłup i żebra na wierzchu...

Dlaczego szukam jej domu?

Jestem inspektorem.. Brakuje nam tutaj domów tymczasowych, bierzemy wszystkie biedy do siebie...
Może niedługo znajdziemy kolejną "Tosię" i nie będziemy mieli gdzie ją umieścić...

Dlatego - choć już się w niej zakochałam - szukam jej nowego domu.. Żeby mieć miejsce dla innych...

Proszę również o pomoc - zabieg kosztował 250 zł... Dojdą jeszcze koszty antybiotyków, dodatkowych badań...

Jeśli ktoś mógłby wspomóc, choćby symboliczną złotówką, będę ogromnie wdzięczna..

Nr konta:

86 1020 4955 0000 7602 0155 9855 PKO BP

OTOZ Animals
ul. Świętojańska 41/16
81-391 Gdynia

z dopiskiem: darowizna+Tosia

Uploaded with ImageShack.us

Edited by _Aga_
  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia cały czas śpi..... Leży cichutko, wogóle jej nie widać i nie słychać.. Cudna jest....

A w azylu czekają kolejne biedy........

Mam nadzieję, że Tosia szybko znajdzie dom.......

Posted

Mam nadzieję, nie dziękuję ;)

Wiesz, ja bym ją chętnie zostawiła...

Ale już myślę o tych biedakach, które tam teraz marzną w budach, nie ocieplonych, bez słomy, bez "zasłonek" na wejściu.... :(
Zaraz będzie kolejna taka bieda do odebrania..........

Posted

Aguniu, Tosia rzeczywiście jamnisiowa....
Ale myślę, że trzeba Ją nieco podkurować i wychuchać, zanim damy Ją na SOS dla jamników, bo teraz chyba zdecydowanie za wcześnie....
A jakie jest Twoje zdanie?
Boże, jak patrzę na resztę tych bied.....

Posted

Tosia jest śliczna. Straszny z niej chudzielec. Troszkę podtuczyć ją trzeba :)

Na zdjęciach widzę, że pieski mają ładne budy, tylko szkoda, że nie są ocieplane no i przydałyby się zasłonki lub drzwiczki.

Posted

Penny napisał(a):
Tosia jest śliczna. Straszny z niej chudzielec. Troszkę podtuczyć ją trzeba :)

Na zdjęciach widzę, że pieski mają ładne budy, tylko szkoda, że nie są ocieplane no i przydałyby się zasłonki lub drzwiczki.

Witamy ciocię Penny:):):)

Posted

Myślę, że wrzucić można, niech się domek "szuka" :)

Zanim się znajdzie to zapewne troszkę minie, do tego czasu ją podkurujemy ;)

Ja bym ją najchętniej już wydała, żeby się za bardzo w niej nie zakochiwać ;) Ale tylko do dobrego domku!

Jak pomyślę, ile tych bied tam jeszcze czeka...

Posted

Sarunia-Niunia napisał(a):
Witamy ciocię Penny:):):)

Witam serdecznie :)

Niestety na razie nie mogę dać pieniążków bo sama mam tymczasa (kota :)), ale będę małej kibicować. Dobrze, że jest bezpieczna.

Posted

Tosia chyba próbuje zniknąć, żeby tylko nie przeszkadzać..

Cały czas leży w kołderce... Będę jej musiała wymienić, bo podsikuje po kroplówce.. Nie wstaje wogóle, tylko zmienia pozycję w transporterku, bo tam się ulokowała...

Posted

Wiecie, nie mogę przestać myśleć o innych psiakach... Dosypało dziś śniegu... Ech.....

Wiem, że się powtarzam... Ale to w kółko w mojej głowie.. jak film się przewija.......... i zimno mi cały czas.........

Posted

Sunia spała pięknie całą noc, rano dostała jeść, zjadła pięknie, napiła się ciepłej wody :)
Zaraz jedziemy na zastrzyk do weterynarza..

Dosypało u nas śniegu... :(

Posted

_Aga_ napisał(a):
Sunia spała pięknie całą noc, rano dostała jeść, zjadła pięknie, napiła się ciepłej wody :)
Zaraz jedziemy na zastrzyk do weterynarza..

Dosypało u nas śniegu... :(

Dobrze, że spała spokojnie i to, że je też dobrze rokuje.... Wszystko się ułoży!!!!
Tak, śniegu znowu dosypało... zaraz łopata i.... do roboty....