Jump to content
Dogomania

Warszawa-Paluch: GRYZONIE, schronisko nie przyjmuje już króliczków i fretek!

Recommended Posts

Posted

Na zabiegach u królików się nie znam, sukę sterylizuję za koszt jednego wora karmy ;)

Tak się spodziewałam, że adopcja szczurka z któregoś forum, skoro była dwa dni po tym, jak SPS się o zwierzaku dowiedział. Ja ja lekko głaskałam i nie wydawała się agresywna. Wydawała się zaspana :)

Zerduszko, rozmawiałam z szefową SPK o paluchowych króliczkach, wysłałam do nich parę maili, ale oni tam mają total dezorganizację :shake: Więc promuję je sama. Od przedwczoraj miałam dwa pytania o ucholce :p

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To co się w tym SPK dzieje, że nawet królików na stronę nie dają :razz:
[quote name='APSA'] Od przedwczoraj miałam dwa pytania o ucholce :p[/quote]
Brawo!!
Jutro edytuję moje ogłoszenia, dziś nie dałam rady, bo mi komp siadł i musiałam go postawić na nowo.

Posted

Co tam mają?
Brak organizacji...
Pytania jeszcze nie znaczą, że będą adopcje, ale z króliczkami powinno łatwo pójść.

Mam nadzieję, że przed końcem czerwca zostanie adoptowany ten 39/07,
bo inaczej może mi się znów pomnożyć zwierzyniec :oops:

Posted

Żeby nie było za dobrze:
[IMG]http://paluch.org.pl/foto/000801068_mini.jpg[/IMG][FONT=verdana][SIZE=1][B]

ID[/B]: 0016/08
[B]Gatunek[/B]: KRÓLIK [ MIESZANIEC ] [ samica ]
[B]Masc[/B]: beżowy
[B]Skad[/B]: z Ul. Inzynierska/ Ratuszowa[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='zerduszko']To zależy gdzie ciachasz, bo duża część ceny to prowizja. Poza tym zabieg jest tańszy niż u psów. U mnie 50 za samca, za samice drożej. Nie uważam żeby było to jakoś strasznie drogo.[/quote]Mnie za ciachnięcie królicy zaproponowano 260 zł :mad:, tam gdzie sie na tym najlepiej znają....

Posted

APSA, ja to Ci zazdroszczę, masz je pod ręką, ja to bym wzięła kilka, nie ma nic piękniejszego niż stado brykających króli :loveu:

[quote name='Poświata']Mnie za ciachnięcie królicy zaproponowano 260 zł :mad:, tam gdzie sie na tym najlepiej znają....[/quote]
Za renomę trzeba płacić, ale czy warto. Toż to rozbój ;)

Posted

W tygodniu poszła do adopcji ta królica:
[URL="http://s68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/?action=view&current=IMG_4143.jpg"][IMG]http://s68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/th_IMG_4143.jpg[/IMG][/URL]

A dziś razem dwa króle:
[SIZE=+1][B][IMG]http://www.paluch.org.pl/foto/000801007_mini.jpg[/IMG] [/B][/SIZE][SIZE=+1][B][IMG]http://paluch.org.pl/foto/010800463_mini.jpg[/IMG][/B][/SIZE]

królica 16/08 nie przeżyła drugiej doby, trafiła do schroniska ciężko chora.

O śwince więcej napiszę na wątku warszawskoświnkowym.
Świnka też była mocno zaniedbana, ale powinno być dobrze.

Posted

Z reklamowaniem królików jest o tyle problem że do schroniska mogą po nie pojechać terraryści i nikt z Palucha tego nie sprawdzi, dlatego na stronie SPK były kiedyś zdjęcia królików z Palucha ale nie było napisane w jakim schronisku przebywają, informacje były podawane dopiero po wnikliwej analizie chętnego :)

Posted

Na Paluchu może nie ma wnikliwej analizy, ale jednak dość dokładnie przepytuje się chętnego, w jakie warunki zwierzę ma trafić.
A paluchowe 'miniaturki' są chyba trochę za duże jak na karmę - często ważą po 2-3 kilo, a typowa karma - szczury i świnki - to jest pół kilo do kilograma.

Posted

No tak, to zbyt oczywiste, żeby o tym pisać :lol:
Choć dawanie namiarów na siebie w pierwszej kolejności z czego innego wynika ;)

Z drugiej strony ja mam na pewno niższe wymagania niż SKP.
Nie wymagam podawania mi zarobków, metrażu domu ani liczby członków rodziny męża :diabloti:

Posted

[quote name='APSA']Z drugiej strony ja mam na pewno niższe wymagania niż SKP.
Nie wymagam podawania mi zarobków, metrażu domu ani liczby członków rodziny męża :diabloti:[/quote]
:-o :evil_lol:

Posted

[quote name='APSA']Z drugiej strony ja mam na pewno niższe wymagania niż SKP.
Nie wymagam podawania mi zarobków, metrażu domu ani liczby członków rodziny męża :diabloti:[/quote]
I czy się jest wege ;)

Posted

[quote name='APSA']Na Paluchu może nie ma wnikliwej analizy, ale jednak dość dokładnie przepytuje się chętnego, w jakie warunki zwierzę ma trafić.
A paluchowe 'miniaturki' są chyba trochę za duże jak na karmę - często ważą po 2-3 kilo, a typowa karma - szczury i świnki - to jest pół kilo do kilograma.[/quote]

Widzialam kiedys adopcje krolika na Paluchu, dzieciak ze starsza siostra przyjechal po psa, przy okazji zobaczyli ze sa kroliki wiec stwierdzili ze tez wezma , nie mieli w czym go zabrac wiec wiezli go autobusem w rekawie kurtki i nie bylo problemow z adopcja mimo ze wszyscy widzieli ze nie maja nawet pudelka na niego. Zastanawiam sie czy krolik przezyl wogóle podroz.

A co do wezy to mam znajomego ktory karmi swojego weza kurami i krolikami hodowlanymi.

No i wybaczcie ale temat "kroliki do adopcji na Paluchu" to dla nie ktorych haslo darmowa karma na Paluchu i nikt tu nikogo nie musi pytac, wszyscy wiedza gdzie jest Paluch i nie musza sie anonsowac przed wiazyta u APSy.

Nie chce zebyscie pomyslaly ze sie czepiam ,ale to tylko taka rada, szczegolnie jesli chcialybyscie informacje umieszac gdzies szerzej np na allegro.

Posted

[quote name='Astaroth']Widzialam kiedys adopcje krolika na Paluchu, dzieciak ze starsza siostra przyjechal po psa, przy okazji zobaczyli ze sa kroliki wiec stwierdzili ze tez wezma [...] [/quote]
To nie była jego siostra, a przynajmniej nie mieszkali razem. W biurze pytali, i to dość ofensywnie, dlaczego oni chcą i psa, i królika. Do jednego domu by nie dali.
A to, że ktoś ma wygląd ABSa nie jest jeszcze przeciwwskazaniem do adopcji.

[quote]No i wybaczcie ale temat "kroliki do adopcji na Paluchu" to dla nie ktorych haslo darmowa karma na Paluchu i nikt tu nikogo nie musi pytac, wszyscy wiedza gdzie jest Paluch i nie musza sie anonsowac przed wiazyta u APSy.

Nie chce zebyscie pomyslaly ze sie czepiam ,ale to tylko taka rada, szczegolnie jesli chcialybyscie informacje umieszac gdzies szerzej np na allegro.[/quote]Prawie nigdzie nie piszę, gdzie są te króliki, a już na pewno nie na serwisach ogólnoogłoszeniowych, gdzie je wystawiam.
Przy psach zresztą też nie informuję w ogłoszeniach, że chodzi o Paluch.

Posted

A propos. Właśnie dzwoniła kobieta i dopytywała "no ale gdzie można te króliczki obejrzeć, bo w ogłoszeniu nie ma" :lol:

Może uda się wydać Pusię (na stronie Puszek), która tam najdłużej siedzi - z bardzo miłą panią mailowałam :)

Posted

Niestety 100% pewności nic nie da.

Kolejny:
[IMG]http://paluch.org.pl/foto/000801125_mini.jpg[/IMG][FONT=verdana][SIZE=1][B]
ID[/B]: 0018/08/E
[B]Gatunek[/B]: KRÓLIK [ MIESZANIEC ] [ samiec ]
[B]Masc[/B]: czarno - biała
[B]Skad[/B]: SM z Szolc - Rogozińskiego[/SIZE][/FONT]
Z mojej okolicy...

Posted

Zerduszko, jak będziesz chciała wszystkie, to Ci żadnego nie dadzą, bo jak hurtowo, to już na pewno dla węża :lol:

[COLOR=White].[/COLOR]

Posted

Jeden król poszedł dziś do adopcji, ale nie było mnie przy tym, słyszałam z drugiej ręki, że jakiś puchaty ('druga ręka' myślała najpierw, że to kot perski, tylko się uszy nie zgadzały :lol:)

Teraz przez 3 weekendy mnie nie będzie, więc raczej nie będę miała bieżących informacji.

Posted

[quote name='APSA']Niestety 100% pewności nic nie da.

Kolejny:
[IMG]http://paluch.org.pl/foto/000801125_mini.jpg[/IMG]
[B][SIZE=1][FONT=verdana]ID[/FONT][/SIZE][/B][SIZE=1][FONT=verdana]: 0018/08/E[/FONT][/SIZE]
[SIZE=1][FONT=verdana][B]Gatunek[/B]: KRÓLIK [ MIESZANIEC ] [ samiec ][/FONT][/SIZE]
[SIZE=1][FONT=verdana][B]Masc[/B]: czarno - biała[/FONT][/SIZE]
[SIZE=1][FONT=verdana][B]Skad[/B]: SM z Szolc - Rogozińskiego[/FONT][/SIZE]
Z mojej okolicy...[/quote]Jejciu jak moja Kubusia, tylko krótkowłosa.
[SIZE=4]Ludzie bierzcie króle, to naprawdę fajne stworzonka !!!!!![/SIZE]