APSA Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Na zabiegach u królików się nie znam, sukę sterylizuję za koszt jednego wora karmy ;) Tak się spodziewałam, że adopcja szczurka z któregoś forum, skoro była dwa dni po tym, jak SPS się o zwierzaku dowiedział. Ja ja lekko głaskałam i nie wydawała się agresywna. Wydawała się zaspana :) Zerduszko, rozmawiałam z szefową SPK o paluchowych króliczkach, wysłałam do nich parę maili, ale oni tam mają total dezorganizację :shake: Więc promuję je sama. Od przedwczoraj miałam dwa pytania o ucholce :p Quote
zerduszko Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 To co się w tym SPK dzieje, że nawet królików na stronę nie dają :razz: [quote name='APSA'] Od przedwczoraj miałam dwa pytania o ucholce :p[/quote] Brawo!! Jutro edytuję moje ogłoszenia, dziś nie dałam rady, bo mi komp siadł i musiałam go postawić na nowo. Quote
APSA Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Co tam mają? Brak organizacji... Pytania jeszcze nie znaczą, że będą adopcje, ale z króliczkami powinno łatwo pójść. Mam nadzieję, że przed końcem czerwca zostanie adoptowany ten 39/07, bo inaczej może mi się znów pomnożyć zwierzyniec :oops: Quote
APSA Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 Żeby nie było za dobrze: [IMG]http://paluch.org.pl/foto/000801068_mini.jpg[/IMG][FONT=verdana][SIZE=1][B] ID[/B]: 0016/08 [B]Gatunek[/B]: KRÓLIK [ MIESZANIEC ] [ samica ] [B]Masc[/B]: beżowy [B]Skad[/B]: z Ul. Inzynierska/ Ratuszowa[/SIZE][/FONT] Quote
Poświata Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='zerduszko']To zależy gdzie ciachasz, bo duża część ceny to prowizja. Poza tym zabieg jest tańszy niż u psów. U mnie 50 za samca, za samice drożej. Nie uważam żeby było to jakoś strasznie drogo.[/quote]Mnie za ciachnięcie królicy zaproponowano 260 zł :mad:, tam gdzie sie na tym najlepiej znają.... Quote
APSA Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 SPK raczył odpisać! Przekazano mojego maila pośredniczce w Warszawie. Quote
zerduszko Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 APSA, ja to Ci zazdroszczę, masz je pod ręką, ja to bym wzięła kilka, nie ma nic piękniejszego niż stado brykających króli :loveu: [quote name='Poświata']Mnie za ciachnięcie królicy zaproponowano 260 zł :mad:, tam gdzie sie na tym najlepiej znają....[/quote] Za renomę trzeba płacić, ale czy warto. Toż to rozbój ;) Quote
APSA Posted June 1, 2008 Author Posted June 1, 2008 W tygodniu poszła do adopcji ta królica: [URL="http://s68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/?action=view¤t=IMG_4143.jpg"][IMG]http://s68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/th_IMG_4143.jpg[/IMG][/URL] A dziś razem dwa króle: [SIZE=+1][B][IMG]http://www.paluch.org.pl/foto/000801007_mini.jpg[/IMG] [/B][/SIZE][SIZE=+1][B][IMG]http://paluch.org.pl/foto/010800463_mini.jpg[/IMG][/B][/SIZE] królica 16/08 nie przeżyła drugiej doby, trafiła do schroniska ciężko chora. O śwince więcej napiszę na wątku warszawskoświnkowym. Świnka też była mocno zaniedbana, ale powinno być dobrze. Quote
Astaroth Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Z reklamowaniem królików jest o tyle problem że do schroniska mogą po nie pojechać terraryści i nikt z Palucha tego nie sprawdzi, dlatego na stronie SPK były kiedyś zdjęcia królików z Palucha ale nie było napisane w jakim schronisku przebywają, informacje były podawane dopiero po wnikliwej analizie chętnego :) Quote
APSA Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 Na Paluchu może nie ma wnikliwej analizy, ale jednak dość dokładnie przepytuje się chętnego, w jakie warunki zwierzę ma trafić. A paluchowe 'miniaturki' są chyba trochę za duże jak na karmę - często ważą po 2-3 kilo, a typowa karma - szczury i świnki - to jest pół kilo do kilograma. Quote
morisowa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 no i jak Apsa ogłasza zwierzaki, to daje kontakt na siebie, a nie na schronisko; dopiero po wstępnym przepytaniu odsyła na paluch, prawda? Quote
APSA Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 No tak, to zbyt oczywiste, żeby o tym pisać :lol: Choć dawanie namiarów na siebie w pierwszej kolejności z czego innego wynika ;) Z drugiej strony ja mam na pewno niższe wymagania niż SKP. Nie wymagam podawania mi zarobków, metrażu domu ani liczby członków rodziny męża :diabloti: Quote
morisowa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='APSA']Z drugiej strony ja mam na pewno niższe wymagania niż SKP. Nie wymagam podawania mi zarobków, metrażu domu ani liczby członków rodziny męża :diabloti:[/quote] :-o :evil_lol: Quote
APSA Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Właśnie dostałam pytanie, czy do adopcji królika potrzeba zaświadczenia o zatrudnieniu :-o [COLOR=White].[/COLOR] Quote
zerduszko Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 [quote name='APSA']Z drugiej strony ja mam na pewno niższe wymagania niż SKP. Nie wymagam podawania mi zarobków, metrażu domu ani liczby członków rodziny męża :diabloti:[/quote] I czy się jest wege ;) Quote
Astaroth Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 [quote name='APSA']Na Paluchu może nie ma wnikliwej analizy, ale jednak dość dokładnie przepytuje się chętnego, w jakie warunki zwierzę ma trafić. A paluchowe 'miniaturki' są chyba trochę za duże jak na karmę - często ważą po 2-3 kilo, a typowa karma - szczury i świnki - to jest pół kilo do kilograma.[/quote] Widzialam kiedys adopcje krolika na Paluchu, dzieciak ze starsza siostra przyjechal po psa, przy okazji zobaczyli ze sa kroliki wiec stwierdzili ze tez wezma , nie mieli w czym go zabrac wiec wiezli go autobusem w rekawie kurtki i nie bylo problemow z adopcja mimo ze wszyscy widzieli ze nie maja nawet pudelka na niego. Zastanawiam sie czy krolik przezyl wogóle podroz. A co do wezy to mam znajomego ktory karmi swojego weza kurami i krolikami hodowlanymi. No i wybaczcie ale temat "kroliki do adopcji na Paluchu" to dla nie ktorych haslo darmowa karma na Paluchu i nikt tu nikogo nie musi pytac, wszyscy wiedza gdzie jest Paluch i nie musza sie anonsowac przed wiazyta u APSy. Nie chce zebyscie pomyslaly ze sie czepiam ,ale to tylko taka rada, szczegolnie jesli chcialybyscie informacje umieszac gdzies szerzej np na allegro. Quote
APSA Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 [quote name='Astaroth']Widzialam kiedys adopcje krolika na Paluchu, dzieciak ze starsza siostra przyjechal po psa, przy okazji zobaczyli ze sa kroliki wiec stwierdzili ze tez wezma [...] [/quote] To nie była jego siostra, a przynajmniej nie mieszkali razem. W biurze pytali, i to dość ofensywnie, dlaczego oni chcą i psa, i królika. Do jednego domu by nie dali. A to, że ktoś ma wygląd ABSa nie jest jeszcze przeciwwskazaniem do adopcji. [quote]No i wybaczcie ale temat "kroliki do adopcji na Paluchu" to dla nie ktorych haslo darmowa karma na Paluchu i nikt tu nikogo nie musi pytac, wszyscy wiedza gdzie jest Paluch i nie musza sie anonsowac przed wiazyta u APSy. Nie chce zebyscie pomyslaly ze sie czepiam ,ale to tylko taka rada, szczegolnie jesli chcialybyscie informacje umieszac gdzies szerzej np na allegro.[/quote]Prawie nigdzie nie piszę, gdzie są te króliki, a już na pewno nie na serwisach ogólnoogłoszeniowych, gdzie je wystawiam. Przy psach zresztą też nie informuję w ogłoszeniach, że chodzi o Paluch. Quote
APSA Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 A propos. Właśnie dzwoniła kobieta i dopytywała "no ale gdzie można te króliczki obejrzeć, bo w ogłoszeniu nie ma" :lol: Może uda się wydać Pusię (na stronie Puszek), która tam najdłużej siedzi - z bardzo miłą panią mailowałam :) Quote
morisowa Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 :) a jeśli ktoś ma złe zamiary, to nie musi szukać ogłoszeń, tylko może sam z siebie pojechać do schroniska :roll: Quote
APSA Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 Niestety 100% pewności nic nie da. Kolejny: [IMG]http://paluch.org.pl/foto/000801125_mini.jpg[/IMG][FONT=verdana][SIZE=1][B] ID[/B]: 0018/08/E [B]Gatunek[/B]: KRÓLIK [ MIESZANIEC ] [ samiec ] [B]Masc[/B]: czarno - biała [B]Skad[/B]: SM z Szolc - Rogozińskiego[/SIZE][/FONT] Z mojej okolicy... Quote
zerduszko Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Piękny, taki holenderski. Jak będę miała dom, to przyjadę po te wszystkie króliki do Wa-wy i już nie będzie obaw, że ktoś dla węża bierze. Tylko kiedy to będzie ;) Quote
APSA Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 Zerduszko, jak będziesz chciała wszystkie, to Ci żadnego nie dadzą, bo jak hurtowo, to już na pewno dla węża :lol: [COLOR=White].[/COLOR] Quote
zerduszko Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 No co Ty, tajniacko, po jednym powybieram :diabloti: Quote
APSA Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Jeden król poszedł dziś do adopcji, ale nie było mnie przy tym, słyszałam z drugiej ręki, że jakiś puchaty ('druga ręka' myślała najpierw, że to kot perski, tylko się uszy nie zgadzały :lol:) Teraz przez 3 weekendy mnie nie będzie, więc raczej nie będę miała bieżących informacji. Quote
Poświata Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 [quote name='APSA']Niestety 100% pewności nic nie da. Kolejny: [IMG]http://paluch.org.pl/foto/000801125_mini.jpg[/IMG] [B][SIZE=1][FONT=verdana]ID[/FONT][/SIZE][/B][SIZE=1][FONT=verdana]: 0018/08/E[/FONT][/SIZE] [SIZE=1][FONT=verdana][B]Gatunek[/B]: KRÓLIK [ MIESZANIEC ] [ samiec ][/FONT][/SIZE] [SIZE=1][FONT=verdana][B]Masc[/B]: czarno - biała[/FONT][/SIZE] [SIZE=1][FONT=verdana][B]Skad[/B]: SM z Szolc - Rogozińskiego[/FONT][/SIZE] Z mojej okolicy...[/quote]Jejciu jak moja Kubusia, tylko krótkowłosa. [SIZE=4]Ludzie bierzcie króle, to naprawdę fajne stworzonka !!!!!![/SIZE] Quote
Recommended Posts