Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczeniaczki zostały znalezione na wsi w starej szopie. Ich mama biegała po wsi i szukała pomocy... Była wychudzona i zziębnięta. Ktoś zawiadomił przytulisko. Gdy przyjechaliśmy po nią, bez oporów dała zabrać swoje dzieci, grzecznie wsiadła do auta. Cała rodzinka została odwieziona do przytuliska.

Minęło już sporo czasu odkąd maluchy są u nas. Mimo ogłoszeń na prawie 200 portalach, wydarzeniu na FB tylko jedna sunia znalazła domek. Nie ma odzewu o maluchy które rosną jak na drożdżach, i za chwilę znalezienie domu dla nich będzie graniczyło z cudem :-( A nam skończyły się już pomysły jak szukać nowych domów dla nich... :shake:

Szczeniaki są śliczne, ufne i kochane, jak tylko widzą człowieka to wszystkie podbiegają do drzwi boksu i witają się :) Są cudne.
Aktualnie mają już ok. 3 miesięcy. Są odrobaczone i zaszczepione.

A oto bąble jak do nas trafiły :

A takie są teraz :

suczki

Posted

mogę tylko podnieść.....
Z adopcjami ludzie czekają do wiosny, tak przynajmniej u nas mówią na wsi, bo nie trzeba szczeniaka do domu brać.........

Posted

U nas sprawdza się tablica.pl. Ogłaszam psiaki na sąsiednie województwa i już dwa razy ludzie jechali do mnie po psa ponad 200km! Trzymam kciuki, żeby mordki znalazły szybko dom.

Posted

buuterfly, ja też tak robię, co chwila dodaję nowe ogłoszenia na tablicy z innymi zdjęciami, na inne województwa, i nic z tego :( O dorosłe, starsze psiaki mam zapytania, a o maluchy nie... :(

Posted

Nano napisał(a):
rozpowszechnilam troche :) jest kilka osob wstepnie chetnych :) powiedz mi jakby to wyglądało z transportem np do warszawy? :)

Nano, do Wawy nie ma problemu najmniejszego z dowozem, bo kilka osób znajomych co jakiś czas jeździ do Wawy, niektórzy nawet co kilka dni ;)

Posted

o to zaraz tej kobiecie napisze ;) podałam jej numery kontaktowe jakie są tam na początku podane przez ciebie :) pytała się jeszcze czy z dowozem i adopcją wiążą się jakieś koszty? :)
a jak z dowozem do innych części polski? np Grudziądz bądź okolice Gliwic ? ;)

Posted

Nano napisał(a):
o to zaraz tej kobiecie napisze ;) podałam jej numery kontaktowe jakie są tam na początku podane przez ciebie :) pytała się jeszcze czy z dowozem i adopcją wiążą się jakieś koszty? :)
a jak z dowozem do innych części polski? np Grudziądz bądź okolice Gliwic ? ;)

Koszty według uznania ;) Przytulisko za adopcję ani za transport nie bierze pieniążków.
Co do dalszych miejscowości, to najlepiej żeby do połowy ludzie dojechali, a do połowy możemy dowieźć. Ale jak będzie mega kłopot z dojechaniem chociaż do połowy, to dowieziemy oczywiście, szkoda żeby psu przepadł dom tylko dlatego, że nie ma transportu :(

Posted

Nano napisał(a):
moja ulubienica :D gdzie wstępnie domek się szykuje ? :D

Na śląsku :)

To też moja ulubienica, chyba najbardziej się garnie do ludzi :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Wszystkie maluszki już w domach :) Adopcje ruszyły. Dwa maluchy są w DT w Warszawie jeszcze, ale też już szykują się dla nich domki.

Berta była w "Pytaniu na Śniadanie", ale niestety nikt nie zainteresował się jej adopcją :(
W przyszłym tygodniu spróbuję zabrać ją na spacer i zrobić ładne zdjęcia, ona też musi znaleźć dom.