kasztanowa Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Plinko tylko jak będziesz brała psiaki na smycz na zewnątrz to pilnuj mocno żeby się nie wyślizgnęły z obróżek bo na bank by zginęły pod kołami pędzących tam samochodów na Puławskiej..:( A w niedzielę słyszałam w klinice, że był ktoś w weekend ponoć oglądać pieski na dt. Wiecie coś o tym?? Quote
esperanza Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 Pierwsze słyszę... A kto Ci to powiedział? Quote
plinka54 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='kasztanowa']Plinko tylko jak będziesz brała psiaki na smycz na zewnątrz to pilnuj mocno żeby się nie wyślizgnęły z obróżek bo na bank by zginęły pod kołami pędzących tam samochodów na Puławskiej..:( A w niedzielę słyszałam w klinice, że był ktoś w weekend ponoć oglądać pieski na dt. Wiecie coś o tym??[/QUOTE] Ok, to ja jutro nie jadę do psiaków, a spróbuję podjechać do nich w pt z rana. Jestem świadoma tego, że kloinika jest tuż obok drogi i na krok nie będę odstępować psiaków jak już uda mi się je wyciągnąc na dwór. Poza tym tuż przed wyjściem ścisnę im obróżki tak żeby nie były w stanie ich zdjąć. Co do weekendu to ktoś wcześniej pisał, że u nich był, chyba gajowa? Może to o nią chodziło? albo może ktoś z kliniki coś źle zrozumiał... Quote
esperanza Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 Niestety nie udało mi się dziś dotrzeć do psiaków na Puławskiej. Miałam tam pojechać z osobą, która miała przywieźć dary z Koźmińskiego, ale przełożyła spotkanie. Mamy trudną sytuację związaną z trójką naszych podopiecznych. Pilnie szukam dt dla dwóch 8-tygodniowych szczeniąt i dla Hakera, który prawie rok siedzi w domu tymczasowym. W jego przypadku dt musimy znaleźć bardzo pilnie, bo do poniedziałku. [url]http://www.dogomania.pl/threads/224674-Haker-musi-wr%C3%B3ci%C4%87-do-schroniska[/url]..... Quote
*Gajowa* Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 W dniu dzisiejszym przekazałam na konto Stowarzyszenia kwotę 120 zł na psiaki z Różana. Pieniądze pochodzą ze zbiórki na bezdomne zwierzęta prowadzonej przez Lecznicę ANIMA w Konstancinie-Jeziornej przy ul. Bielawskiej. Lecznica powierzyła mi zebrane pieniądze w kwocie 220 zł celem przekazania psiakom w potrzebie. Część tej kwoty przeznaczam na pomoc Waszym podopiecznym z Różana. Bardzo proszę o potwierdzenie otrzymania pieniędzy na wątku. Quote
esperanza Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 *Gajowa* bardzo serdecznie dziękuję. Potwierdzę, gdy zostaną zaksięgowane. Dziś dotarł do nas kolejny rachunek z kliniki za pobyt i leczenie w dniach 01.03-15.03- 3166zł... Najpóźniej za 2 tygodnie psy muszą opuścić klinikę w Bobrowcu, bo w okresie świątecznym boksy będą potrzebne na hotelowanie psów. Szukamy pilnie transportu z W-wy do Gaju (350km w jedną stronę) dla 3 psów. Quote
tobciu Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Ciotki kochane nie obrazicie się jak zaproszę na bazarek dla DENISA ? Link bezpośredni w mojej sygnaturze. Jak któraś znajdzie chwilę i chęć - zapraszam. Quote
kasztanowa Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 [quote name='esperanza']Pierwsze słyszę... A kto Ci to powiedział?[/QUOTE] Tak mi powiedział ten chłopak co tam pracuje. Mówił właśnie, że była jakaś "niezdecydowana kobieta, która miała wziąść psa na dt" Quote
plinka54 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Tak na szybkiego - wczoraj byłam w klinice. Znów udało mi się wyprowadzić Maksię na dwór. Reakcja troszkę lepsza, ale nadal bardzo się boi. Sądzę że ten hałas z ulicy ją szczególnie przeraża. Próbowałam zabrać też Liska, ale nie dało rady. Głaskać już się daje, ale nie było mowy o tym żeby wziąć go na ręce. Spróbowałam go lekko podnieść ale zaczął się szamotać. Sonia to w ogóle wiała jak tylko widziała że idę po smycz, ale wystarczyło że zamiast smyczy miałam smaczka w ręce to chwila moment i była przy mnie. Nie będzie mnie przez kilka dni. Mam nadzieję że ktoś zajrzy do psiaków przez ten czas :) Quote
esperanza Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Dzięki za wieści! Ja dziś byłam przez chwilkę u Burki, Bazylii, Arielki, Niuni, Rysi, Idy i Mirki. Psiaki robią niestety straszny hałas, gdy się do nich wchodzi. Mam wrażenie, że to w dużej mierze przez 3 suki, które zajmują jedn z boksów. Tylko Ida i Bazylia są same w boksie. Reszta suczek mieszka w grupie- Burka z Mirką, Arielka, Niunia z Rysią. Bazylia zarasta, ale długa jeszcze droga przed nią. Arielka otworzyła się na ludzi. Największy problem jest cały czas z Rysią. Przynajmniej daje się już zaprowadzić na smyczy do boksu zewnętrznego. Bazylia nie przepada za towarzystwem innych psów. Mirka jest oceniana jako najprzyjaźniejsza sunia. Jutro będzie u psiaków Ania i pewnie obszerniej opisze swoje spostrzeżenia. Zawiozłam dziś psiakom worek karmy Wolfsblut od sklepu free-dog.pl i posłania, które trafiły do mnie z różnych zbiórek. Quote
malagos Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 A czy któryś z tych psiaków znalazł dom stały? Quote
esperanza Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Tylko szczeniaki. Nadal poszukujemy transportu W-wa-okolice Poznania dla 3-4 psiaków za zwrot paliwa. Kto pomoże? Quote
mtf zalesie Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 jest taka strone internetowa gdzie pisza osoby majace wolne miejsce w samochodzie i jezdzacy po polsce tylko zapomnialam jej nazwy.....mysle ze szczeniaki w kontenerku mogliby zabrac- pisalas do osob z poznania moze znaja kogos odbywajacego ta rase regularnie, z dogo to pati c lub szczepan jezdzili za zwrot kosztow Quote
esperanza Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Szczeniaki zostały adoptowane. Potrzebujemy transportu dla dorosłych, niedużych psów. Ze względów bezpieczeństwa powinny jechać w oddzielnych transporterach. Ewentualnie Arielka i Rysia mogłyby być razem. Potrzebne jest auto typu combi. Quote
anetta Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [url]http://stopem.pl/[/url] [url]http://jazdazagrosze.pl/[/url] ;) Quote
kasztanowa Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Cześć dziewczyny, Niestety w zeszłym tygodniu nie udało mi sie odwiedzić psiaków na Puławskiej...:( Mam nadzieję, że w tym sie uda. Esperanzo, kiedy te pieski mają być stamtąd zabrane? Quote
malagos Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 A Biała, co z nią, macie jakieś zdjecia, wiadomości? Quote
esperanza Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 [quote name='kasztanowa']Cześć dziewczyny, Niestety w zeszłym tygodniu nie udało mi sie odwiedzić psiaków na Puławskiej...:( Mam nadzieję, że w tym sie uda. Esperanzo, kiedy te pieski mają być stamtąd zabrane?[/QUOTE] chciałabym je zabrać jak najszybciej. Gdyby były dt, to już mogłyby wyjść, ale dt nie mamy :-( Hotel będzie w stanie przyjąć je dopiero w przyszłym tygodniu. 20zł za dobę za psa lub 15zł za dobę z karmą to jednak nie są małe koszty. Jednak psy mają być pod opieką, która będzie z nimi pracowała, więc przynajmniej taki będzie plus. Quote
ms_arwi Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='esperanza']Tylko szczeniaki. Nadal poszukujemy transportu W-wa-okolice Poznania dla 3-4 psiaków za zwrot paliwa. Kto pomoże?[/QUOTE] skad dokad dokladnie? Quote
malagos Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 W dzisiejszym Tygodniku artykuł o schronisku w Kruszewie i wolontariuszach. Quote
malagos Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Sleepingbyday szuka psa podobnego do tego: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/224911-Szukany-pies-podobny-do-tego-w-1.-po%C5%9Bcie"]http://www.dogomania.pl/threads/2249...1.-po%C5%9Bcie[/URL] moze akurat jest podobny?......... Quote
malagos Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Justyś, a jak sytuacja psów, co tam zostały? I nadal ciekawe, jak Biała, czy porasta sierścią, jak te jej łapki? Moze jakieś zdjecia?........... Quote
plinka54 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Jestem. Psiaki na razie zostają w klinice? Postaram się je odwiedzić w sobotę. Nie zapominajcie o nich proszę... Nie dam rady ich odwiedzać częściej niż raz w tygodniu, a przydałoby się żeby co jakiś czas ktoś do nich zaglądał... Quote
Recommended Posts