Julia84 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 [quote name='malagos']ta biała ma odmrożone łapy, strasznie mi jej żal.[/QUOTE] :-(.... ale ....ale to znaczy ze nie da się łapek uratować? :( Dziewczyny napiszcie bo nie znam sie na tym :( Już prawie wszystkie cegiełki się sprzedały na allegro! Quote
mojito Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Na aukcji na allegro zabrakło cegiełek :) super, że jest tyle osób, które chcą pomóc Quote
malagos Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 [quote name='Julia84']:-([B].... ale ....ale to znaczy ze nie da się łapek uratować? :( Dziewczyny napiszcie bo nie znam sie na tym :([/B] Już prawie wszystkie cegiełki się sprzedały na allegro![/QUOTE] Spokojnie, to się wszystko powinno wygoić, po prostu skóra nieporośnięta włosami jest narażona na chłód, łapki są czerwone, ale chyba to nie jest nieodwracalne. Jayo, co nowego? Quote
nina9999999 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Dziękujemy Zefirkowi2 za karmę i Peroxyvet :) Quote
Selenga Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Poszło 200 cegiełek :) Wznowiłam aukcję, tym razem na 300 cegiełek: [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=2105365994[/URL] W ciągu 2- 3 dni powinny spłynąć wpłaty, to rozliczę pierwszą aukcję i przeleję na konto Stowarzyszenia to co wpłynęło na moje konto przez "Płacę z allegro" Quote
esperanza Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Selenga wielkie i serdecznie dzięki. Powiem szczerze, że jestem pod dużym wrażeniem tej aukcji. Bardzo ładnie ją przygotowałaś. Mamy do Ciebie kolejną prośbę. Nasłałam na Ciebie beam6 ;-) Quote
jayo Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 [quote name='malagos']Spokojnie, to się wszystko powinno wygoić, po prostu skóra nieporośnięta włosami jest narażona na chłód, łapki są czerwone, ale chyba to nie jest nieodwracalne. Jayo, co nowego?[/QUOTE] Jutro jedziemy do Różana, do schroniska i do Ostrowi. Przywiezimy nowe zdjęcia psów, bo same psy Różanowe są na razie nie do ruszenia. [I]Ale gdyby ktoś reflektował na szczeniaki ze schroniska, na pewno mogłoby to odciążyć Kruszewo, i wtedy w schornisku łatwiej zgodziliby sie na przyjęcie kolejnych Różanowych. Możemy od razu przywieźć szczyle do Warszawy. Rośnie nam znów ich liczba - jutro przywożą kolejną suke z małymi z łapanki. :(((( [/I] Podobnie z psami dorosłymi, w zamian od razu pozostaje miejsce dla chorych !! Nie damy rady jedynie jechać dalej poza Warszawę, poszukujemy transportu dla psów do Ostatniej Szansy do Boguszyc - 3 (wybrane juz przez ostatniaszansa) psy mogą tam pojechać !! 1. Psy w lecznicy na Puławskiej - dzikawe, wymagają natychmiastowego oswajania z ludzmi, bo w lecznicy nie podejmą leczeniam jesli bedzie zagrozenie pogryzieniem. Nie ma możliwości podać im leków na razie. [U]Szukamy kogos, kto mógłby spędzać trochę czasu w lecznicy[/U] w towarzystwie psów - choćby siedząc obok boksów, gadając do siebie i rzucając smakołyki. Psy muszą dostać trochę bodźców pozytywnych, żeby można było zacząć je oswajać. 2. Psy z hotelu w Ostrowi są w najgorszym stanie - będą wymagały więcej uwagi. Najlepiej byłoby je zabierać od razu po kwarantannie do lecznicy lub DT w warunkach domowych. Na razie nic nie wiemy o ich stanie psychicznym. Była deklaracja w sprawie odwiedzin w hotelu - jutro spytamy czy to będzie jednak możliwe, bo ważny jest kontakt jak najczęsstszy tych zwierzaków z ludźmi. Mamy już wstępne deklaracje, ze jak psy trafią do schroniska po kwarantannie, to kilka z nich (prawdopodobnie 7 szt) będzie można w krótkim czasie zabrać do DT. Miejmy nadzieję, ze nikt sie nie wycofa .. 3. Psy ze schroniska (8 szt.) nie mają na razie żadnych deklaracji na DT - szukamy miejsc. Mamy zarezerwowany hotel: 5 boksow dla średnich psów i dwa boksy duże dla 2 dużych albo 4 małych psow, czyli w najlepszym wypadku 9 szt. Ale koszt jest spory: 25pln za dobę. [U]I musimy zebrać trochę posłań !!![/U] W drugiej lokalizacji dzięki Vivie możemy skorzystać z dwóch kolejnych miejsc - też po 25pln. Będziemy jutro ustalać z burmistrzem, co nam wolno robić z psami - zanim bedzie wiadomo czyją bedą własnoscia. I zapewne bedziemy rowiez dopraszac sie o oplacenie obserwacji weterynayjnej.. Quote
plinka54 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [QUOTE] Podobnie z psami dorosłymi, w zamian od razu pozostaje miejsce dla chorych !! Nie damy rady jedynie jechać dalej poza Warszawę, poszukujemy transportu dla psów do Ostatniej Szansy do Boguszyc - 3 (wybrane juz przez ostatniaszansa) psy mogą tam pojechać !! [QUOTE] Boguszyce są obok Opola tak? Na kiedy transport potrzebny, skąd dokładnie? Być może miałabym chętnego pana do transportu - w tym zakresie oferowałam już wcześniej pomoc. Proszę tylko napisać kiedy i skąd, ajutro się z nim skontaktuję i dam znać. Problemem na pewno byłby tutaj brak klatek. Już rozmawialiśmy na ten temat z nim i mówił że ma jedną. [QUOTE] Psy w lecznicy na Puławskiej - dzikawe, wymagają natychmiastowego oswajania z ludzmi, bo w lecznicy nie podejmą leczeniam jesli bedzie zagrozenie pogryzieniem. Nie ma możliwości podać im leków na razie. [U]Szukamy kogos, kto mógłby spędzać trochę czasu w lecznicy[/U] w towarzystwie psów - choćby siedząc obok boksów, gadając do siebie i rzucając smakołyki. Psy muszą dostać trochę bodźców pozytywnych, żeby można było zacząć je oswajać. [QUOTE] Zgłaszam się do doglądania psów i gadania i do nich i do samej siebie o ile mnie nie będą słuchać ;) z tego co kojarzę to już jedna osoba wcześniej to też proponowała, zaraz poszukam kto. Będziemy mogły się jakoś wymieniać. Proszę tylko napisać dokładnie adres i kiedy można się tam pojawić, najlepiej też podać na priv numer do kogoś z kliniki żeby można było się dogadać co do godzin odwiedzin psiaków. Quote
plinka54 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) [quote name='Bonsai']W takim razie po 14 chętnie pomogę "fizycznie", wyprowadzając psy, robiąc im zdjęcia i poznając, by móc napisać coś o nich do ogłoszeń. Czy to są te psy, których zdjęcia wstawiła kasztanowa?[/QUOTE] Jak widać również Bonsai oferował/a pomoc jeśli chodzi o psiaki z Puławskiej (wcześniej to podkreślił/a), więc można się z nią/nim też skontaktować w tej sprawie Edited February 7, 2012 by plinka54 Quote
plinka54 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 jayo, miałam nadzieję na Twoją odpowiedź póki byłaś na wątku, odpowiedziałam tuż pod Twoim apelem i informacjami. Oferuję pomoc, bez zbędnych komentarzy, tak jak o to wszyscy prosili i chciałabym żebyście wzięli pod uwagę moje oferty zanim zginął w kolejnej tonie innych potrzebnych i niepotrzebnych komentarzy. Jeżeli jesteście zainteresowani moimi propozycjami to proszę o info najlepiej na priv żebym nie musiała przebijać się przez kolejne posty szukając jakichkolwiek informacji Quote
plinka54 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Ok, udało mi się znaleźć - chodzi o Boguszyce koło Rawy Mazowieckiej tak, woj. łódzkie tak? A trzeba je przewieźć z Kruszewa? Jakie to województwo i powiat bo pojawiło mi się kilka miejscowości o tej nazwie w zumi. Przepraszam za tego typu pytania, ale warto by było wiedzieć dokładnie skąd i dokąd jechać i ile to mniej więcej km. Jeśli dostanę te informacje to zapytam osobę o której wspomniałam o pomoc w transporcie. Ten pan zazwyczaj nie bierze pieniędzy za pomoc, nie wiem jak na dłuższe dystanse, ale to rano porozmawiam z nim na ten temat. Tylko proszę o odpowiedź na moje pytania... Quote
sleepingbyday Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 boguszyce sa pod rawą mazowiecka, pomiędzy warszawą, a łodzią tak mniej więcej. selenga, allegro pierwsza klasa. słuchajcie, mam dwie rozwalone kurtki zimowe (w sensie, ze suwaki poszły). jedna jest długa a dodatkowo ma doczepiany kawałek co robi z niej płaszcz. mogłoby się nadac na posłanie, jakby co, ale jechac po dwie kurtki to troche bez sensu, może jakis transport przy okazji będzie jechał tak, że o mnie albo moja pracę, albo jakies okolice - zahaczy? Quote
mojito Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Ja niestety dzisiaj wyjeżdżam, co najmniej do niedzieli, ale jeżeli po tym czasie będzie potrzebna pomoc psiakom na Puławskiej, chociażby "w siedzeniu koło psów i gadaniu do nich" to mogę pomóc. Quote
ostatniaszansa Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Boguszyce Male 25, k.Rawy Mazowieckiej, kod pocztowy 96-200 (moze sie przyda do map). Boksik gotowy, wet jest w czwartek i sobote, to od razu obejrzy nowe nabytki, ja jestem tez z aparatem to pewnie jakies foteczki beda - tylko pogoda paskudna :(:(:(. Czekamy na nowych rezydentow (mamy nadzieje, ze chwilowych i szybko znajda domy). /Agnieszka Quote
Pyrdka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Dziewczyny w Lipce Wielkiej w Wielkopolsce jest fajny hotelik. Boksy ogrzewane. 15 zł doba + 60 zł karma. Są wolne miejsca Quote
plinka54 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Boguszyce Male 25, k.Rawy Mazowieckiej, kod pocztowy 96-200 (moze sie przyda do map). Boksik gotowy, wet jest w czwartek i sobote, to od razu obejrzy nowe nabytki, ja jestem tez z aparatem to pewnie jakies foteczki beda - tylko pogoda paskudna :(:(:(. Czekamy na nowych rezydentow (mamy nadzieje, ze chwilowych i szybko znajda domy). /Agnieszka[/QUOTE] Dziękuję. Jakbyście mogły jeszcze podać skąd mają być psiaki odebrane dokładsnie (jeżeli z Kruszewa, to gdzie on dokładnie się znajduje?) to zaraz dzwoniłabym z zapytaniem o transport. I kolejne pytanie - kiedy można je przewieźć? Dzisiaj, jutro? Quote
ostatniaszansa Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Jedną klatkę dla psa średniego mamy w W-wie , gdyby była potrzebna... Martwią mnie te psiaki w Ostrowii :( Przypuszczałam ,że te które trafiły do Lecznicy na Puławskiej wymagają socjalizacji, trudno się leczy takie dzikuski ,wiem to po naszych dzikusach boguszyckich . Zwykle weci wtedy mówią; moje ręce to narzędzie pracy nie będę ich narażał. No i nie mają "naszego ' P. Józefa zwanego zaklinaczem psów :) Z W-wy a dokładniej z Bemowa do Boguszyc mamy 91 km, a z Łodzi do Boguszyc - 50 km. Do nas mają trafić psy z Kruszewa. nie wiemy dokładnie gdzie to jest . Psiaki można przywieźć i dzisiaj i jutro. Ewa Quote
malagos Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Kruszewo, gmina Goworowo, powiat ostrołęcki. Z Warszawy jedzie się przez Różan i Goworowo, ze 12 km za Goworowem w kierunku Ostrołęki. Quote
fonia123 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 jeśli dalej potrzeba osób do poprzebywania z psami w lecznicy na Puławskiej, to ja mogę do nich jeździć :) podaję swój numer na wszelki wypadek: 606 877 768 Quote
Bonsai Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='plinka54']Jak widać również Bonsai oferował/a pomoc jeśli chodzi o psiaki z Puławskiej (wcześniej to podkreślił/a), więc można się z nią/nim też skontaktować w tej sprawie[/QUOTE] Jak najbardziej - aktualne. Czekam na info kiedy można się tam pojawić. Mój tel. 513 816 835. I poproszę o kontakt do kogoś z lecznicy, z kim mogę się w tej sprawie kontaktować. Czy psy mają jakąś dietę? Quote
nina9999999 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Zgłaszam się do doglądania psów i gadania i do nich i do samej siebie o ile mnie nie będą słuchać ;) z tego co kojarzę to już jedna osoba wcześniej to też proponowała, zaraz poszukam kto. Będziemy mogły się jakoś wymieniać. Proszę tylko napisać dokładnie adres i kiedy można się tam pojawić, najlepiej też podać na priv numer do kogoś z kliniki żeby można było się dogadać co do godzin odwiedzin psiaków.[/QUOTE] Na okresie kwarantanny- czyli do 14 lutego nie można odwiedzać psów. Po tym czasie taka pomoc będzie niezbędna. Quote
nina9999999 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Dziewczyny są w drodze do Różana, jeśli są jakieś domy tymczasowe chętne na szczeniaki -proszę o kontakt. Mogą zabrać je z Kruszewa, co by bardzo odciążyło schronisko. Szczeniaki są małe i średnie, mają ok 2,5-3 miesiące. Quote
nina9999999 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='Pyrdka']Dziewczyny w Lipce Wielkiej w Wielkopolsce jest fajny hotelik. Boksy ogrzewane. 15 zł doba + 60 zł karma. Są wolne miejsca[/QUOTE] Dziękujemy . Zanotowane. Quote
nina9999999 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Bardzo proszę o nr tel na priv od plinka54 Quote
Recommended Posts