Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malagos']ta biała ma odmrożone łapy, strasznie mi jej żal.[/QUOTE]

:-(.... ale ....ale to znaczy ze nie da się łapek uratować? :( Dziewczyny napiszcie bo nie znam sie na tym :(

Już prawie wszystkie cegiełki się sprzedały na allegro!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Julia84']:-([B].... ale ....ale to znaczy ze nie da się łapek uratować? :( Dziewczyny napiszcie bo nie znam sie na tym :([/B]

Już prawie wszystkie cegiełki się sprzedały na allegro![/QUOTE]
Spokojnie, to się wszystko powinno wygoić, po prostu skóra nieporośnięta włosami jest narażona na chłód, łapki są czerwone, ale chyba to nie jest nieodwracalne.

Jayo, co nowego?

Posted

Poszło 200 cegiełek :)
Wznowiłam aukcję, tym razem na 300 cegiełek:
[URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=2105365994[/URL]

W ciągu 2- 3 dni powinny spłynąć wpłaty, to rozliczę pierwszą aukcję i przeleję na konto Stowarzyszenia to co wpłynęło na moje konto przez "Płacę z allegro"

Posted

Selenga wielkie i serdecznie dzięki. Powiem szczerze, że jestem pod dużym wrażeniem tej aukcji. Bardzo ładnie ją przygotowałaś. Mamy do Ciebie kolejną prośbę. Nasłałam na Ciebie beam6 ;-)

Posted

[quote name='malagos']Spokojnie, to się wszystko powinno wygoić, po prostu skóra nieporośnięta włosami jest narażona na chłód, łapki są czerwone, ale chyba to nie jest nieodwracalne.

Jayo, co nowego?[/QUOTE]

Jutro jedziemy do Różana, do schroniska i do Ostrowi. Przywiezimy nowe zdjęcia psów, bo same psy Różanowe są na razie nie do ruszenia.

[I]Ale gdyby ktoś reflektował na szczeniaki ze schroniska, na pewno mogłoby to odciążyć Kruszewo, i wtedy w schornisku łatwiej zgodziliby sie na przyjęcie kolejnych Różanowych. Możemy od razu przywieźć szczyle do Warszawy.
Rośnie nam znów ich liczba - jutro przywożą kolejną suke z małymi z łapanki. :((((
[/I]
Podobnie z psami dorosłymi, w zamian od razu pozostaje miejsce dla chorych !! Nie damy rady jedynie jechać dalej poza Warszawę, poszukujemy transportu dla psów do Ostatniej Szansy do Boguszyc - 3 (wybrane juz przez ostatniaszansa) psy mogą tam pojechać !!

1. Psy w lecznicy na Puławskiej - dzikawe, wymagają natychmiastowego oswajania z ludzmi, bo w lecznicy nie podejmą leczeniam jesli bedzie zagrozenie pogryzieniem. Nie ma możliwości podać im leków na razie.
[U]Szukamy kogos, kto mógłby spędzać trochę czasu w lecznicy[/U] w towarzystwie psów - choćby siedząc obok boksów, gadając do siebie i rzucając smakołyki.
Psy muszą dostać trochę bodźców pozytywnych, żeby można było zacząć je oswajać.

2. Psy z hotelu w Ostrowi są w najgorszym stanie - będą wymagały więcej uwagi. Najlepiej byłoby je zabierać od razu po kwarantannie do lecznicy lub DT w warunkach domowych. Na razie nic nie wiemy o ich stanie psychicznym. Była deklaracja w sprawie odwiedzin w hotelu - jutro spytamy czy to będzie jednak możliwe, bo ważny jest kontakt jak najczęsstszy tych zwierzaków z ludźmi.
Mamy już wstępne deklaracje, ze jak psy trafią do schroniska po kwarantannie, to kilka z nich (prawdopodobnie 7 szt) będzie można w krótkim czasie zabrać do DT. Miejmy nadzieję, ze nikt sie nie wycofa ..

3. Psy ze schroniska (8 szt.) nie mają na razie żadnych deklaracji na DT - szukamy miejsc.

Mamy zarezerwowany hotel: 5 boksow dla średnich psów i dwa boksy duże dla 2 dużych albo 4 małych psow, czyli w najlepszym wypadku 9 szt.
Ale koszt jest spory: 25pln za dobę.
[U]I musimy zebrać trochę posłań !!![/U]
W drugiej lokalizacji dzięki Vivie możemy skorzystać z dwóch kolejnych miejsc - też po 25pln.

Będziemy jutro ustalać z burmistrzem, co nam wolno robić z psami - zanim bedzie wiadomo czyją bedą własnoscia. I zapewne bedziemy rowiez dopraszac sie o oplacenie obserwacji weterynayjnej..

Posted

[QUOTE] Podobnie z psami dorosłymi, w zamian od razu pozostaje miejsce dla chorych !! Nie damy rady jedynie jechać dalej poza Warszawę, poszukujemy transportu dla psów do Ostatniej Szansy do Boguszyc - 3 (wybrane juz przez ostatniaszansa) psy mogą tam pojechać !! [QUOTE]

Boguszyce są obok Opola tak? Na kiedy transport potrzebny, skąd dokładnie? Być może miałabym chętnego pana do transportu - w tym zakresie oferowałam już wcześniej pomoc. Proszę tylko napisać kiedy i skąd, ajutro się z nim skontaktuję i dam znać. Problemem na pewno byłby tutaj brak klatek. Już rozmawialiśmy na ten temat z nim i mówił że ma jedną.

[QUOTE] Psy w lecznicy na Puławskiej - dzikawe, wymagają natychmiastowego oswajania z ludzmi, bo w lecznicy nie podejmą leczeniam jesli bedzie zagrozenie pogryzieniem. Nie ma możliwości podać im leków na razie.
[U]Szukamy kogos, kto mógłby spędzać trochę czasu w lecznicy[/U] w towarzystwie psów - choćby siedząc obok boksów, gadając do siebie i rzucając smakołyki.
Psy muszą dostać trochę bodźców pozytywnych, żeby można było zacząć je oswajać. [QUOTE]

Zgłaszam się do doglądania psów i gadania i do nich i do samej siebie o ile mnie nie będą słuchać ;) z tego co kojarzę to już jedna osoba wcześniej to też proponowała, zaraz poszukam kto. Będziemy mogły się jakoś wymieniać. Proszę tylko napisać dokładnie adres i kiedy można się tam pojawić, najlepiej też podać na priv numer do kogoś z kliniki żeby można było się dogadać co do godzin odwiedzin psiaków.

Posted (edited)

[quote name='Bonsai']W takim razie po 14 chętnie pomogę "fizycznie", wyprowadzając psy, robiąc im zdjęcia i poznając, by móc napisać coś o nich do ogłoszeń. Czy to są te psy, których zdjęcia wstawiła kasztanowa?[/QUOTE]

Jak widać również Bonsai oferował/a pomoc jeśli chodzi o psiaki z Puławskiej (wcześniej to podkreślił/a), więc można się z nią/nim też skontaktować w tej sprawie

Edited by plinka54
Posted

jayo, miałam nadzieję na Twoją odpowiedź póki byłaś na wątku, odpowiedziałam tuż pod Twoim apelem i informacjami. Oferuję pomoc, bez zbędnych komentarzy, tak jak o to wszyscy prosili i chciałabym żebyście wzięli pod uwagę moje oferty zanim zginął w kolejnej tonie innych potrzebnych i niepotrzebnych komentarzy. Jeżeli jesteście zainteresowani moimi propozycjami to proszę o info najlepiej na priv żebym nie musiała przebijać się przez kolejne posty szukając jakichkolwiek informacji

Posted

Ok, udało mi się znaleźć - chodzi o Boguszyce koło Rawy Mazowieckiej tak, woj. łódzkie tak? A trzeba je przewieźć z Kruszewa? Jakie to województwo i powiat bo pojawiło mi się kilka miejscowości o tej nazwie w zumi. Przepraszam za tego typu pytania, ale warto by było wiedzieć dokładnie skąd i dokąd jechać i ile to mniej więcej km. Jeśli dostanę te informacje to zapytam osobę o której wspomniałam o pomoc w transporcie. Ten pan zazwyczaj nie bierze pieniędzy za pomoc, nie wiem jak na dłuższe dystanse, ale to rano porozmawiam z nim na ten temat. Tylko proszę o odpowiedź na moje pytania...

Posted

boguszyce sa pod rawą mazowiecka, pomiędzy warszawą, a łodzią tak mniej więcej.

selenga, allegro pierwsza klasa.

słuchajcie, mam dwie rozwalone kurtki zimowe (w sensie, ze suwaki poszły). jedna jest długa a dodatkowo ma doczepiany kawałek co robi z niej płaszcz.
mogłoby się nadac na posłanie, jakby co, ale jechac po dwie kurtki to troche bez sensu, może jakis transport przy okazji będzie jechał tak, że o mnie albo moja pracę, albo jakies okolice - zahaczy?

Posted

Ja niestety dzisiaj wyjeżdżam, co najmniej do niedzieli, ale jeżeli po tym czasie będzie potrzebna pomoc psiakom na Puławskiej, chociażby "w siedzeniu koło psów i gadaniu do nich" to mogę pomóc.

Posted

Boguszyce Male 25, k.Rawy Mazowieckiej, kod pocztowy 96-200 (moze sie przyda do map). Boksik gotowy, wet jest w czwartek i sobote, to od razu obejrzy nowe nabytki, ja jestem tez z aparatem to pewnie jakies foteczki beda - tylko pogoda paskudna :(:(:(. Czekamy na nowych rezydentow (mamy nadzieje, ze chwilowych i szybko znajda domy). /Agnieszka

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Boguszyce Male 25, k.Rawy Mazowieckiej, kod pocztowy 96-200 (moze sie przyda do map). Boksik gotowy, wet jest w czwartek i sobote, to od razu obejrzy nowe nabytki, ja jestem tez z aparatem to pewnie jakies foteczki beda - tylko pogoda paskudna :(:(:(. Czekamy na nowych rezydentow (mamy nadzieje, ze chwilowych i szybko znajda domy). /Agnieszka[/QUOTE]

Dziękuję. Jakbyście mogły jeszcze podać skąd mają być psiaki odebrane dokładsnie (jeżeli z Kruszewa, to gdzie on dokładnie się znajduje?) to zaraz dzwoniłabym z zapytaniem o transport. I kolejne pytanie - kiedy można je przewieźć? Dzisiaj, jutro?

Posted

Jedną klatkę dla psa średniego mamy w W-wie , gdyby była potrzebna... Martwią mnie te psiaki w Ostrowii :( Przypuszczałam ,że te które trafiły do Lecznicy na Puławskiej wymagają socjalizacji, trudno się leczy takie dzikuski ,wiem to po naszych dzikusach boguszyckich . Zwykle weci wtedy mówią; moje ręce to narzędzie pracy nie będę ich narażał. No i nie mają "naszego ' P. Józefa zwanego zaklinaczem psów :) Z W-wy a dokładniej z Bemowa do Boguszyc mamy 91 km, a z Łodzi do Boguszyc - 50 km.
Do nas mają trafić psy z Kruszewa. nie wiemy dokładnie gdzie to jest . Psiaki można przywieźć i dzisiaj i jutro. Ewa

Posted

[quote name='plinka54']Jak widać również Bonsai oferował/a pomoc jeśli chodzi o psiaki z Puławskiej (wcześniej to podkreślił/a), więc można się z nią/nim też skontaktować w tej sprawie[/QUOTE]

Jak najbardziej - aktualne. Czekam na info kiedy można się tam pojawić. Mój tel. 513 816 835.

I poproszę o kontakt do kogoś z lecznicy, z kim mogę się w tej sprawie kontaktować. Czy psy mają jakąś dietę?

Posted

Zgłaszam się do doglądania psów i gadania i do nich i do samej siebie o ile mnie nie będą słuchać ;) z tego co kojarzę to już jedna osoba wcześniej to też proponowała, zaraz poszukam kto. Będziemy mogły się jakoś wymieniać. Proszę tylko napisać dokładnie adres i kiedy można się tam pojawić, najlepiej też podać na priv numer do kogoś z kliniki żeby można było się dogadać co do godzin odwiedzin psiaków.[/QUOTE]

Na okresie kwarantanny- czyli do 14 lutego nie można odwiedzać psów. Po tym czasie taka pomoc będzie niezbędna.

Posted

Dziewczyny są w drodze do Różana, jeśli są jakieś domy tymczasowe chętne na szczeniaki -proszę o kontakt. Mogą zabrać je z Kruszewa, co by bardzo odciążyło schronisko. Szczeniaki są małe i średnie, mają ok 2,5-3 miesiące.