Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Paula95']No to ciocie rozpoczynamy akcję szukania skarbnika i 200zł stałych deklaracji! Igunia jedzie do DT u Karmelci!:)[/QUOTE]

Super wieści!!! :multi:

Bardzo prosimy o deklaracje! Kto pomoże Iguni? :modla:

Posted

Ma zaledwie 5 lat, a całe życie spędziła w schronisku. Jednak dostała szansę by normalnie żyć, a dzieli ją od tego zaledwie 200zł. Zajrzyj proszę na bazarek i pomóż wylęknionej Idze!

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232501-Już-otwarte!-)-Bazarek-cegiełkowo-fantowy-zapraszamy-Przeróżne-różności-do-29-09[/url]

Posted

Dawno nie zaglądałam do psiaków, bo jest u mnie w BDT Nutka [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229649-Jestem-ma%C5%82a-i-%C5%9Bliczna-czekam-ju%C5%BC-6-lat-na-wybawienie-(?p=19639752#post19639752[/url]
Ody Iguni się udało trafić do Karmelci

Posted

Jestem na zaproszenie Paula95. Przejrzałam szybciutko wątek, Koral rozwalił mnie na łopatki, przecudny jest:loveu:
Niestety deklaracje zjadają sporą cześć mojego budżetu, więc mogę póki co wpłacić jednorazowo, ale na 99% Marianek niedługo wyląduje w swoim domku i wtedy będę mogła wspomóc stałą.

Posted

Ogromnie dziękuję!!!

Paula, dziękuję. Tylko niestety musimy jeszcze chwilę poczekać z wpłatami, bo nie mamy jeszcze skarbnika, ale wolałam już pozapraszać, żeby szybciutko zebrać $$$.

Czyli jeszcze 100zł stałych deklaracji. :loveu:

Posted

[quote name='lika1771']Od pazdziernika 100zl dla Iguni dek.stala.[/QUOTE]

Lika - Aniele złoty mój!!!! :loveu:
jak się cieszę!:multi:
Ja z ilością psów w domu i stałych deklaracji na dogo nieco przekroczyłam granice zdrowego rozsądku i pomóc nie mogę, choć całym sercem chciałabym

Posted

[quote name='mari23']Lika - Aniele złoty mój!!!! :loveu:jak się cieszę!:multi:Ja z ilością psów w domu i stałych deklaracji na dogo nieco przekroczyłam granice zdrowego rozsądku i pomóc nie mogę, choć całym sercem chciałabym[/QUOTE]Sunia na ktora placilam dekl. jedzie do domu,wiec daje tej biedzie....Sliczna jest wiec szybko domek znajdzie.Zdrowy rozsadek co to jest?

Posted

Zdrowy rozsądek u psiarzy nie istnieje.:evil_lol:

Czy znacie kogoś zaufanego, kto mógłby "wypożyczyć" nam konto? :) Ja mogłabym poprosić jedną dziewczynę, ale jest niepełnoletnia, więc wolę nie narażać się niektórym dogomaniakom, bo wiem, że nie każdy by to zaakceptował.

Posted

[quote name='lika1771']Sunia na ktora placilam dekl. jedzie do domu,wiec daje tej biedzie....Sliczna jest wiec szybko domek znajdzie.Zdrowy rozsadek co to jest?[/QUOTE]

a ja mam tylu deklarowiczów i wszystkie uparcie do domków nie chcą.... nic mi się nie zmniejszyło, tylko Kajtuś
[*] Dina opuścił i za TM podążył

a zdrowy rozsądek...... masz rację - nam nie grozi ;)

[quote name='Paula95']Zdrowy rozsądek u psiarzy nie istnieje.:evil_lol:

Czy znacie kogoś zaufanego, kto mógłby "wypożyczyć" nam konto? :) Ja mogłabym poprosić jedną dziewczynę, ale jest niepełnoletnia, więc wolę nie narażać się niektórym dogomaniakom, bo wiem, że nie każdy by to zaakceptował.[/QUOTE]

i tu ewentualnie mogę pomóc :)
konto Stowarzyszenia Help Animals służy wielu psiakom, ja zajmuję się finansami tego malutkiego stowarzyszenia, więc wpłaty i wydatki mogę na wątku podawać, tylko wiąże się to z koniecznością rozliczania wydatków fakturami

z kontem prywatnym jest mniej "kłopotu", jeśli się takowe nie znajdzie - można wykorzystać konto SHA

Posted

Dt musi wystawiać za pobyt psa faktury dla SHA, czyli musi prowadzic dział. gosp.
Cioteczki, na razie sie zapisuję i będę myślec.
A sunia Vena to nie jest mix dobermana? Głowa może od innego psa ale łapki, umaszczenie jakoś mi sie na dobka pcha. Uszy kopiowane? Ogonek na pewno. Może podeslijcie zapytanie do dobermanów czy by nie umieścili na swojej www.

Posted

[quote name='Sabina02']A moze Karmelcia sie zgodzi zeby wysylac pieniazki bezposrednio do niej?

Jak ktos dorzuci stoweczke, to bylyby tylko trzy przelewy i Karmelcia z pewnoscia dala by rade. :cool3:[/QUOTE]

Można zapytać nadziei dobermana, ale nie wiem. Uszka kopiowane wydaje mi się nie są, ale nie przyglądałam się szczerze mówiąc. :)

Co do przesyłania na konto Karmelci, można zapytać, ale jeśli ta 100zl rozłoży się na kilka osób, to będzie już trochę ciężko. Myślałam też o zbieraniu jednorazowych na transport, ale o te mogłabym poprosić w sumie koleżankę, bo podobnie zbiera z organizowanych bazarków i nikt się nie denerwuje, że nie ma 18lat. :) Także myślę, że poczekamy za całą deklaracją i pomożecie mi zadecydować, co robimy. :)

Posted

[quote name='Paula95']A o co chodzi z tymi faktyrami?:) Bo ja totalnie zagubiona jestem w tych wszystkich bankowo-finansowych sprawach niestety.[/QUOTE]

Po prostu na każdy wydatek z konta SHA potrzebne by były faktury wystawione na Stowarzyszenie - nie muszą być za pobyt, mogą być na karmę, weta itp.
Z konta allegro stowarzyszenia można też allegro cegiełkowe dla nich zrobić,
tylko tekst i zdjęcia na maila: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Posted

Allegro cegiełkowe całkiem fajny pomysł. :) $$$ mogłyby być przeznaczone na transport, a kaska z bazarku od Kaliny na brakujące 100zł. Chociaż na miesiąc, a przez ten czas by się dozbierało deklaracje i Iga mogłaby szybciej grzać doopke w DT i uczyć się życia na nowo. :)

Posted

[quote name='Paula95']Allegro cegiełkowe całkiem fajny pomysł. :) $$$ mogłyby być przeznaczone na transport, a kaska z bazarku od Kaliny na brakujące 100zł. Chociaż na miesiąc, a przez ten czas by się dozbierało deklaracje i Iga mogłaby szybciej grzać doopke w DT i uczyć się życia na nowo. :)[/QUOTE]

Zgadzam się, niech malutka już jak najszybciej jedzie do Karmelci, na pewno się uda jeszcze jakieś deklaracje zebrać przez miesiąc, a brakuje zaledwie 100zł, które nawet w razie czego można co miesiąc dozbierać na bazarkach.

Posted

Lolalola, ogromnie dziękuję. :) Proszę o jeszcze chwilkę cierpliwości, jak zorganizujemy konto.

Ciocie, to co robimy? Zbieramy na konto SH, czy czekamy na jakieś prywatne jeszcze?

Posted

[quote name='Paula95']Allegro cegiełkowe całkiem fajny pomysł. :) $$$ mogłyby być przeznaczone na transport, a kaska z bazarku od Kaliny na brakujące 100zł. Chociaż na miesiąc, a przez ten czas by się dozbierało deklaracje i Iga mogłaby szybciej grzać doopke w DT i uczyć się życia na nowo. :)[/QUOTE]

tekst i fotki prosimy na maila, potem wkleję tu link do aukcji i nawet na Fb można będzie "reklamować" i szukać nabywców na cegiełki, nie wszyscy sa na dogo, a pomagać chcieliby.....
na jezdnym z wątków zbierają na 2 konta - prywatne i SHA - każdy wpłaca na to, które wybrał a pieniążki trafiają do psa ( Misia ze Szczebrzeszyna konkretnie)

i tu też tak można zrobić, użyczenie konta nie jest obwarowane "wyłącznością" ;)