Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:multi: Zuzanka to wesoła suczka średniej wielkości. Ma bardzo ekstrawaganckie barwy sierści, do psich piękności niestety nie należy. Jest za to bardzo, bardzo mądra i spragniona ciepłego, spokojnego schronienia i kogoś, kto by ją wreszcie pokochał.
Do wrocławskiego schroniska trafiła po tym, jak jej właściciel zmarł. Jego krewni zajęli się awanturami o spadek, a los psa oczywiście nikogo nie interesował. Dlatego też po prostu wyrzucili Zuzankę, przywiązując ją do osiedlowego śmietnika :angryy:
Zuzanka jest dość zaniedbana, ale zdrowa. Niestety, ma już 9 lat, więc w schronisku po 2 tygodniowym okresie ochronnym zostanie uśpiona.
Pomóżmy jej, zanim będzie za późno!
Żaden pies nie powinien umierać w schronisku, szczególnie tuż po utracie ukochanego właściciela...

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja też bym coś wystawiła na bazarku, niewiele, ale na pewno warto ratować Zuzię. A ci ludzie, którzy pozbyli się psa, szkoda słów. Na pewno to sie na nich odbije.

Posted

Przez dwa tygodnie czeka się na ewentualnego właściciela, że niby pies komuś uciekł czy coś.
Niestety często tak się dzieje w przypadku psów starszych albo chorych, to schronisko jest bardzo, bardzo przepełnione - mają już ok. 450 psów :( i ciągle im podrzucają nowe.

Posted

właśnie chciałam pytać o hotelik - zna ktoś jakiś dobry w okolicy Wrocławia?

I przydałby się ktoś wykształcony informatycznie, coby wystawić aukcję i założyć skarpetę, bo ja niedorozwój komputerowy jestem..

Ja już się zdecydowałam, co prawda tutaj hotele psie są raczej drogie, ale nie ma wyboru. Z Waszą pomocą na pewno uda się podarować Zuzance życie.

Posted

Mogę ją wystawić na allegro, tylko proszę o numer telefonu i adres mailowy wolontariusza (ewape chyba Twój?), to lepsze niż podanie danych do schronu

co do skarpety na AFN, trzeba napisać do "zarządu", podać link do wątku, pierwsza wpłata otwiera skarpetę

Posted

Kiedyś odezwała sie do mnie pani która mógłaby zając sie jakims pieskiem oczywiscie odpłatnie,nie wiem za ile... bo ona mówiła ze to zalezy od psa...tylko ona mieszka poza wrocławiem gdzies koło kątów,ale moge dac nr tel i mejla.

Posted

Napisałam już do dziewczyny, teraz zobaczymy, co odpowie..
I tutaj nie ma mowy o żadnym próbowaniu, uratuję tego psa i koniec!! Zaparłam się zadnimi łapami i nie popuszczę, są miliony psich nieszczęść, ale nie mogę pomóc każdemu. A Zuzanka sama wpadła mi w ręce, więc, cholera, dołączy do listy uratowanych psiaków. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby któryś z moich "podopiecznych" nie znalazł wreszcie dobrego domku. Więc i tym razem tak będzie, musimy tylko się postarać!

Posted

Ja jestem pełna podziwu dla Twojego determinizmu!!!! Brawo!!! Ja mam już ponad 2 miesiące na tymczasie śliczną, malutką i bardzo kochaną sunię - Jetkę- i domku jak nie było tak nie ma, a mój mąż ględzi i zrzędzi coraz bardziej! Jestem załamana, ale co mam zrobić, przecież nie oddam jej do schronu, skąd wyciągnęły ją inne Dogomaniaczki! Myslałam, że to będzie prostsze i co najważniejsze szybsze, a teraz ja przywiązałam się do suni, ona do mnie, a zostać nie może!!

Posted

Zuzanka jest bardzo łagodna, spokojna i przestraszona. Nie gania kotów, prawdopodobnie mogłaby się nawet z jakimś zaprzyjaźnić, a jeśli chodzi o ludzi, to jest wcieleniem słodyczy.

Agusia, to bardzo rzadko jest proste i szybkie, ale nie możemy pozwolić, żeby psiaki traciły życie i szczęście tylko dlatego, że wielu ludzi zachowuje się jak ostatnie świnie. Dlatego trzeba walczyć. Kiedy raz zaczniesz ratować zwierzaki, to nigdy nie skonczysz, ale przynajmniej wiesz, ze robisz coś pożytecznego, że jest jakiś sens Twojego istnienia.

Posted

Zuza idzie do domku tymczasowego do tamtej dziewczyny. Najpóżniej w poniedziałek opuści schronisko, i , mam nadzieję, już tam nie wróci.

Posted

Pewnie, co kto może. Ja sobie postaram sama radzić najlepiej, jak się da, ale ten pobyt może się bardzo przedłużyć, bo nie wiadomo, kiedy znajdzie się nowy właściciel.