Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

trzymaj się justynko :( kurcze, wściec się można. tyle nerwów, tyle bólu, podczas gdy zawsze powinno się dać kobiecie w ciąży jak najwięcej komfortu fizycznego i psychicznego...

Posted

byłam - lekarz powiedział, że to zbyt wczesna ciąża by mógł cokolwiek powiedzieć:(
boli mnie to mam leżeć i jeść leki te które mam plus doraźnie paracetamol...nic więcej mi nie pomoże, bo nic więcej nie da się zrobić w tak wczesnej ciąży.
najgorsze, że mam leżeć:placz:
zasugerował bym zrobiła badania prenatalne... mam czas do 12 tyg.
i mam jeść lek od tarczycy bo dziecko może się urodzić z niedorozwojem:(:placz: przez te skaczące hormony...
szczerze, to jestem tak wymęczona tym dniem, że mam dość.

Posted

[quote name='justysiek']byłam - lekarz powiedział, że to zbyt wczesna ciąża by mógł cokolwiek powiedzieć:(
boli mnie to mam leżeć i jeść leki te które mam plus doraźnie paracetamol...nic więcej mi nie pomoże, bo nic więcej nie da się zrobić w tak wczesnej ciąży.
najgorsze, że mam leżeć:placz:
zasugerował bym zrobiła badania prenatalne... mam czas do 12 tyg.
i mam jeść lek od tarczycy bo dziecko może się urodzić z niedorozwojem:(:placz: przez te skaczące hormony...
szczerze, to jestem tak wymęczona tym dniem, że mam dość.[/QUOTE]

wreszcie sie odezwałaś ....

a spytałas go czy te tabletki na tarczyce nie zaszkodzą dziecku ??

Posted

[quote name='dOgLoV']wreszcie sie odezwałaś ....

a spytałas go czy te tabletki na tarczyce nie zaszkodzą dziecku ??[/QUOTE]

dopiero wróciłam... od rana.
nikt nie da Ci takiej gwarancji:( ale jak nie dostanie hormonów to bedzie ze mną i z dzieckiem źle.

Posted

[quote name='justysiek']dopiero wróciłam... od rana.
nikt nie da Ci takiej gwarancji:( ale jak nie dostanie hormonów to bedzie ze mną i z dzieckiem źle.[/QUOTE]

ehhhh :roll:

czekanie jest najgorsze :roll: ale musisz to spokojnie przeczekać bo się wykonczysz :calus:

Posted

[quote name='justysiek']łatwo się mówi:( gorzej wykonać.[/QUOTE]

wiem :roll:

ale chyba zmotywuje sie i tez pojde do ginekologa bo czasami mnie jajniki bola ale pozniej przestają i sobie odpuszczam :shake:

Posted

[quote name='dOgLoV']wiem :roll:

ale chyba zmotywuje sie i tez pojde do ginekologa bo czasami mnie jajniki bola ale pozniej przestają i sobie odpuszczam :shake:[/QUOTE]

idz, ja tez załuje, ze wczesniej nie zrobilam sobie przegladu u gina.
a hormony mi caly czas staly, bo ostatnie badania mialam z lipcu... a teraz tak sie podniosly:(

Posted

[quote name='justysiek']idz, ja tez załuje, ze wczesniej nie zrobilam sobie przegladu u gina.
a hormony mi caly czas staly, bo ostatnie badania mialam z lipcu... a teraz tak sie podniosly:([/QUOTE]

poszła bym ale boje sie ze mi powie " ma pani guza " albo cos w tym stylu :crazyeye:

kiedys tez sie tego bałam ale jak miałam tak silne zapalenie ze sikałamz krwia to poszłam i wtedy wszystko bylo oki , tylko dostałam jakies globulki i pozniej kontrola , lekkie malutkie zapalenie miałam wtedy i juz nie poszłam :shake:

Posted

[quote name='dOgLoV']poszła bym ale boje sie ze mi powie " ma pani guza " albo cos w tym stylu :crazyeye:

kiedys tez sie tego bałam ale jak miałam tak silne zapalenie ze sikałamz krwia to poszłam i wtedy wszystko bylo oki , tylko dostałam jakies globulki i pozniej kontrola , lekkie malutkie zapalenie miałam wtedy i juz nie poszłam :shake:[/QUOTE]

e tam odrazu guza... coś Ty.
lepiej wcześniej iść niż potem "pluć sobie w brodę" :(
ehhh

Posted

[quote name='justysiek']e tam odrazu guza... coś Ty.
lepiej wcześniej iść niż potem "pluć sobie w brodę" :(
ehhh[/QUOTE]

niby racja , ale nie mozesz siebie obwiniać za ta sytuację :calus:

Posted

[quote name='justysiek']moge, bo moglam sie lepiej przygotowac, bo wiedzialam jakie mam problemy.[/QUOTE]

Wiedziałas tylko o tarczycy nie wiedziałas o plynie w macicy itd :shake:

Posted

Aga, szybko do gina :mad:

Justyś, bież te leki, które Ci kazali. Na tarczycę też. W 12 tygodniu zrób te badania prenatalne i zobaczysz, że lekarz powie, że wszystko jest ok ;) Ja też się bałam przed badaniem prenatalnym, bo już dawno olałam swoją tarczycę i jej leczenie :roll::oops: A wszystko było dobrze ;) Wierzę, że u Ciebie też tak będzie :)
Szkoda, że musisz cierpieć takie bóle :-(
I nie zapomnij o kwasie foliowym ;)