Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no jestem po wizycie, ciąża żywa 5 tyg:) jej jakie to uczucie jak mi pokazał na monitorze:loveu: aż mi się płakać zachciało...
ale mam dość duże skurcze macicy, które nie powinny się pojawiać, więc nie kazał mi się cieszyć, bo może dojść do poronienia, tym bardziej, że ja mam problemy z tarczycą i krążeniem. Jeśli bóle nie ustaną w ciągu kilku dni to mam zacząć jeść luteinę na podtrzymanie ciąży.
jak na razie to taki malutki pęcherzyk aż się nie chce wierzyć w to, że to dzidzia mała będzie kiedyś.

Kasia dzięki, wypróbuje.
agaciaaa dzięki:loveu:
Magda wypróbuje, choć jak rano wstaje to wg jeść mi się nie chce, jem dopiero koło południa, bo nie mogę w siebie nic wmusić.

Posted

justyna, to ja mocno trzymam kciuki by te skurcze ustały. no-spa właśnie działa rozkurczowo, więc jak cię będzie brzuch pobolewał jak podczas okresu, to się nią ratuj. z resztą pewnie lekarz ci mówił co masz robić ;) mam nadzieję, że masz dobrego gina.

Posted

[quote name='agaga21']justyna, to ja mocno trzymam kciuki by te skurcze ustały. no-spa właśnie działa rozkurczowo, więc jak cię będzie brzuch pobolewał jak podczas okresu, to się nią ratuj. z resztą pewnie lekarz ci mówił co masz robić ;) mam nadzieję, że masz dobrego gina.[/QUOTE]

no mówił o no-spie i dał receptę na tą luteinę.
ale brzuch faktycznie bardzo boli, czasem aż mnie zatyka.

Posted

[quote name='magdabroy']Kurcze, tylko się nie martw na zapas ;) Ja wierzę, że bóle ustaną i urodzisz pięknego dzidziusia za 8 miesięcy :loveu:
Kiedy masz kolejną wizytę?[/QUOTE]

jak na razie bardzo boli... ale zobaczymy jak bedzie.

kolejną jesli bedzie ok mam 15 listopada - wtedy bedzie 10 tydzień:)

Posted

[quote name='magdabroy']Pewnie ma z 1cm ;) A serduszko słyszałaś?[/QUOTE]

nie ma z kilka mm jedynie, nie nie słyszałam, na nastepnym usg mam słuchać.
wg to nie bardzo chciało się pokazać.

Posted

Teraz popatrzyła na moje usg, to w 7 tyg. miał 10,69mm ;) A na koniec urodziłam ponad 4kg faceta :evil_lol:

Ważne, że tam jest ;) Teraz niech tylko się ładnie rozwija :)

Posted

[quote name='magdabroy']Teraz popatrzyła na moje usg, to w 7 tyg. miał 10,69mm ;) A na koniec urodziłam ponad 4kg faceta :evil_lol:

Ważne, że tam jest ;) Teraz niech tylko się ładnie rozwija :)[/QUOTE]

no ma kilka mm:) chyba z 5.
no mam nadzieję, że będzie wszystko ok.

Posted

[quote name='justysiek']j
aaaaaa i mam jeszcze jedna wiesc... zrobiłam dziś test bo mi sie okres spóźniał i jestem w ciąży:loveu:
[/QUOTE]Jej, gratuluję :multi: Jeszcze raz i tak pogratuluję osobiście jak się spotkamy :)

Posted

[quote name='kalyna']my będziemy przed te 8 miesięcy mocno trzymać :kciuki:
niczym się nie martw, dobrze się odżywiaj i dbaj o siebie ;)[/QUOTE]

dzieki dziewczyny, dzis juz zakupilam tabletki bo bol byl momentami straszny, az mi sie goraco robilo, wg mam tez straszne zawroty głowy i zaburzenia chodzenia,
po tabletce jak na razie nic nie pomoglo - ale nie bede narzekala.

Iza dzięki:loveu:

Posted

Hej Justyś :loveu:

Nie martw się i nie denerwuj. To najważniejsze. Masz być spokojna i wyluzowana, no i dobrej myśli :*
Na bank będzie okej wszystko:)
Bardzo mocno trzymam kciuki za Twoje zdrówko i Orzeszka :loveu:

Posted

[quote name='Ptysiak']Hej Justyś :loveu:

Nie martw się i nie denerwuj. To najważniejsze. Masz być spokojna i wyluzowana, no i dobrej myśli :*
Na bank będzie okej wszystko:)
Bardzo mocno trzymam kciuki za Twoje zdrówko i Orzeszka :loveu:[/QUOTE]

cześć Iza:)

trochę się połozyłam bo bardzo mi zimno było i przespałam z godzinke
szkoda mi tylko psa bo już kilka dni nie byl na porządnym spacerze, ale pogoda jest beznadziejna:( może mi wybaczy.

Posted

[quote name='biscuit']witanko :)
ojjj, chyba wszędzie ta pogoda taka do kitu :roll:[/QUOTE]

hej:)

my to akurat mieszkamy bardzo blisko siebie chyba, więc u nas pogoda taka sama:)

Posted

Ale ja jestem bystra! :D Dopiero teraz patrzę i fakt - Starachowice :D:D:D
No ale wiesz - ja to już mazowieckie (do Ostrowca chodzę tylko do szkoły, ale gdybym wpisała nazwę swojej wiochy, to nikt by nie wiedział, gdzie to jest :evil_lol:), więc powinna być mniej świętokrzyska pogoda, a leje jak z cebra.. :eviltong: