Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Ja was tylko po cichutku podczytuje, ale jak dzis przyczytalam o stanie blogoslawionym to nie moglam juz dluzej.... serdeczne gratulacje!!!! :loveu:

dziękuję!:loveu: i zapraszamy do nas częściej!

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ptysiak napisał(a):
Justyś jeszcze raz gratuluje :loveu:

I jakbyś miała jeszcze pytania to wal, Sebek na koniec rachunek wystawi :evil_lol:
Żartuję :)

dzieki Iza:loveu:
no dobra:eviltong:

Posted

Szkoda, że komisja poszła tak kiepsko :(

justysiek napisał(a):
aaaaaa i mam jeszcze jedna wiesc... zrobiłam dziś test bo mi sie okres spóźniał i jestem w ciąży:loveu:
trochę się boję bo jadłam te leki przeciwbólowe, ale było to 4 tabletki więc może bedzie ok.
no i nie mam tej pracy... ale bedzie co ma byc:razz:

Gratulacje Justyna :bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool:
A jakie tabletki brałaś? tzn. co było bazą tej tabletki: paracetamol, ibuprofen...??

Posted

magdabroy napisał(a):
Szkoda, że komisja poszła tak kiepsko :(

Gratulacje Justyna :bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool:
A jakie tabletki brałaś? tzn. co było bazą tej tabletki: paracetamol, ibuprofen...??

no nic może nic nie dzieje się bez przyczyny:)
Madzia nie wiem, jutro sprawdzę bo te tabletki zostały u rodziców.

Posted

Jeśli były na bazie tego co napisałam, to nie masz się czym martwić ;) Tak na przyszłość, w tej chwili jeśli Cię coś będzie bolało, to APAP możesz brać (lub coś co ma paracetamol).
A nawet jeśli tabletki były z innym składem, to na tym etapie ciąży nic nie powinno się stać ;) Ja już byłam zapylona i oczywiście o tym nie wiedziałam ;) a byliśmy ze znajomymi na imprezie i tak się schlałam, że prawie na czworakach chodziłam :oops::evil_lol: I wszystko było ok z syneczkiem :) Ty też bądź dobrej myśli ;)
I teraz przede wszystkim dbaj o siebie :) I do apteki po kwas foliowy :)

Posted

magdabroy napisał(a):
Jeśli były na bazie tego co napisałam, to nie masz się czym martwić ;) Tak na przyszłość, w tej chwili jeśli Cię coś będzie bolało, to APAP możesz brać (lub coś co ma paracetamol).
A nawet jeśli tabletki były z innym składem, to na tym etapie ciąży nic nie powinno się stać ;) Ja już byłam zapylona i oczywiście o tym nie wiedziałam ;) a byliśmy ze znajomymi na imprezie i tak się schlałam, że prawie na czworakach chodziłam :oops::evil_lol: I wszystko było ok z syneczkiem :) Ty też bądź dobrej myśli ;)
I teraz przede wszystkim dbaj o siebie :) I do apteki po kwas foliowy :)

dzieki Madzia:) bede pamietala, w nastepnym tygodniu ide do ginekologa i moze mi zrobi usg.
ale sie dziwnie czuje:lol: uwierzyć nie moge
moj Sebek az sie poplakal dzis...:D
bardzo mnie boli dzis brzuch dolem to normalne?

Posted

justysiek napisał(a):
dzieki Madzia:) bede pamietala, w nastepnym tygodniu ide do ginekologa i moze mi zrobi usg.
ale sie dziwnie czuje:lol: uwierzyć nie moge
moj Sebek az sie poplakal dzis...:D
bardzo mnie boli dzis brzuch dolem to normalne?

Usłyszysz bicie serduszka :loveu: i zobaczysz takie maleńkie "coś" i pomyślisz, że z takiego jednego małego plemniczka i Twojego jajeczka tworzy się człowieczek :loveu:
Ja też nie mogłam uwierzyć ;) Pamiętam jak zrobiłam test i przyszłam się pochwalić na dogo :) Siedziałam przed kompem, cieszyłam się jak dziecko, a obok siedzaił Bogdan niczego nieświadomy :evil_lol: Całe dogo wiedziało, a on się dowiedział dopiero tydzień później, bo mieliśmy rocznicę ślubu :loveu:
Jak może, to niech Sebek idzie z Tobą na usg :) Wtedy dopiero się popłacze :D
Może Cię boleć ;) I będzie to ból podobny do tego jak mamy my kobiet przed lub wtrakcie okresu ;) Jeśli nie będziesz się zwijać z bólu ani plamić, to takie pobolewania są normalne ;)

Posted

magdabroy napisał(a):
Usłyszysz bicie serduszka :loveu: i zobaczysz takie maleńkie "coś" i pomyślisz, że z takiego jednego małego plemniczka i Twojego jajeczka tworzy się człowieczek :loveu:
Ja też nie mogłam uwierzyć ;) Pamiętam jak zrobiłam test i przyszłam się pochwalić na dogo :) Siedziałam przed kompem, cieszyłam się jak dziecko, a obok siedzaił Bogdan niczego nieświadomy :evil_lol: Całe dogo wiedziało, a on się dowiedział dopiero tydzień później, bo mieliśmy rocznicę ślubu :loveu:
Jak może, to niech Sebek idzie z Tobą na usg :) Wtedy dopiero się popłacze :D
Może Cię boleć ;) I będzie to ból podobny do tego jak mamy my kobiet przed lub wtrakcie okresu ;) Jeśli nie będziesz się zwijać z bólu ani plamić, to takie pobolewania są normalne ;)

myślę, że jestem koło msc w ciąży, bo ok 2 tyg mi się spóźnia okres.
ehhh, doczekać się nie mogę:)
mój Sebek pójdzie pewnie jak tylko wolne dostanie, on się bardzo cieszy! zresztą rodzice moi też i teściowa, też się poryczała!
no boli właśnie jak przy okresie, dlatego myśłałam codziennie, że pewnie mi się zacznie:evil_lol:
już usłyszę serduszko? ehhh:)

my mamy rocznice 24 pazdziernika.

Posted

Tak, serduszko "tworzy się" jako pierwsze ;)
Ja byłam w 5 jak zrobiłam test, a spóźniał mi się niecały tydzień ;) Pamiętam, że każdego dnia jak bolał mnie brzuch, to błagałam Boga w myślach, żeby okres nie przyszedł :evil_lol: I się udało :D

Jak masz ochotę to zapraszam na wątek dla cięzarnych i młodych mam :)
http://www.dogomania.pl/forum/threads/138202-Wątek-poradnikowy-dla-kobiet-w-ciąży-i-świeżo-upieczonych-mam?p=19808323#post19808323
Będziesz mogła pytać wrazie wątpliwości, chwalić się postępami w ciąży, a po porodzie maluszkiem :loveu:

Fajny masz okres na ciążę ;) Urodzisz na początku lata i będziesz miała fajnie ze spacerkami itp ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Tak, serduszko "tworzy się" jako pierwsze ;)
Ja byłam w 5 jak zrobiłam test, a spóźniał mi się niecały tydzień ;) Pamiętam, że każdego dnia jak bolał mnie brzuch, to błagałam Boga w myślach, żeby okres nie przyszedł :evil_lol: I się udało :D

Jak masz ochotę to zapraszam na wątek dla cięzarnych i młodych mam :)
http://www.dogomania.pl/forum/threads/138202-Wątek-poradnikowy-dla-kobiet-w-ciąży-i-świeżo-upieczonych-mam?p=19808323#post19808323
Będziesz mogła pytać wrazie wątpliwości, chwalić się postępami w ciąży, a po porodzie maluszkiem :loveu:

Fajny masz okres na ciążę ;) Urodzisz na początku lata i będziesz miała fajnie ze spacerkami itp ;)

no to jak pójdę do lekarza to zobaczymy ile już jestem w ciąży:)
no juz wpisałam się na watek.
no tak z tego co liczylam to czerwiec, a jak bedzie to sie wkrotce okaze:)

Posted

magdabroy napisał(a):
Ale Ci zazdroszczę :oops: Gdyby nie to, że kolejne dziecko chcę rodzić siłami natury, to pewnie bym już teraz poszła robić kolejne maleństwo :evil_lol:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

gratulujęęęęęęęęęęęęęęęęęę!!!!!!!!!!!!!!!!

oj to teraz podwójnie musisz dbać o siebie!
generalnie w ciąży nie powinno być ani bóli ani plamień. nospa jest bezpieczna przy bólu podbrzusza(takiego jak podczas okresu). nie bierz ibupromu!!! paracetamol dozwolony.

Posted

agaga21 napisał(a):
gratulujęęęęęęęęęęęęęęęęęę!!!!!!!!!!!!!!!!

oj to teraz podwójnie musisz dbać o siebie!
generalnie w ciąży nie powinno być ani bóli ani plamień. nospa jest bezpieczna przy bólu podbrzusza(takiego jak podczas okresu). nie bierz ibupromu!!! paracetamol dozwolony.

dziekuje!:loveu:
no bede dbala, slysze to od wszystkich!:)
dzieki za rady, na pewno wykorzystam.