Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Izabela124. napisał(a):
Dla mnie osbiście wystawianie onków, dobermanów i rottków to jakaś porażka. Omijam te ringi szerokim łukiem. To paranoja a nie wystawianie psów. Nie wiem czemu ludzie to robią? Przecież można pokazać te psy w normalny sposób

tez tak uwazam, ale hodowcy bardzo sie oburzaja jak sie tak mowi, bo takie wystawianie onka powoduje ze on pokazuje wszystkie swoje atuty, jak dla mnie bzdura.

siatkarze?:diabloti: nie widzialam, kiedy kolejny mecz?:evil_lol:

Posted

Czyli inne rasy wystawiane normalnie nie pokazują swoich atutów? No masakra normalnie. Zawsze mam ochotę podejść do wystawców onków i nagadać im, bo ludzie którzy to oglądają, tacy spoza kręgu kynologii ręce do Boga składają jak to widzą :D

Posted

Izabela124. napisał(a):
Czyli inne rasy wystawiane normalnie nie pokazują swoich atutów? No masakra normalnie. Zawsze mam ochotę podejść do wystawców onków i nagadać im, bo ludzie którzy to oglądają, tacy spoza kręgu kynologii ręce do Boga składają jak to widzą :D

tak bo przy onkach/donkach jest zawsze halas, pisk, krzyk Bój wie co jeszcze, nie wiem kto to wymyslil, ale zbyt madre to to nie jest!

Posted

justysiek napisał(a):
tak bo przy onkach/donkach jest zawsze halas, pisk, krzyk Bój wie co jeszcze, nie wiem kto to wymyslil, ale zbyt madre to to nie jest!
Powinny zakazać takiego wystawiania i byłby spokój :)

Posted

justysiek napisał(a):

jak już nawet w Niemczech jest tak samo, to nie ma co liczyć na zmianę...
to raczej się wystawia te psy, które są obronne, bo wtedy one pokazują atuty.. typowo psy pracujące...

U nas wystawianie Gandoliny nie przejdzie, bo nie mam drugiej osoby :)

Posted

[quote name='Kaaasia']Ja już od samego paczenia na wystawianie onków się męczę :evil_lol:
no:shake: dziwne to wszytsko.

I jest tylko coraz gorzej :-(

tak, głupota, głupota, głupota!:mad:
Ptysiak
Dobrze, że dysplazja odpadła :multi:
Trzymamy kciuki i łapki co do wyników moczu :smile:
Buziaki w nochalek dla Cezarka :loveu:

tez sie ciesze:loveu::multi:
jutro bede miala wyniki to napisze:loveu:
nochalek wycalowany:evil_lol:
to raczej się wystawia te psy, które są obronne, bo wtedy one pokazują atuty.. typowo psy pracujące...

U nas wystawianie Gandoliny nie przejdzie, bo nie mam drugiej osoby :smile:

ja tez nie mam 2 osoby, to moj maz jakos nie bardzo angazuje, a jak na razie na mnie pies lepiej reagowal niz na niego, ale sprobujemy na odwrot, zawsze zostaje handler:diabloti:

Posted

Izabela124. napisał(a):
Powinny zakazać takiego wystawiania i byłby spokój :)

Oficjalnie przez FCI jest to zakazane, ale nikt się do zakazu nie stosuje :roll:

kalyna napisał(a):

Potwierdzam ;) Miałam nadzieję na wystawianie Tory w DE. Pojechałam na wystawę oblookać co i jak i tu też tak wystawiają ONki/DONki :mdleje:

Posted (edited)

[quote name='magdabroy']Oficjalnie przez FCI jest to zakazane, ale nikt się do zakazu nie stosuje :roll:

Potwierdzam ;) Miałam nadzieję na wystawianie Tory w DE. Pojechałam na wystawę oblookać co i jak i tu też tak wystawiają ONki/DONki :mdleje:

no masakra:shake:

ja sie wlasnie dowiedzialam, ze w wypadku zginal maz mojej znajomej, byli 4 dni po slubie:shake::-(
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120802/POWIAT0115/120809828

Edited by justysiek
Posted

Izabela124. napisał(a):
Przeczytałam. Jednak duża prędkość robi swoje.

kurde masakra :-(
ciekawe co wykażą ekspertyzy, przyczyn może być kilka, szkoda chłopaka, a jej b. współczuję:placz: