Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']To byłyśmy na tej samej wystawie? :crazyeye:

Byłam tam klientka, która wystawiała "normalnie" i niestety oceniono jej psa bardzo nisko :(:roll:

Wiem, że od kontowania coraz więcej hodowli odchodzi ;) Może za kilka lat będziemy mieć znowu onki z prostym grzbietem :)[/QUOTE]

Widziałaś tą akcję?! :D
Możliwe że byłyśmy na wielu wystawach razem nie wiedząc o swoim istnieniu ;)
W Krakowie jestem co roku , bo ciężko by było nie być.

Noo ja kilka razy widziałam normalne wystawianie na finałach (znaczy pies biegł przed babą na napiętej lince, ale w ciszy i spokoju) i pies zajmował jakaś lokatę na pudle.

Zasypuję was pytaniami, bo kuzynka tż sobie kupiła sukę onka (śmiesznie jakoś tanio ale ponoć rodowodowa) i chcę ją namówić na jakieś wystawy :D I jabym jej mogła sukę nawet wystawiać, tyle że cyrku robić nie będę.
Wystarczy że jak z Waldkiem na finałach lecę to pobudzać go muszę różnymi " szukaj ptaszków" bo mi zasypia :D

Jak to psy biegają bez ringówek?

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Majkowska']Jak to psy biegają bez ringówek?[/QUOTE]

na wystawie widziałam...
wchodzą na ring, odpinają smycz, biegną przy nodze, po skończonym biegu są z powrotem zapinane i dopiero ustawiane :eviltong:
No, ale to w lasie użytkowej, czyli po zdaniu egzaminu, najczęściej po IPO, ale też można inne zdawać ;)

Majkowska, podaj nazwę hodowli :cool3:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='magdabroy']Wy to macie pecha :( Oby teraz go wyleczyli do końca :roll: Trzymam kciuki :thumbs:[/QUOTE]

oby obyło się bez szpitala, ale z tego co czytałam to jedyne wyjście bo doustny antybiotyk u takiego małego dziecka to odpada.

Posted

[quote name='justysiek']oby obyło się bez szpitala, ale z tego co czytałam to jedyne wyjście bo doustny antybiotyk u takiego małego dziecka to odpada.[/QUOTE]

doustny czyli tabletka lub zawiesina , więc spokojnie
Trzymam :kciuki: abyście w domku zostali

Posted

[quote name='kalyna']

Majkowska, podaj nazwę hodowli :cool3:[/QUOTE]
zgubiłam troche watek:oops:. o jaka nazwe hodowli chodzi?

[quote name='justysiek']Kuba ma w moczu bakterie coli :( jestem załamana, najprawdopodobniej czeka nas szpital:placz:[/QUOTE]
a jak to sie objawia? jak to wychwycic?
podobno ogrom dzieci to ma.

Posted

u nas akurat wyszlo przypadkiem, tzn w zwiazku z tym, ze po porodzie miał ta bakterie powtorzylam badanie moczu i jest :(

chodzi o nazwe hodowli z ktorej Twoja szwagierka na ON-ka.

Posted

a pojęcia nie mam skąd ten onek :D
wiem tylko ze rod ma i kiedys cos padło ze bedziemy razem na wystawy jezdzic.
tyle ze ucichło, wiec pewnie było mineło ;) ta onka generalnie chyba w kojcu siedzi wiec na wystawy mogłoby byc ciezko...:(

Posted

[quote name='Majkowska']a pojęcia nie mam skąd ten onek :D
wiem tylko ze rod ma i kiedys cos padło ze bedziemy razem na wystawy jezdzic.
tyle ze ucichło, wiec pewnie było mineło ;) ta onka generalnie chyba w kojcu siedzi wiec na wystawy mogłoby byc ciezko...:([/QUOTE]

prawie wszystkie ON-y z hodowli siedza w kojcach. tylko kwestia socjalizacji.

Posted

[quote name='Majkowska']tylko?
a jak pies zakmniety praktycznie cały czas ma byc zsocjalizowany?
znaczy ja nie wiem jak tam dokładnie jest bo nie widziałam...[/QUOTE]

ano jak zamkniety ciagle w kojcu to jasna sprawa.
wiadomo, ze praca z psem to podstawa.

Posted

nie wiem jak tam jest tak jak pisałam, ale podejrzewam że jednak zamknięty - oni pracują dość dużo, drugi pies też jest w kojcu chyba o ile nie na łańcuchu (bokser bodajże?).
Myślałam że rodowodowego inaczej potraktują, ale doszły mnie słuchy że nie... A szkoda.

Posted

[quote name='Majkowska']nie wiem jak tam jest tak jak pisałam, ale podejrzewam że jednak zamknięty - oni pracują dość dużo, drugi pies też jest w kojcu chyba o ile nie na łańcuchu (bokser bodajże?).
Myślałam że rodowodowego inaczej potraktują, ale doszły mnie słuchy że nie... A szkoda.[/QUOTE]

łańcuch to już wg masakra :(
jak ludzie mają takie podejście to nie ważne dla nich czy z rodowodem czy bez... :(

Posted

[quote name='Majkowska']nie wiem jak tam jest tak jak pisałam, ale podejrzewam że jednak zamknięty - oni pracują dość dużo, drugi pies też jest w kojcu chyba o ile nie na łańcuchu (bokser bodajże?).
Myślałam że rodowodowego inaczej potraktują, ale doszły mnie słuchy że nie... A szkoda.[/QUOTE]

masakra , rozumie kojec na czas pobytu w pracy , ale łańcuch :/ i to jeszcze bokser , pies który jest niemalże łysy :( ... Nie masz wpływu na nich ?

Posted

[quote name='Alicja']masakra , rozumie kojec na czas pobytu w pracy , ale łańcuch :/ i to jeszcze bokser , pies który jest niemalże łysy :( ... Nie masz wpływu na nich ?[/QUOTE]

dla jakiegokolwiek psa łańcuch to okropieństwo... szok:(

Posted

[quote name='justysiek']dla jakiegokolwiek psa łańcuch to okropieństwo... szok:([/QUOTE]

no dokładnie .... zawsze mówię , buda nie jest zła , ale musi to być dobra buda , ciepła , obszerna , czysta ...no i w życiu łańcuch , wystarczy ogrodzić teren by pies nie nawiał i nie trzeba budować jakiś tam kojców

Jutro :kciuki: