Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

u nas słabo... :( czuję się fatalnie, od niedzieli do wtorku to miałam takie bóle, że myślałam, że zacznę rodzić, na szczęście po lekach jakoś przeszło.
dziś odebrałam wyniki hemoglobina tylko 9,5 mimo msc jedzenia żelaza...:(

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

justysiek napisał(a):
u nas słabo... :( czuję się fatalnie, od niedzieli do wtorku to miałam takie bóle, że myślałam, że zacznę rodzić, na szczęście po lekach jakoś przeszło.
dziś odebrałam wyniki hemoglobina tylko 9,5 mimo msc jedzenia żelaza...:(

ojojoj niedobrze :roll: a w którym jesteś teraz miesiącu ??

Posted

Cytuję:
"Spadek hemoglobiny poniżej normy w ciąży wiąże się najczęściej z niedoborem żelaza w diecie. Jednakże czasami jest również przyczyną niedoboru witaminy B6, B12 lub kwasu foliowego."

Bierzesz wit.B i kwas foliowy? Może warto zwiększyć dawkę ;)

Posted

justysiek napisał(a):
biore, ale ja jem zelazo juz msc i nic nie podnioslo sie a jeszcze spadlo...
teraz 33 tydz

To tym bardziej pomyślałabym czy to nie wina za małej dawki wit.B albo kwasu foliowego ;) Bo skoro bierzesz żelazo i to nic nie daje, a nawet jest gorzej, to winne musi być coś innego ;)

Posted

Z tym żelazem to jest tak, że tabletki mogą się nie wchłaniać. Też zawsze mam problemy z żelazem i nigdy tabletki mi nie pomagały, ale odkąd jem bardzo dużo czekolady (szczególnie gorzkiej) i innych produktów z żelazem to bardzo mi się poziom żelaza podwyższył

Posted

Izabela124. napisał(a):
Z tym żelazem to jest tak, że tabletki mogą się nie wchłaniać. Też zawsze mam problemy z żelazem i nigdy tabletki mi nie pomagały, ale odkąd jem bardzo dużo czekolady (szczególnie gorzkiej) i innych produktów z żelazem to bardzo mi się poziom żelaza podwyższył

a ja przez ciaze nie moge prawie jesc slodkiego, jakos mnie cofa a jak juz zjem to mam mega zgage, jem sporo rzeczy z zelazem, no nic jak tabletki nie pomoga to moze zastrzyki... a one ponoc tak bola, ze masakra

Posted

na dobrą sprawę jeszcze 5 tygodni i możesz rodzić :crazyeye: (tzn. już będzie w terminie). ale ten czas leci, dopiero się chwaliłaś ciążą!!! :)
trzymam mocno kciuki za każdy dodatkowy tydzień w 2-paku!

Posted

agaga21 napisał(a):
na dobrą sprawę jeszcze 5 tygodni i możesz rodzić :crazyeye: (tzn. już będzie w terminie). ale ten czas leci, dopiero się chwaliłaś ciążą!!! :)
trzymam mocno kciuki za każdy dodatkowy tydzień w 2-paku!

nom tak jest:lol:
mam nadzieje, ze tylko ta hemoglobina niska nie zaszkodzi dzidzi, bo mi to nie wazne... zlecialo i z tyg na tydz coraz szybciej plynie, we wtorek wizyta u gina i zobaczymy co tam.

Posted

żelazo ma:

-żółtko surowe,szpinak,zielona sałata,wołowina,wątróbka,soja,fasola,płatki owsiane,natka pietruszki,a oprócz przyjmowania wit z gr B i kwasu foliowego,musisz przyjmiować także wit.C.

[FONT=georgia]Niektóre składniki diety powodują zahamowanie wchłaniania żelaza np. kawa, herbata, pokarmy bogate w błonniki, sole fosforu,dieta wegetariańska hamuje przyswajalność żelaza.[/FONT]

Posted

ja od poniedziałku idę do szpitala więc nie będę pisała, bo neta raczej nie będę miała.
hemoglobina jest tego przyczyna, do tego mega puchna mi place u rak i nog, ale to doslownie jak rano wstaje to mam jak naboje i az chca popekac.
wstepnie mam miec dane 3 dawki zelaza w odstepach 2 dniowych, wiec z tydz poleze:(
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Posted

justysiek napisał(a):
ja od poniedziałku idę do szpitala więc nie będę pisała, bo neta raczej nie będę miała.
hemoglobina jest tego przyczyna, do tego mega puchna mi place u rak i nog, ale to doslownie jak rano wstaje to mam jak naboje i az chca popekac.
wstepnie mam miec dane 3 dawki zelaza w odstepach 2 dniowych, wiec z tydz poleze:(
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

w takim razie czekamy na powrót i dobre wieści po powrocie ;)

Posted

justysiek napisał(a):
szczerze, to chce mi sie wyc na sama mysl, ale juz tylko kilka tyg

szybko zleci , urodzisz zdrowego synka i wszystko wróci do normy :calus:

Posted

agaga21 napisał(a):
Tylko się tam nie zamartwiaj.

jeszcze 3 dni w domu przede mna w sumie przed nami:) to odpoczne, byle ta pogoda dopisala bo jak na razie to masakra, szczegolnie dzis... leje, wieje, blech.

Guest wolfheart
Posted

justysiek napisał(a):
szczerze, to chce mi sie wyc na sama mysl, ale juz tylko kilka tyg

odwagi Justyna,dasz ze wszystkim radę i powitasz na świecie synka :p