Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='magdabroy']Tak przeczytałam potem swój post i myślę, że mógł zostać źle zrozumiany ;) Nie miałam na myśli, że 7kg to dużo :shake: Zdziwiłam się, że według lekarza to dużo ;) Bo co to jest tak naprawdę 7kg, skoro to jest waga dziecka, łożyska, wód płodowych itp. ;)[/QUOTE]

Ją Cię dobrze zrozumiałam :-) Też się zdziwiłam, że lekarze powiedzieli, że to dużo... Tym bardziej, że Justyna super wygląda :-)

Posted

hej dziewczyny:)

Madzia ja też Cię dobrze zrozumiałam, jak czytałam w tych różnych poradnikach to tak do 12 kg jest ok, moja mama ze mną przytyła 35 kg a teraz waży 60kg więc jak się chce to się schudnie:)
ja się martwię, żeby Kuba był zdrowy i żebym ja się ogarnęła z takim maleństwem:)

Posted

[quote name='justysiek']
Madzia ja też Cię dobrze zrozumiałam, jak czytałam w tych różnych poradnikach to tak do 12 kg jest ok, moja mama ze mną przytyła 35 kg a teraz waży 60kg więc jak się chce to się schudnie:)
ja się martwię, żeby Kuba był zdrowy i żebym ja się ogarnęła z takim maleństwem:)[/QUOTE]

Mam koleżankę, która w ciąży też przytyła coś ponad 35kg. Dobiła do 100kg po koniec ciąży :crazyeye: A teraz jest taka chuda, że nie wiem czy waży z 65kg ;)
A Kubuś będzie zdrowy ;) Nie ma innej opcji :)

Posted

[quote name='magdabroy']Mam koleżankę, która w ciąży też przytyła coś ponad 35kg. Dobiła do 100kg po koniec ciąży :crazyeye: A teraz jest taka chuda, że nie wiem czy waży z 65kg ;)
A Kubuś będzie zdrowy ;) Nie ma innej opcji :)[/QUOTE]

nawet nie wiesz jak bym chciała byc pewna, że jest zdrowy i że będzie ok.
już znów myślę o tym i śni mi się co noc poród...

Posted

[quote name='justysiek']nawet nie wiesz jak bym chciała byc pewna, że jest zdrowy i że będzie ok.
już znów myślę o tym i śni mi się co noc poród...[/QUOTE]

Chyba nie ma takiej matki, która nie myśli czy dziecko będzie zdrowy, czy donosi się ciążę, itp. ;) Ale już bliżej niż dalej :)

Posted

[quote name='magdabroy']Chyba nie ma takiej matki, która nie myśli czy dziecko będzie zdrowy, czy donosi się ciążę, itp. ;) Ale już bliżej niż dalej :)[/QUOTE]

no dokładnie 3 msc dziś do pełnego terminu:)

Posted

[quote name='dOgLoV']dzień dobry ;)

3 miesiące szybciutko zlecą ;)[/QUOTE]

no zlecą, po świętach zaczynam się powoli przygotowywać, pakować torby, prać i prasować ciuszki - mam już 3 pudła:)

Posted

cześć przez ostatnie dni nie najlepiej się czuje, kręgosłup daje mi dość mocno w kość, do tego miałam zapalenie ukł moczowego i czułam się paskudnie, po lekach już lepiej, coraz mi ciężej chodzić bo ból wchodzi mi w obie pachwiny, chcialabym już być po na prawde.

Posted

[quote name='justysiek']Kuba waży już ponad 800 g a ja coś ok 7 kg więcej, lekarz powiedział mi na ostatniej wizycie, że dużo przytyłam, ale mi jak na razie wszystko poszło w brzuch i cycki, myślę, że moje cycki ważą ze 2-2,5 kg bo urosły mi z 3 rozmiary.[/QUOTE]

kurcze, przegapiłam posta o tym, że będzie synuś (gratuluję :) ) ale w zasadzie nie miałam neta dłuższy czas.
wyglądasz szczuplutko. myślę, że lekarz się czepiał, bo tak porządnie to zaczyna się tyć w 2-3 ostatnich miesiącach(to tak na pocieszenie ;) ) ale jak tak patrzę na twoje zdjęcie, to myślę, że zaraz po porodzie szybko dojdziesz do swojej wagi. sprawiasz wrażenie szczupłej z natury.
ja się zawsze muszę pilnować i dopiero niedawno doszłam do wagi sprzed ciąży a że i tak nie była to moja wymarzona waga, to staram się jeszcze zrzucić parę kilo.

trzymam kciuki za was:loveu: