justysiek Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 [quote name='Alicja']to :kciuki: za następną wizytę , badania i że wsio będzie oki[/QUOTE] dzięki, już w nocy od tego myślenia śnią mi się takie rzeczy:( jednak psychika to jest taka mocna... ale jak nie myśleć, jak ciągle tyle się słyszy o chorych dzieciach. Quote
justysiek Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 [quote name='magdabroy']Już się nas nie pozbędziesz :eviltong:[/QUOTE] :eviltong: i dobrze. Quote
Ptysiak Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Dzień dobry Justynko :glaszcze: Przepraszam Kochana, że dawno się nie odzywałam :( Ostatnio usiłowałam napisać ale dogo mi padło i się wkurzyłam... a potem jakoś nie miałam kiedy :roll: Ale wiedz, że ciągle jestem z Tobą myślą i trzymam kciuki by w końcu wszystko było okej :* Quote
agaga21 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='justysiek']dzięki, już w nocy od tego myślenia śnią mi się takie rzeczy:( jednak psychika to jest taka mocna... ale jak nie myśleć, jak ciągle tyle się słyszy o chorych dzieciach.[/QUOTE] nie zadręczaj się. mam nadzieję, że twoje maleństwo będzie zdrowe i śliczne :) Quote
bira Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='agaga21']nie zadręczaj się. mam nadzieję, że twoje maleństwo będzie zdrowe i śliczne :)[/QUOTE] Dokładnie :-) I tego się trzymaj :-) Quote
Patik Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 My też przychodzimy z pozdrowieniami, i trzymamy kciuki. NA pewno wszystko będzie dobrze. Silna jesteś wiec dasz rade;) Quote
angineuuka Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Patik']My też przychodzimy z pozdrowieniami, i trzymamy kciuki. NA pewno wszystko będzie dobrze. Silna jesteś wiec dasz rade;)[/QUOTE] nie odzywam się ale ciągle o was pamiętam i trzymam kciuki. Quote
justysiek Posted November 7, 2012 Author Posted November 7, 2012 cześć dziewczyny, dzieki, że jesteście. mam problem z Cezarem - zaczął się strasznie drapać po pysku, troche ma wydrapane boki na pysku i troche spuchnięte fąfle i wydrapał sobie kawałek koło oka :( wydaje mi się, że ma też trochę czerwone dziąsła... wydaje mi się, że to uczulenie na kurczaka... muszę iść z nim do weta, może dostanie jakiś zastrzyk odczulający, szczerze to pierwszy raz mi się to zdarzyło i nie wiem co w takim wypadku, no i musimy zmienić karmę... tylko na jaką? może macie jakieś podpowiedzi dla mnie czego szukać. Quote
*Magda* Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Jeśli to będzie uczulenie na kurczaka, to może kup mu karmę:[SIZE=2] [/SIZE][SIZE=2]Brit Care Junior Large Breed Lamb & Rice :) [/SIZE]Moja Tora ją jadła jak jeszcze była na suchym i dobrze się na niej trzymała ;) Quote
bira Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Ja nie pomoge, moja Amba byla uczulona nawet na antyalergiczne karmy ... Quote
Patik Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Ale w bricie też jest kurczak Kurczaka na pewno nie am w Taste of the Wild z rybą (taką też stosujemy,ale nie mozemy za dużo o niej powiedzieć, bo stosujemy ją nie cały tydzień, wiem,ze bardzo nie śmierdzi, a Doris ją uwielbia :) Acana z rybą też nie ma kurczaka, trainer(jest chyba z rybą,królikiem,jagnieciną) Trovet ale to weterynaryjna. A wcześniej miał takie objawy po kurczaku???? Quote
justysiek Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 Magda tak myślałam o tej karmie bo jadl ją jako szczeniak, żałuję, że mu zmieniłam na tego kurczaka... Patik - nie miał takich objawów, ale ostatnio dostawal też trochę skrzydelek i łapek i wydaje mi się, że tego kurczaka za dużo było... ale upewnimy się u weta. zaraz spojrzę na te karmy które proponujesz. Quote
Guest wolfheart Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 3letia DONka z która Lunka się bawi,ma uczulenie na drób i jada karmę weterynaryjną wołowina/cielęcina/łosoś.Nie znam nazwy niestety:oops: U niej uczulenie wyglądało bardzo podobnie jak u Cezara. Dużo zdrówka Tobie i Cezarkowi:p bądź dobrej myśli:glaszcze: Quote
agaciaaa Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 O masz, następny alergik :roll: jak drapie pysk i okolice oczu to pokarmówka prawie jak w banku. Sara je brita z jagnięciną i jest ok, pod warunkiem że nie dostaje nic poza tym :roll: ale do weta weź go koniecznie, pewnie dostanie zastrzyk lub tabletki to mu od razu ulży. [quote name='Patik']Ale w bricie też jest kurczak[/QUOTE] Gdzie? W bricie z jagnięciną? Quote
justysiek Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 ten kurczak.... ehhh, w nim masę chemii i dlatego, no pojadę z nimi karmę obowiązkowo zmienimy, mój biedak mały. dzieki dziewczyny za rady, tak właśnie myślałam, że to na bank pokarmówka. Quote
Kaaasia Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Dlatego ja karmę daję z jagnięciną lub rybą bo kurczaka dostaje na surowo a nie chciałam przedobrzyć ;) Trzymajcie się. Quote
justysiek Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 [quote name='Kaaasia']Dlatego ja karmę daję z jagnięciną lub rybą bo kurczaka dostaje na surowo a nie chciałam przedobrzyć ;) Trzymajcie się.[/QUOTE] no właśnie... a ja przesadziłam z kurczakiem... a jaką je karmę Oli? Quote
justysiek Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 [quote name='agaciaaa']A Ty jak się dzis czujesz Justys?[/QUOTE] ja tak samo jak dotychczas, codziennie wymiotuje, mdli mnie, nie da zjeść:( i brzuch boli. Quote
Kaaasia Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='justysiek']no właśnie... a ja przesadziłam z kurczakiem... a jaką je karmę Oli?[/QUOTE] Oli obecnie dostaje 1st Choice- hypoalergiczną z kaczką i czeka jeszcze z jagnięciną. Kupiłam małe opakowania aby sprawdzić czy będzie to zjadał i jak z trawieniem i jak na razie jest ok. Oli raz mi zapuchł masakrycznie w nocy to lekarz mi wmawiał że to alergia pokarmowa, a on wtedy nic nowego nie dostał. Dla mnie to on miał ślad po ukąszeniu no ale co ja tam wiem. Od tej pory mam w domu wapno tak na wszelki wypadek ;) Quote
justysiek Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 [quote name='Kaaasia']Oli obecnie dostaje 1st Choice- hypoalergiczną z kaczką i czeka jeszcze z jagnięciną. Kupiłam małe opakowania aby sprawdzić czy będzie to zjadał i jak z trawieniem i jak na razie jest ok. Oli raz mi zapuchł masakrycznie w nocy to lekarz mi wmawiał że to alergia pokarmowa, a on wtedy nic nowego nie dostał. Dla mnie to on miał ślad po ukąszeniu no ale co ja tam wiem. Od tej pory mam w domu wapno tak na wszelki wypadek ;)[/QUOTE] dzieki zaraz spojrze na ta karme:) Quote
łamAga Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Hejka ;) Mój Neron też miał podrapany pysk i wyliniałe pod oczami , dawałam mu wtedy Boscha sensitive lamb & rice ale do tego co drugi dzień dostawał zastrzyki witaminowe i jakis steryd , leczenie było długie bo trwalo jakiś rok ale teraz od dość długiego czasu nie drapie się w ogóle ;) Quote
justysiek Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 [quote name='dOgLoV']Hejka ;) Mój Neron też miał podrapany pysk i wyliniałe pod oczami , dawałam mu wtedy Boscha sensitive lamb & rice ale do tego co drugi dzień dostawał zastrzyki witaminowe i jakis steryd , leczenie było długie bo trwalo jakiś rok ale teraz od dość długiego czasu nie drapie się w ogóle ;)[/QUOTE] mam nadzieje, ze u nas to tylko uczulenie na kurczaka... Quote
Recommended Posts