Malgoska Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 zaglądnijcie tu cioteczki w wolnej chwili http://www.dogomania.pl/forum/threads/108984-!!!!!-Chrcynno-!!!!!!-schronisko-niedaleko-Krzyczek?p=18929675#post18929675 Quote
sonia1974 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Odwiedzam niedzielnie Niunie , jak z siusianiem Quote
prosiaczkowo Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 No to operacji nie było, bo doktor wziął urlop. Jedziemy we wtorek - ma być wyjęcie druta, zjdęcie kamienia z zębów i obcięcie pazurów, kto wie, czy nie podcięcie ścięgien). Ile się ten piesek nacierpi :( Z sikaniem ok, miała w sobotę zamiar zrobić na dywan koopę, już się rozsiadała heh dobrze, że zauważyłam ;) Pędziłyśmy zaraz na dwór. A w nocy zakaszlałam sobie, nie minęło kilka sekund już była obok mnie w łóżku hihi Quote
Malgoska Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 prosiaczkowo napisał(a):No to operacji nie było, bo doktor wziął urlop. Jedziemy we wtorek - ma być wyjęcie druta, zjdęcie kamienia z zębów i obcięcie pazurów, kto wie, czy nie podcięcie ścięgien). Ile się ten piesek nacierpi :( Z sikaniem ok, miała w sobotę zamiar zrobić na dywan koopę, już się rozsiadała heh dobrze, że zauważyłam ;) Pędziłyśmy zaraz na dwór. A w nocy zakaszlałam sobie, nie minęło kilka sekund już była obok mnie w łóżku hihi Niunia kochana przybiegła na ratunek do Ciebie miejmy nadzieję, że ta operacja będzie już ostatnia wszystko dobrze sie zagoi i maleńka będzie już tylko szczęsliwa Quote
prosiaczkowo Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 I jeszcze prośba - czy miałby ktoś zbędną wyciąganą smycz? W Toruniu taka kosztuje 60 zł!!! A ta mała przeciąga mnie ostatnio po wszystkich krzakach :D Rehabilitantka poleciła mi stosowanie płynu do ust (bo trochę jedzie jej z buźki) ale też nie mam pojęcia co by tu kupić :( które płyny są skuteczne i nie szkodzące... Poradźcie coś. Quote
prosiaczkowo Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 acha i jeszcze-czy płyn na kleszcze, czy obróżka? Ile razy trzeba psa w roku odpchlić? Quote
terra Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Jeśli Farcia będzie miała zdejmowany kamień z zębów, to problem z nieprzyjemnym oddechem powinien minąć. Potem możesz raz w tygodniu przecierać zęby razem z dziąsłami kawałkiem cytryny, może pomóc w utrzymaniu higieny jamy ustnej. Osobiście używam kropelek i problem pcheł i kleszczy mam na kilka miesięcy z głowy. Trzeba mieć na względzie, że dotykanie gołymi rękami obroży może być niebezpieczne, czyli głaskanie odpada. Takie jest moje zdanie, ale może inni się wypowiedzą. Quote
Malgoska Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 terra napisał(a):Jeśli Farcia będzie miała zdejmowany kamień z zębów, to problem z nieprzyjemnym oddechem powinien minąć. Potem możesz raz w tygodniu przecierać zęby razem z dziąsłami kawałkiem cytryny, może pomóc w utrzymaniu higieny jamy ustnej. Osobiście używam kropelek i problem pcheł i kleszczy mam na kilka miesięcy z głowy. Trzeba mieć na względzie, że dotykanie gołymi rękami obroży może być niebezpieczne, czyli głaskanie odpada. Takie jest moje zdanie, ale może inni się wypowiedzą. moja po obróżce przeciwkleszczowej wyłysiala.... w miejscu gdzie miała ją założoną tylko kropelki Quote
toyota Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 (edited) prosiaczkowo napisał(a):acha i jeszcze-czy płyn na kleszcze, czy obróżka? Ile razy trzeba psa w roku odpchlić? Mała była odpchlona przeze mnie osobiście Fiprexem ;). Fiprex działa na pchły 3 miesiące a na kleszcze ok. 4 tygodnie. Czyli na pchły jeszcze powinien działać. Smycz automatyczna najlepiej Flexi -są niezawodne i niezniszczalne. Inne firmy szybko się psują. Najlepiej poszukać na allegro, są w dobrej cenie. Np.linki: http://allegro.pl/flexi-classic-smycz-automatyczna-5m-12kg-mix-kolor-i2239783271.html http://allegro.pl/smycz-flexi-color-niebieski-s-linka-5m-do-12kg-i2229832185.html Licytacja, może się uda tanio ;): http://allegro.pl/smycz-flexi-classic-1-s-linka-5m-do-12kg-i2228354318.html Ja zdecydowanie wolę jednak taśmowe: http://allegro.pl/smycz-flexi-classic-compact-s-5m-tasmowa-do-15kg-i2200002327.html Edited April 2, 2012 by toyota Quote
prosiaczkowo Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 Bardzo dziękuję za podpowiedzi Kochanym Cioteczkom! Dziś jak Farcia-Nineczka będzie na stole operacyjnym, pobuszuję w sklepiku weterynaryjnym :) Quote
maja602 Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 Polecam smycz Flexi, taśma i myślę, że dla Farci odpowiednia będzie 5m długości. Istotnie na allegro mozna ją kupic duzo taniej (30-35zł. + koszt przesyłki) niż w sklepach. Flexi służyła mojemu psu 11lat. Można kupić tańszą ale ja odradzam. Po miesiącu może być do wyrzucenia. Quote
kasiapsiaki Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 maja602 napisał(a):Polecam smycz Flexi, taśma i myślę, że dla Farci odpowiednia będzie 5m długości. Istotnie na allegro mozna ją kupic duzo taniej (30-35zł. + koszt przesyłki) niż w sklepach. Flexi służyła mojemu psu 11lat. Można kupić tańszą ale ja odradzam. Po miesiącu może być do wyrzucenia. tak najlepsza smycz zdecydowanie:) i cena jest warta smyczy:) Quote
prosiaczkowo Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Matko, ile postów poznikało....Toyota miała zamieścić foteczki i pewnie też znikły ;/ Ale z dobrych wiadomości - Nineczka zaczęła mordować zabawki! NARESZCIE!!! Misiu, sznurek i piszcząca krówa, to póki co jej ulubione ;) Bawi się jak szczeniaczek, skacze przy tym jak zdrowy psiaczek :D biega po domku, żużluje na dywanie, ślizga się na rozłożonych dla niej kocykach (na panelach), siłuje się kiedy zabieram jej zabawkę - dla mnie sama radość! A potem obie padamy na łóżku. Ninka oczywiście ze sznurkiem w paszczy hihi Quote
prosiaczkowo Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Acha, zapomniałam o fajnej akcji :) Obcinałam w sobotę pazury świniakom, oczywiście wrzask na cały blok natychmiast...jak tylko pieseczek usłyszał - natychmiast przybiegła, wskoczyła na łóżko i pilnowała prosiaków, żeby im sie nic nie stało! Wąchała, probowała je lizać, trącała nosem. A po zakończeniu operacji wróciła na dywan w pokoju :) taka jest! Quote
Malgoska Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 prosiaczkowo napisał(a):Acha, zapomniałam o fajnej akcji :) Obcinałam w sobotę pazury świniakom, oczywiście wrzask na cały blok natychmiast...jak tylko pieseczek usłyszał - natychmiast przybiegła, wskoczyła na łóżko i pilnowała prosiaków, żeby im sie nic nie stało! Wąchała, probowała je lizać, trącała nosem. A po zakończeniu operacji wróciła na dywan w pokoju :) taka jest! przekochana jest Quote
maja602 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Nie dość, że inteligentna to jeszcze do tego taktowna i dobrze wychowana. Sunieczka ma wysoką kulturę osobistą.:lol: Chciałam zapytać jak łapka Ninki ? Czy jest bardziej sprawna? Quote
prosiaczkowo Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 no właśnie po wczorajszej rehabilitacji p. Magda już zwątpiła, bo żadnych postępów nie ma :( Poczytałam o ludzkich przykurczach i czasem stosuje się toksynę botulinową (jak na "rozkurczenie" zmarszczek) i rozmyślam o tym. Skonsultuję to z weterynarzami, może dadzą sie namówić, bo zaszkodzić nie zaszkodzi - botulina się rozkłada dość szybko... dziś będę dzwoniła do mojego zaufanego i bardzo pomysłowego weta - zobaczę co powie. A z nowości to Nineczka WRESZCIE zaczęła rozwalać wędzone kości! Tak co dzień robi jakiś postęp :) Wczoraj wróciłam z pracy i rozbierałam się, a pieseczek wlazał na łóżko i zaczął skakać do mojej twarzy, zeby dawać mi buziaki :D Skakała jak sprężynka, moja cudowna malutka... Jeszcze praca nas czeka z chodzeniem na smyczy, bo ciągnie i nie słucha :D ale nie jest to kategoria PROBLEM, uczymy się obie :) Quote
maja602 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Toyota wkleiłaś swego czasu wątek małego pieska ze schroniska, któremu dałam na imię Tofi i zrobiłam mu ogłoszenie. Gdzieś mi jego wątek uciekł i nie mogę odszukać. Możesz go tutaj wkleić u Ninki? Quote
toyota Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 Proszę bardzo, ale właściwie to nie wiem jak trafił: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225103-Tofik-znalazł-dom-niestety-adopcja-schroniskowa-(-Dziękuję-za-ogłoszenia-! Quote
maja602 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 [quote name='toyota']Proszę bardzo, ale właściwie to nie wiem jak trafił: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225103-Tofik-znalazł-dom-niestety-adopcja-schroniskowa-(-Dziękuję-za-ogłoszenia-! Ach to on już w domu? Przez tę awarię na dogo uciekł mi wątek a tu takie zmiany. Szkoda, że nie wiadomo gdzie mieszka. Quote
Recommended Posts