Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest piękna i naprawdę cudowna, nic nie niszczy w domu, ładnie chodzi na smyczy, jest posłuszna i wszystkożerna, tak że nie ma problemu z jedzeniem bo zje wszystko co dostanie. Taka straszna przylepa z niej, jak by mogła to by cały czas na kolanach siedziała. Sunia na pewno nie będzie duża, najwyżej do kolana

Posted

Lunka urosła:) Ogłoszenia będą dzisiaj lub jutro, aj jeszcze w pon jej zrobię małe plakaciki i porozwieszam trochę po Krakowie. Moja Milka dzisiaj jedzie do PDT do Opola, wiec trochę więcej czasu będę miała dla ogłaszania Lunki.

Posted

Nadal nikt nie jest zainteresowany Lunką :(. Sytuację w domu mam już tragiczną, ponieważ Luna teraz sama zaczepia naszą staruszkę, normalnie horror jakiś. Wczoraj staruszka poszła napić się wody , Lunka skoczyła do niej i się zaczęło, znowu mieliśmy problem aby je rozdzielić. W końcu nam się udało ale Luna pogryzła Nalę do krwi. Już nie wiem co mam robić :( Luna super dogaduje się z moją beagielką, cały czas się bawią, razem śpią i nawet z jednej miski jedzą, a z Nalą się nie cierpią.

Posted

Ogłoszenia będą do jutra. Ja dzisiaj podrukowałam w pracy papierowe ogłoszenia i porozklejam trochę w okolicach Kleparza i Bieżanowskiej i trochę jutro w Wieliczce.

Posted

może na wątkach o zachowaniach psów zapytaj -jak sobie z tym radzić?
i w tytuł wrzuc, że szukasz DT, bo rezydentka gryzie szczeniaka -pamietam, ze pisałaś, że nie chcesz jej przerzucac po DT
ale takie gryzienie może sie źle skończyć w końcu

Posted

Dziewczyny, proszę pomóżcie
Luna nie może zostać u mnie już ani dnia dłużej, Dzisiaj w nocy znowu była zadyma. Zaczęły się gryźć u mojego 5- letniego syna na łóżku ( najprawdopodobniej Luna poszła do niego spać, a Nala rzuciła się na nią z zazdrości). Tak się kotłowały, że aż pogryzły małego. Nie spałam całą noc, maluch też ze strachu nie chciał spać. Jestem wykończona nerwowo i normalnie ledwo już żyję. Mąż oczywiście zrobił mi okropną awanturę z tego powodu i powiedział, że jak wróci z pracy to psa ma już nie być w domu. Sama już nie wiem co mam robić :(

Posted

Tylko którą zamknąć do tej klatki? Młodej nie mogę bo ona cały czas chce się bawić więc nie usiedzi w jednym miejscu. Jak zamknę starą to będzie szczekanie i wycie i znowu będę miała wizytację straży miejskiej. Niestety pechowo w około mnie mieszkaj same starsze i upierdliwe osoby, którym wszystko przeszkadza i o wszystko sie czepiają. Zawsze znajdą jakiś powód aby się kłócić. Już dzięki nim miałam trzy razy nalot straży miejskiej bo niestety jak musiałam wyjść to zamykałam staruszkę w łazience, a ona wyła i szczekała i oczywiście spokój zakłócała. Nie mam już dzisiaj siły, jeszcze mój mąż powiedział mi, że zawozi szczeniora do schroniska, mam już dość :(

Posted

Patmol napisał(a):
szczeniaka w klatce zamknij
przecież on duży nie jest -da radę, zabawki mu daj
na pewno to lepsze niz schron, a i Twojej suki nie będzie mógł zaczepiać

Wiesz - piesek nie musi być zamknięty cały czas. Klatka to nie więzienie, a często bezpieczny azyl. Wrzucasz miły kocyk, zabawkę, gryzak, smaczki i piesek sobie odpoczywa i Ty także.
Jak wypuścisz to będzie dużo bardziej na Tobie skoncentrowany i chętniejszy do współpracy.
Lunka to nie maluszek i już spokojnie może się uczyć, że jest czas na zabawę i jest czas na odpoczynek i wyciszenie.
Może jej miną głupie pomysły.
Niektóre pieski lubią jak klatkę się zakrywa dodatkowo kocykiem.
Jak jesteś w domu to na czas wypuszczenia Lunki możesz na chwilę tam wsadzić starszą sunię i zobaczysz jak się zachowuje.
Większość psów bardzo lubi swoje klatki, bo to ich bezpieczna przystań i chętnie tam same wchodzą.
To naprawdę żadna krzywda dla psa, a Ty sobie spokojnie odpoczniesz i może jeszcze Mąż się uda ubłagać na kilka dni, jeśli w domu będzie spokój.