Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tez własnie polegam na doktorach z Żabińca. Bardzo dokładnie zajmowali się moim Bonusiem w jego chorobie Cuschinga. A mogliby byc dla nas nieprzyjemni, bo Bonuś w małym ciałku mial wielkiego brytana i nie pozwalał nic przy sobie zrobić - żadne mierzenie temperatury, żadne zaglądanie w zęby, żadne nałożenie kagańca. W ogóle nic z tych rzeczy, a jedynie co pomagało to nagłe zawiązanie pychola bandazem.

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zebrałam sie na siłę, nie było łatwo ale musiałam to zrobić dla mojego kochanego stwora. Musiałam zamówić taxi, bo niestety jestem bez samochodu, a nie miałam już siły aby nieść na rękach mojej kluchy. Pojechałam na Sanocką okazało się, że to parwo, byłam normalnie w szoku bo ostatni raz na wirusówki szczepiłam psa w lipcu zeszłego roku. Dodatkowo wetka zrobiła badanie krwi, wyniki były dobre tylko przez parwo leukocytów sunia ma za mało. Dostała parę zastrzyków i kroplówkę, dzisiaj muszę jej jeszcze podłączyć dwie jedną za godzinę, drugą na noc. Jurto rano znowu musimy jechać do weta na kolejne zastrzyki. Pani doktor powiedziała, że jeśli mała przeżyje do jutra to jest szansa. Kurcze było już źle bo stwora miała okropną krwawą biegunkę

Posted

:-( Jeśli jest potrzebna surowica to skontaktuj się z elik na dogo. Trzymam :kciuki::kciuki::kciuki: żeby sunia zdrowiała. Martwię się, czy Lunka jest dobrze zdiagnozowana :shake:

Posted

Wetka powiedziała, że surowica jest już zbędna, ponieważ organizm zdążył już wytworzyć przeciwciała. Luncia ponoć ma się już o wiele lepiej, podobno zaczęła już jeść, ale ile w tym prawdy to nie wiem

Posted

[quote name='masza44']Nie , Lunka nie ma parwo. Ale szukamy jej dalej DT do czasu aż Rash przestanie zarażać...[/QUOTE]
A ta Pani co była zainteresowana adopcją zrezygnowała?
I właściwie jaki to okres czasu?

Posted (edited)

Niestety prawną, jeśli ktoś będzie chciał adoptować psinę to musi z tozem podpisać umowę. Żałuję, że ją oddałam mogłam za wszelką cenę ją jakoś przetrzymać wtedy sunia była by już w stałym domu.

Edited by scarlett37
Posted

Dzisiaj o godzinie 16.00 spotykamy sie pod lecznica, zobacze Lunke, dzisiaj tez pies od razu moze byc zabrany do domu stalego. Przepaszam, ze pisze bez polskich znakow ale pisze z telefonu bo jestem z dzieckiem u lekarza

Posted

Jeśli dobrze zrozumiałam, to obecna opiekunka (p.Agnieszka?) wyjeżdża 18-go (oferowany przez nią DT był właśnie do 18-go lutego). Gdzie w takim razie znajdzie się Lunka ? Nie sądzę, żeby pani zabierała ją ze sobą lub zrezygnowała z wyjazdu, więc kto zaopiekuje się psiakiem? Może pani, która chciała dac' DS zdecyduje się jednak?

Posted

Widziałam się dzisiaj z Lunką ale było radochy, sunia prawie cały czas przesiedziała mi na kolanach, witaniu się nie było końca. Tak jak pisałam wcześniej sunia jest pod opieką TOZ-u teraz jest na tymczasie. Pani, która ją zabrała podpisała umowę na DT i będzie zajmować się Lunką. Teraz musimy jak najszybciej znaleźć małej dom stały

Posted

Scarlett już napisała, że opiekę prawną i finansową za obupólną zgodą przejął TOZ. Nowy dom tymczasowy, z polecenia TOZ-u, podpisał umowę i Lunka jest teraz tam aż do czasu znalezienia DS. Czuje się już dobrze i to jest najważniejsze. Scarlett ma mieć kontakt z DT i ma być informowana o stanie zdrowia, adopcji itp. W związku z tym, że będzie się to działo poza mną poproszę o zamknięcie wątku.

Posted

No to pozostaje trzymac' mocno :kciuki::kciuki::kciuki: , żeby Lunka była zdrowa i szczęśliwa. Czy nowy DT został wskazany przez KTOZ?
:ices_bla:Już doczytałam na temat nowego DT