yoshi22 Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 ja bym miała problem, którego pieska wybrać... Nawet Bos widzę jest tam ogłaszany:) Quote
dexterka Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='yoshi22']Może warto sprawdzić na sos jamniki?[/QUOTE] sprawdzałam, ale żadnego w naszej okolicy nie ma. A Pani jak to ujęła "chciałaby pomagać na "swoim podwórku" " :) Jak się jakiś jamniczek nie znajdzie to zastanowi się nad innym pieskiem:) Quote
Kava Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 w przytulisku w Debowej jest od kilku dni przyblakany jamnis.... to niezbyt daleko od was.... Jamnis dostal na imie Znajdek, gdyz zostal naprawde na szczerym polu znaleziony w czasie najwiekszych mrozow... byl naturalnie nie tylko zmarzniety i glodny ale takze w nie najlepszym stanie ogolnym.... zostal poddany leczeniu i teraz ma sie dobrze.... Quote
Ewelinaaa Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 http://jamniki.eadopcje.org/ - a widziałaś tą z pierwszej strony? Tylko ona potrzebuje na chwilę obecną pomocy. Może jakby doszła do siebie, twoja sąsiadka będzie chciała ją przygarnąć? :) Quote
yoshi22 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Jamnikowata-sunia-szuka-domu-id37039.html może ta sunia byłaby odpowiednia? Quote
Ewelinaaa Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Jest fajna z Azylu nadziei prawda? :),ale ma być długowłosa :) Quote
yoshi22 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 tak, z azylu. jejku ludzie mają wymagania, ale może jednak:) Quote
Ewelinaaa Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Może, jednak wpadnie w oko ;) Dziewczyny, a co u Tiwiego? Czy wszystko idzie w dobrym kierunku? :) Quote
dexterka Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 dostałam odpowiedź na moje ogłoszenie Chou Chou:) Pani póki co zapytała tylko czy suczka znalazła domek. Odpisałam jej, dodatkowo podając dane Kasi od adopcji - maila i telefon. Quote
Ewelinaaa Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Mała Anuszka już zawitała u mnie w domu ;) Jest urocza, słodka, ślicznajej uszka wyglądają jak by były od buldożka francuskiego, takie duże i odstajace. Jest po pierwszym spacerze , z moim drugim psem. Nie było wcale tak łatwo,dlatego nasz spacer był bardzo krótki, ale z czasem oczywiście będziemy wydłużać ten czas przeznaczony na nasze spacery. W domu, jest jeszcze dość spięta i zestresowana, ale nie ma co się dziwić, minęła dopiero pierwsza godzina.Na pewno rozluźni się po pierwszym tygodniu, albo i nawet dwóch. Pożyjemy zobaczymy. :) Z moją drugą suczką już zdążyła się pogryźć. Niestety Anuszka musi się przyzwyczaić do jej towarzystwa,nie ma innego wyboru, bo spędzi z nią na pewno jakiś czas. A oddanie jej do Fundacji nie wchodzi w grę. Oddam ja dopiero do dobrego i odpowiedzialnego DS jeżeli taki się znajdzie. Także na chwilę obecna nie poddajemy się i powoli będziemy iść na przód :) Będę regularnie zdawać relację z pobytu Anuszki u mnie,i oczywiście przesyłać zdjęcia tej przepięknej mordeczki :) Życzcie nam powodzenia. :) Quote
dexterka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 jak śliczna mordka, wycałuj ja ode mnie:) Quote
Ewelinaaa Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='dexterka']jak śliczna mordka, wycałuj ja ode mnie:)[/QUOTE] Wycałowana :) Quote
Kava Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Ewelinaaa, to znaczy Anouk jest u ciebie na BDT... dobrze zrozumialam? wycaluj ja takze od nas.... no ta druga sunie oczywiscie tez.... teraz musisz wszystko po rowno dzielic na dwie mordeczki, caluski, mizianki, chrupki i co tam jeszcze.....to bardzo wazne, i pamietaj zeby twojej pierwszej suni dawac zawsze jako pierwszej.... czekamy na zdjecia obu panienek ( nie wiem jak twoja pierwsza ma na imie???) i zyczymy szybkiego wzycia w nowym domku.... Quote
Ewelinaaa Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Tak Kava jest u mnie na BDT :) To nie jest mój pierwszy psiak na DT,wiec mniej więcej wiem jak mam dbać o oba psiaczki, ale dziękuje bardzo za przypomnienie :p Moja druga psina to Matylda(mix jamniczka). Na pewno zrobie im kiedyś razem zdjęcie i wam prześle. :) Quote
dexterka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 OFF a znacie zespół Anouk? Polecam:) Quote
Alice88 Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 [quote name='Ewelinaaa']Mała Anuszka już zawitała u mnie w domu ;) Jest urocza, słodka, ślicznajej uszka wyglądają jak by były od buldożka francuskiego, takie duże i odstajace. Jest po pierwszym spacerze , z moim drugim psem. Nie było wcale tak łatwo,dlatego nasz spacer był bardzo krótki, ale z czasem oczywiście będziemy wydłużać ten czas przeznaczony na nasze spacery. W domu, jest jeszcze dość spięta i zestresowana, ale nie ma co się dziwić, minęła dopiero pierwsza godzina.Na pewno rozluźni się po pierwszym tygodniu, albo i nawet dwóch. Pożyjemy zobaczymy. :) Z moją drugą suczką już zdążyła się pogryźć. Niestety Anuszka musi się przyzwyczaić do jej towarzystwa,nie ma innego wyboru, bo spędzi z nią na pewno jakiś czas. A oddanie jej do Fundacji nie wchodzi w grę. Oddam ja dopiero do dobrego i odpowiedzialnego DS jeżeli taki się znajdzie. Także na chwilę obecna nie poddajemy się i powoli będziemy iść na przód :) Będę regularnie zdawać relację z pobytu Anuszki u mnie,i oczywiście przesyłać zdjęcia tej przepięknej mordeczki :) Życzcie nam powodzenia. :) Ewelinaaa to są cudne wieści!!:) Cieszę się, że Anuszka już u Ciebie i czekamy na kolejne newsy:) Quote
Ewelinaaa Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='Ewelinaaa']Może, jednak wpadnie w oko ;) Dziewczyny, a co u Tiwiego? Czy wszystko idzie w dobrym kierunku? :)[/QUOTE] odnawiam pytanie? Quote
szyszunia557 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 (edited) Bardzo się cieszymy, że nasza Anuszka trafiła do tak wspaniałego BDT ! Ewelinaaa jeszcze raz serdecznie dziękujemy !!! Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży, mimo małych zgrzytów dzisiaj ;) Jestem w kontakcie z zainteresowanym domem dla Tiwiego. W weekend się tam wybieramy i zobaczymy, co z tego wyniknie. Czy tamtejsze stado zaakceptuje Tiwiego, czy on odnajdzie się w nowej sytuacji ? Wczoraj miałam zapytanie o Chou-chou, odpisałam, wysłałam zdjęcia, czekam... Dzisiaj miałam zapytanie o Timonka, odpisałam, czekam... Bardzo się ruszyło, odkąd nam pomagacie, dawno nie było takiego zainteresowania psiakami, aż serce rośnie ! A jeszcze Cookie... jemu niestety się na razie nie poszczęściło :( 2 chętne domki, ale żaden się nie zdecydował :( Ogłaszajcie go dalej, proszę ! Edited February 26, 2012 by szyszunia557 Quote
Ewelinaaa Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Już się robi, zaraz Cooki będzie miał komplet ogłoszeń :) Quote
dexterka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='dexterka']dostałam odpowiedź na moje ogłoszenie Chou Chou:) Pani póki co zapytała tylko czy suczka znalazła domek. Odpisałam jej, dodatkowo podając dane Kasi od adopcji - maila i telefon. cioteczki czy ktoś się odezwał w sprawie Chou- Chou?? Quote
szyszunia557 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Dziękujemy bardzo serdecznie Ewelinaaa ! Przed chwilą znów telefon w sprawie Tiwiego :multi: Powoli ustawia się po niego kolejka ;) Quote
szyszunia557 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='dexterka']cioteczki czy ktoś się odezwał w sprawie Chou- Chou??[/QUOTE] Pisałam już wcześniej - odezwała się do mnie Pani z prośbą o opis i zdjęcia, wysłałam wczoraj, ale odpowiedzi na razie brak. Quote
dexterka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='szyszunia557']Pisałam już wcześniej - odezwała się do mnie Pani z prośbą o opis i zdjęcia, wysłałam wczoraj, ale odpowiedzi na razie brak.[/QUOTE] sorki, nie zauważyłam powyższego wpisu. Mam nadzieję,że Pani się jeszcze odezwie:) Quote
szyszunia557 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Nic nie szkodzi :) Ja też mam nadzieję, że jeszcze się odezwie ! Nasz szkoleniowiec od razu zabrał się do pracy z Chou-chou i uczy ją pięknie chodzić na smyczy :) Quote
Recommended Posts