yoshi22 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Mi Tiwi też siedzi w głowie...Piękny jest! Ależ bym go wysciskała...:oops: Quote
Ewelinaaa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 (edited) A ja nie mam dzieci :) Jeszcze mam na to czas ;) Zgłosiła się do mnie pewna rodzina w sprawie Tiwiego, stąd to pytanie :) Nick: serce_dla_zwierząt też jest mój, żeby nie było niejasności, ze raz odpowiem pod tym nickiem , a raz do nickiem Ewelinaaa. Mam tylko te dwa, więcej już nie :p Edited February 21, 2012 by Ewelinaaa Quote
Kava Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='yoshi22']Mi Tiwi też siedzi w głowie...Piękny jest! Ależ bym go wysciskała...:oops:[/QUOTE] mysle, ze jego trzeba delikatnie miziac, bo i nie zwyczajna za mlodu no i nie za bardzo jest za co zlapac...hi,hi,hi Quote
yoshi22 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Przecież bym się na niego nie rzuciła hehe. Już jednego strachulca przyzywczaiłam do czułostek, który nawet bardzo podobnie się nazywa i nawet troche podobny - Timi :) Quote
szyszunia557 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Widzę, że nasz śliczny Tiwi ma swoje 5 minut ! Tiwi składa się w 90% z futerka i 10 % psot ;) To nasz fundacyjny klaun - piruety, salta - to jego specjalność. Nie waży prawie nic. Jak nabierze zaufania, będzie cudnym pieskiem na kolanka i do zabawy. Niestety brakuje nam dzieci w Fundacji, żeby sprawdzić jego zachowanie, ktoś się musi postarać :evil_lol: Ale tak jak napisała Kava, Tiwi będzie potrzebowal trochę czasu, żeby stać się pieskiem do miziania. Quote
Madzialenos Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Ja tylko przyszłam się przywitać ze wszystkimi i idę dalej się kurować cóż grypa nie wybiera :/ Quote
Alice88 Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 [quote name='Madzialenos']Ja tylko przyszłam się przywitać ze wszystkimi i idę dalej się kurować cóż grypa nie wybiera :/ Madzialenos, dużo zdrówka!! Pięknie nam się wątek rozwija:) Jeśli ktoś chciałby pomóc Fundacji w inny sposób: https://www.facebook.com/events/227822757307229/ Niestety nie jest dobrze - jest tragicznie. Na koncie jest 78zł (!!!). W kasie około 1000 - i to CAŁY majątek Fundacji. Do tego wielkie stado zwierząt i rosnący stos niezapłaconych zobowiązań. Rachunki za weterynarza, za siano. Nie mamy na karmę dla małych psów, nie mamy na dojazdy do lecznicy czy na interwencje, nie mamy na szczepienia i odrobaczenie - a bez tego przecież NIE MOŻEMY DZIAŁAĆ. BARDZO POTRZEBUJEMY POMOCY!!! Quote
Ewelinaaa Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Porozsyłałam ogłoszenia, ze potrzebujecie pomocy !!! Może komuś los zwierząt nie będzie obojętny i zechce wam pomóc :) Quote
szyszunia557 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Dziękujemy bardzo ! Bardzo nam tego potrzeba. Quote
Alice88 Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 (edited) imie psa - Ankur wiek - ok. 3-4 lata stosunkek do psow, kotow, dzieci - b.dobry kontakt z innymi zwierzetami, nie miała nigdy kontaktu z dziećmi miejscowosc w której pies przebywa - Sierosławice koło Byczyny, woj. opolskie czy ma szczepienia, odrobaczenie, kastracje/sterylke - tak dane kontaktowe - Katarzyna Sokołowska, [email protected], tel. 503117799 Ankur jest niewielkim, czarnym mieszańcem teriera. Został zabrany w dniu 20.11.2011 od staruszki z interwencji "Stado" razem z kilkoma innymi psami. Większość życia spędził jako jeden z wielu psów żyjąc na maleńkiej wsi i nie mając wiele kontaktów z ludźmi, nie chodząc na smyczy i nie znając ruchu ulicznego, dlatego w pierwszych dniach dał nam się poznać jako piesek nieśmiały i nieufny. Jego imię - Ankur - w języku estońskim oznacza kotwicę. Piesek otrzymał takie imię dlatego, że podczas łapania go zesztywniał i zaparł się ze wszystkich sił. Kiedy już udało nam się go ulokować w klatce, za nic nie chciał z niej wyjść. Ankur jest łagodnym psem, ponieważ nie okazał żadnej agresji w sytuacji, w której czuł się mocno zagrożony. Z innymi psami dogaduje się świetnie. Jest dość nieśmiały, ale ciekawość bierze górę i chętnie podchodzi do ludzi, nie pogardzi przysmakiem. Szukamy dla niego spokojnego domu, w którym mógłby w pełni nabrać zaufania do ludzi i przemóc tremę. Przy odrobinie cierpliwości Ankur stanie się niezastąpionym towarzyszem. Nie wymaga zbyt dużo uwagi, dlugich spacerów ani skomplikowanych zabiegów pielęgnacyjnych. Jest już wykastrowany i czeka na nowy, kochający dom. Edited February 23, 2012 by Alice88 Quote
szyszunia557 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Ooooo ! Nasz śliczny Pan Zdziwiony ;) Quote
Ewelinaaa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Hej, znalazłam rodzinę dla waszego Tiwiego :) szyszunia557 wysłałam ci na PW ich numer telefonu. Zadzwoń, warto sprawdzić :) Quote
szyszunia557 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 (edited) Dzięki Ewelinaaa !!! Zaraz będę dzwonić, la la la :multi: Edited February 23, 2012 by szyszunia557 Quote
Kava Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 nie chce zapeszyc... wiec pospiewam sobie cichutenko....la la la lalalalala no to czekamy Quote
szyszunia557 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Troszkę trzymałam Was w napięciu, ale w pracy nie mogłam swobodnie zadzwonić. Moje odczucia po rozmowie - bardzo wesoła i liczna rodzina - 7 psów i 3 koty ;) do takiej Tiwi by pasował, bo całe życie spędził w stadzie. Pozostajemy w kontakcie i rozważamy kwestie transportu, wizyty PA itp. Domek w miarę niedaleko, bo w Kątach Wrocławskich :) Podoba mi się ! Quote
Ewelinaaa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 (edited) Łaaaaał, to rzeczywiście bardzo liczna rodzinka :eviltong: Bardzo się cieszę, że do takiej może trafić , na pewno będzie mu się tam dobrze żyło :multi::multi: Edited February 23, 2012 by Ewelinaaa Quote
Kava Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='szyszunia557']Troszkę trzymałam Was w napięciu, ale w pracy nie mogłam swobodnie zadzwonić. Moje odczucia po rozmowie - bardzo wesoła i liczna rodzina - 7 psów i 3 koty ;) do takiej Tiwi by pasował, bo całe życie spędził w stadzie. Pozostajemy w kontakcie i rozważamy kwestie transportu, wizyty PA itp. Domek w miarę niedaleko, bo w Kątach Wrocławskich :) Podoba mi się ![/QUOTE] w tamtych okolicach sporo cioteczek mieszka , nie trudno bedzie znalesc kogos na PA !!!! Edit moj wirtualny synus..... ej moze mu sie poszczesci... Quote
Madzialenos Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Świetna wiadomość brawo :D Czekam na dalsze wieści dotyczące tiwiego :) Quote
yoshi22 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Och Tiwi, ale by było świetnie jakby się udało! Quote
Ewelinaaa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Dajcie mi na PW albo na email : [email protected] więcej zdjęć Ankura to moze też uda mi się znaleźć dla niego nowy dom, a póki co czekam,aż wasza Anouk przyjedzie do mnie.:D :D Nie mogę się doczekać ;) :) Quote
Alice88 Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='Ewelinaaa']Dajcie mi na PW albo na email : [email protected] więcej zdjęć Ankura to moze też uda mi się znaleźć dla niego nowy dom, a póki co czekam,aż wasza Anouk przyjedzie do mnie.:D :D Nie mogę się doczekać ;) :) Wysłane na maila!!:) Dzięki:) Quote
dexterka Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 OFF dziewczyny moja sąsiadka poszukuje dla siebie spokojnej suni jamnika długowłosego, która tolerowałaby koty i inną suczkę. Może znacie taką potrzebującą psinę? Quote
Ewelinaaa Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 [quote name='yoshi22']Może warto sprawdzić na sos jamniki? Dokładnie tak yoshi :) A oto stronka: http://jamniki.eadopcje.org/do_adopcji Quote
Recommended Posts