Jump to content
Dogomania

Fundacja Grey Animals- spragnione miłości i gotowe do zabrania!! Szukają domu...

Recommended Posts

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

A ja nie mam dzieci :) Jeszcze mam na to czas ;)
Zgłosiła się do mnie pewna rodzina w sprawie Tiwiego, stąd to pytanie :)

Nick: serce_dla_zwierząt też jest mój, żeby nie było niejasności, ze raz odpowiem pod tym nickiem , a raz do nickiem Ewelinaaa.
Mam tylko te dwa, więcej już nie :p

Edited by Ewelinaaa
Posted

[quote name='yoshi22']Mi Tiwi też siedzi w głowie...Piękny jest! Ależ bym go wysciskała...:oops:[/QUOTE]

mysle, ze jego trzeba delikatnie miziac, bo i nie zwyczajna za mlodu no i nie za bardzo jest za co zlapac...hi,hi,hi

Posted

Przecież bym się na niego nie rzuciła hehe. Już jednego strachulca przyzywczaiłam do czułostek, który nawet bardzo podobnie się nazywa i nawet troche podobny - Timi :)

Posted

Widzę, że nasz śliczny Tiwi ma swoje 5 minut !
Tiwi składa się w 90% z futerka i 10 % psot ;) To nasz fundacyjny klaun - piruety, salta - to jego specjalność.
Nie waży prawie nic. Jak nabierze zaufania, będzie cudnym pieskiem na kolanka i do zabawy. Niestety brakuje nam dzieci w Fundacji, żeby sprawdzić jego zachowanie, ktoś się musi postarać :evil_lol:
Ale tak jak napisała Kava, Tiwi będzie potrzebowal trochę czasu, żeby stać się pieskiem do miziania.

Posted

[quote name='Madzialenos']Ja tylko przyszłam się przywitać ze wszystkimi i idę dalej się kurować cóż grypa nie wybiera :/
Madzialenos, dużo zdrówka!!
Pięknie nam się wątek rozwija:)
Jeśli ktoś chciałby pomóc Fundacji w inny sposób:

https://www.facebook.com/events/227822757307229/

Niestety nie jest dobrze - jest tragicznie. Na koncie jest 78zł (!!!). W kasie około 1000 - i to CAŁY majątek Fundacji. Do tego wielkie stado zwierząt i rosnący stos niezapłaconych zobowiązań. Rachunki za weterynarza, za siano. Nie mamy na karmę dla małych psów, nie mamy na dojazdy do lecznicy czy na interwencje, nie mamy na szczepienia i odrobaczenie - a bez tego przecież NIE MOŻEMY DZIAŁAĆ. BARDZO POTRZEBUJEMY POMOCY!!!

Posted (edited)

imie psa - Ankur
wiek - ok. 3-4 lata
stosunkek do psow, kotow, dzieci - b.dobry kontakt z innymi zwierzetami, nie miała nigdy kontaktu z dziećmi
miejscowosc w której pies przebywa - Sierosławice koło Byczyny, woj. opolskie
czy ma szczepienia, odrobaczenie, kastracje/sterylke - tak
dane kontaktowe - Katarzyna Sokołowska, [email protected], tel. 503117799

Ankur jest niewielkim, czarnym mieszańcem teriera.
Został zabrany w dniu 20.11.2011 od staruszki z interwencji "Stado" razem z kilkoma innymi psami.
Większość życia spędził jako jeden z wielu psów żyjąc na maleńkiej wsi i nie mając wiele kontaktów z ludźmi, nie chodząc na smyczy i nie znając ruchu ulicznego, dlatego w pierwszych dniach dał nam się poznać jako piesek nieśmiały i nieufny.
Jego imię - Ankur - w języku estońskim oznacza kotwicę. Piesek otrzymał takie imię dlatego, że podczas łapania go zesztywniał i zaparł się ze wszystkich sił.
Kiedy już udało nam się go ulokować w klatce, za nic nie chciał z niej wyjść.
Ankur jest łagodnym psem, ponieważ nie okazał żadnej agresji w sytuacji, w której czuł się mocno zagrożony.
Z innymi psami dogaduje się świetnie. Jest dość nieśmiały, ale ciekawość bierze górę i chętnie podchodzi do ludzi, nie pogardzi przysmakiem.
Szukamy dla niego spokojnego domu, w którym mógłby w pełni nabrać zaufania do ludzi i przemóc tremę. Przy odrobinie cierpliwości Ankur stanie się niezastąpionym towarzyszem.
Nie wymaga zbyt dużo uwagi, dlugich spacerów ani skomplikowanych zabiegów pielęgnacyjnych. Jest już wykastrowany i czeka na nowy, kochający dom.

Edited by Alice88
Posted

Troszkę trzymałam Was w napięciu, ale w pracy nie mogłam swobodnie zadzwonić.
Moje odczucia po rozmowie - bardzo wesoła i liczna rodzina - 7 psów i 3 koty ;) do takiej Tiwi by pasował, bo całe życie spędził w stadzie. Pozostajemy w kontakcie i rozważamy kwestie transportu, wizyty PA itp. Domek w miarę niedaleko, bo w Kątach Wrocławskich :) Podoba mi się !

Posted (edited)

Łaaaaał, to rzeczywiście bardzo liczna rodzinka :eviltong:
Bardzo się cieszę, że do takiej może trafić , na pewno będzie mu się tam dobrze żyło :multi::multi:

Edited by Ewelinaaa
Posted

[quote name='szyszunia557']Troszkę trzymałam Was w napięciu, ale w pracy nie mogłam swobodnie zadzwonić.
Moje odczucia po rozmowie - bardzo wesoła i liczna rodzina - 7 psów i 3 koty ;) do takiej Tiwi by pasował, bo całe życie spędził w stadzie. Pozostajemy w kontakcie i rozważamy kwestie transportu, wizyty PA itp. Domek w miarę niedaleko, bo w Kątach Wrocławskich :) Podoba mi się ![/QUOTE]
w tamtych okolicach sporo cioteczek mieszka , nie trudno bedzie znalesc kogos na PA !!!!

Edit
moj wirtualny synus..... ej moze mu sie poszczesci...

Posted

[quote name='Ewelinaaa']Dajcie mi na PW albo na email : [email protected] więcej zdjęć Ankura to moze też uda mi się znaleźć dla niego nowy dom, a póki co czekam,aż wasza Anouk przyjedzie do mnie.:D :D
Nie mogę się doczekać ;) :)

Wysłane na maila!!:) Dzięki:)