Alice88 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Chou-chou również pochodzi z interwencji Stado. Staruszka chcąc chronić maleństwo przed nami, w swoim mniemaniu, ukryła ją w tapczanie...To 8 miesięczny drobiażdżek, o ciekawym umaszczeniu, dość nieśmiała ale bardzo miła. Jest wielkości psa rasy Shih Tzu, ale nie wymaga tak specjalistycznej opieki. Do szczęścia potrzeba jej tylko krótkiego spacerku, ciepłego kącika, malutkiej miseczki i dużo miłości. Zostań jej domem stałym lub tymczasowym. Nie pozwól by jej maleńkie ciałko pozbawione ciepłego futerka marzło w zimnym kojcu. Quote
Alice88 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Malutka Mutka również pochodzi od staruszki z interwencji "Stado". Suczka po przejściach, łagodna, delikatna i całkowicie uległa. Jest już po zabiegu sterylizacji, odrobaczona i odpchlona. Ma ok. 5 lat. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Nie ma wielkich wymagań, nie prosi o wiele. Wystarczy kawałek podłogi w ciepłym, kochającym domu, obecność człowieka, jego dłoń dająca strawę. Tak mało potrzebuje, a jak wiele może dać w zamian. Miłość, wdzięczność, bezgraniczne oddanie, to nas czeka od tej małej psiny, w zamian za szansę na nowe życie. Podaruj jej dom, sobie - najwierniejszego przyjaciela. Quote
Kava Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 same cudenka tam u was... szu....szu... Tapczanik ... Sofa.... jest szczegolna.... Quote
dexterka Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Chou chou i Mutka już mają swoje ogłoszenia na tablica.pl. Allegro zaczęło usuwać ogłoszenia adopcyjne( jako niezgodne z regulaminem) także nie będę ich tam wrzucać. PS tataj są wszystkie pieski , które ogłosiłam. http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/mJn9/ Quote
Kava Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 super, teraz tylko czekac i trzymac lapki i kciuki Quote
Madzialenos Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Ogłoszenie na gumtree Nadi też mi odrzuciło jakoby było niezgodne z prawem :angryy: Quote
dexterka Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Madzialenos napisał(a):Ogłoszenie na gumtree Nadi też mi odrzuciło jakoby było niezgodne z prawem :angryy: gumtree nie powinno odrzucać, bo tam jest opcja do oddania za darmo. Może coś źle zaznaczyłaś? Postaram się też zrobić gumtree Quote
yoshi22 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Tiwi aleś Ty piękny! Na śniegu prezentujesz się bardzo mężnie! Ludzie dziwię się Wam, że Tiwi nie podbił Waszego serca, bo moje już podbił samym wyglądem! Wszystkie psinki zasługują na kochający, odpowiedzialny dom! :) Quote
dexterka Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 i co jest wielki odzew na nasze ogłoszenia? Quote
Alice88 Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Niestety wciąż zainteresowanie jest niewielkie:( Ale nie możemy się poddawać i musimy dalej walczyć o dobre domy dla naszych cudeniek!! Robicie świetną robotę-bardzo dziękujemy. Zaraz wrzucę tutaj kolejne piękności:) Quote
Kava Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 ciocie, opuszczam was na tydzien... mam nadzieje, ze po powrocie beda mnie oczekiwaly same dobre wiesci i niespodzianki.... zycze wszystkim dobrego czasu... Quote
Alice88 Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Kava napisał(a):ciocie, opuszczam was na tydzien... mam nadzieje, ze po powrocie beda mnie oczekiwaly same dobre wiesci i niespodzianki.... zycze wszystkim dobrego czasu... Kava, my również życzymy Ci dobrego czasu!:) I trzymam kciuki za spełnienie Twojego/naszego życzenia:) Quote
Alice88 Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Chicko to młodziutki, niespełna roczny psiak (urodzony jesienią 2010). Najprawdopodobniej został wyrzucony z samochodu w jednej z malutkich wsi koło Byczyny, gdzie spędził całą zimę błąkając się przy kilku gospodarstwach. Bez budy i bez żadnego schronienia, dokarmiany przez kilku gospodarzy doczekał aż do teraz, kiedy zaczął przeszkadzać mieszkańcom ponieważ biega za ludźmi jadącymi na rowerach i próbuje łapać ich za nogawki. Chicko był nieco nieśmiałym psiakiem, jednak szybko dał się przekupić i pokochał ludzi. Jest bardzo młodym, miłym psiakiem, który potrzebuje odrobinki serca i dobrej woli. Uczymy go spokojnego chodzenia na smyczy oraz grzecznego zachowywania się w domu. Chicko jest nieduży, sięga przed kolano, nie powinien już większy urosnąć. Oczywiście jest drobniutki i chudziutki, nigdy wcześniej pewnie nie był odrobaczany ani szczepiony. Przed adopcją zostanie wykastrowany. Chicko został wykastrowany. Po zabiegu czuje się świetnie i szybciutko wraca do formy. Opuszcza go już nieśmiałość, jaką żywił jeszcze niedawno do wszystkich ludzi - teraz ciągle domaga się pieszczot i uwagi. Jest bardzo miłym, grzecznym psiakiem, ogromnie stęsknionym kontaktu z ludźmi, nie opuszcza mnie nawet na krok, na spacerach także się nie oddala. Chciałby być stale przy człowieku, piszczy kiedy kończy się spacer lub bieganie i zostaje znowu sam w kojcu. Chicko bardzo potrzebuje kochającego domu, w którym będzie rozpieszczany. Został już odrobaczony i odpchlony, czekają go jeszcze tylko szczepienia. Powoli przybiera na wadze i jego kosteczki ukrywają się pod coraz zgrabniejszym ciałkiem. Quote
Madzialenos Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Wszystkie psy z tych postów mają ogłoszenia na e-gratka gumtree i lento co by się nie powielać to piszę :) a zaraz ogłoszę następnych kilka ze strony fundacji mam cichą nadzieję że któryś znajdzie dom ... :cool3: Quote
dexterka Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 (edited) ja wszystkim które mają zdjęcia na stronie fundacji zrobiłam tablice i gumtree dolnośląskie w tym dziale można polecać nasze psy http://www.dogomania.pl/forums/97-Przygarne-psa ja poleciłam Aresa- slimlabka do adopcji!! Edited January 24, 2012 by dexterka Quote
lon_cia Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Na morusek.pl są psiaki ogłoszone? Jeśli nie to wrzucę:) Quote
Madzialenos Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Z tego co mi wiadomo to psiaki nie są tam ogłoszone a na gumtree kolejne ogłoszenia mi po blokowano :placz::roll: Quote
lon_cia Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Tiwi i Usha maja ogłoszenia na morusek.pl. Resztę także dodam. Quote
lon_cia Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Wszystkie psiaki ogłoszone są na morusku. Trzymajmy łapki żeby ktos je wypatrzył;) Quote
Alice88 Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Dzięki, dzięki, dzięki!! Już nie wiem jak mam Wam dziękować!:):):) Wczoraj dzwoniła Pani , która trafiła na Wasze ogłoszenia- dopytać o dobermana, niestety dobermanów u nas nie ma :( Ale jakiś maleńki, mikro odzew jest!! Oby teraz już tylko lepiej:) Miłego dnia! Quote
Madzialenos Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Może tej Pani chodziło o jakiegoś psa który jest w jakiś sposób podobny do dobermana ?? Może chodziło o Nikitę albo o Roko czy też Nadię bo są w sumie podobne a zdjęcia wstawiałyśmy małej rozdzielczości to może tak wyglądać ?? Quote
dexterka Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 (edited) Drogie cioteczki:) Dostałam dzisiaj dwa maile: w sprawie ARESA i ATOSA !!!! Najpierw od pewnej Pani, która jest( a raczej była) zainteresowana adopcją ARESA ale gdy doczytała,że pies jest wykastrowany napisała: "oj szkoda,że go wykastrowaliście,bo taki pies,to już nie pies" ehh bez komentarza. Oczywiscie odpisałam jej o zaletach kastracji i o tym ,że pies pozostał PSEM , lecz niestety już się nie odezwała:( A drugi mail przyszedł przed chwilką :"Witam czy Atos może zostawać sam w mieszkaniu na dłużej? czy wyje/szczeka/bardzo tęskni czy też spokojnie będzie czekał w kocyku w kojcu na mój powrót z pracy?" Odpisałam,aby się kontaktowali bezpośrednio z Fundacją( podając namiary na Kasię S.), bo ja niestety nie znałam odpowiedzi. W mailu bardzo zachęcałam do kontaktu z Fundacją. Alice88 daj znać gdy ktoś się odezwie na adres mailowy Kasi:)) Edited January 26, 2012 by dexterka Quote
Madzialenos Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Mam nadzieję że to będzie akurat ten domek dla Atosa :D Quote
Recommended Posts