Jump to content
Dogomania

Fundacja Grey Animals- spragnione miłości i gotowe do zabrania!! Szukają domu...

Recommended Posts

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojej ! przepraszam, dopiero teraz mogłam siąść do kompa :lol:Nie chciałam tak długo trzymać Was w niepewności ;)
Dzwonił pan w sprawie Roko ! Zobaczymy, co z tego wyniknie ? Roko to nasz sportowiec, specjalizujący się w skokach przez płoty, więc nie wiem, czy się z panem dogadają w tej kwestii, bo pan go chce do domu i ogrodu, do wyboru :)

Posted

szeleczki piekne, chlopak dostojny.... ogonek we wlasciwej pozycji... mordka mu sie smieje....

czego wiecej potrzeba? macie jakies zyczenia?

Posted (edited)

Wiosenne słonko nawet na Mucię podziałało ! Raźnie wyruszyła wczoraj na spacerek ze swoimi przyjaciółkami z kojca. Na smyczy, to nie ten sam pies, co w kojcu, czy na wybiegu. Idzie odważnie, nie wystraszyła się nawet groźnych odgłosów ciągników pracujących w polu. Na łące przytulańcom, całusom i podskokom nie było końca. Bardzo nas cieszy taka uśmiechnięta morda :multi:
Zosia natomiast to wulkan energii, wesoła, wszędobylska rozrabiaka. Chou-chou bardzo delikatna, bezproblemowa ;)
A tutaj Mutka ciekawska ;)

Edited by szyszunia557
Posted

A ma, ma :)
Lola została zaadoptowana, to bazarek przeszedł na Szarego :)
A co tam słychać u tych trochę większych psiaków?
Nadii, Roko, Krówki,Ushy?
I czy wiadomo coś więcej o waszej nowości- Inuk?

Posted

Wszystkie potworki, małe i większe, mają się dobrze i wszystkie tęsknym wzrokiem wyglądają zza krat za swoim własnym domkiem :-(
Telefon nie dzwoni... Jestem w kontakcie tylko z jedną rodziną zainteresowaną Roko. Zobaczymy, co z tego wyjdzie ?

Inuk na razie w odosobnieniu, na obserwacji. Wiosna jeździ z nim codziennie do weta. Początki tej znajomości były trudne, bo zęby niestety wylądowały w dłoni Wiosny, ale to moż bardziej ze strachu ? Wczoraj widziałam go i dałam dłoń do obwąchania i palców nie straciłam, więc może nie będzie źle ? ;) I nie jest taki wielki, jak mi się wydawało na zdjęciach :)

Posted

Dajcie mu szansę. Oby nie poszedł do uśpienia. Każdy pies potrzebuje pomocy. Może faktycznie robi to wszystko ze strachu? Jak duży jest ten pies?
Miał styczność z innymi psiakami czy nie? :)

Posted

noo nie. napisałam długiego fajnego posta i mi się skasowało. ghhyy.

Kasia, z tym tęsknym wypatrywaniem to przesadziłaś. Te potworzyska za grosz nie chcą być melancholijne i stęsknione, chcą broić, łobuzować i szaleć. Biegać, brykać, innych zaczepiać i kościuchy pożerać, a nie leżeć i w dal tęsknie spoglądać. Centrum rozrywki sobie urządziły i całkiem nieźle się tu bawią. Czekamy na domki, owszem, ale w międzyczasie całkiem twórczo czas spędzamy. ;)

Inuk ma się świetnie. Wyjaśniliśmy sobie zasady panujące w wiosennym poprawczaku i potwór uznał, ze mogą być. Poranna zaprawa pasuje mu bardzo, jest typem wędrowca i właśnie obowiązkowe zajęcia fizyczne przekonały go, że może być tu całkiem wporzo.
Chłopak zębów używa już tylko do obgryzania kościuszek, uśmiechamy się samymi faflami, zęby niet. Jest dobrze. Jeździmy na badania i dzisiaj już bez cyrków Inuk dał sobie pozaglądać w oczy, zęby i gdzie tam trzeba, nie protestuje i na współpracę się zgadza.
Z innymi psami kontaktu nie ma, jest na kwarantannie, i to podwójnej. Raz - naszej, żeby dało się go odrobaczyć i odpchlić i żeby pozostałych nie pozarażał, a dwa sanepidowskiej, bo pogryzienie dziewczynki zostało przez rodziców zgłoszone.
My tu potwory lubimy i nokogo usypiać bez powodu nie będziemy. Łatki przypinać to sobie mogą w niektóych schroniskach, u nas liczy się kilka rozmów przy zbyt jasnej lampie i z paczką papierosów na stole. Rozmowy były i powiem Wam, że Inuk jest spoko gość. Mój typ ;]

A dla koniarzy - Antek i Emil wracają do formy po zrujnowaniu ich dotychczasowego porządku świata. Chcieli być ojcami, nic z tego nie będzie. Teraz sensem życia jedzenie i spanie, radością praca. Co my im robimy?! Fundacja! :eviltong:

Posted

[quote name='wiosna']noo nie. napisałam długiego fajnego posta i mi się skasowało. ghhyy.

Kasia, z tym tęsknym wypatrywaniem to przesadziłaś. Te potworzyska za grosz nie chcą być melancholijne i stęsknione, chcą broić, łobuzować i szaleć. Biegać, brykać, innych zaczepiać i kościuchy pożerać, a nie leżeć i w dal tęsknie spoglądać. Centrum rozrywki sobie urządziły i całkiem nieźle się tu bawią. Czekamy na domki, owszem, ale w międzyczasie całkiem twórczo czas spędzamy. ;)

Ojjjjj, Wiosna :shake:, jak będziesz tak pisać, że u Ciebie wszyscy się tak świetnie bawią, to nikt nowego domku szukać nie będzie ! Ja tam widzę stęsknione spojrzenia, i zrobię im zdjęcia, zobaczysz :eviltong:

Posted

dziewczyneczki wspaniale tu z wami i psiami... wesolo, ciagle sie cos dobrego dzieje...

jestescie zgrana grupka, zdecydowana i pelna energii i werwy...

niedaleko od was jest przytulisko, ktore lezy mi bardzo na sercu... tam nie ma ani wolonariuszy ani regularnej pomocy ...
jednososobowa obsluga przy czterdziestu psiakach...

ale nie chce narzekac, bo i tam od czasu do czasu zagladaja ludzie... tylko ze za malo, za rzadko...

chcialabym pomoc panu w adopcjach ale wateczek troche zaspany, cioteczki gdzies sie porozlatywaly...

prosze was pomozcie mi ozywic watek....

http://www.dogomania.pl/threads/203336-Ostatni-przystanek-ps%C3%B3w-po-przej%C5%9Bciach-i-k%C5%82opoty-z-kas%C4%85...

wniescie troszke waszego humoru i zywotnosci...

Posted

[quote name='Kava']dziewczyneczki wspaniale tu z wami i psiami... wesolo, ciagle sie cos dobrego dzieje...

jestescie zgrana grupka, zdecydowana i pelna energii i werwy...

niedaleko od was jest przytulisko, ktore lezy mi bardzo na sercu... tam nie ma ani wolonariuszy ani regularnej pomocy ...
jednososobowa obsluga przy czterdziestu psiakach...

ale nie chce narzekac, bo i tam od czasu do czasu zagladaja ludzie... tylko ze za malo, za rzadko...

chcialabym pomoc panu w adopcjach ale wateczek troche zaspany, cioteczki gdzies sie porozlatywaly...

prosze was pomozcie mi ozywic watek....

http://www.dogomania.pl/threads/203336-Ostatni-przystanek-ps%C3%B3w-po-przej%C5%9Bciach-i-k%C5%82opoty-z-kas%C4%85...

wniescie troszke waszego humoru i zywotnosci...

Kochana nie martw się zaraz coś wymyślimy, żeby nie było nudno :)